miércoles, 31 de octubre de 2018

Halloween Lysende spøkelse kake

Da var den store dagen her og jeg regner med at det er mange spente barn rundt omkring i det langstrakte land ,som gleder seg masse til å gå knask eller knep i dag. Selv skal vi ut på familietur til Irland så da får vi håpe det blir litt "trick or treat" der. Jeg byr i annledning den store dagen på fjorårets Hallowen spøkelsekake,en udelt suksess som imponerte både store og små ,enda den var veldig enkel å lage.
Den er super enkel i hele dekoren men hemmeligheten ligger i ett falskt stearinlys som skifter farger. Jeg skal straks forklare men først til selve kaken. Den var lagd av min vanlige skuddsikre sjokoladekakebunn som du finner oppskriften på her på bloggen. Deretter ble den fylt med bringebærsyltetøy og oreokrem.

Deretter lagde jeg min vanlige smørkrem,og farget den oransj som jo er Halloween farge nummer 1.Jeg la på ett godt lag med smørkrem på kaken før jeg brukte tuppen på en kniv til å lage det sirkelformede mønsteret på kaken.
Neste steg var å ta litt sort gelefarge og lage en sort rand helt nederst på kaken. Deretter kjevlet jeg ut litt hvit sukkerpasta og satt en mandarin på pinne under den før jeg lot den stå natten over til tørk slik at den holdt spøkelsesformen.
Du skjønner siikert hva jeg mener av å se på bildet. To sjokoladeknapper fikk bli øynene og voila så hadde jeg ett spøkelse som kunne stå selv på toppen av kaken, jeg fjernet selvfølgelig mandarinen først.Så kommer det store trikset,jeg hadde kjøpt ett elektrisk telys som skiftet farge ,det plasserte jeg under spøkelset før kaken ble servert og lyseffekten var bare helt super.
Mange av barna ble over gjennomsnittet imponert og jeg syntes det ble utrolig kult og effektfullt selv også, virkelig en spesiell kake ble det,som du sikkert kan se av bildene.


Sønnen i huset,eller kanskje rettere sagt zombien i huset fikk æren av å skjære opp kaken og rubbel og bit ble spist opp,så den smakte godt også.
Jeg har prøvd meg på å laste opp en video her slik at dere kan se effekten av kaken ,håper jeg har gjort det riktig. Kanskje du fant inspirasjon til å bake din egen lysende spøkelse kake ,jeg håper det. Lykke til med kansk og knep i dag til alle mine lesere.
                                         
Håper dere får en fin Halloween uansett om dere feirer eller ikke , ha en super dag og titt gjerne innom her snart igjen for litt mindre skremmende oppskrifter neste gang.

Happy Halloween!!























































lunes, 29 de octubre de 2018

To "nye"i siste liten tips til Halloween

Tidsklemma tar nok de fleste av oss ifra tid til annen og når man står der da med en gjeng med unger som skal ha Halloween godt eller feire Halloween kan det være veldig greit med noen enkle triks i baklomma. Derfor fortsetter jeg med siste liten tips til Halloween her på bloggen i år også.I år byr jeg på mini kiwi Frankensteins monster og avokado monster med guacamoule mousse.
Begge er enkle å lage og dessuten er det ikke mange ingrediensene som trengs,og har du litt eldre barn kan de fint lage disse selv og du kan hive beina på sofaen og la barna ordne sin egen Halloween fest.
Til avokado monsteret med guacamole mousse trenger du følgende  ingredienser;

             1 avokado              /           1 acuacate
              sitronsaft               /          zumo de limon
                  salt                    /                   sal
                pepper                 /              pimienta
                rødløk                  /            cebolla roja
                urtesalt                /           sal de hierbas

Begynn med å dele avokadoen din i to og skrap ut innmaten av den ene halvdelen.Ha den i en blender sammen med litt sirtonsaft,salt,pepper og urtesalt. Ha i litt rødløk,mengden bestemmer du selv,om barn skal spise denne bruk bare litt.
Kjør det hele på full styrke og på null komma niks så har du guacamole mousse som er perfekt til å dyppe nachos eller potetgull i. Ta deretter den andre halvdelen av avokadoen din og skjær ut øyne og nese. lag hull tvers igjennom, du må ta ut steinen men ikke kast den.
Til slutt fjerner du litt av bare skallet til å forestille munnen .Legg steinen tilbake og vips så har du ett avokado monster klart til Halloween.
Jeg lover deg at det faller i smak hos ungene. Til mini kiwi monster Frankenstein trenger du følgende ingredienser til to stk:

                                1 kiwi                   /            1 kiwi
                           2 salte pinner           /    2 palitos salados
                     4 sjokoladeknapper       /       4 chocolatinas

Begynn med å dele kiwien din i to og bruk en potetskreller til å skrelle hver halvdel halvveis.Deretter knekker du de salte stengene dine i 6 deler og stikker dem inn i kiwien slik at de forestiller armer og munn.
Siste steg er å feste to sjokoladeknapper til øyne på hver haldel og Frankenstein kommer til live på kjøkkenbenken din.Veldig populære disse også. Bare husk at de bør serveret ganske kjapt ellers blir de slate stengene dine myke.
Som sagt du finner allerede mange flere i siste liten tips til Halloween her på Bakemester Snipp. Trykk her,her, her, her og her så kommer du til de andre i site liten tipsene. Til sammen med disse 2 har du altså hele 14 enkle løsninger til Halloween feiringen.
Bare å kjøre på med Hallowwen fest nå vil jeg tro, og titt innom her snart igjen jeg rekker fremdeles ett Halloween innlegg til før det hele er over for i år.
Ha en skremmende dag!

sábado, 27 de octubre de 2018

Halloweentapas; Paprika spøkelser

Fredagen forsvant og jeg glemte helt å poste ukens fredagstapas,så da får dere den i dag i stedet. Denne uken er selvfølgelig tapasen laget i beste Hallowen ånd og jeg byr på deilig paprika spøkelser og gresskar.Det er variant av omelett som ofte blir servert som tapas her i spania,smaker kjempegodt og veldig morsomt å servere til Halloween.
Jeg la på litt hummus på noen av de men det er ikke nødvendig denne varianten av omelett kan fint spises uten hummus på toppen,valget er ditt. Om du vil prøve deg på denne tapasen trenger du følgende ingredienser;

             100g grillet paprika             /   100g de pimientos de piquillo
                        2 egg                        /                  2 huevos
                     100g mel                     /             100g de harina
                 1 ts bakepulver                /      1cdta de levadura royale
             100g yogurt naturell            /         100g de yogur natural
                50g solsikkeolje               /        50g de aceite de girasol
                          salt                         /                        sal
                       pepper                       /                   pimienta

Begynn med å finne frem og måle opp alle ingrediensene dine, jeg er ikke sikker på om du kan få kjøpt ferdig grillet paprika på glass i hjemlandet som her i spania,men jeg ville tro at du finner det i velassorterte butikker. Om ikke så finner du oppskriften på grillet paprika her på bloggen.
Bruk deretter en stavmikser og miks det hele til en klumpfri røre,ha i salt og pepper etter smak.Hell deretter røren over i en liten langpanne som du dekker med bakepapir.
Neste steg er å steke denne midt i ovnen på 170 grader og du steker den til den har stivnet helt igjennom, det tar ca 8 - 10 minutter. Bruk en bakenål for å kjenne etter om den er ferdig stekt tvers igjennom.Ta den ut og la den avkjøles en stund i formen.
Deretter fjerner du bakepapiret og gjør klar Halloween utstikkerene dine, eller om du ikke vil lage Halloween tapas så kan du bare dele den opp i små ruter.Jeg stakk ut spøkelser og gresskar i annledning Halloween.
Så igjen kan du velge om du vil servere den som tapas naturell slik som den er ,den smaker deilig av paprika eller du kan som jeg ha på litt hummus på toppen og servere den med hummus.
En morsom tapas å servere nå til Halloween og jeg lover deg at den smaker godt, den kan fint serveres lunken men smaker deilig kald også.Jeg lurer også i barna litt paprika med denne og det er jo alltid en fordel.Håper du ble inspirert til å lage Halloween tapas nå.
Ha en fin helg!





jueves, 25 de octubre de 2018

Halloween sesamfrømuffins med matchafrosting

Gode muffins med matchafrosting byr jeg på her på bloggen i dag, i god Halloweenånd så ble mine barn opplyst om at det var muffins med monster snørr frosting,med hyl og skrik ble rubbel og bit spist opp. Her er det kun fantasien som setter grenser for hva du serverer.Jeg kan love dere at smaken den er ikke som monster snørr,men derimot super gode og frostingen er to die for.

Sorte sesamfrø er kansje ikke en vanlig ingrediens i bakverk, men når du rister dem får de en deilig nøtteaktig smak og de passer perfekt til matchasmaken i frostingen. Om du vil prøve deg på disse deilige monster snørr cupcaksene til halloween trenger du følgende ingredienser til ca 10 muffins;

          3/4 dl svarte sesamfrø     /    3/4 dl semillas de sesamo negros
                    100g smør              /              100g de mantequilla
                       2 egg                   /                        2 huevos
                   1,5dl sukker             /                  1,5dl de azucar
               1ts vaniljesukker          /        1 cdta de azucar avanillado
                    3,5dl mel                 /                  3,5dl de harina
               1,5ts bakepulver          /         1,5cdta de levadura royale
                     1dl melk                 /                     1dl de leche

Til monstersnørr frostingen trenger du følgende ingredienser:

                   60g smør                /                60g de mantequilla
                  5,5dl melis               /               5,5dl de azucar glace
          100g philadelfiaost          /            100g de queso philadelfia
                   1 sitron                   /                         1 limon
           2ts matchapulver           /            2cdtas de matcha en polvo

Begynn med å sette ovnen din på 200 grader.Mens ovnen din varmes opp har du de sorte sesamfrøene dine i en varm,tørr stekepanne og rister dem ett par minutter. Rør om i sesamfrøene dine av og til.
Når de er ferdig ristede knuser du dem med baksiden på en skje i stekepannen ,det kommer ut litt fett og de skifter litt farge til hvite. Ha så egg,vaniljesukker og sukker i bakebollen din og pisk det til eggedosis.
Smelt smøret ditt og bland det med melken din. Ha deretter i mel og bakepulver vekselsvis med smørblandingen din i eggedosisen din. Pisk på lav hastighet til du får en jevn røre.Til slutt har du i de ristede sesamføene dine og blander dem godt inn i røren.
Gjør klar 10 muffinsformer og fyll dem nesten helt fulle og stek dem deretter midt i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter.Bruk en bakenål for å kjenne etter om de er ferdig stekte.
Når bakenålen kommer tørr ut er muffinsen ferdig stekt. Ta dem ut av muffinsbrettet og sett dem på en rist til de er helt avkjølte.Mens de avkjøles lager du frostingen din.Begynn med å piske smør og melis kremete. Ha i philadelfia osten din og revet skall i fra sitronen din samt 2 teskjeer sitronsaft. Til slutt rører du inn matchapulveret ditt.
Bruk så en valgfri tipp til å sprøyte ut frostigen din på toppen av muffinsene.Jeg pyntet med litt hodeskallegodteri som jeg hadde liggende og voila så var disse forvandlet til Halloween muffins med monster snørr på toppen.
Jeg synes disse er kjempegode,men så er jeg jo en superfan av grønn te også da,de kan fint spises uten frostingen også om du skulle ønske det. De kan fryses ned men da uten frosting.
Håper Halloween stemningen kommer snikende på deg nå og skulle du ønske flere Haalloween oppskrifter finner du de her på bloggen,det skulle være noe for enhver smak.
Ha en fin bakedag!

lunes, 22 de octubre de 2018

Halloween gulrotkake

Da kjører vi Halloween blogging her hos Bakemester Snipp og først ute er en meget enkel gulrot langpannekake som har blitt rocka opp til Halloween kake. Smaker kjempegodt og dette er en stor kake som rekker til mange,dessuten er den supermyk så her er det bare å sette i gang med å bake.
Selve pyntingen av kaken er holdt på ett minimum nivå når det gjelder vanskeligheten,du trenger rett og slett bare å kjøpe litt Halloween godteri i butikken og du har pyntingen av kaken i boks.Om du vil prøve deg på denne deilige gulrotkaken til Halloween trenger du følgende ingredienser til selve kaken;

                   200g smør                /         200g de matequilla
                      4 egg                    /               4 huevos
                   4dl sukker                /            4dl de azucar
                    5,5dl mel                 /           5,5dl de harina
               2ts bakepulver             /    2cdtas de levadura royale
                 1,5ts kanel                 /        1,5cdta de canela
            0,5ts kardemomme         /     0,5cdta de cardamomma
                0,5ts ingefær              /    0,5cdta de jenjibre molido
                    0,5ts salt                /             0,5cdta de sal
                300g gulrøtter            /         300g de zanahorias 

Til glasuren trenger du følgende ingredienser;

               125g mykt smør          /   125g de mantequilla blanda
            275g philadelfia ost       /     275g de queso philadelfia
                     4dl melis               /          4dl de azucar glace
            2,5ts vaniljesukker        /    2,5cdta de azucar avanillado
                 2ss sitronsaft           /        2cda de zumo de limon
             oransj pastafarge        /             colorante naraja

Begynn med å smelte smøret ditt og la det avkjøles litt. Visp deretter egg og sukker porøst i bakebollen din.
'
Bland alle de tørre ingrediensene dine sammen i en bolle og skrell gulrøttene dine og vask dem godt før du river dem på råkostjernet ditt.
Pisk så videre på lav hastighet mens du vekselvis har i det smeltede smøret og de tørre ingrediensene som du nå har blandet sammen.Pisk til du får en jevn og klumpfri røre.
Til slutt har du i de revne gulrøttene dine ,vend dem forsiktig inn i røren og ha den så over i en bakepapirkledt 25x35 cm langpanne.Stek deretter kaken nederst i ovnen på 175 grader i ca 40-45 minutter.
Bruk en kakenål til å kjenne etter om kaken er ferdig stekt,kakenålen skal komme tørr ut igjen.Når kaken er ferdig lar du den avkjøles i formen i noen minutter før du flytter den over på rist for videre avkjøling.Mens kaken din avkjøles lager du frostingen.Ha alle ingrediensene til frostingen i en bolle.
Pass på at smøret ditt er romtemperert,pisk så det hele sammen,hvor oransj frostingen din blir kommer selvsagt ann på hvor mye pastafarge du har i, se ann etterhvert som den blander seg sammen.
Dekk deretter den avkjølte gulrotkaken din med frostingen,lag gjerne ett slags mønster i frostingen med en gaffel.
Så er det bare å legge på diverse skremmende godteri,jeg er sikker på at det er å få kjøpt i diverse butikker i hjemlandet også nå så tett oppunder Halloween.Jeg hadde geleøyne,draculatenner,gelee hodeskaller,spislige øyne etc på toppen av kaken samt litt sjokoladestrøssel.
Som sagt veldig enkelt å dekorere men likevel en kake de små setter pris på i disse Halloween tider,den blir jo litt oransj av gulrøttene også og det passer jo perfekt nå til Halloween.
Håper du fikk lyst til å bake noe til Halloween nå og falt ikke denne i smak så titt innom bloggen snart igjen jeg har flere Halloween oppskrifter på lur.
Ha en fin bakedag videre!

domingo, 21 de octubre de 2018

Tapas;Chevre,søtpotet og quinoa mini puffer

Søndag og ikke dagen da jeg vanligvis poster tapas her på bloggen ,men datatrøbbel får ta skylden.Snart er det Halloween tider rundt omkring i det langstrakte land. Jeg skal feire og det vil komme Halloweenoppskrifter fremover her på bloggen. Det til ære er denne ukas tapas oransj ,som jo er Halloween farge nummer 1. Jeg har en litt annen variant av disse her på bloggen, men jeg lager dem så ofte og denne varianten med chevre er den beste hittils syntes jeg så da er de verdt ett eget blogginnlegg.
Disse smaker utrolig godt spør du meg og passer like godt til tapasbordet som til tilbehør til middagen.Jeg har til og med hatt dem i salat,så bruken begrenser seg kun til din egen fantasi. Om du vil prøve deg på ca. 14 av disse chevre,søtpotet og quinoapuffene trenger du følgende ingredienser;

               225g bakt søtpotet      /           225g de batata
                100g kokt quinoa       /        100g quinoa hervida
                           salt                   /                    sal
                          pepper                 /         pimienta negra
                     hvitløkspulver          /           ajo en polvo
            provensalsk urteblanding   /    hierbas provenzales
                    paprikakrydder          /        pimentón dulce
                       40g chevre             /    40g de queso de cabra

Begynn med å bake søtpoteten din i ovnen ,det tar ca 30 - 40 minutter på 200 grader før den er myk tvers igjennom.Mens søtpoteten din bakes i ovnen ,koker du quinoan din etter annvisningen på pakken den kommer i og lar den avkjøles en stund.
La også søtpoteten din avkjøles litt før du tar bort skallet og har innholdet av søtpoteten i en bakebolle.Mål opp og bland inn quinoaen din,bruk en gaffel til å mose søtpoteten og quinoan godt sammen.
Så er det tid for å ha i alle krydderene jeg bruker,jeg har ikke skrevet noen mål på disse i oppskriften, her er det smak og behag som gjelder, og jeg selv smaker meg fram til den perfekte kombinasjonen.
Til slutt smuldrer du opp chevre osten din og røren den inn i "deigen" din også.Neste steg er å varme opp olivenolje i en stekepanne til middels varme.Bruk deretter en spiseskje og form deigen av en stor spiseskjee til en kule som du trykker lett ned i stekepanna ved hjelp av skjeen din.
La de stekes godt på en side før du forsiktig vender dem,ved hjelp av en stekespade,og steker videre på den andre siden. Når de får en litt hard stekeskorpe på begge sider er de ferdig stekte. Disse kan fint spises varme ,men skulle du ville forberede dem i god tid så smaker de like godt kalde også, om du spør meg.
Vel oransj tapas i beste Halloween "spirit "setter startskuddet for årets Halloween blogging her inne hos Bakemester Snipp,så om du skal feire Halloween bør du titte innom her snart igjen for flere oppskrifter og ideer.
Ha en super fredagskveld!