miércoles, 25 de abril de 2012

Eventyrlige Belle kake

Tantes Josefinegull fylte 5 år nå i April og har blitt en veldig stor jente. Vi feiret bursdagen litt på forskudd når vi var hjemme i påsken og Josefine ville ha prinsessekake med Belle fra Skjønnheten og udyret, av tante, så da var det bare for tante å sette igang å bake, man dikuterer ikke med bestemte små prinsesser som nesten er 5 år , man bare baker ivei.
 Dette blir også mitt bidrag til Månedens søtsak hos Søta saker som har som tema Sagolikt i April. Mer eventyrlig enn denne kaken skal du vel lete lenge etter, passer perfekt inn i små prinsessebursdager og er vakker som bare en prinsesse kan være. Mangler bare udyret så er eventyret komplett. 
Om du vil prøve trenger du følgende til kakene;


                  8 egg                 /                     8 huevos
              4dl sukker             /                 4 dl de azucar
               2,5dl mel              /                2,5dl de harina
           2ts bakepulver         /  2 chucaraditas de levadura royale
        bringebærsyltetøy      /         mermelada de frambuesa


Dette er en dobbel oppskrift som skal bli til to rullekaker. Begynn med å sette ovnen din på 250grader og legg bakepapir på to bakeplater. Pisk så egg og sukker til eggedosis, deretter sikter du inn mel og bakepulver og vender det forsiktig inn i eggedosisen. Del røren din i to like store porsjoner og ha dem over på hver sin bakepapirkledte bakeplate.
 Stekes så midt i ovnen på 250 grader i 5 - 10 minutter , følg med underveis. Mens kaken er i ovnen strør du sukker på ett bakepapir som kaken skal hvelves over på og gjør klart bringebærsyltetøyet og en kniv til å bre det utover kaken med. Ta så kaken ut ha den over på bakepapiret med sukker , fjern det andre bakepapiret og smør ett tynt lag med bringebærsyltetøy utover før du ruller den sammen til en rulle kake, pass på fingertuppene for dette er varmt. Deretter gjør du det samme med den andre delen av røra. Så må du la begge rullekakene avkjøles før du skjærer dem i like tykke skiver. Dekk så den bollen du skal bruke som Belles skjørt med plastfolie og legg deretter rullekake i bunnen og opp langs veggene, legg stykkene ganske tett. Mål med den dukken du skal bruke for å finne en bolle med mer eller mindre riktig størrelse, Belle dukken jeg hadde kjøpt hadde milelange ben så vi måtte til slutt ta av beina for at bollen skulle bli stor nok. 
Jeg har dessverre ikke bilder av dette denne gangen da jeg hadde litt dårlig tid ,og rett og slett glemte å ta bilde mens jeg holdt på.Bildene i dette inlegget er dessuten tatt med håndkameraet mitt od er derfor ikke like klare som vanlig, men man må ta hva man har på ferie. Deretter lager du fromasjen som skal være fyllet til kaken og helles over den nå kakekledte bollen. Til fromasjen trenger du ; 


  1pakke bringebærgelee   /   1 paquete de gelatina de frambuesa
            3 dl kremfløte          /                       3 dl de nata


Kok geleen din som annvist på pakken men bruk halvparten mengde vann, la det hele avkjøles litt mens du pisker krem av kremfløten din. Så visper du inn geleeblandingen i fløten og har det hele oppi bollen som nå er dekt med rullekake, settes så i kjøleskap til det stivner. Om du bruker en veldig stor bolle kan det hende du trenger dobbelt opp av fromasjen, prøv deg frem. Når kaken har stivnet begynner den morsomste delen, nemlig dekoreringen. Snu kaken din oppned på ett fat og lag ett hull på toppen , til dukkens kropp, bygg gjerne opp litt rundt dukken med mere rullekake slik jeg gjorde.
Jeg trekte kaken med gulfarget marsipan denne gangen, kjolen til Belle er jo gul og rosa så det var ikke tvil om fargevalget på kaka denne gangen. Før du trekker kaka må den smøres opp med smørkrem. Jeg brukte denne;


           115g smør               /         115g de mantequilla
         2ts varmt vann          /   2 chucaraditas de aqua caliente
            250g melis            /         250g de azucar glace


Pisk det hele godt sammen og smør ett tynt lag over hele kaken før maripanen legges over og formes som en kjole, la foldene legge seg naturlig,du trenger ikke å slette til rundt kaken, enklere enn å trekke en vanlig kake med andre ord. Lag hull på toppen der hullet i kaken er. Så    kledde jeg Belles overkropp med marsipan slik at det ser ut som hun har på seg en kjole. Skjær av overflødig marsipan og ta vare på den til resten av dekoreringen.
Deretter dyttet  jeg henne på plass i hullet i kaken. Måtte som dere ser på bildet sette opp Belles hår mens dekoreringen pågikk, slik at det ikke skulle bli hår i kaken. 
 Deretter dekorerte jeg resten av kjolen med sommerfugler som jeg hadde laget dagen før i sukkerpasta og latt tørke over natten, samt sukkerperler i kremfarge. 
La også til noen gule marsipanroser som jeg lagde av avskjæret fra kjolen.Tvinnet ett rosa bånd som jeg la rudt livet på dukken slik at man ikke ser skjøten mellom kaken og dukken, la også på noen gullperler rundt livet hennes. Ble veldig fornøyd med resultatet, det gjorde også Josefine, tantes nå veldig store jente, så ett vellykket prosjekt.
                       En sagolik kake til en eventyrlig jente.
                                Ha en fin dag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario