sábado, 28 de abril de 2012

Syltetøykuler

Det spises mye kjeks med to små i huset, fint å putte som litt ekstra godt i matpakka og fint som premie når de har gjort noe bra. Vi har helt sluttet å kjøpe kjeks, det prøves ut neste en ny oppskrift pr. uke. Denne ukens prøveoppskrift ble særdeles vellykket , til og med pappan i huset som ALDRI spiser kjeks ,gumlet fornøyd i vei og måtte inrømme at disse smakte veeeldig bra. 
Slik kom også plommesyltetøyet som du finner oppskrift på her på bloggen til nytte. At de er utrolig lettlagede er også ett stort pluss i en travel hverdag. Om du vil prøve trenger du følgende;


  ca. 100g plommesyltetøy     /   ca. 100g de mermelada de ciruela
                115g smør                /              115g de mantequilla
               150g sukker              /                   150g de azucar
                     1egg                    /                           1 huevo
                 200g mel              /                      200g de harina
             1ts bakepulver          /    1 chucaradita de levadura en polvo
           1ts vaniljesukker        /      1 chucaradita de azucar vanillado


Sett stekeovnen din på 175 grader, og kle i samme slengen to bakeplater med bakepapir.. Begynn med å vispe det romtempererte smøret ditt sammen med sukkeret, til det blir hvitt. Tilsett egget og visp det godt inn. Deretter sikter du inn mel,bakepulver og vaniljesukker i smørblandingen , pisk videre til du får en fast deig. 
Deigen skal være litt klissete. Trill så deigen til kuler, jeg fikk 24 kjeks ut av denne oppskriften, dvs jeg trillet ut 24 kuler. Legg 12 kuler på hvert stekebrett, du må ha godt med mellomrom mellom dem fordi de flyter ut litt under steking.
 Press så en finger ned i hver kule og lag en grop i kulene, fyll så gropene med plommesyltetøy. Du kan helt sikkert bruke annet syltetøy også, men det er viktig at det er ett fast syltetøy ellers vil det flyte ut under stekingen. 
Stek så kjeksene i ca.10 minutter, midt i ovnen på 175 grader. De skal kun bli litt gylne på toppen så følg med under stekingen. Når du tar ut kjeksene av ovnen etterfyller du med litt mere plommesyltetøy i gropene.  Avkjøl dem så litt på bakplaten og deretter på rist.
 Oppbevares i en tett boks, de er holdbare i opp til en uke, men de forsvinner nok lenge før den tid. Som sagt min nye favoritt og lettvint og greit å lage, prøv da vel.
Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario