miércoles, 18 de abril de 2012

Farmors rundstykker

Elsker rundstykker,de gir litt luksusfølelse i hverdagen, litt variasjon fra det daglige grovbrødet. Disse er veldig enkle å lage , smaker nydelig og blir luftige og fine.
 Regner med at oppskriften har blitt så bra fordi den er vel utprøvd, jeg har fått den av mamma som igjen har fått den av farmor. Om det frister med ferske rundstykker til helgen trenger du følgende;

                   1kg mel               /         1 kg de harina
                    2ts salt               /    2 chucaraditas de sal
                  80g gjær             /    80g de levadura fresca
                  3dl. vann             /             3dl. de aqua
                  3dl. melk            /             3dl. de leche
              80g margarin        /         80g de margarina
                2ss sukker          /       2 chucaras de azucar
                    egg                 /                   huevo
          valmue eller linfrø    /     semillas de amapola o lino


Sett ovnen din på 250 grader. Begynn med å smelte margarinen og la det avkjøles litt. Varm melk og vann til ca.37 grader og rør ut gjæren , sukkeret og saltet i melkeblandingen. Bland så inn margarinen i melkeblandingen ,pass på at det ikke er for varm da dreper man nemlig bakteriene i gjæren og da vil ikke rundstykkene dine heve ordentlig. 
 Deretter gjør kjøkkenmaskinen med eltekroken resten av jobben. Ha i melet litt etter litt og elt deigen til alt melet er eltet godt inn og deigen slipper bollekanten. Du kan selvfølgelig elte inn melet for hånd også.
Ha så deigen på ett melet bakebord og trill ut til litt avlange rundstykker. Jeg får ca. 36 rundtykker av denne deigen, 3 brett , så om du deler deigen din i 36 biter får du en ide om hvor store de skal være. Legg så rundstykkene på ett bakepapirkledt stekebrett og dekk dem til med ett rent kjøkkenhåndkle og la de heve til dobbelt størrelse, det pleier å ta ca 40 minutter. 
Så pensler du dem med pisket egg og om du vil kan du strø på litt linfrø eller valmuefrø, jeg simpelthen elsker smaken av valmuefrø så jeg pleier å bruke det, men det går like greit uten .
Deretter setter du rundstykkene midt i ovnen på 250 grader og steker i 5-8 minutter. Følg med så de ikke blir brent,rundstykkene er ferdige når du hører en hul lyd når du banker på undersiden av dem. Så er det bare å koke seg en kopp te og noen egg og sette seg ned å nyte de ferske rundstykkene. Disse er også kjempefine å fryse, om du lar de tine på kjøkkenbenken blir de like fluffy og luftige igjen også etter frysnig.
Håper det frister med rundstykker til helgen enten det blir søndagsfrokost eller til lørdagskosen.
                                                      Ha en strålende torsdag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario