lunes, 29 de abril de 2013

Red velvet sjokolade-ostekake

Månedens søtsak hos bloggen Søta Saker skulle ha rødt som tema ,og etter litt tenking fant jeg ut at det måtte bli noe med red velvet, men valget stod mellom sjokolade eller ostekake,men til slutt tenkte jeg ja takk begge deler og dermed ble det en red velvet sjokolade-ostekake. Vanskelig navn men en himmelsk kake. Den var rett og slett kjempegod om jeg selv får si det.
Om du skulle bli fristet til å prøve denne nydelige kombinasjonen trenger du følgende til red velvet sjokoladebunnen;

          190g smør            /            190g de mantequilla
   60g 70% sjokolade    /           60g de chocolate 70%
         130g sukker         /                130g de azucar
               2 egg              /                       2 huevos
   1ts vanilje ekstrakt    /  1 cucharadita de extracto de vanilla
1,5ts red velvet farge  /       1,5 cucharadita de red velvet
             90g mel           /                    90g de harina
         en klype salt        /                  un pincho de sal

Begynn med å smelte smøret ditt sammen med sjokoladen i en kjele, når det har smeltet og er godt blandet lar du det avkjøles litt.
Ha så egg,sukker,salt,red velvet farge og vaniljeekstrakt i bakebollen din og pisk det hele godt sammen. Hvor mye red velvet farge du trenger kan det lønne seg å se litt ann på, av erfaring vet jeg at de ulike mixene man får kjøpt farger litt ulikt.
Deretter har du i den nå litt avkjølte smør og sjokoladeblandingen din, mens du pisker videre. Husk at kaken blir rødere en det røren ser ut til når den blir stekt. Deretter siktes melet inn mens du pisker videre til du har en klumpefri røre.
Trekk så en 20x30cm form med bakepapir,før du heller røren over i formen. Jeg annbefaler ikke å bruke noe større form en dette da kaken vil bli veldig flat, men en litt mindre skulle gå bra, da må du bare huske å forlenge steketiden noe.
Så er det tid for ostekake lageret som skal være på toppen av sjokoladekaken. Til den trenger du følgende;

     225g philadelfiaost    /           225g queso philadelfia
          45g sukker            /                45g de azucar
                1 egg               /                  1 huevo
   0,5ts vaniljeekstrakt    /   0,5 cucharadita de extracto de vanilla

Ha alle ingrediensene dine i en bakebolle , og pisk til alle osteklumper er oppløst. Et lite tips, for at dette skal gå lettere bruk romtemperert philadelfiaost, da får du lettere en jevn røre.
Så er det bare å fordele røren så jevnt du bare kan over red velvet sjokoladekake røren. Jeg brukte dessuten en kniv for å blande de to rørene litt sammen på enkelte steder i kaken, slik får man en fin hvit og rød "swirl" i kaken når den er ferdig stekt.
Så settes kaken inn midt i ovnen på 175 grader, steketiden må du se ann litt, jeg hadde kaken i ovnen i 40 minutter, da var browniedelen fortsatt litt fuktig og ostekakedelen var gjennomstekt og begynte å få en gylden farge. Husk at om du bruker en mindre form kan det hende du må steke litt lenger.
Kaken kan fint spises varm eller lunken, men den deler seg veldig lett, så jeg vil ikke annbefale å ta den ut av formen før den er helt avkjølt. Jeg brukte denne som dessert og skjærte den opp i passe serveringstykker som ble servert sammen med vaniljeis og friske jordbær.
Det falt i smak hos både store og små rundt middagsbordet. Ellers kan kaken også fint spises som den er. En ny favoritt hos meg helt klart,kombinasjonen brownie og cheesecake er en sikker vinner.
Dessuten vekker den oppsikt med den røde fargen sin. Kaken kan fint fryses om du mot formodning skulle ha noe igjen. Håper du likte denne.
                                      Ha en fin bakedag videre!



















sábado, 27 de abril de 2013

Veskekake nr 2

Da tror jeg sannelig jeg har oppdatert alle kakene jeg har lagd her inne på bloggen . En veskekake til Rikke som fylte 12 år, mens vi var hjemme i påsken, er foreløpig den siste kaken jeg har laget,men har mange flere i hodet og en masse bursdager i familien fremover, så følg med videre. Dette er andre gang jeg lager veskekake, den første kan du lese om her på bloggen, denne fikk ett litt annerledes design.
 Ikke 100% fornøyd med denne ,synes den ble litt tam,men bursdagbarnet var fornøyd og den smakte veldig godt, så da var jo noe av hensikten oppnådd. Beklager litt dårlig bildekvalitet i dette innlegget,men på ferie har jeg ikke med meg det store kameraet ,så bildene blir deretter. Vel, jeg begynte med å lage en saftig og stor sjokoladekake etter denne oppskriften;

          225g smør        /              225g de mantequilla
        410g sukker       /                   410g de azucar
              4 egg             /                         4 huevos
      375g hvetemel      /                   375g de harina
     3ts vaniljesukker    /    3 cucharaditas de azucar avanillado
      1ts bakepulver      /      1 cucharadita de levadura royale
          2 ts natron         /        2 cucharaditas de bicarbonato
          90g kakao         /                    90g de cacao
    350ml kulturmelk    /               350ml de leche agria

Begynn med å piske smør og sukker hvitt. Tilsett deretter eggene dine ett og ett av gangen og pisk godt i mellom hvert egg. Bland alle de tørre ingerdiensene dine i en bolle og sikt dem inn i eggeblandingen din vekselvis med kulturmelka til du får en jevn røre. Ha så røren i en smurt form og stek den på 170 grader i 1,5 til 2 timer. Følg med underveis da steketiden kommer litt ann på ovnen din. Avkjøl kaken helt, før den fylles og dekoreres.
Jeg fylte kaken med hermetiske mandarinbåter og sjokoladefluff denne gangen, oppskriften på sjokoladefluff finner du her på bloggen. Jeg skjærte vekk en del av den ytterste kanten på kaken før jeg satte den på høykant på kakefatet. Deretter skjærte jeg den i deler og hadde fyllet i mellom delene, jeg måtte bruke noen grillpinner av tre for at kaken skulle holde seg stødig og ikke skli ut.
Da kaken var ferdig fylt smurte jeg den opp med vanlig hvit smørkrem, våget ikke å bruke sjokoladesmørkrem da jeg skulle trekke den med hvit sukkerpasta ,var redd den skulle synes igjennom. Oppskriften på smørkremen jeg brukte finner du også her
Til slutt ble så kaken trekt med hvit ferdigkjøpt sukkerpasta. Dekorsjonene på kaka var også i sukkerpasta , men den var lilla. Ser i ettertid at det som kanskje manglet på kaken var litt bling, litt sølvperler hadde nok gjort susen, men det er for sent nå, så det får bli neste gang.
Jeg trykket ut sommerfugler og sløyfer av den lilla sukkerpastaen, som igjen ble "limt" på kaka med litt vann. Lage også lilla kantbånd til alle kantene på vesken og en lilla lås.

Selve hanken på vesken lagde jeg ved å tvinne sammen lange utrullede "pølser" av hvit og lilla sukkerpasta. Hanken festet jeg så ved hjelp av lilla sløyfer til selve vesken.
Jeg tenker at til neste veskekake skal jeg huske å lage hanken noen dager i forveien slik at sukkerpataen rekke å stivne og hanken blir stående på toppen av vesken, da ser man lettere at det skal være en veske innbiller jeg meg.
Som sagt så ble bursdagsbarnet fornøyd og for første gang i mitt liv kom en av mine kaker på instagram. Man skjønner at man begynner å bli gammel selv ,når bursdagsbarnet på 12 har instagram og man selv ikke helt vet hva man å gjøre for å få det til å fungere.
Gratulerer så mye med dagen din igjen Rikke mor, og tenk så stor du har blitt. Neste bursdag blir du tenåring , hjelpes meg.
Vel da var alle mine hittil bakte kaker publiserte her på bloggen, men det kommer andre interressante inlegg fremover også ,så følg med. Kanskje jeg kommer på instagram om ikke så lenge også, jeg kjenner jo tross alt en 12 åring som kan lære meg hvordan det fungerer.
Håper du ble inspirert til å prøve deg på din egen veskekake, jeg hører gjerne fra deg i kommentarfeltet om det så er.
                                     Ha en fin bakedag videre!

martes, 23 de abril de 2013

Baileyscakepops

Til mannens bursdag ble det også laget cake pops med Baileys ,altså en variant for voksne. De ble veldig godt motatt og smakte supert, selvom de nok er i det mektigste laget . Neste gang jeg lager dem skal jeg rulle litt mindre kuler slik at man orker å spise opp. 
|
Disse oppskriftene til cakepops blir jo til på litt slump så denne oppskriften inneholder ikke eksakte mål, bare hva du trenger. Hvor mye du vil bruke av hver ingrediens eller hvor mye du trenger kommer ann på typen kakesmuler du bruker og hvor mye som trengs for at disse skal bli en lettformet litt klissete deig. 
Om du vil prøve trenger du følgende ingredienser: 

           ca 400 g kakesmuler     /     ca.400g de migas de tarta
                        Baileys               /                  Baileys
                        Nutella                /                   nutella 
                        Krokan               /                  crocanti
                Melkesjokolade        /            chocolate con leche

Begynn med å smuldre kaken eller kakerestene dine til fine smuler, jeg brukte restene av ett sukkerbrød denne gangen. Dette gjør du enkelt for hånd. Deretter har du nutella , krokan og Baileys i den samme bollen som kakesmulene og rører det hele sammen med en slikkepott. Du har i mer av de bløte ingrediensene om du ikke får en fast klissete deig.
 Deretter ruller du ut deigen til runde kuler som du så setter i fryseren i ca.10 minutter. I mellomtiden smelter du melkesjokoladen over vannbad eller i mikroovnen. Ta så ut kulene og dypp pinnene som du skal feste til cakepopsen, jeg brukte iskrempinner denne gangen, i den smeltede sjokoladen før du dytter dem inn i kulene . Deretter setter du dem tilbake i fryseren i ca. 20 minutter, før de tas ut igjen og dyppes i melkesjokoladen. 
La de renne av seg litt før du dypper dem i kakepynt om du ønsker det. Jeg brukt krokan, oransjfarget perlesukker og turkise sukkerkuler denne gangen. 
Det er ikke alltid lett å vite hvordan man skal få satt cakepopsen til "tørk", om du ikke vil sette dem i muffinsformen opp ned og servere dem slik, jeg pleier å bruke en skoeske som jeg har laget små hull i. Jeg stikker ispinnen ned i disse hullene og lar dem tørke slik.
 Når cakepopsen skal serveres bruker jeg en skål som jeg putter isopor oppi og dekker med aluminiumsfolie , det ser veldig lekkert ut.
Håper du fikk lyst til å prøve deg på cakepops nå, disse passer nok best for voksne , om du vil lage disse til barn kan du fint sløyfe Baylisen og heller bruke mer av de andre ingrediensene.
                                      Ha en fin bakedag videre!

sábado, 20 de abril de 2013

Øl seidel kake

Neste kake ut var også til mannen ,men denne gangen til vennefest uten barn. Lurte lenge på hva jeg skulle finne på,men til slutt datt det en ide ned i hodet på meg. Mannen har blitt mere å mere glad i å drikke øl de siste årene så temaet måtte bli øl ,og etter en del funderinger kom jeg frem til at det måtte bli en ølseidel . Og som sagt så gjort,ble veldig fornøyd med denne kaken,dessuten gikk alt som på skinner for en gangs skyld.
Dette var en kjempehøy og for ikke å glemme en kjempetung kake,jeg veide den faktisk for morro skyld og den veide 4,5kg med fat,så det var nok av kake. Nå skal det være sagt at vi var mange på bursdagsfesten også da. Også denne gangen brukte jeg to sjokoladebunner slik at kaken skulle bli høy og fin.
Jeg brukte de samme sjokoladebunnene som til Sjokolade og rose kaken så oppskriften og fremgangsmåten kan du lese mere om der. Synes disse bunnene er ideelle, de blir passe faste slik at man kan stable i flere høyder.
Siden smaken på Sjokolade og rose kaken var upåklagelig ,safet jeg og brukte det samme fyllet i denne. Ingen grunn til å ikke gjennta noe som var en suksess mener nå jeg. Friske bringebær , sjokoladefluff (oppskrift finner du her) ,ferdigkjøpt vaniljekrem og maltesers. Jeg brukte enda flere maltesers denne gangen slik at det ble ekstra krønsj.
 Jeg hadde dessuten ett lag med friske jordbær i tillegg, klarte jo ikke å la være å eksperimentere litt,vanskelig å lage det samme to ganger. Jordebærene skuffet slett ikke og bare bidro til enda bedre smak.
Deretter ble kaken stablet opp med en grillpinne i midten som støtte ,slik at den ikke skulle skli ut så lett. Så ble den smurt opp med sjokoladesmørkrem (oppskrift her) før jeg trekte den med sjokoladepasta. Dette er første gang jeg bruker sjokoladepasta , men det gikk veldig greit. Jeg merket ikke store forskjellen fra vanlig sukkerpasta, bortsett fra at denne smaker sjokolade da.
For å få treeffekt på sjokoladepastaen ,slik at det skulle se ut som en treseidel, brukte jeg en av ungenes plastikkkniver fra Ikea. Jeg "skjærte" vertikale linjer rundt på hele kaken, jeg lagde dem litt ujevne for å få ekte tre følelse. Deretter lagde jeg hank og en kant nederst på seidelen av svart sukkerpasta.
 Så var det bare å begynne å trille små og store kuler av hvit sukkerpasta til skummet på seidelen. Jeg rullet i en times tid tror jeg , før jeg syntes skummet var passende stort og så ekte ut. Kulene ble "limt" på kaken med litt vann.
Egentlig hadde jeg sett for meg den ferdige kaken slik, men jeg synes den var litt kjedelig. Så etter en dusj og litt fundering kom jeg til at jeg måtte på ett eller annet vis ha med en ølboks slik at alle skulle skjønne at det faktisk var en ølseidel kaka skulle forestille.
Løsningen på det ble karamell, jeg smeltet litt sukker i stekepanna til det ble til seig karamell,deretter var det om å gjøre å arbeide raskt før karamellen stivnet, jeg hadde karamellen over på bakepapir og tok på meg stekevotter og rullet karamellen til en lang pinne som best det lot seg gjøre.
Når den hadde stivnet helt,dyttet jeg en ende ned i midten av kaken,deretter satt jeg en tom ølboks i den andre enden av karamell pinnen og voila plutselig så det ut som om man helte øl ned i seidelen. 
Kaken ble straks mye morsommere og jeg ble kjempefornøyd med resultatet. Perfekt bursdagskake til menn spør du meg,for jeg har fortsatt til gode å kjenne en mann som ikke liker øl.
Alt i alt en veldig morsom kake å lage. Håper du ble inspirert ,jeg er sikker på at du kjenner en mann som ville satt pris på en ølseidelkake.
                                       Ha en fin dag videre!

miércoles, 17 de abril de 2013

Sjokolade og rose kake

Neste kake ut var til mannen i huset ,til hans familiebursdag ,da han fylte 35 i november. Sjokoladekake var ønsket og da var det bare å sette i gang med det. Denne kaken ble fullstendig annerledes enn jeg hadde tenkt ,men synes den ble fin allikevel, da noen små hender hadde vært i skapet hvor jeg oppbevarer sukkerpastaen og dratt den ut av posen sin, så da jeg skulle bruke den var den blitt helt tørr og gikk rett i søpla. Dermed ble designen omgjort i siste sekund ,men den ble helt grei allikevel.
Kaka smakte også helt nydelig,masse sjokolade med litt syrlige bringebær er en knall god kombinasjon.Jeg valgte å lage en høy kake denne gangen og brukte to sjokoladekakebunner som jeg fant oppskriften på hos Bakverk och fikastunder. Om du vil prøve trenger du følgende til en kakebunn;

             3 egg                /                      3 huevos
          3dl sukker           /                  3 dl de azucar
          75g smør            /              75g de mantequilla
         1,5dl melk            /                  1,5dl de leche
            4dl mel              /                         4dl mel
       0,75dl kakao         /                 0,75dl de cacao
      3ts bakepulver       /    3 cucharaditas de levadura royale

Begynn med å vispe egg og sukker godt sammen til eggedosis. Smelt så smøret og bland det sammen med melken din. Rør melkeblandingen forsiktig inn i eggedosisen. Bland så alle de tørre ingrediensene dine sammen og sikt dem , jeg sikter gjerne ett par ganger ,synes kakene mine blir høyere og luftigere da. 
Til slutt vender du melblandingen inn sammen med eggeblandingen. Ha deretter røren i en smurt 20cm eller 24cm form og stek midt i ovnen på 175 grader i ca 45 minutter. Jeg brukte som sagt to kakebunner denne gangen, så du trenger altså to av disse.
Denne gangen fylte jeg også kaken med sjokoladefluff, laget på Lindts 70% mørk sjokolade. Hvordan du lager sjokoladefluff kan du lese mer om og finne oppskriften på her. Jeg brukte dessuten friske bringebær,ferdig kjøpt vaniljekrem og maltesers til å fylle kaka med.
Mellom hvert lag la jeg først på litt vaniljekrem,deretter bringebær som ble dekt med sjokoladefluff før jeg helt til slutt hadde på maltesers. Synes det er veldig godt med hele maltesers som fyll i kake , det gir en deilig krønsj når man spiser den.
Når kaker blir så høye som denne ,blir de fort veldig ustabile, jeg stikker da en grillpinne av tre ned i midten av kaka slik at den lettere holder seg sammen og ikke glir ut. Jeg klipper av ved toppen på kaka og dermed er ikke grillpinnen i veien når du skal dekorere.
Kaken ble så dekket med sjokoladesmørkrem som jeg laget etter denne oppskriften;

            250g smør             /            250g de mantequilla
             2ss melk               /             2 cucharas de leche
            3ss kakao             /             3 cucharas de cacao
       1ts vaniljesukker       /     1 cucharadita de azucar vanillado
         ca 500g melis         /            ca 500g de azucar glace

Bruk romtemperert smør og pisk inn melk , vaniljesukker og kakao først. Ha deretter i melisen litt etter litt og prøv deg frem med mengden melis du trenger. Når smørkremen har en luftig og silkemyk konsistens trenger du ikke mere melis.
 
Dette er en stor porsjon med smørkrem, den holdt både til å smøre opp og dekorere kaken med. Om du får smørkrem til overs kan den fint fryses til neste gang du lager kake. Jeg brukte så en blomstertipp fra wilton til å sprøyte ut resten av smørkremen med. Men først brukte jeg det lille av rød sukkerpasta som ikke hadde tørket inn til å lage noen roser og store hjerter av som ble festet rett på kaken ved hjelp av smørkremen.
Hjertene var husets 5 snart 6 åring sin ide, hun mente på at siden vi er kjærester så burde det være hjerter på kaken jeg lagde til pappa. Så da ble det hjerter , mamma vet bedre enn å diskutere med en bestemt liten frøken. Hjertene fikk plass på siden av kaken og rosene på toppen.
Jeg gjorde dette før jeg sprøytet ut smørkremen selvom det ikke kommer frem av bildene her , men jeg glemte å ta bilder mens jeg holdt på. Men det fungerer best å først plassere dekorasjoner og deretter sprøyte ut smørkrem når man lager slike kaker altså.
Rundt kanten oppe på kaken stakk jeg dessuten ut noen små blomster i sukkerpasta som ble pyntet med sølvkuler, litt sølvkuler på toppen gjorde seg også bra og det ble straks litt mere liv på kaka med disse.
Som sagt, selv om ikke dette var kaken jeg hadde tenkt meg i utgangspunktet , ble jeg veldig førnøyd med den allikevel. Den smakte dessuten himmelsk, var ikke en smule igjen da bursdasselskapet var over. Mannen ,selve bursdagsbarnet, var også fornøyd så da var hensikten oppnådd. Håper du fikk lyst til å prøve!
                               Ha en fin bakedag videre!