I dag har en av verdens vakreste gutter bursdag og som den filletante jeg er til Nicklas så hadde jeg i fjor ansvar for kaken. Burdagsbarnet hadde ingen spesielle ønsker så etter litt tenking ble det en piratkake. Han er nemlig litt av en pirat godeste Nicklas.
Vel ett år etter er vel litt i lengste laget men i dag blir det altså piratkake på bloggen. Passer ypperlig til guttebursdager og er slettes ikke så vanskelig å få til.Om du vil prøve trenger du en sjokoladekakebunn laget etter tre like prinsippet. Tre like kakebunnen finner du oppskriften på her på bloggen, den eneste forskjellen er at du bytter ut halvparten av melet med kakao.
Denne gangen ble det også melkesjokoladefluff som fyll, oppskriften her på bloggen,samt friske bringebær og hermetiske fersken. En god kombinasjon som smaker friskt og godt og ikke blir for mektig. Jeg deler alltid denne kakebunnen i tre så det blir litt høyde på kaken.
Deretter trekte jeg kaken med min vanlige smørkrem. Sett alltid kaken minst 20 minutter i kjøleskap etter at du har smurt den opp med smørkremen før du dekker den med sukkerpasta slik er det lettere å flytte på sukkerpastaen om du skulle legge den litt skjevt på.
Jeg begynte med å trekke hele kaken med hudfarget sukkerpasta, deretter lagde jeg nesen og ørene av den samme sukkerpastaen. Deretter kjevlet jeg ut den røde sukkerpastaen til skjerfet på hodet. Jeg la så på runde hvite prikker som jeg stakk ut med en kork.
Deretter lagde jeg øyet og den svarte lappen til det andre øyet . Til slutt trykte jeg ut formen på munnen ved hjelp av skaftet på en kniv og vips var det en pirat på kakebordet.Bursdagsbarnet var fornøyd og kaken ble spist opp så da tar jeg det som ett tegn på at det smakte godt.
Gratulerer med dagen din i dag også Nicklas ,du er en super gutt. Håper jeg får lov til å lage kake til deg på dagen i mange år fremover.
Ha en fin bakedag videre!
miércoles, 30 de julio de 2014
miércoles, 23 de julio de 2014
Kanelbiter
Dette er en kjempefin langpannekake å ha med på tur ,noe som kan være kjekt nå på sommeren. Uansett om du skal på biltur,på stranda, på båttur eller sykkeltur, dette er en fin kake å pakke ned i en plastboks å ha med seg.
Dessuten holder den seg saftig og fin i flere dager også, samt at den som regel faller i smak både hos store og små. Kjapp å bake er den også,så da er det bare å sette igang. Om du vil prøve trenger du følgende;
Til selve langpannebunnen;
100g smør / 100g de mantequilla
2 egg / 2 huevos
2 dl sukker / 2 dl de azucar
5dl mel / 5dl de harina
2ts malt ingefær / 2 cdta de jenjibre
3ts bakepulver / 3 cdta de levadura royal
3,5dl surmelk / 3,5dl kefir
Til kanelcrumle toppingen;
100g smør / 100g de mantequilla
0,5dl brunt sukker / 0,5dl de azucar moreno
1,5dl mel / 1,5dl de harina
3ts kanel / 3cdta de canela
0,5ts nellik / 0,5cdta de clavo molido
Begynn med å sette ovnen din på 175 grader.Først lager du røren til langpannebunnen.Rør smør og sukker hvitt, bruk gjerne mikser om du har det tilgjengelig, men det går fint for hånd også.
Deretter tilsetter du eggene, ett om gangen, mens du rører godt i mellom hvert egg. Bland så inn ingefær og bakepulver i røren. Sikt så inn hvetemelet og til slutt rører du inn surmelken. Pass på at det ikke blir noen klumper av surmelken.
Du får en ganske tykk røre som du heller i en bakepapirkledt langpanneform på 20x30cm. Den stekes så på rist i nedre del av ovnen på 175 grader i ca 30 minutter.
Mens kakebunnen steker så rører du i sammen kanelcrumbletoppingen. Begynn med å ha alle ingrediensene til toppingen i en bolle. Visp eller rør det i sammen til du får en smulete blanding, jeg bruker gjerne hendene når jeg gjør dette ,det er litt klissete men lettere synes jeg.
Etter 30 minutter tar du kaken ut av ovnen og drysser kanelcrumbleblandingen over kaken. Fordel den jevnt ut over hele kaken og vær forsiktig med fingertuppene for dette er varme saker. Deretter setter du kaken tilbake i nedre del av ovnen i ca 15 minutter til, bruk en stekepinne til å kjenne etter om den er ferdig.
Når kaken er ferdig stekt lar du den hvile ca 5-10 minutter i langpannen før du flytter den over på rist for å avkjøles. Deretter er det bare å skjære opp og nyte. Smaker nydelig lunken og også kald om du orker å vente.
Kaken bør oppbevares i en tett boks og gjerne i kjøleskap. Kaken er også fin å fryse om du vil ha litt godsaker på lur i fryseren, tiner på ett blunk og smaker like godt etter å ha vært fryst.Håper du fikk lyst til å prøve,fortell meg gjerne hva du synes om du gjør så, blir alltid glad for tilbakemeldinger.
Ha en fin sommerdag videre!
Dessuten holder den seg saftig og fin i flere dager også, samt at den som regel faller i smak både hos store og små. Kjapp å bake er den også,så da er det bare å sette igang. Om du vil prøve trenger du følgende;
Til selve langpannebunnen;
100g smør / 100g de mantequilla
2 egg / 2 huevos
2 dl sukker / 2 dl de azucar
5dl mel / 5dl de harina
2ts malt ingefær / 2 cdta de jenjibre
3ts bakepulver / 3 cdta de levadura royal
3,5dl surmelk / 3,5dl kefir
Til kanelcrumle toppingen;
100g smør / 100g de mantequilla
0,5dl brunt sukker / 0,5dl de azucar moreno
1,5dl mel / 1,5dl de harina
3ts kanel / 3cdta de canela
0,5ts nellik / 0,5cdta de clavo molido
Begynn med å sette ovnen din på 175 grader.Først lager du røren til langpannebunnen.Rør smør og sukker hvitt, bruk gjerne mikser om du har det tilgjengelig, men det går fint for hånd også.
Deretter tilsetter du eggene, ett om gangen, mens du rører godt i mellom hvert egg. Bland så inn ingefær og bakepulver i røren. Sikt så inn hvetemelet og til slutt rører du inn surmelken. Pass på at det ikke blir noen klumper av surmelken.
Du får en ganske tykk røre som du heller i en bakepapirkledt langpanneform på 20x30cm. Den stekes så på rist i nedre del av ovnen på 175 grader i ca 30 minutter.
Mens kakebunnen steker så rører du i sammen kanelcrumbletoppingen. Begynn med å ha alle ingrediensene til toppingen i en bolle. Visp eller rør det i sammen til du får en smulete blanding, jeg bruker gjerne hendene når jeg gjør dette ,det er litt klissete men lettere synes jeg.
Etter 30 minutter tar du kaken ut av ovnen og drysser kanelcrumbleblandingen over kaken. Fordel den jevnt ut over hele kaken og vær forsiktig med fingertuppene for dette er varme saker. Deretter setter du kaken tilbake i nedre del av ovnen i ca 15 minutter til, bruk en stekepinne til å kjenne etter om den er ferdig.
Når kaken er ferdig stekt lar du den hvile ca 5-10 minutter i langpannen før du flytter den over på rist for å avkjøles. Deretter er det bare å skjære opp og nyte. Smaker nydelig lunken og også kald om du orker å vente.
Kaken bør oppbevares i en tett boks og gjerne i kjøleskap. Kaken er også fin å fryse om du vil ha litt godsaker på lur i fryseren, tiner på ett blunk og smaker like godt etter å ha vært fryst.Håper du fikk lyst til å prøve,fortell meg gjerne hva du synes om du gjør så, blir alltid glad for tilbakemeldinger.
Ha en fin sommerdag videre!
sábado, 19 de julio de 2014
Pernilles bursdagskake
Plutselig er det juli igjen og verdens vakreste tantebarn Pernille blir 11 år i dag, og det uten at tanta har fått somlet seg til å poste bursdagskaka fra fjorårets feiring. Har masse kaker som skal blogges om , så da begynner jeg like greit med litt kakeoppdateringer nå i varmen.
Som sagt så var dette tantebarnets 10 års dag som ble feiret med denne kaken og siden hun ikke hadde noen spesielle ønsker om hvordan kaken skulle se ut lagde tante en enkel fantasikake. Ble dekorativ selvom den ikke var så veldig komplisert å dekorere.Om du vil prøve brukte jeg en enkel sjokoladebunn bakt etter tre like prinsippet , som du finner en beskrivelse av her på bloggen. Det eneste du må gjøre annerledes er å bytte ut halvparten av melet med kakao.
Husk å la kakebunnen avkjøles godt før du deler den opp og fyller den. Tantebarnet krevde sjokoladefyll, så jeg lagde melkesjokoladefluff etter denne oppskriften. Husk at om du vil fylle kaken din med sjokoladefluff så bør dette lages dagen før ,det må stå kaldt i minst 8 timer før du pisker det opp til krem. I tilegg delte jeg opp en pakke med smil sjokolade som også fikk bli fyll i kaka.
Deretter ble kaka smurt opp med denne smørkremen, det er viktig å la kaken stå litt i kjøleskapet, ca 20 minutter, før du trekker den med sukkerpasta, slik at smørkremen rekker å sette seg litt før du trekker kaken.
Denne gangen begynte jeg med å trekke sidene på kaken med den svarte sukkerpastaen. Deretter la jeg forsiktig på den røde randen i midten. Når det gjelder svart sukkerpasta kjøper jeg bestandig ferdig farget, det er utrolig vansklig å få sukkerpasta helt svart om du farger den selv, så klok av skade kjøper jeg den alltid ferdig farget.
Resten av dekorasjonene var veldig enkle og det tok vel kun en halv time å dekorere hele kaken , noe som er ny rekord, det pleier å gå med en del timer når jeg først setter igang. Det fikk bli en fantasiblomst på toppen og det var stort sett det hele.
Bursdagsbarnet var fornøyd og blåste ut alle lysene så da var tante også fornøyd. Noen ganger er det enkle det beste. Dessuten smakte kaken veldig godt og det er jo hovedhensikten. Nå er det vel brått klart for kakebaking igjen på tante, men det får det bli ett annet blogginnlegg om senere.
Følg meg gjerne på instagram ,Bakemester Snipp er navnet der også, der blir det oppdateringer fra vår sommer hjemme i norge. Takk for at du kikket innom her på bloggen.
Ha en fin sommerdag videre!
Som sagt så var dette tantebarnets 10 års dag som ble feiret med denne kaken og siden hun ikke hadde noen spesielle ønsker om hvordan kaken skulle se ut lagde tante en enkel fantasikake. Ble dekorativ selvom den ikke var så veldig komplisert å dekorere.Om du vil prøve brukte jeg en enkel sjokoladebunn bakt etter tre like prinsippet , som du finner en beskrivelse av her på bloggen. Det eneste du må gjøre annerledes er å bytte ut halvparten av melet med kakao.
Husk å la kakebunnen avkjøles godt før du deler den opp og fyller den. Tantebarnet krevde sjokoladefyll, så jeg lagde melkesjokoladefluff etter denne oppskriften. Husk at om du vil fylle kaken din med sjokoladefluff så bør dette lages dagen før ,det må stå kaldt i minst 8 timer før du pisker det opp til krem. I tilegg delte jeg opp en pakke med smil sjokolade som også fikk bli fyll i kaka.
Deretter ble kaka smurt opp med denne smørkremen, det er viktig å la kaken stå litt i kjøleskapet, ca 20 minutter, før du trekker den med sukkerpasta, slik at smørkremen rekker å sette seg litt før du trekker kaken.
Denne gangen begynte jeg med å trekke sidene på kaken med den svarte sukkerpastaen. Deretter la jeg forsiktig på den røde randen i midten. Når det gjelder svart sukkerpasta kjøper jeg bestandig ferdig farget, det er utrolig vansklig å få sukkerpasta helt svart om du farger den selv, så klok av skade kjøper jeg den alltid ferdig farget.
Resten av dekorasjonene var veldig enkle og det tok vel kun en halv time å dekorere hele kaken , noe som er ny rekord, det pleier å gå med en del timer når jeg først setter igang. Det fikk bli en fantasiblomst på toppen og det var stort sett det hele.
Bursdagsbarnet var fornøyd og blåste ut alle lysene så da var tante også fornøyd. Noen ganger er det enkle det beste. Dessuten smakte kaken veldig godt og det er jo hovedhensikten. Nå er det vel brått klart for kakebaking igjen på tante, men det får det bli ett annet blogginnlegg om senere.
Ha en fin sommerdag videre!
lunes, 14 de julio de 2014
Plommesaft
Hei igjen! Det kommer litt inlegg pø om pø her , men tar med meg dataen på ferie til Norge på onsdag så forhåpentligvis blir det litt tid til blogging da. Fikk en stor bærepose med plommer her om dagen av svigers. Å spise opp alle var ikke ett alternativ, da kilovis med plommer ikke akkurat ville være heldig for magen, så jeg måtte finne på noe å bruke dem til og plommesaft ble løsningen.
Spanjolene drikker nemlig ikke saft, er ikke å få kjøpt her til lands og da det inntas enorme mengder vann i varmen kan jeg av og til bli lei og da drømmer jeg om saft. Nå trenger jeg ikke å drømme lenger,nå har jeg en ordentlig god plommesaft både i kjøleskap og fryseren. Om du vil prøve trenger du følgende:
2kg plommer / 2kg de ciruelas
6dl vann / 6dl de aqua
400g sukker / 400g de azucar
Begynn med å skylle plommene dine godt ,deretter kommer den desidert kjedeligste jobben med å lage plommesaft, nemlig å dele alle plommene dine i to og ta ut steinen. Når det er gjort har du de oppdelte plommene i en stor kjele sammen med vannet.
Kok så det hele opp og la det koke i 30-45 minutter, til plommene er helt myke, så moser du dem helt med en potetmoser. Koketiden kommer litt ann på typen plommer du bruker og hvor store de er,se ann og kjenn på plommene underveis.
Nå tar du ett stort dørslag og legger ett rent kjøkkenhåndkle i det, sett det over en stor bolle eller kjele og ha deretter de ferdigkokte plommene opp i håndklet. La plommesaften sile igjennom håndkle av seg selv, ikke klem eller press på håndklet,det tar sin tid før all saften renner igjennom, men i mellomtiden kan du jo sette deg i solen med en god bok.
Når all saften har rent igjennom heller du den tilbake i kjelen, som du nå har vasket, og har i sukkeret. Kok opp og la det koke ett minutt eller to til alt sukkeret har løst seg opp. Den får en lysegul farge etterhvert som sukkeret løser seg opp.
Ha så saften opp på steriliserte flasker eller glass. Saften holder seg fint i kjøleskapet en ukes tid, men den kan fint fryses også. Jeg fikk 1 liter ublandet saft ut av det hele, så nå skal jeg også kose meg med saft. Ungene synes også den smakte kjempegodt, og fordelen her er jo at det definitivt ikke er noen skumle tilsetningsstoffer, bare ren frukt og sukker.
Nå vet du hva du skal gjøre om du har tilgang på plommer. Selv vender jeg snuta hjem mot norge på onsdag og gleder meg masse til norsk sommer. Om du vil følge med meg på ferie kan du gjøre det på instagram, heter Bakemester Snipp der også. Kikk snart innom her igjen.
Ha en fin sommerdag videre!
Spanjolene drikker nemlig ikke saft, er ikke å få kjøpt her til lands og da det inntas enorme mengder vann i varmen kan jeg av og til bli lei og da drømmer jeg om saft. Nå trenger jeg ikke å drømme lenger,nå har jeg en ordentlig god plommesaft både i kjøleskap og fryseren. Om du vil prøve trenger du følgende:
2kg plommer / 2kg de ciruelas
6dl vann / 6dl de aqua
400g sukker / 400g de azucar
Begynn med å skylle plommene dine godt ,deretter kommer den desidert kjedeligste jobben med å lage plommesaft, nemlig å dele alle plommene dine i to og ta ut steinen. Når det er gjort har du de oppdelte plommene i en stor kjele sammen med vannet.
Kok så det hele opp og la det koke i 30-45 minutter, til plommene er helt myke, så moser du dem helt med en potetmoser. Koketiden kommer litt ann på typen plommer du bruker og hvor store de er,se ann og kjenn på plommene underveis.
Nå tar du ett stort dørslag og legger ett rent kjøkkenhåndkle i det, sett det over en stor bolle eller kjele og ha deretter de ferdigkokte plommene opp i håndklet. La plommesaften sile igjennom håndkle av seg selv, ikke klem eller press på håndklet,det tar sin tid før all saften renner igjennom, men i mellomtiden kan du jo sette deg i solen med en god bok.
Når all saften har rent igjennom heller du den tilbake i kjelen, som du nå har vasket, og har i sukkeret. Kok opp og la det koke ett minutt eller to til alt sukkeret har løst seg opp. Den får en lysegul farge etterhvert som sukkeret løser seg opp.
Ha så saften opp på steriliserte flasker eller glass. Saften holder seg fint i kjøleskapet en ukes tid, men den kan fint fryses også. Jeg fikk 1 liter ublandet saft ut av det hele, så nå skal jeg også kose meg med saft. Ungene synes også den smakte kjempegodt, og fordelen her er jo at det definitivt ikke er noen skumle tilsetningsstoffer, bare ren frukt og sukker.
Ha en fin sommerdag videre!
Suscribirse a:
Entradas (Atom)