Fryktelig langt og vanskelig navn ble det på disse tertene, men de er absolutt lette å lage, ingen sammenheng med navn og tilberedelse.Måtte jo bruke blodappelsincurden til noe der den sto i kjøleskapet,dermed ble pai løsningen eller terter om du vil. Disse tertene ble supergode og så ut som små soler.
Jeg spiste mine kalde så de er fine å ha med på tur. Om du vil prøve trenger du til 5 små paier(eller en stor) dette;
100 g smør / 100g de mantequilla
1 egg / 1 huevo
3,5 dl mel / 3,5 dl harina
2 ss sukker / 2 chucaradas de azucar
0,5 ts bakepulver / 0,5 chucaradita de levadura
en klype salt / un pincho de sal
Begynn med å smelte smøret . Pisk egget godt og rør ut sukkeret i egget ,før du blander inn smøret.
Deretter rører du inn mel, bakepulver og salt. Smør terteformene eller paiformen din godt , og trykk ut deigen i disse. Sett formene i fryseren i ca 30 minutter, mens du forvarmer ovnen til 225 grader.
Etter en halvtime tar du formene ut av fryseren og steker dem midt i ovnen i 10-12 minutter. La dem avkjøles litt før du tar dem ut av formene, ellers ryker de veldig lett. Ha blodappelsincurd (oppskrift finner du her) oppi tertene, fyll dem godt opp, jeg brukte ca. 300g blodappelsincurd til mine 5 terter.
Strø over litt revet kokos før du setter dem en stund i kjøleskapet. Disse kan nok også nytes varmen men jeg liker min curd best kald derfor ventet jeg.
Supergodt, virkelig å annbefale, fine å gi bort som vertinnegave om du blir bedt bort i påsken også. En ny personlig favoritt er blitt til.
Nyt påskens siste dag!
lunes, 25 de abril de 2011
domingo, 24 de abril de 2011
Blodappelsin cupcakes
Det er sesong for blodappelsiner nå, eller det heter visst ikke det lenger har jeg blitt fortalt, det heter røde appelsiner nå, men jeg holder en knapp på blodappelsiner jeg. Synes de smaker veldig godt og fryder meg fortsatt over rødfargen som dukker opp når man skjærer i dem , yes det ligner blod, men smaker nydelig.
Uansett blodappelsin eller røde appelsiner , jeg lagde cupcakes med dem her om dagen og de ble veldig saftige og gode, og de smakte av blodappelsin. Yummi , om du vil prøve trenger du;
100g smør / 100g mantequilla
2 dl sukker / 2 dl de azucar
3 egg / 3 huevos
4 dl mel / 4 dl de harina
2ts bakepulver / 2 chucaraditas de levadura royal
1 ts vaniljesukker / 1 chucaradita de azucar vanillado
1,5 dl blodappelsinsaft / 1,5 dl de zumo de naranjas sanguineas
Først presser du juicen ut av blodappelsinene til du får 1,5 dl juice, jeg trengte en og en halv blodappelsin til dette.
Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.Deretter pisker du sukker og smør sammen til en luftig smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen.
Så sikter du inn melblandingen og har i blodappelsinjuicen annenhver gang, rør så lite som mulig da blir muffinsene mye luftigere.
Fyll muffinsformene 3/4 fulle, disse hever ikke så mye og derfor er de så greie å bruke til cupcakes da overflaten blir veldig fin og rett, da blir det lett å dekorere.
Muffinsene stekes i ovnen på 180 grader i ca. 20 min. Se ann steketiden, den kan variere fra ovn til ovn.
Disse er kjempegode akkurat som de er , men om du vil kan du dekorere dem litt og vips så har du cupcakes. Denne gangen lagde jeg en frosting med blodappelsincurd og philadelphia ost. Til å dekke ca. 6 muffins brukte jeg;
100g philadefhiaost / 100g de philadelphia
10 ts blodappelsincurd / 10 chucaraditas de curd de naranjas sanguineas
Pisk det hele godt sammen ,så er det bare å sprøyte dem på toppen. Siden disse muffinsene blir rette og fine oppå trenger du ikke å jevne ut toppen før du sprøyter. Jeg pyntet dem også med blomster, gulrøtter og påskekyllinger som jeg hadde laget i sukkerpasta og sjokoladekaniner fra Lindt.
De ble riktig så søte syntes jeg, og smaken var det heller ikke noe å si på.Ett lite utvalg på sølvfat som naboen fikk nyte godt av.
sábado, 23 de abril de 2011
Påskekjeks
Første ladning med påskekjeks er allerede spist opp her i huset , så da var det på tide med ladning nummer to. 3 snart 4 åringen ville trykke ut så da ble det disse kjeksene , som mamma senere kunne more seg med å dekorere. Denne oppskriften er fra Peggy Porschen sin bok.
Du trenger;
200g usaltet smør / 200g de mantequilla
200g melis / 200g de azucar glace
1 egg / 1 huevo
ca. 400g mel / ca. 400g harina
frø av en vaniljestang / semillas de vanilla
Ha melis, frøene fra vaniljestangen og smøret i bakebollen og rør det sammen til du får en fin masse. Pisk egget i en bolle for seg , før du tilsetter det i bakebollen.
Deretter sikter du i melet litt etter litt, rør så lite som mulig bruk hendene til å kna det hele sammen til en litt klissete deig. Se ann litt på melmengden , deigen skal være litt klissete. legg så deigen i en plastpose og la den hvile i kjøleskapet i en time.
Du trenger;
200g usaltet smør / 200g de mantequilla
200g melis / 200g de azucar glace
1 egg / 1 huevo
ca. 400g mel / ca. 400g harina
frø av en vaniljestang / semillas de vanilla
Ha melis, frøene fra vaniljestangen og smøret i bakebollen og rør det sammen til du får en fin masse. Pisk egget i en bolle for seg , før du tilsetter det i bakebollen.
Deretter sikter du i melet litt etter litt, rør så lite som mulig bruk hendene til å kna det hele sammen til en litt klissete deig. Se ann litt på melmengden , deigen skal være litt klissete. legg så deigen i en plastpose og la den hvile i kjøleskapet i en time.
Mens jeg ventet på deigen benyttet jeg tiden til å tegne noen nye påskefigurer i papp , inspirert av påskepynten i heimen, disse brukte jeg som mal til kjeksene etterpå. Jeg skjærte rundt dem med en spiss kniv og vips en masse nye påskefigurer. Man trenger ikke alltid kjøpe dyre utstikkere , det går like fint å lage dem selv.
Når deigen er ferdig hvilt tar du ut litt av den om gangen og kjevler den ut på en melet flate. Grunnen til at deigen du ikke bruker bør få ligge i kjøleskapet er at den fort tørker ut , og dermed sprekker kjeksene lett i kantene om deigen er for tørr. Jeg bruker å kjevle den 4 - 5 mm tykk. Da blir kjeksene passe tykke til å kunne dekorere etterpå.
Jeg bruker en spatula for å få kjeksen opp fra bordet og over på stekeplaten , da er det lettere å holde dem flate synes jeg. Kjeksen stekes midt i ovnen ved 175 grader i 8 - 10 minutter , til de blir gyldne i kantene. La kjeksen avkjøles på platen, de er nemlig fortsatt myke når de kommer ut av ovnen og de blir stive først når de blir kalde så du må ha litt tålmodighet.
Mens jeg ventet på at kjeksene mine skulle bli ordentlig kalde lagde jeg royal icing etter denne oppskriften , til å pynte kjeksen med.
1 eggehvite / 1 clara de huevo
1 ts sitronsaft/1 chucaradita de zumo de limon
2-4 dl melis/2-4 dl de azucar glace
Pisk eggehviten stiv , deretter tilsetter du sitronsaften og til slutt melis litt etter litt til icingen din blir passe tykk og stiv. Farges som du måtte ønske. Jeg fordelte min i mindre boller og farget dem i forskjellige farger.
Om du vil pynte kjeksen din som jeg har gjort må du først lage "linjer " langs kanten på kjeksen din med en ganske så stiv royal icing. jeg bruker en Wilton tipp 2 til dette. Når disse linjene er sprøytet på kjeksen må du la dem tørke før du bruker en litt mer flytende royal icing til å fylle inn kjeksen med.
Jeg tegnet på øyer på hanene mine før jeg fylte dem helt inn og det var ikke så lurt, øynene forsvant nemlig under den gule fargen. Så husk at alle detaljer som øyne, barter , værhår etc. må sprøytes på etter at icingen du har fyllt inn kjeksen din med har tørket, gjerne en dag eller to.
Det tar noen dager å bli ferdig med å dekorer disse , men jeg synes det er fryktelig gøy og barna i huset elsker disse dekorerte kjeksene. De er kanskje ikke de beste på smak , men det er veldig morsomt å spise harepuser, haner og fargeglade påskeegg sammen med et glass melk. Noen av mine skal få fylle opp noen påskeegg i år istedet for smågodt og sjokolade. Garantert suksess, prøv du også da vel.
Fortsatt god påske!
viernes, 22 de abril de 2011
Blodappelsin curd
Det måtte jo komme , ideen om å lage curd med en annen sitrusfrukt som ikke er sitron. Blodappelsinener er en favoritt,så da måtte de til pers og de levde opp til forventningene.
Curd ble det , en god del søtere på smak enn lemoncurd, men veldig godt . Blodappelsincurden hviler nå på glass i kjøleskapet i påvente av nye eksprimenter. Om du vil lage blodappelsincurd trenger du;
125g smør / 125g de mantequilla
2,5 dl sukker / 2,5 dl de azucar
3 egg / 3 huevos
3 blodappelsiner / 3 naranjas sanguineas
Begynn med å finrive skallet på blodappelsinene før du presser all juicen ut av dem.
Smelt så smøret i en kjele, tilsett sukkeret litt etter litt og rør godt til alt er blandet. I en annen bolle visper du eggene godt. Deretter tar du kjelen av varmen og tilsetter eggene litt etter litt.
Det er veldig VIKTIG å røre hele tiden mens du gjør dette, ellers blir det eggerøre og ikke curd du får i kjelen din. Tilsett skallet og juicen fra blodappelsinene i blandingen din og fortsett å røre mens du setter kjelen tilbake på varmen.
Blandingen skal syde litt men ikke koke hardt i ca 20 minutter, det er nå du tar den telefonsamtalen du har utsatt lenge for du må allikevel stå ved kjøkkenbenken i 20 minutter så da kan du like godt utnytte tiden. Når blandigen tykner og blir blank er den ferdig. Avkjøles og helles på rene glass før den oppbevares i kjøleskapet, og som sagt før om lemoncurden, bruksmulighetene er det bare fantasien din som setter grenser for.
Curd ble det , en god del søtere på smak enn lemoncurd, men veldig godt . Blodappelsincurden hviler nå på glass i kjøleskapet i påvente av nye eksprimenter. Om du vil lage blodappelsincurd trenger du;
125g smør / 125g de mantequilla
2,5 dl sukker / 2,5 dl de azucar
3 egg / 3 huevos
3 blodappelsiner / 3 naranjas sanguineas
Begynn med å finrive skallet på blodappelsinene før du presser all juicen ut av dem.
Smelt så smøret i en kjele, tilsett sukkeret litt etter litt og rør godt til alt er blandet. I en annen bolle visper du eggene godt. Deretter tar du kjelen av varmen og tilsetter eggene litt etter litt.
Det er veldig VIKTIG å røre hele tiden mens du gjør dette, ellers blir det eggerøre og ikke curd du får i kjelen din. Tilsett skallet og juicen fra blodappelsinene i blandingen din og fortsett å røre mens du setter kjelen tilbake på varmen.
Blandingen skal syde litt men ikke koke hardt i ca 20 minutter, det er nå du tar den telefonsamtalen du har utsatt lenge for du må allikevel stå ved kjøkkenbenken i 20 minutter så da kan du like godt utnytte tiden. Når blandigen tykner og blir blank er den ferdig. Avkjøles og helles på rene glass før den oppbevares i kjøleskapet, og som sagt før om lemoncurden, bruksmulighetene er det bare fantasien din som setter grenser for.
Ha en fortsatt fin påske!
jueves, 21 de abril de 2011
Appelsinboller
Alle barn liker boller, alle barn liker appelsiner , appelsiner hører påsken til , så denne kombinasjonen er uslålig i tursekken til barna i nettopp - du gjettet riktig - påsken. Veldig fine å fryse også om det blir noen igjen da. Smaker fortreffelig sammen med en kopp kakao eller sikkert også kaffe for den som liker det.
Oppskriften fant jeg på Det søte liv, men den ble endret litt underveis etter min smak og behag, slik at den ble seende slik ut til slutt;
100g smør / 100g de mantequilla
5 dl melk / 5 dl de leche
50g gjær / 50 g de levadura fresca
1 dl sukker / 1 dl de azucar
2 egg / 2 huevos
2 ts kardemumme / 2 chucaraditas de cardamomo
3 appelsiner / 3 naranjas
ca. 1,5 kg mel / ca.1,5 kg de harina
perlesukker / azucar en perlas
Denne oppskriften gir ca. 30 boller , det kommer litt ann på hvor store du lager dem.
Begynn med å rive skallet på de tre appelsinene, vask dem godt om det er mulig er det best med økologiske appelsiner. Press deretter saften ut av de tre appesinene. Deretter smelter du smøret i en kjele, når det er smeltet har du oppi melken, saften fra appelsinene og det revne appelsinskallet ,varm det hele til det blir lunkent, ca.37 grader pleide min skolekjøkken frøken å si. Løs gjæren opp i væsken , sammen med sukker og kardemomme. Pisk eggene og ha dem i blandingen, så er det bare å sette eltekroken på maskinen og begynne å ha oppi mel.
Mel mengden i denne oppskriften er ca. mål, fordi væskemengden du får avhenger av hvor store appelsinene er og hvor mye saft du får ut av appelsinene du bruker.
Ha i mel til deigen slipper kanten på bakebollen , men fortsatt er litt seig . Sett deigen til heving under lokk i ca. 1 time eller til den blir dobbelt så stor. Min hevet noe raskere men det skal være sagt at det var veldig varmt ute den dagen jeg bakte dem, nesten 25 grader ute, så min deig krøp ut av bollen.
Når deigen er ferdig hevet triller du ut boller og legger dem på bakepapir på ett stekebrett. La de etterheve ca. 20 min under ett kjøkkenhånkle. Jeg brukte så en saks og klipte et kryss på toppen av hver bolle, det blir litt mere dekorativt, så penslet jeg dem med egg og strødde litt perlesukker på toppen før de ble stekt i ovnen på 200 grader i ca. 18 minutter.
Bollene er ferdige når de får en hul lyd når du banker å undersiden, husk at steketiden er veldig individuell fra ovn til ovn så følg med under stekingen. Så er det å håpe at solen titter frem og at disse kan nytes i solveggen ,og visst ikke så går det helt fint i godstolen foran peisen også.
Ha en fortsatt fin påske!
Oppskriften fant jeg på Det søte liv, men den ble endret litt underveis etter min smak og behag, slik at den ble seende slik ut til slutt;
100g smør / 100g de mantequilla
5 dl melk / 5 dl de leche
50g gjær / 50 g de levadura fresca
1 dl sukker / 1 dl de azucar
2 egg / 2 huevos
2 ts kardemumme / 2 chucaraditas de cardamomo
3 appelsiner / 3 naranjas
ca. 1,5 kg mel / ca.1,5 kg de harina
perlesukker / azucar en perlas
Denne oppskriften gir ca. 30 boller , det kommer litt ann på hvor store du lager dem.
Begynn med å rive skallet på de tre appelsinene, vask dem godt om det er mulig er det best med økologiske appelsiner. Press deretter saften ut av de tre appesinene. Deretter smelter du smøret i en kjele, når det er smeltet har du oppi melken, saften fra appelsinene og det revne appelsinskallet ,varm det hele til det blir lunkent, ca.37 grader pleide min skolekjøkken frøken å si. Løs gjæren opp i væsken , sammen med sukker og kardemomme. Pisk eggene og ha dem i blandingen, så er det bare å sette eltekroken på maskinen og begynne å ha oppi mel.
Mel mengden i denne oppskriften er ca. mål, fordi væskemengden du får avhenger av hvor store appelsinene er og hvor mye saft du får ut av appelsinene du bruker.
Ha i mel til deigen slipper kanten på bakebollen , men fortsatt er litt seig . Sett deigen til heving under lokk i ca. 1 time eller til den blir dobbelt så stor. Min hevet noe raskere men det skal være sagt at det var veldig varmt ute den dagen jeg bakte dem, nesten 25 grader ute, så min deig krøp ut av bollen.
Når deigen er ferdig hevet triller du ut boller og legger dem på bakepapir på ett stekebrett. La de etterheve ca. 20 min under ett kjøkkenhånkle. Jeg brukte så en saks og klipte et kryss på toppen av hver bolle, det blir litt mere dekorativt, så penslet jeg dem med egg og strødde litt perlesukker på toppen før de ble stekt i ovnen på 200 grader i ca. 18 minutter.
Bollene er ferdige når de får en hul lyd når du banker å undersiden, husk at steketiden er veldig individuell fra ovn til ovn så følg med under stekingen. Så er det å håpe at solen titter frem og at disse kan nytes i solveggen ,og visst ikke så går det helt fint i godstolen foran peisen også.
Ha en fortsatt fin påske!
Suscribirse a:
Entradas (Atom)