Noe exstra godt skal man jo ha og kose seg med på Valentines og siden jeg lenge har hatt lyst til å prøve å lage woopies, ble det sjokoladewoopies med kokosfyll, for sjokolade hører jo også til på Valetines. Når sant skal sies ble de ikke så veldig vellykkede på formen , de rant ut litt vel mye og ble ikke akkurat runde og like store, men smaken den var det ikke noe i veien med. Både min bedre halvdel og lillegull forsynte seg grovt av fatet og det tyder jo på suksess, så om du vil prøve lykken så trenger du ;
100 g romtemperert smør / 100 g de mantequliia
1,5 dl. sukker / 1,5 dl. de azucar
1 egg romtemperatur / 1 huevo
3dl. mel / 3 dl. de harina
2ts. bakepulver / 2 chucaraditas levadura royal
0,5 dl kakao / 0,5 dl. cacao
0,5 ts. vaniljesukker / 0,5 chucaradita de azucar de vanilla
1ts. salt / 1 chucaradita de sal
1,5 dl. melk / 1,5 dl. de leche
Bland alle tørrvarene i en bolle.Visp smør og sukker sammen til en jevn krem med kjøkkenmaskinen.Deretter tilsetter du egget.
Tilsett de blandede tørrvarene litt etter litt slik at det ikke blir klumper. Til slutt har du i melken. Ha deigen i en sprutepose, eller du kan bruke en vanlig pose og bare klippe hull i det ene hjørnet, det funker like bra.Sprut ut små sirkler på bakepapir, og det var nok her jeg ble litt for ivrig. Jeg sprutet for store sirkler og de lå for tett intill hverandre på bakepapiret.
Woopiesene flyter ut ganske mye under steking, så lær av mine feil, ha god avstand mellom sirklene på bakepapiret og lag dem på størrelse med en 5 kroning tenker jeg. Det ser veldig lite ut men de flyter ut så det blir bra til slutt. De stekes på 175 grader nederst iovnen i 8 - 10min. Følg med på steketiden de kan fort bli brent.Du får ca. 40 woopies dvs. 20 doble av denne oppskriften. Jeg brukte kokosfrosting som fyll, den bestod av følgende;
100 g. smør / 100 g de mantequilla
100g. philadelphia ost / 100g. queso philadelphia
ca. 4 dl. melis / ca. 4 dl. de azucar glace
5 dråper kokosessens / 5 gotas de esencia de coco
Miks det hele sammen i kjøkkenmaskinen, ha en spiseskje på en woopie pie og legg en annen på toppen , de bør ha mer eller mindre samme størrelse for at det skal bli pent. Vips ,der har du en kjempegod woopie pie. Jeg og lillegull dekorerte noen med hjerter i annledning dagen men det er ikke nødvendig, bare sikt litt melis over og server.
Lykke til !
domingo, 27 de febrero de 2011
lunes, 21 de febrero de 2011
Torsk i godt selskap
Jeg prøver å spise litt mer fisk i hverdagen.Jeg liker helst fisk servert med saus , men det er ikke veldig vanlig her i de varmere strøk , så tappert prøver jeg å komme på retter med fisk uten saus. Denne varianten ble til etter en ettermiddag med surfing på nettet ,min variant av diverse oppskrifter fra matblogger jeg ikke lenger husker navnet på.
Dette har etterhvert også blitt mannens favoritt så da ble det denne til Valentines middag i år. Til 2 veldig sultne personer trenger du;
ca 500 g hvite bønner på glass/ un tarro de judias blancas ca 500g
5-6 skiver chorizo / 5-6 lonchas de chorizo
4 ferske torskefileter / 4 filetes de merluza
1 egg / 1 huevo
1/2 purreløk / 1/2 puerro
1/2 rødløk / 1/2 cebolla roja
3 gulrøtter / 3 zanahorias
1 squash / 1 calabacin
litt fersk spinat / un poco de espinacas
150 g. brekkbønner / 150 g. de judias redondas
Begynn med å koke opp litt vann i en kjele, kutt brekkbønnene og gulrttene i skiver og kok dem i vannet i 10 min , til de begynner å bli møre. Mens de koker skjærer du rødløk, purreløk og squashen i skiver. Ha litt olivenolje i en stor stekepanne og ha oppi den ferdigkuttede løken, squashen og purreløken, la dette surre en 5 min. tid. Ha deretter oppi de hvite bønnene og chorizoen, rør rundt med jevne mellomrom, etter ytterlige 5min. har du oppi de avrente gulrøttene og brekkbønnene. Skru ned varmen litt og la det putre videre mens du gjør ferdig fisken, rør om en gang i blandt.
Ha litt olivenolje i en annen stekepanne og varm den opp til middels varme.Pisk egget i en dyp tallerken og legg torskefiletene oppi, vend dem godt inn slik at de er helt dekket med egg. På en annen asjett heller du litt mel,salt og pepper deretter tar du torskefiletene opp av egget og vender dem i melblandingen.
Stek dem i olivenoljen i ca. 4-5 min på hver side avhening av tykkelsen på filetene.
Mens fisken steker seg, vender du inn spinaten i grønnsakene, ha også på litt salt og pepper.
Når fisken er ferdig gjenstår det bare å annrette på tallerken, ha grønnsaksblandingen på og legg torskefiletene oppå. Så er det bare å nyte middagen!
Dette har etterhvert også blitt mannens favoritt så da ble det denne til Valentines middag i år. Til 2 veldig sultne personer trenger du;
ca 500 g hvite bønner på glass/ un tarro de judias blancas ca 500g
5-6 skiver chorizo / 5-6 lonchas de chorizo
4 ferske torskefileter / 4 filetes de merluza
1 egg / 1 huevo
1/2 purreløk / 1/2 puerro
1/2 rødløk / 1/2 cebolla roja
3 gulrøtter / 3 zanahorias
1 squash / 1 calabacin
litt fersk spinat / un poco de espinacas
150 g. brekkbønner / 150 g. de judias redondas
Begynn med å koke opp litt vann i en kjele, kutt brekkbønnene og gulrttene i skiver og kok dem i vannet i 10 min , til de begynner å bli møre. Mens de koker skjærer du rødløk, purreløk og squashen i skiver. Ha litt olivenolje i en stor stekepanne og ha oppi den ferdigkuttede løken, squashen og purreløken, la dette surre en 5 min. tid. Ha deretter oppi de hvite bønnene og chorizoen, rør rundt med jevne mellomrom, etter ytterlige 5min. har du oppi de avrente gulrøttene og brekkbønnene. Skru ned varmen litt og la det putre videre mens du gjør ferdig fisken, rør om en gang i blandt.
Stek dem i olivenoljen i ca. 4-5 min på hver side avhening av tykkelsen på filetene.
Mens fisken steker seg, vender du inn spinaten i grønnsakene, ha også på litt salt og pepper.
Når fisken er ferdig gjenstår det bare å annrette på tallerken, ha grønnsaksblandingen på og legg torskefiletene oppå. Så er det bare å nyte middagen!
lunes, 14 de febrero de 2011
Valentines day
Her kommer en liten presentasjon av dagens valentines meny. Oppskrifter kommer senere denne uken da jeg skal feire litt med min kjære i dag. Ha en fortreffende valentine.
Valentines kos
Valentines frokost |
Valentines middagen |
Valentines kos
Grov pizza med kjøttdeig og bacon
Jeg prøver å bli kvitt noen ekstra kilo som krøp seg på under graviditeten og det er ikke så veldig forenlig med å ha lyst på pizza, derfor bestemte jeg meg for å prøve å lage en grov pizza bunn , så kunne jeg jo spise pizza med god samvittighet. Det ble slett ikke værst, egentlig veldig god spør du meg. Om pizzaen ble så veldig mye sunnere.....eh nei tror vel ikke det egentlig, men jeg følte meg bedre etter å ha spist grov pizza , så da så. Hensikten oppnådd, om du vil prøve trenger du følgende til deigen;
2,5 dl. lunkent vann / 2,5 dl. de aqua tibia
25 gram gjær / 25 gramos de levadura fresca
2 ss. olivenolje / 2 chucaras de acite de oliva
1/2 ts. salt / 1/2 chucaradita de sal
ca. 6 dl. grovbakst mel / ca. 6 dl de harina integral
Rør ut gjæren i det lunkne vannet, ha i resten av ingrediensene og elt det sammen i ca. 10 min i kjøkkenmaskinen. Dekk til deigen og la den heve i ca 40 min eller til den er dobbelt så stor.Mens deigen hever lager jeg fyllet, som denne gangen besto av følgende;
ca. 500 g. kjøttdeig / ca. 500 gr. de carne picada
200 g. bacon / 200 gr. bacon
1 glass ferdig tomatsaus / 1 tarro de salsa de tomate
ca. 300 g. mozarella ost / ca. 300 gr. de queso mozarella
salt / sal
pepper / pimienta
oregano / oregano
1/2 rødløk / 1/2 cebolla roja
1/2 purreløk / 1/2 puerro
Begynn med å steke baconet i en tørr panne, tilsett så litt olivenolje og ha oppi kjøttdeigen og ferdigkuttet rødløk og purreløk. Smak til med litt salt og pepper. Når det er ferdig stekt har du oppi tomatsausen og lar det hele putre litt på svak varme i ca. 10 min.
Legg den ferdighevede deigen på ett melet bord og kjevl den ut slik at den blir litt større en bakeplaten din. Brett inn deigen som kommer utenfor og lag en kant rundt plata. Ha fyllet over deigen og strø revet mozarella ost på toppen, til slutt har du over litt oregano . Pizzaen stekes så i ovnen på 225 grader i ca 15. min.
Enjoy det gjorde jeg!
2,5 dl. lunkent vann / 2,5 dl. de aqua tibia
25 gram gjær / 25 gramos de levadura fresca
2 ss. olivenolje / 2 chucaras de acite de oliva
1/2 ts. salt / 1/2 chucaradita de sal
ca. 6 dl. grovbakst mel / ca. 6 dl de harina integral
Rør ut gjæren i det lunkne vannet, ha i resten av ingrediensene og elt det sammen i ca. 10 min i kjøkkenmaskinen. Dekk til deigen og la den heve i ca 40 min eller til den er dobbelt så stor.Mens deigen hever lager jeg fyllet, som denne gangen besto av følgende;
ca. 500 g. kjøttdeig / ca. 500 gr. de carne picada
200 g. bacon / 200 gr. bacon
1 glass ferdig tomatsaus / 1 tarro de salsa de tomate
ca. 300 g. mozarella ost / ca. 300 gr. de queso mozarella
salt / sal
pepper / pimienta
oregano / oregano
1/2 rødløk / 1/2 cebolla roja
1/2 purreløk / 1/2 puerro
Begynn med å steke baconet i en tørr panne, tilsett så litt olivenolje og ha oppi kjøttdeigen og ferdigkuttet rødløk og purreløk. Smak til med litt salt og pepper. Når det er ferdig stekt har du oppi tomatsausen og lar det hele putre litt på svak varme i ca. 10 min.
Legg den ferdighevede deigen på ett melet bord og kjevl den ut slik at den blir litt større en bakeplaten din. Brett inn deigen som kommer utenfor og lag en kant rundt plata. Ha fyllet over deigen og strø revet mozarella ost på toppen, til slutt har du over litt oregano . Pizzaen stekes så i ovnen på 225 grader i ca 15. min.
Enjoy det gjorde jeg!
lunes, 7 de febrero de 2011
Velkommen til min blogg
Mandag 7 februar
Velkommen
Da var det gjort, har lenge hatt lyst til å starte å blogge og da har jeg endelig turt å ta skrittet helt ut. Min store interesse er baking , her i heimen bakes det kjeks,småkaker, brød, rundstykker,kaker og ikke minst pyntes kakene som er det jeg synes er aller morsomste. Jeg er langt ifra noen ekspert så det blir en del prøving og feiling men gøy er det lell. Det blir nok også en del oppskrifter på typisk spansk mat, så dette blir nok en matblogg og ikke en bakeblogg,håper du finner noe du liker her inne uansett.
Mine datakunnskaper er ikke akkurat de beste men jeg er evig optimist og satser på at jeg lærer etterhvert, når mine elever på 12 - 13 år er dataeksperter så må vel jeg kunne klare å få det til også. Ha tålmodighet med meg om det skulle dukke opp litt rare innlegg eller andre finurligheter fra dataverden her inne.
Jeg er dessuten utvandret nordmann (kvinne) og bor i Spania på tiende året, hjelp som tiden flyr. Skylden for utvandringen må nok min kjære høye, mørke Sergio ta. Har derfor også tenkt å skrive oppskriftene på spansk også slik at mine spanske venner kan lære å bake litt. Baking er ikke noe som spanjoler flest bruker tid på nemlig. Så da blir det litt spansk kurs for dere som er norske.
Vel da gjenstår det bare for meg å si velkommen nok en gang, god baking og god blogging.
Helene
Velkommen
Da var det gjort, har lenge hatt lyst til å starte å blogge og da har jeg endelig turt å ta skrittet helt ut. Min store interesse er baking , her i heimen bakes det kjeks,småkaker, brød, rundstykker,kaker og ikke minst pyntes kakene som er det jeg synes er aller morsomste. Jeg er langt ifra noen ekspert så det blir en del prøving og feiling men gøy er det lell. Det blir nok også en del oppskrifter på typisk spansk mat, så dette blir nok en matblogg og ikke en bakeblogg,håper du finner noe du liker her inne uansett.
Mine datakunnskaper er ikke akkurat de beste men jeg er evig optimist og satser på at jeg lærer etterhvert, når mine elever på 12 - 13 år er dataeksperter så må vel jeg kunne klare å få det til også. Ha tålmodighet med meg om det skulle dukke opp litt rare innlegg eller andre finurligheter fra dataverden her inne.
Jeg er dessuten utvandret nordmann (kvinne) og bor i Spania på tiende året, hjelp som tiden flyr. Skylden for utvandringen må nok min kjære høye, mørke Sergio ta. Har derfor også tenkt å skrive oppskriftene på spansk også slik at mine spanske venner kan lære å bake litt. Baking er ikke noe som spanjoler flest bruker tid på nemlig. Så da blir det litt spansk kurs for dere som er norske.
Vel da gjenstår det bare for meg å si velkommen nok en gang, god baking og god blogging.
Helene
Suscribirse a:
Entradas (Atom)