domingo, 31 de diciembre de 2017

Gin,eple og tranebær coctail

Da var årets siste dag kommet og jeg sitter her og skjønner ikke helt hvor 2017 ble av. Det har vært ett litt ustabilt år på jobbfronten for min del, men nå begynner det meste å gå på skinner igjen så nå ser jeg frem imot 2018.Tradisjonen tro så avslutter jeg bloggåret med en coctail som kan nytes når det nye året ringes inn. Denne gangen en kjempegod gin,eple og tranebær coctail.
Denne er lett å forberede og smaker nydelig friskt etter all den tunge julematen. Om du vil prøve deg på denne trenger du følgende ingredienser til ett glass;

         2cl Hendricks gin      /          2cl Hendricks gin
             2cl eplelikør          /    2cl de licor de manzana
                eplejuice             /        zumo de manzana
            en skive lime           /       una rodaja de lima
         en appelsinskive        /      una rodaja de naraja
            en epleskive           /     una rodaja de manzana
               tranebær             /           arandanos rojos
           en kanelstang         /            canela en rama
                  isbiter               /                     hielo

Begynn med å måle opp Hendricks gin og eplelikør og bland det sammen i ett glass.Du kan bruke en annen gin om du ikke har Hendricks men den smaker definitivt best med denne synes jeg.Ha i masse isbiter i glasset og 5-6 tranebær.
Du kan gjerne klemme litt på tranebærene før du har dem i da sprekker de litt og avgir en god smak. Fyll opp med eplejuice og klem saften ut av limeskiven din ned i coctailen.
Ha i kanelstangen og pynt med en epleskive og en appelsinskive, om du liker lime smak, som meg, så pynter du med en limeskive også. Ha i kanelstangen og rør om ett par ganger ,så er coctailen klar til å nytes. Som sagt frisk i smaken og farlig god , jeg annbefaler deg å prøve.
Vel da gjennstår det bare for meg å takke for alle besøk på bloggen her i år og jeg ønsker dere hjertelig velkomne tilbake i det nye året som kommer. Ha en super nyttårsaften, jeg selv skal feire med familie her i spania, så ses vi i 2018.
Happy New Year!

viernes, 29 de diciembre de 2017

Juletapas; Druer i snøball

Fredag,romjul og kaldt vær ute hva passer vel bedre da en en deilig tapas og ett glass rødvin. Det frister kanskje med noe annet enn julemat i dag etter alle julens festligheter og da vil jeg annbefale deg denne nydlige tapasen. Den er lett og lage og smaker deilig friskt. 
Du trenger ikke mer enn 3 ingredienser og noen tannpirkere heller og det kan vel friste de aller fleste etter julens mange timer på kjøkkenet tenker jeg. Om du vil prøve deg på druer i snøball trenger du følgende ingredienser;

           blå store druer       /      uvas moradas
            philadelfiaost        /    queso philadelfia
             pistasjnøtter        /         pistachoes
             tannpirkere         /             palillos

Jeg skriver ikke noen eksakte mål i denne oppskriften for her må du føle deg frem litt. Av en stor blå drue blir det en tapas ,så da kan du jo beregne etter anntall druer.
Vask druene godt og kjør pistasjnøttene dine i en foodprocessor slik at de blir malt til fint grønt pulver.Deretter kommer den klissete delen, ta litt filadelfiaost i hånda og pakk den runt druen din. Rull den så til kuleform.
Som sagt litt klissete med verdt det når du prøver det ferdige resultatet. Så gjennstår det bare å rulle snøballen din i de malte pistasjnøttene og tre i en tannpirker før de er klare til å nytes.
Disse kan fint lages på forhånd dersom du skal ha gjester, de holder seg fint ett par timer i kjøleskapet.Som sagt frisk og godt i smaken er denne tapasen her og den bør definitivt nytes med ett glass rødvin om du liker det.
Håper du har hatt tid til å nyte julen og slappe av,nå er det nyttårsaften som står for døren og jeg kikker nok innom her på årets siste dag også,så titt gjerne innom snart igjen. Håper du ble fristet til å prøve deg på en drue i snøball.
Ha en super romjul videre!

miércoles, 27 de diciembre de 2017

Risengrynsgrøt kake

Da var julaften vel overstått for de fleste og jeg er tilbake her igjen med noen flere oppskrifter før 2017 er over.I dag en supergod risengrynsgrøt kake som er kjekk å bake om du skulle ha grøtrester over etter julefeiringa. Smaker deilig av kanel og riskrem og så er det alltid kjekt å bli kvitt litt restemat uten å måtte kaste det i søpla.
Om du vil prøve deg på denne trenger du en 20cm kakeform som du legger bakepapir i,deretter trenger du følgende ingredienser til kakebunnen:

          100g pepperkaker     /    100g de galletas de jenjibre
             100g digestive       /         100g galletas digestive
                70g smør            /             70g de mantequilla
               1,5ts kanel           /              1,5cdta de canela

Til selve kakefyllet trenger du:

        600g risengrynsgrøt    /          600g de arroz con leche
                200g fløte           /                  200g de nata
               2 eggehviter         /               2 claras de huevo
                 4ss melis            /            4cda de azucar glace
              7 gelatinblad           /             7hojas de gelatina
                 50g melk              /                 50g de leche
              3-6ss sukker          /               3-6cda de azucar

Begynn med å lage kakebunnen din, kjør pepperkaker og digestivekjeks i en foodprocessor til du får fine smuler.Ha så i kanel og til slutt har du i smøret ditt som du har smeltet på forhånd,rør det sammen til en deig som du trykker ut i bunnen på kakeformen din.Sett deretter bunnen kaldt i kjøleskap.

Begynn med å kjøre risengrynsgrøten din i til en klumpefri blanding ved hjelp av en stavmikser. Kjør på full styrke til alle riskornene er oppløste.
Ha så kremfløten din i en bolle og pisk den stiv ,ha i 4 spiseskjeer med melis mens du pisker kremen din.I en annen bolle stivpisker du de 2 eggehvitene dine sammen med 3-6 spiseskjeer sukker.Neste steg er å legge gelatinbladene i kaldt vann i ca 5 minutter. Varm deretter opp melken din, klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem i den nå varme melken.
Rør til de løser seg opp.Ha deretter gelatinblandingen din i den triturerte risengrynsgrøten. Vend deretter inn den stivpikede kremen før du til slutt vender inn de stivpiskede eggehvitene.
Sett deretter risengrynsgrøt kaka kaldt i kjøleskapet ett par timer til den stivner. Skjær rundt kanten på kakeformen før du tar den ut av formen.
Jeg pyntet med noen hjerter i kanel men det holder lenge å bare strø kanel over toppen. Smaker deilig av risengrynsgrøt og den slo veldig godt ann hos mitt testpanel.Det er jo også absolutt en fordel at man får brukt opp litt restemat.
Håper du fikk lyst til å prøve deg på dennne og gjør du det så hører jeg gjerne ifra deg.Nyt romjulen og titt gjerne innom her igjen snart det kommer fortsatt noen juleoppskrifter.
Ha en fin romjul videre!



domingo, 24 de diciembre de 2017

Safran ostekake

Selveste julaften i dag og jeg byr dere på en aldeles fantastisk safranostekake. Du finner allerede en supergod is safran ostekake her på bloggen, men denne er minst like god og verdt en stund på kjøkkenet. Den er dessuten ett blikkfang på bordet og jeg lover deg at alle som prøver den sukker tilfreds av nytelse.
Kankje en ide til å servere som dessert nå i romjulen. Om du vil prøve deg på denne trenger du følgende ingredienser til kakebunnen;

         75g pepperkaker           /   75 g de galletas de jenjibre
       100g digestivekjeks        /     100g de galletas digestive
              75g smør                 /           75g de mantequilla

Til selve ostekaken trenger du følgende ingredienser;

            0,5g safran                  /           0,5g de azafran
           1,3dl sukker                  /           1,3dl de azucar
         1ts varmt vann               /       1cdta de aqua caliente
     400 g philadelfiaost           /     400g de queso philadelfia
              1ss mel                     /            1cda de harina
        1ts vaniljesukker              /   1cdta de azucar avanillado
                3 egg                        /              3 huevos

Begynn med å kjøre pepperkakene og digestivekjeksene dine i en foodprocessor til de blir til små smuler. Smelt smøret ditt og bland det hele inn i kjekssmulene. Rør det sammen og trykk deretter ut smulene i bunnen på en 20cm kakeform som er dekket med bakepapir.
Sett den så inn midt i ovnen på 175 grader i 8 minutter. Ta den deretter ut og sett den kaldt slik at den avkjøles.Ha safranen din i en kopp sammen med litt sukker, ha i en teskje varmt vann og støt det hele slik at safranen løses opp.
Ha sukker og philadelfiaosten din i bakebollen din og pisk det godt sammen.Ha i mel og vaniljesukker før du så har i safranblandingen din,hele tiden mens du pisker videre.
Til slutt har du i ett og ett egg og passer på å piske godt mellom hvert egg.Ha så ostefyllet over den nå avkjølte bunnen din og sett safranostekaken inn nederst i ovnen på 175 grader i ca 40 minutter,kaken er fortsatt litt "skjelven" når den er ferdig stekt, men det er helt normalt.
La så kaken avkjøles i formen på rist før du setter den i kjøleskapet over natten.Den bør få stå såpass lenge i kjøleskapet før du nyter den for at den skal stivne helt.Skjær rundt kanten av formen med en skarp kniv før du tar kaken ut av formen.
Jeg pyntet med litt frisk rips og noen pepperkakesmuler og kan med god samvittighet rapportere at jeg nesten spiste halve kaken selv. Denne er virkelig farlig god og det er lett å la seg friste.Håper du fikk lyst til å prøve deg på denne.
Ha en super julaften i dag og nyt av julefreden som senker seg, det har jeg tenkt å gjøre,vi er nemlig best på jul i norge.Titt gjerne innom snart igjen her på bloggen.
GOD JUL!!

viernes, 22 de diciembre de 2017

Juletapas; Camenbert røre med nøtter og tranebær

Fredag og selvom vi er midt inne i julestria alle mann så er det tid for å senke skuldrene og sette seg ned med ett glass rødvin og nyte fredagskvelden. Det blir jul uansett og litt slingringsmonn må det være rom for. Denne tapasen er for camembert elskere som meg. Perfekt til rødvin og supergod.

Den er ikke vanskelig å lage heller det tar toppen ti minutter, det eneste du må beregne er ett par timer i kjøleskap for at den skal bli kald.Om du vil prøve deg trenger du følgende til ca 20 tapas;

         0,5dl creme fraiche    /    0,5dl de creme fraiche
          200g camembert       /     200g de camenbert
             20g tranebær         /   20g de arandanos rojos
          30g pistasjnøtter       /         30g de pistachos
              30g mandler         /        30g de almendras
         30g cashewnøtter     /         30g de anacardos
         80g philadelfiaost     /     80g de queso philadelfia
                Ritz kjeks           /              galletas Ritz

Begynn med å kle en brødform med plastfolie. Deretter har du creme fraichen din i en kjele sammen med Camembertosten din. Riv av det harde "skallet" på osten før du har det i kjelen.

Sett ovnen på middels varme og rør konstant til osten har smeltet og løst seg opp.I en food processor har du alle nøttene dine samt tranebærene og Philadelfiaosten.
 

Når Camembert osten har smeltet har du den over i foodprocessoren og kjører det hele på full styrke i ett minutt eller to til alt er godt blandet.Ha deretter blandingen din over i brødformen og sett den kaldt i kjøleskapet i ett par timer.

Når den har avkjølt seg og stivnet tar du den ut av formen ved hjelp av plastfolien og skjærer den opp i små firkanter som du legger på Ritz kjeksen din,pynt gjerne med friske tranebær om du ønsker det,så er tapasen din klar til å serveres.

Som sagt kjempegod og med en hærlig krønsj i nøttene vel verdt å prøve seg på og rødvin som tilbehør er nesten ett must.Håper du fikk lyst på tapas nå før all julematen.Jeg nyter fredagskvelden i gamlelandet og gleder meg stort til lille julaften i morgen,da blir det også godsaker på bloggen så titt gjerne innom.
Ha en fin bitte lille julaften!

martes, 19 de diciembre de 2017

Safran vinter rullekake

Mere kake med safransmak på bloggen i dag, denne gangen i form av en rullekake som smaker helt nydelig.Den har fått litt vinter og julepynt på seg også ,noe som gjør den perfekt til å servere nå i disse juletider. Den er enkel å bake og holder seg fint i kjøleskapet en dag eller to om du ønsker å ha godsakene klare før julen.
Dessuten rekker den til mange noe som kan være kjekt nå i disse familieselskap tider .Om du vil prøve deg på denne safran vinter rullekaken trenger du følgende ingredienser til selve rullekaken;

                  4 egg               /                 4 huevos
             175g sukker         /             175g de azucar
               1,5dl mel            /             1,5dl de harina
            3ss potetmel          /   3cdtas de harina de patata
         0,5ts bakepulver        /   0,5cdta de levadura royale
            200mg safran         /           200mg de azafran
         bringebærsyltetøy     /    mermelada de frambuesa

Til frostingen;

              100g smør          /         100g de mantequilla
       100g philadelfiaost    /     100g de queso philadelfia
             ca 4dl melis         /       ca 4dl de azucar glace
                 kokos              /                     coco

Begynn med å piske en tykk eggedosis av sukkeret og eggene dine,pisk den lenge slik at den blir ekstra tykk og luftig, jeg lar gjerne maskinen gå i 10 minutter.Vend deretter azafranen inn i eggedosisen.
Sikt deretter potetmel,mel og bakepulver ned i eggedosisen og vend det hele inn med en slikkepott slik at røren beholder luften i seg. Ha deretter røren over på en bakepapirkledt bakeplate og stek rullekaken  midt i ovnen på 180 grader i 10-15 minutter.
Når kaken er ferdig stekt, følg med mot slutten av steketiden da går det gjerne veldig raskt,lar du den avkjøles ett minutt eller to før du brer utover ett tykt lag med bringebærsyltetøy.
Deretter er det klart for å rulle sammen kaken din, rull den ifra langsiden forsiktig og bruk bakepapiret til å hjelpe deg. Ett tips om den sitter veldig fast i bakepairet er å ta en klut med kaldt vann og stryke den over bakepapiret,da løsner kaken lettere.Når kaken er rullet sammen legger du skjøten ned og lar den bli kald.I mellomtiden lager du frostingen din.
Ha smøret ditt,som bør holde romtemperatur og philadelfiaosten din i mikseren og bland dem godt sammen. Ha i melis litt etter litt og smak deg frem, frostingen skal ha en myk konsistens og ikke være for søt. Se ann hvor mye melis du tenger.Smør deretter frostingen jevnt utover hele rullekaken.
Strø deretter kokos over kaken slik at det ser ut som snø.Kaken kan nå serveres eller du kan pynte den med litt mere godteri som jeg gjorde.Jeg hadde på noen mini candy canes ,noen tranebær og noen snøflak og vips så har du en festkake verdig en konge.
Som sagt så smaker den helt nydelig også,den milde safransmaken blander seg perfekt med smaken av bringebær.Håper du fikk lyst til å bake litt til jul nå og om du prøver deg på en av mine oppskrifter setter jeg stor pris på tilbakemelding.
Om ikke denne falt i smak så finner du over 100 andre juleoppskrifter under kategorien jul her på bloggen. Nyt førjulstiden og stress ned husk at det kun er du selv som legger press å deg,det har jeg lært mye av.
Ha en fin førjulsdag!

lunes, 18 de diciembre de 2017

Safrankuler

Som jeg advarte dere mot i forrige innlegg så blir det nok en oppskrift med safran her på bloggen i dag.Kanskje ikke så rart at jeg har fått litt dilla da jeg tross alt bor i Castilla La Mancha som er en av verdens største produsenter av nettopp azafran.Uansett i dag får du nydelige safrankuler her på bloggen,for sjokolade og godterier det hører julen til.
Disse holder seg fint i kjøleskapet i ca 14 dager så du kan fint lage dem i kveld og servere på julaften om det skulle være ønskelig. Om du vil prøve deg på disse safrankulene trenger du følgende ingredienser:

                 1ss rom              /            1 cda de ron
           0,5 mg azafran        /            0,5mg azafran
                 1dl fløte             /               1dl de nata
        250g hvit sjokolade    /    250g de chocolate blanco
                   kokos               /                   coco

Begynn med å løste opp azafranen din i rom. La blandingen med rom og azafran stå på kjøkkenbenken din i ca 10 minutter,rør om av og til.
Finhakk med en kniv den hvite sjokoladen og ha den i en stor bolle.Ha fløten din i en kjele og kok den opp, når den koker heller du den over den hvite sjokoladen og rører godt med en slikkepott slik at den hvite sjokoladen din smelter.
Til slutt rører du inn rom med safran, ha sjokoladeblandingen over i en brødform dekt med bakepapir og sett deretter det hele kaldt i kjøleskapet til landingen stivner og blir kald.
Når sjokoladeblandingen din har blitt kald tar du en teskje og skraper opp deler av den nå stive sjokoladeblandingen. Form den til små kuler som du deretter ruller i kokos. Nå blir du belønnet med en fantastisk god safrankule som kan nytes med en sterk kopp kaffe.
Safrankulene bør oppbevares på matpapir i en boks i kjøleskapet. Nyt dem, disse små kulene er det virkelig verdt å tilbringe en liten halvtime i kjøkkenet for. Håper du fikk lyst til å prøve deg og gjør du det setter jeg stor pris på tilbakemeldinger.Titt gjerne innom snart igjen for flere juleoppskrifter.
Ha en super førjulsdag!

domingo, 17 de diciembre de 2017

Safrakake

Jeg har fått dilla på safransmak så det kommer nok bloggen til å bære litt preg av fremover, men safran er jo ett krydder som hører julen til så det gjør ingen verdens ting. Først ut er denne kjempemyke og veldig gode safranskaken som er enkel å bake og smaker himmelsk.
Den kan fint fryses ned også,da uten glasur,slik at du har en kake i bakhånd om du skulle få gjester i julen.Orginaloppskriften fant jeg på bloggen Søta saker.Om du vil prøve deg på denne trenger du følgende ingredienser;

           150g smør          /    150g de mantequilla
           1,5dl melk          /         1,5dl de leche
          0,5g safran         /            0,5g safran
               2 egg             /               2huevos 
           3dl sukker          /          3dl de azucar
           4,5dl mel          /          4,5dl de harina
        2ts bakepulver     /  2cdtas de levadura royale

Til glasuren trenger du følgende;

           75g smør         /          75g de mantequilla
           1ss fløte          /             1cdta de nata
          0,5g safran        /           0,5g de azafran
          3,5dl melis        /       3,5dl de azucar glace
              kokos           /                    coco
         julestrøssel       /           fideos de navidad
  
Begynn med å sette ovnen din på 175 grader, deretter legger du bakepapir i en 15x20cm langpanne. Smelt smøret og bland det med melken din.Ha deretter i safran i melken og la det bli lunkent.
Pisk egg og sukker sammen, ha i mel og bakepulver litt etter litt før du til slutt har i smør og melkeblandingen din.Pisk det hele til en jevn røre.Ha den så over i langpannen og stek kaken midt i ovnen i 25-30 minutter. Bruk en kakenål til å kjenne etter om kaken er ferdig stekt,kakenålen skal komme tørr ut.Mens kaken avkjøles lager du glasuren.
Smelt smøret og la det stå og bli lunkent, når det har avkjølt seg litt rører du inn safranen og fløten.La det bli enda litt kaldere før du rører inn melisen.Spre deretter glasuren jevt utover kaken med en slikkepott når kaken er avkjølt. Jeg strødde litt kokos og litt julestrøssel på toppen for litt ekstra svung, men det er helt valgfritt.
Del kaken opp i ruter når den skal serveres og bare gjør deg klar til å nyte,den har en utsøkt mild safransmak og faller garantert i smak hos både liten og stor. En ny favoritt her i huset.Håper du prøver deg på denne under årets julebakst.
Ha en super førjulsdag videre!