miércoles, 30 de mayo de 2018

Kokos og bananbrød

I dag byr jeg på nok en oppskrift hvor du kan bruke opp brune bananer du måtte ha liggende,det er ett tilbakevennende problem her i huset så dermed finner du nå på bloggen en god del oppskrifter med nettopp disse brune bananene.Denne siste smaker nydelig og jubelen sto i taket hos den yngre garde,skal innrømme at jeg også syntes denne formkaken ble smakfull og god.
Den går raskt å bake og ingrediensene som brukes har man som oftest i hus,og ett pluss i boka for meg er at de brune bananene unngår å havne i søpla. Om du vil prøve deg på dette nydelige kokos og bananbrødet trenger du følgende ingredienser:

              240g mel                /            240g de harina
          2ts bakepulver            /    2cdtas de levadura royal
             1/2 ts salt                 /           1/2 cdta de sal
             50g kokos               /        50g de coco rallado
             115g smør              /        115g de mantequilla
            150g sukker            /            150g de azucar
    3 overmodne bananer    /         3 platanos maduros
        1ts vaniljeekstrakt      /    1cdta de extracto de vanilla
                 3 egg                /                   3 huevos

Begynn med å piske smøret og sukkeret ditt sammen til det får en luftig konsistens.Ha deretter i ett og ett egg og pisk godt imellom hvert egg.
Neste steg er å mose bananene dine med en gaffel før du har dem i røren også,pisk stadig med lav hastighet. Ha så i salt,vanijleekstrakt,bakepulver og de moste bananene dine pisk til du får en klumpefri røre.Deretter sikter du inn melet ditt før du til slutt har i kokosen og vender den inn med en slikkepott.
Deretter legger du bakekpapir i en brødform og varmer opp ovnen din til 175 grader.Ha så røren din i den bakepapirkledte brødformen og jevn ut toppen med en slikkepott, strø litt ekstra kokos på toppen av kaken før den stekes midt i ovnen i ca.50 minutter.
Bruk en kakenål til å kjenne etter om kaken er ferdig stekt,den skal komme tørr ut igjen.La kaken hvile noen minutter i formen når du tar den ut av ovnen før du flytter den over på rist for avkjøling.
Så er det bare å glede seg til å nyte denne gode kaken,passer fint til en god kopp kaffe eller med det finværet som det har vært i gamlelandet i det siste så er dette en super kake å ha med seg på stranda.Håper du ikke kaster dine brune bananer i søpla neste gang men prøver deg på denne.Ta gjerne turen innom meg her på bloggen igjen snart.
Ha rn fin bakedag videre!

lunes, 28 de mayo de 2018

Konfirmasjonskake

Her kommer det siste konfirmasjons innlegget for denne gangen og det er selvfølgelig av selve konfirmasjonskaka til min datter. Hovedpunktet på hele kakebordet og bakerens største utfordring både når det gjaldt størrelse ,jeg ville jo at det skulle være en bit til alle de inviterte, og når det gjalt transport.Men jeg ble fornøyd med resultatet til slutt og det var konfirmanten også,så da er alt vel.
Det ble en tre etasjes kake med en fin konfirmasjonsjente i keramikk på toppen,det ble også en bit til alle så det var alt i alt vellykket. Kakebunnene jeg brukte var min vanlige sjokoladekakebunn til den midterste og den minste kaken. Til den største kaken,den som i er i bunnen og holder oppe det meste av vekten ,valgte jeg en litt fyldigere kakebunn, oppskriften på den finner du her på bloggen.
Fyllet i kakene var likt i alle tre etter ønske og strenge instrukser ifra konfirmanten selv. De ble alle tre fylt med melkesjokoladefluff,oppskriften finner dere her,husk at du trenger trippel porsjon til en slik stor kake.Deretter la jeg på friske jordbær og hermetisk fersken og det var det hele.
Neste steg var som vanlig å dekke alle de trekakebunnene med smørkrem,jeg brukte min vanlige oppskrift på smørkrem,den finner du her,igjen husk at du trenger tre porsjoner. Neste steg var å trekke alle de tre kakebunnene med hvit sukkerpasta før jeg begynte på selve dekorasjonene ,som selvsagt ble laget i temafargene mintgrønt og rosa.
Jeg syntes selv det er finest med ganske så enkel dekorasjon på slike store kaker og slik ble det denne gangen også. Skjøtene i mellom de forskjellig kakene fikk en rad med små blomster med en sølvperle i midten,slik at man ikke ser skjøten i mellom kakene.Den minste kaken fikk ett stort rosa hjerte på den ene siden samt noen små blomster og sommerfugler rundt figuren på toppen.
På den mellomste kaken hadde jeg datteren sitt navn på fremsiden mens på baksiden av kaken trykket jeg ut konfirmasjonsdatoen.Det ble også plass til noen rosa sommerfugler,før jeg sa meg fornøyd med dekorasjonen på den kaken også.
Den nederste kaken fikk 4 store rosa kors fordelt runt kanten og det var det hele,som sagt enkel dekorasjon med jeg syntes allikevel det ble en stilfull og dekorativ kake. Datteren fikk fargene hun ville og fyllet hun ønsket seg og det var jo det viktigste på en dag som denne.
Nå er det brått bare ett år igjen før jeg må forberede neste kakebord for da skal minstemann i huset stå til konfirmasjon,men i mellomtiden håper jeg at jeg har spredt litt konfirmasjonsinspirasjon til dere der ute som liker å bake. Titt gjerne innom her snart igjen for andre oppskrifter og flere godsaker.
Ha en fin dag videre!

miércoles, 23 de mayo de 2018

Kokos og sitronkake

Jeg kjører på med litt mere konfirmasjoninspirasjon selvom denne kaken like godt kan nytes i hverdagen ,blir den straks klar for konfirmasjon og litt festligere annledninger med farget kokos og noen blomster i sukkerpasta til pynt.Denne sto også på min datters kakebord i hennes konfirmasjon og dette er en kake som fikk bein å gå på.

Den smaker helt nydelig og er veldig frisk,så absolutt en kake jeg vil annbefale deg å prøve, konfirmasjon eller ikke. Om du vil bake denne kaken trenger du følgende ingredienser:

Til kakebunnen:

                    3 egg                 /                   3huevos
             1,75dl sukker           /             1,75dl de azucar
                  1dl mel                /                1dl de harina
         1,5ts vaniljesukker        /     1,5cdta de azucar avanillado
          1,5ts bakepulver          /      1,5cdta de levadura royale
             1dl potetsmel            /         1dl de harina de patata

Til kakefyllet trenger du:

         2dl creme fraiche          /             2dl de creme fraiche
              1,5dl melis               /            1,5dl de azucar glace
               2dl kokos                /                    2dl de coco
              1,5dl fløte                /                   1,5dl de nata
               1/2 sitron                /                     1/2 limon

Til toppingen trenger du:

               2dl fløte                  /                   2dl de nata
             1dl kokos                  /                  1dl de coco
             1/2 sitron                  /                     1/2 limon
            pastafarge                 /                     colorante

Begynn med å ha egg,sukker og vaniljesukker i bakebollen din og pisk det hele til en tykk og god eggedosis,la den bli luftig og pisk gjerne lengre enn du hadde tenkt. Deretter blander du mel,potetmel og bakepulver sammen og sikter det inn,vend melblandingen inn med en slikkepott.

Ha kakerøren din i en smurt 21cm stor kakeform og stek kaken din midt i ovnen i 20-25 minutter, bruk en bakenål til å kjenne etter om kaken er ferdig,bakenålen din skal komme tørr ut. La så kaken avkjøles i formen i ett par minutter før du har den over på rist og den er klar til å fylles og dekoreres.
Begynn med å bruke ett zesterjern på halve sitronen din og bland sitronskallet sammen med kokosen din.Ha så fløten din i bakebollen og pisk til du får en stiv krem,ha så i melisen din og creme fraichen din vekselvis mens du pisker videre på lav styrke.
Til slutt vender du inn kokosen med sitronskallet med en slikkepott. Del så kaken din i tre deler og fyll to lager med dette fyllet i kaken din.Så er det tid for dekoreringen. Ha kokosen din i en liten pose og ha i ett par dråper pastafarge ,rist posen til fargen er godt fordelt på all kokosen.Riv deretter skallet på den andre halve sitronen din og ha det i posen med den nå fargede kokosen.Pisk fløten din til krem og vend inn saften fra den halve sitronen. 
Fordel deretter kremen din rundt hele kaken før du gjør deg klar til den klissete delen av dekoreringen. Sett kaken din på ett stort fat og bruk hendene dine til å fordele den fargede kokosen rundt kaken. Jeg brukte mintgrønn kokos denne gangen da det var en av hovedfargene på kakebordet i min datters konfirmasjon.
Kaken kan selvfølgelig serveres nå og du trenger slettes ikke farge kokosen heller om du ikke ønsker det, men den festlige annledningen tatt i betrakting så pyntet jeg med en stor rosa og mintgrønn sukkerblomst slik at det ble litt mere en festkake,men det trenger du slettes ikke gjøre.
Som sagt en riktig så frisk og god kake som er enkel å bake og dekorere selvom ingredienslisten er litt lang,ser lekker ut og smaker nydelig,en kake jeg virkelig kan annbefale enten du har konfirmasjon eller ikke.Håper du fikk lyst til å bake nå og takk for titten her inne på bloggen.
 Ha en fin dag!

lunes, 21 de mayo de 2018

Blåbærcakepops

Vi kjører på med konfirmasjons inspirasjon her på bloggen vi skriver fortsatt mai måned og det er mange som ennå skal bake til konfirmasjon eller kanskje til barnedåp.I dag byr jeg på noen riktig så gode blåbærcakepops.Ett kakebord må ha cakepops ellers blir det liksom ikke ett ordentlig kakebord og disse faller garantert i smak.

Som alltid med cakepops er det jo vanskelig å gi eksakte mål. Man må bare blande ingrediensene sammen og røre det sammen til deigen blir passe fast til å forme kuler. Om du vil prøve deg på disse blåbær cakepopsene trenger du følgende;

        ca 250g blåbærsyltetøy    /   250g de mermelada de arandanos
                philadelfiaost             /               queso philadelfia
       *ca 200g rosa sjokolade     /      * ca 200g de chocolate rosa


Jeg brukte min myke blåbærkake til å lage cakepopsen med denne gangen, men bruk det du har eller din favoritt kakebunn. Om den har vært frossen spiller ingen rolle. Mal den opp til smuler ved hjelp av en kjøkkenmaskin eller bruk hendene. 
Deretter hadde jeg i blåbærsyltetøyet , før jeg blandet den med kakesmulene og philadelfiaosten. Når deigen er passe klissete til å forme kuler er den "ferdig".Den får en deigete tekstur,den må ikke være for seig heller for da henger den seg fast når du skal rulle kuler,så ha i philadelfiaosten din litt etter litt.
Rull så ut passe store kuler,tenk på at dette skal være en munnfull mer eller mindre, og sett deretter kulene i fryseren din en halvtimes tid,eller lengre,det viktigste er at de er ordentlig kalde når de skal dyppes i sjokoladen.Husk å dytte inn cakepops pinnen din før du setter dem i fryseren.
 Imellomtiden passer jeg på å forbedrede pynten som skal på cakepopsen. Særlig om den skal lages av sukkerpasta da disse med fordel kan tørke litt for å beholde formen.Sommerfuglene og de små blomstene med sukkerperler i midten,som jeg dekorerte med denne gangen,trenger ett par timer tørketid for å se mere levende ut .
Smelt så sjokoladen din, *den rosa sjokoladen jeg bruker er sjokoladeknapper ifra Wilton som jeg bestiller på nettet,i sjokoladesmelter,vannbad eller i mikroovnen. Rull så kulene dine i den smeltede sjokoladen,hold dem i cakepops pinnen og la overflødig sjokolade renne av seg. Sett så på pynten før sjokoladen stivner helt. 

Pynten denne gangen gikk  hovedfargene på kakebordet mintgrønn og rosa.Putt deretter cakepopsen i ca 5-10 minutter i fryseren igjen og deretter er cakepopsen ferdige. Oppbevar dem i kjøleskap til de skal spises.Faller garantert i smak og særlig den yngre garde er begeistret for disse,kake på pinne er gøy skal vites.Takk for titten og håper du tar turen  innom igjen snart.
Ha en fin bakeuke!

viernes, 18 de mayo de 2018

Tapas:Pannekaker med pestorøre og serrano skinke

Fredag og jeg er som vanlig klar for tapas,det kommer vel ikke som en bombe for dere som stikker innom bloggen her titt og ofte.I dag byr jeg på en tapas som er en fusion mellom den norske pannekaka og den spanske serranoskinke,jeg lover deg at du kommer ikke til å bli skuffet og det smaker nydelig.
Pannekaker kan vel alle mann lage ville jeg tro,men jeg byr likevel på oppskriften jeg brukte,du får ca 8-10 pannekaker av denne røren og av hver pannekake blir det ca 4 tapas så dette er en oppskrift til mange. Ellers så kan du bare spise pannekakene du ikke bruker til tapas med blåbærsyltetøy som vanlig.Til selve pannekakerøren trenger du følgende;

                    1,5dl mel             /      1,5dl de harina
             1dl grovbakstmel       /    1dl harina integral
                   1klype salt           /      1 pincho de sal
                       4 egg              /              4 huevos
                     6dl melk           /             6dl de leche

Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle og rør inn melken din. Ha i ett og ett egg og pisk godt mellom hvert egg,la så røren stå å svelle ca 15 minutter på kjøkkenbenken.
Mens pannekakerøren sveller forbereder du pestorøren du skal bruke til å fylle pannekaken med,fyllet du får med denne oppskriften rekker til å fylle tre pannekaker,altså ca 12 tapas.Du trenger følgende ingredienser;

              2dl creme fraiche           /           2dl de creme fraiche
                      3ss pesto               /           3cda de pesto verde
                   2dl revet ost              /           2dl de queso rallado
         6-7 skiver serrano skinke   /    6-7 lonchas de jamon serrano
                        ruccola                /                      ruccola

Ha creme fraiche og den grønne pestoen din i en skål og rør det hele godt sammen med en gaffel. Ha gjerne i litt sort pepper også om du liker det.Rør inn den revne osten i den samme blandingen, jeg brukte revet cheddar,men bruk det du har i kjøleskapet eller den osten du liker best.Sett så pestorøren din kaldt i kjøleskapet.
Neste steg er å ha godt med smør i en stekepanne og steke pannekakene dine på middels varme ,til de blir lett gyllene.Legg de du skal bruke til tapasen din over på en rist da de er ferdig stekte slik at de avkjøler seg raskere.
Det er viktig at pannekakene din er helt kalde før du legger på pestorøren din.Smør på godt med pestorøre,legg over ett par skiver serrano skinke på hver pannekake før du avslutter med litt ruccola salat.
Resten er lett som en plett,rull den nå fylte pannekaken din sammen og del den deretter i passe brede biter,ca 2 cm, slik at du får en munnfull og gjør deg klar til å nyte denne nydelige tapasen.Hvem hadde vel trodd at den gode gamle pannekaken kunne bli til tapas på en fredagskveld😉
Som sagt veldig god og en litt orginal tapas å by på,de færreste forventer seg vel å få servert pannekaker på en tapaskveld.Morsomt å overraske venner med disse og en og annen spanjol spiser nå pannekaker med jevne mellomrom her i spania hvor jeg bor.
Håper du får en riktig trivlig helg og at du titter innom meg her på bloggen snart igjen det blir jeg veldig glad for,om du legger igjen en liten kommentar er det også supert.
Trivlig helg!!

jueves, 17 de mayo de 2018

17 mai blomsterkake

Da var den store dagen her og jeg håper solen skinner over hele hjemlandet og at alle har en strålende feiring,jeg selv skal på jobb som vanlig og det blir kollegaene som får nyte av den norske nasjonaldagen da jeg byr dem på kake i annledningen,hipp hipp hurra hurra hurra. Dagen til ære her inne byr jeg på en kjempegod blomsterkake i najonalfargene rødt,hvitt og blått.
Smaker godt og er fin å se på ,dessuten er den veldig lett å få til. Alt du trenger er en rund sprøytetipp og en spiseskje.Om du vil prøve deg på denne godbiten trenger du en av mine standard sjokoladekakebunner til å begynne med. Oppskriften på den finner du her på bloggen.Når den er bakt og avkjølt deler du den i tre like store deler.Denne gangen gjorde jeg det enkelt når det kom til kakefyllet.
Det er så mye annet som skal ordnes med til en slik dag at det er lov å jukse litt med fyllet og bruke litt ferdigkjøpt tenker jeg. Denne gangen brukte jeg bringebærsyltetøy,ferdig kjøpt vaniljekrem og oreokjekssmuler. En kombinasjon som smaker godt og som har litt krønsj.Neste steg er å lage smørkrem,jeg lager min etter denne oppskriften.Begynn med å dekke siden på kaken med den hvite smørkremen din. 
Smørkremen som blir til overs deler du så i tre,en del farger du rød,en del farger du blå og den siste delen lar du være hvit.Så trenger du en sprøytepose og en rund tipp,størrelsen på den runde tippen din spiller ingen rolle du får bare mere eller mindre kronblader på blomsten din ettersom hvor stor den runde tippen din er.Sprøyt ut en rand med den røde smørkremen din slik du ser på bildet over her.
Deretter tar du spiseskjeen din og drar smørkremtoppene inn mot midten av kaken,tørk av for skjeen for hver topp du drar ut,dra ut fra ca midten av hver smørkremtopp.Når alle toppene er dratt ut gjentar du den samme prosessen igjen med den røde smørkremen din.
Deretter lager du to render etter samme fremgangsmåten med den hvite smørkremen din,husk å tørke av spiseskjeen din mellom hver gang du drar ut en topp ellers blir de ikke jevne.Til slutt sprøyter du ut små topper i midten av blomsten din med den blå smørkremen og vips så har du en 17 mai blomsterkake klar til servering.
Som sagt en enkel kake å bake og dekorere men allikevel veldig stilfull og jeg lover at den smaker kjempegodt. Håper du fikk lyst til å prøve deg på denne selvom det kanskje er hakket for sent å servere den til 17 mai i dag så er det jo også en fin kake til konfirmasjon eller barnedåp.
Ønsker alle mine lesere med denne kaken en riktig koselig 17 mai,spis pølser,is,vafler og kaker for meg også og nyt dagen dere.Titt gjerne innom meg igjen for tips til konfirmasjon fremover og ha en riktig fin feiring i dag.
Hipp hipp hurra hurra hurra!

miércoles, 16 de mayo de 2018

17 Mai bolle flaggkake

Boller og brus konsumeres det mengder av på nasjonaldagen ,så hvorfor ikke lage en stor bolle flaggkake å by på dagen til ære,som sagt så gjort.Denne bolle flagg kaken med sjokolade i midten av  bollene forsvant som dugg for solen i parken her om dagen,både store og små spiste i vei.

Den er enkel å lage og gjærbakst er det vel aldri noen som sier nei til,dessuten holder den til mange, så om du skulle ha huset fullt på 17 mai er denne virkelig å annbefale.Oppskriften til bolledeigen fant jeg hos Trines Matblogg,jeg forandret den litt og her kommer min versjon.Om du vil prøve deg på denne trenger du følgende ingredienser til selve bolledeigen:

                      5dl melk                       /           5dl de leche
                      25g gjær                      /   25g de levadura fresca
                   150g sukker                   /          150g de azucar
               1ts kardemomme                /   1cdta de cardamomma
                        1ts salt                       /           1cdta de sal
                     150g smør                    /     150g de matequilla
                    ca.950g mel                 /        ca.950g de harina
     *150g røde sjokoladeknapper    /    *150g de chocolate rojo

Til pyntingen:

                 rød sjokolade                  /           chocolate rojo
                        melis                        /            azucar glace
                blå pastafarge                  /           colorante azul

Begynn med å ha gjær,salt,sukker,kardemomme og 800g av melet ditt i bakebollen din. Rør det hele sammen.
Varm opp melken din til den er lunken og ha den deretter i balndingen din mens du lar eltekroken på bakemaskinen din gå.Når deigen begynner å slippe kanten på bakebollen din har du i smøret ditt litt etter litt, pass på at det er romtemperert. Ha i mere mel om det trengs,deigen din skal slippe bollekanten når alt smøret er hatt i.
La deigen eltes i minst ti minutter i maskinen din,før du dekker den til og setter den på ett lunt sted til heving. La den stå ett par timer eller lengre ,den bør ihvertfall bli dobbelt så stor som den opprinnelig var.
Når deigen er ferdig hevet deler du den i 35 like store deler,mine veide 60 gram hver enkelt bolle.Legg bakepapir på en bakeplate og finn frem den røde sjokoladen din.*Om du ikke har røde sjokoladeknapper som meg går det like fint med en annen type sjokolade,bruk den du liker best.Ha så en sjokoladeknapp i midten av hver bolle.før du ruller de ferdige.
Det er ikke vansklig å få til og den nydelige smaken av sjokolade når du biter i bollen er vel verdt det.Legg så bollene dine ganske så tett på bakeplaten din og sett de til heving nok en gang til de har blitt dobbelt så store og dekker hele bakeplaten.
Når de er ferdig hevet penser du bollekaken med litt sammepvispet egg før du steker hele bakeplaten midt i ovnen på 225 grader i 12-15 minutter. Som vanlig følg med mot slutten av steketiden for da går det fort slik at bollene dine ikke blir brent.
La bollekaken avkjøles på bakeplaten en stund før du forsiktig har den over på rist til den blir ordentlig kald.Når den har blitt kald så er det klart for å pynte den som det norske flagget.Smelt rød sjokolade og fordel den over 6 av bollene i hvert hjørne av bollekaken.
Deretter trenger du melis og blå pastafarge.Lag først vanlig melis,men lag den ganske så tykk,du har nå en rand med boller igjen i midten av bollekaken som former korset,fyll på med hvit melis på hver side og la det være en rand igjen i midten til det blå korset.
Så lager du litt melis som du farger blå og deretter fyller du inn med den i midten av bollekaken din og vips så er 17 mai bollekaken din klar til å nytes.Ungene elsker den og boller hører liksom til på 17 mai syntes jeg. Håper du ble fristet nå og at du får en super feiring.Takk for titten og håper jeg ser deg her inne snart igjen.
Ha en fin bakedag!