lunes, 4 de junio de 2018

Pølsebrød med sprøløk

Med fin været som har hersket i gamlelandet de siste ukene regner jeg med at grillsesongen er godt i gang allerede og derfor byr jeg i dag på en oppskrift på supergode pølsebrød med sprøløken innbakt i selve deigen samt litt sterk sennep som gir en utrolig god smak. Så disse pølsebrødene blir litt ekstra smakfulle ,saftige og ypperlig til sesongens grillpølser.
Jeg annbefaler deg virkelig å prøve disse, de tar grillpølsene til nye høyder når det kommer til smak. Om du vil prøve deg på ca 20 stykk pølsebrød med sprøløk trenger du følgende ingredienser;

     200g cottage cheese         /     200g de cottage cheese
               5dl vann                  /                5dl de aqua
               50g gjær                 /       50g de levadura fresca
        4ss sterk sennep           /       4cda de mostaza fuerte
          1ts sennepsfrø            /   1cdta de semillas de mostaza
       500g grovbakstmel        /        500g de harina integral
         4-500g speltmel           /    4-500g de harina de espelta
                1ts salt                  /                 1cdta de sal
        ca 100g sprøløk           /         ca 100g de cebolla frita

Begynn med å mikse varmt vann med cottage cheesen din slik at væskeblandingen din får en lunken temperatur. Løs deretter opp gjæren din i den samme væskeblandingen og rør inn sennepsfrø,salt og grov sennep.
Sett deretter eltekroken på bakemaskinen din og ha i grovbakstmelet ditt mens du hele tiden elter på middels styrke. Når grovbakstmelet ditt er godt blandet inn har du i speltmel litt etter litt,se ann på hvor mye du trenger. Deigen din er passe kompakt når den slipper kanten på bakebollen din når den eltes rundt.
Dekk så deigen din til med ett kjøkkenhånkle og sett den til heving på ett lunt sted til den har blitt minst dobbelt så stor.Det tar gjerne en times tid ,men det kommer ann på hvor varmt det er i rommet der den står til heving.Ha så deigen din ut på ett melet bakebord og fordel sprøløken over deigen din.
Kna sprøløken din inn i deigen for hånd og del deretter deigen opp i 20 like store deler.Rull deigklumpene ut til avlange pølsebrød som du legger på en bakepapirkledt stekeplate,så er det klart for andre heving,dekk så pølsebrødene til med ett kjøkkenhåndkle igjen og la de heve til dobbel størrelse.
Pass på å ha litt avstand mellom pølsebrødene dine på stekeplaten slik at de ikke hever seg inn i hverandre.Når de er ferdig hevet pensel du dem med litt vann før du steker dem midt i ovnen på 200 grader i 10- 12 minutter.De blir litt gyllene i kantene da er de ferdig stekte,bank på dem på undersiden om du er usikker.Hører du en hul lyd betyr det at de er ferdig stekte.
Så er det bare å fyre opp grillen og slenge på noen grillpølser,jeg lover deg at du ikke blir skuffet om du baker disse,de smaker fortreffelig.Det fine med disse er at om du liker bedre å grille hamburgere så kan disse fint formes til hamburgerbrød istedet for pølsebrød om du skulle ønske det.
De kan fint fryses ned også,og så gode som disse er annbefaler jeg deg å bake dobbelt porsjon med en gang slik at du har til senere grillkvelder. Håper du vil prøve deg på disse og om du gjør det setter jeg pris på å høre hva du syntes enten her inne i kommentarfeltet eller på instagram.
Ha en fin bakedag videre!

viernes, 1 de junio de 2018

Tapas;Pepperonibiter

Fredag = tapas og jeg håper godværet har holdt seg hjemme i gamlelandet for denne tapasen passer ypperlig sammen med en kald øl på en varm terasse.Disse slår ann, er superlette og ikke minst raske å lage,noe som er viktig når det er finvær ,for hvem vil vel stå inne på ett varmt kjøkken når sola skinner ute,og selvfølgelig supergode.
Sønnen i huset spiste opp 5 stykk forrige gang jeg lagde dem,så disse kommer med varsel for overspising.Om du vil prøve deg på denne enkle og velsmakende tapasen trenger du følgende ingrdienser;

    philadelfiaost krydder       /       queso philadelfia hierbas
             pepperoni               /                   pepperoni
               *oliven                   /                  *aceitunas
             tannpirkere              /                     pallilos

Det hele er såre enkelt.Ha litt av philadelfiakrydderosten din på pepperoniskivene dine.
Brett dem sammen på langs og tre en tannpirker igjennom,som alltid når du bruker tanpirkere i tapas pass på at de ikke har noe smak da kan fort tapasen din bli ødelagt. Så trenger du oliven,gjerne store oliven som man får kjøpt i løsvekt.*Jeg liker å bruke noen som har fått litt chilismak ,eller vært marinert i hvitløk og urter,men her er det opp til hver enkelt sin smak hva du velger.Tre en oliven på tannpirkeren også og vips så er tapasen ferdig.
Som sagt, utrolig lettvint og veldig godt.De er lagd på null komma niks men ett lite tips er å lage mange når du først er i gang for man spiser fort en 5 - 6 av disse hver. Håper du får en strålende fredag ,været er faktisk bedre i gamlelandet enn her i spania så nyt sommeren.
Happy fredag!