Da skriver vi første advent i kalenderen og det har helgen vært preget av her i huset. Julepynting og baking har stått på menyen her i heimen. Startskuddet for juleblogging går også i dag , så om du er ute etter juleinspirasjon følg med her inne fremover. I dag har det blandt annet blitt bakt en ny versjon av myk pepperkake med litt tyttebærsyltetøy.
Kjempegod ,saftig og akkurat passe krydret. Den falt dessuten i smak både hos liten og stor. Lettvint å bake er den også, altså bare fordeler. Denne bør du definitivt prøve, om du vil det trenger du følgende;
2 egg / 2 huevos
2,5 dl sukker / 2,5 dl de azucar
100g smør / 100g de mantequilla
1,5dl creme fraiche / 1,5dl creme fraiche
3,5dl mel / 3,5dl de harina
1ts bakepulver / 1 cdta levadura royale
1ts bikarbonat / 1cdta de bicarbonato
1ts malt ingefær / 1cdta de jenjibre molido
1ts kardemomme / 1cdta de cardamomma
1ts pepperkakekrydder / 1ts de especias para galletas
2ts kanel / 2cdta canela
3ss tyttebærsyltetøy / 3cda de mermelada de arandanos rojos
Orginaloppskriften fant jeg hos en av mine favorittblogger Bakverk och fikastunder, men det ble gjort litt forandringer underveis. Begynn med å smelte smøret ditt. Mens smøret smelter blander du de tørre ingrediensene dine i en bolle.
Deretter pisker du egg og sukker porøst. Ha så i creme fraiche pisk videre ett par minutter til alt er godt blandet.Ha så i det smeltede smøret. Deretter blander du inn tyttebærsyltetøyet ditt.
Til slutt har du i blandingen av de tørre ingrediensene dine. Pisk godt og sørg for at det ikke er klumper i deigen din. Ha så røren i en brødform som du på forhånd dekker med bakepapir. Deretter steker du kaken din midt i ovnen på 200 grader i ca 40 minutter.
Kaken er ferdig når kakepinnen din er helt tørr når du tester.La så kaken avkjøles ett par minutter i formen før du tar den ut ved hjelp av bakepapiret og lar den avkjøles videre på rist. Denne smaker like godt varm som kald, og det dufter nydelig i hele huset når den stekes, det lukter rett og slett jul.
Som sagt en veldig saftig kake som holder seg i opp til flere dager om du oppbevarer den i plast i kjøleskap. Jeg må nok bake en ny før jul da denne allerede er spist opp.
Følg meg gjerne på instagram ,samme navn som på bloggen , for mere av mine julesysler videre. Framover her på bloggen blir det mere julegodter.
Ha en fin første adventskveld!
domingo, 30 de noviembre de 2014
viernes, 28 de noviembre de 2014
Dåpskake
Må skuffe dere som venter på fredagstapasen i dag. Har vært 10 timers dager på jobb hele uka så det har ikke vært tid til blogging. Dere finner sikker noe dere kan lage fra tidligere tapas på bloggen,du finner alle sammen her. Jeg byr istedet på siste innlegget fra barnedåpen til Jimena og denne gangen med dåpskaka. Denne kaka var veldig tidkrevende å dekorere, jeg trodde det skulle være ganske så raskt gjort men der tok jeg feil. Men det var verdt timene det tok, for jeg syntes den ble veldig stilig.
Jeg hadde hatt ideen til denne kaka i hodet ganske lenge og barnedåpen var den perfekte annledningen til å bake den. Som vanlig var det mye stress og jeg ble ivrig under dekorasjonen så jeg har kun ett bilde fra selve dekorasjonsprosessen, men denne er det ikke komplisert å få til, man må bare regne med ett par tre timer til selve dekorasjonen.
Jeg begynte med å bake en 26cm kakebunn etter denne oppskriften,slik at jeg fikk en stabil bunn. Deretter lagde jeg ett helt vanlig sukkerbrød etter tre like prinsippet som du finner her på bloggen til den øverste delen av kaken. Begge ble fylt med friske jordbær, sjokoladefluff og maltesers sjokoladekuler.
Sjokoladefluff finner du oppskriften på her på bloggen og smørkremen jeg brukte til å smøre de to kakene med finner du her. Jeg lagde selvfølgelig dobbelt porsjon av begge deler da det var to kaker som skulle fylles og smøres opp. Deretter monterte jeg den ene kaken oppå den andre, jeg bruker sugerør som støtte under den øverste kaken. Jeg klipper dem av og de fungerer som pilarer for den øverste kaken slik at den nederste ikke synker sammen.
Deretter var det bare å finne frem blomsterutsikkeren og tålmodigheten. Jeg ville jo at blomstene skulle skifte rosa fargetone fra mørkere til lysere, så jeg begynte med 500g mørk rosa sukkerpasta og stakk ut blomster til de tre nederste radene på kaken. Deretter for hver gang jeg ville ha litt lysere farge knadde jeg inn den mørke rosa sukkerpasten , hvit sukkerpasta helt til jeg fikk den fargen jeg ville ha. Og denne prosessen gjentok jeg for hver rosa fargetone.
Slik fikk jeg fire forskjellige rosa toner før jeg hadde kommet til toppen av kaken og den var full av blomster. Hver blomst fikk dessuten en spislig myk sølvperle i midten. På toppen av kaken lagde jeg en stor fantasiblomst i de fire forskjellige rosatonene, og for å bryte det hele litt av ,fikk den en lysegrønn detalj i midten. Ellers kunne det fort blitt litt for rosa.
På toppen fikk jeg også plass til dåpsbarnets navn og datoen for dåpen i sjokoladebokstaver, Disse var ferdigkjøpte så de var det liten jobb med. Jeg hadde som sagt trodd at det skulle gå mye raskere å dekorere denne kaken , men jeg måtte trykke ut utrolig mange blomster og det tok sin tid, jeg mistet tellinga rundt 150 så jeg vet ikke totalt hvor mange blomster som til slutt fikk plass på kaka , men mange det var det.
Var veldig fornøyd med denne kaka synes den ble veldig fin til slutt , og jeg elsker effekten det gir å bruke flere forskjellige toner av samme farge. Det gir mye liv til kaka og gjør at den blir veldig stilig selvom dekorasjonen egentlig er veldig enkel.
Håper du fikk lyst til å bake litt nå og at du fant litt inspirasjon her inne hos meg. Følg meg gjerne på Instagram også om du likte det du så. Jeg heter Bakemester Snipp der også.
Nå blir det juleinsirasjon og julebakst fremover på bloggen , julen er kanskje den høytiden jeg liker best så jeg gleder meg som ett lite barn.Håper du titter innom snart igjen.
Ha en fin bakedag videre!
Jeg hadde hatt ideen til denne kaka i hodet ganske lenge og barnedåpen var den perfekte annledningen til å bake den. Som vanlig var det mye stress og jeg ble ivrig under dekorasjonen så jeg har kun ett bilde fra selve dekorasjonsprosessen, men denne er det ikke komplisert å få til, man må bare regne med ett par tre timer til selve dekorasjonen.
Jeg begynte med å bake en 26cm kakebunn etter denne oppskriften,slik at jeg fikk en stabil bunn. Deretter lagde jeg ett helt vanlig sukkerbrød etter tre like prinsippet som du finner her på bloggen til den øverste delen av kaken. Begge ble fylt med friske jordbær, sjokoladefluff og maltesers sjokoladekuler.
Sjokoladefluff finner du oppskriften på her på bloggen og smørkremen jeg brukte til å smøre de to kakene med finner du her. Jeg lagde selvfølgelig dobbelt porsjon av begge deler da det var to kaker som skulle fylles og smøres opp. Deretter monterte jeg den ene kaken oppå den andre, jeg bruker sugerør som støtte under den øverste kaken. Jeg klipper dem av og de fungerer som pilarer for den øverste kaken slik at den nederste ikke synker sammen.
Deretter var det bare å finne frem blomsterutsikkeren og tålmodigheten. Jeg ville jo at blomstene skulle skifte rosa fargetone fra mørkere til lysere, så jeg begynte med 500g mørk rosa sukkerpasta og stakk ut blomster til de tre nederste radene på kaken. Deretter for hver gang jeg ville ha litt lysere farge knadde jeg inn den mørke rosa sukkerpasten , hvit sukkerpasta helt til jeg fikk den fargen jeg ville ha. Og denne prosessen gjentok jeg for hver rosa fargetone.
Slik fikk jeg fire forskjellige rosa toner før jeg hadde kommet til toppen av kaken og den var full av blomster. Hver blomst fikk dessuten en spislig myk sølvperle i midten. På toppen av kaken lagde jeg en stor fantasiblomst i de fire forskjellige rosatonene, og for å bryte det hele litt av ,fikk den en lysegrønn detalj i midten. Ellers kunne det fort blitt litt for rosa.
På toppen fikk jeg også plass til dåpsbarnets navn og datoen for dåpen i sjokoladebokstaver, Disse var ferdigkjøpte så de var det liten jobb med. Jeg hadde som sagt trodd at det skulle gå mye raskere å dekorere denne kaken , men jeg måtte trykke ut utrolig mange blomster og det tok sin tid, jeg mistet tellinga rundt 150 så jeg vet ikke totalt hvor mange blomster som til slutt fikk plass på kaka , men mange det var det.
Var veldig fornøyd med denne kaka synes den ble veldig fin til slutt , og jeg elsker effekten det gir å bruke flere forskjellige toner av samme farge. Det gir mye liv til kaka og gjør at den blir veldig stilig selvom dekorasjonen egentlig er veldig enkel.
Håper du fikk lyst til å bake litt nå og at du fant litt inspirasjon her inne hos meg. Følg meg gjerne på Instagram også om du likte det du så. Jeg heter Bakemester Snipp der også.
Nå blir det juleinsirasjon og julebakst fremover på bloggen , julen er kanskje den høytiden jeg liker best så jeg gleder meg som ett lite barn.Håper du titter innom snart igjen.
Ha en fin bakedag videre!
miércoles, 26 de noviembre de 2014
Dåpscupcakes
Hva er vel ett kakebord uten cupcakes, og til Jimenas barnedåp måtte det også bakes cupcakes. Jeg valgte å lage mine favoritt muffins, eplemuffins , som utgangspunkt for cupcaksen. Siden fargetemaet for dette kakebordet var rosa, fikk de selvfølgelig rosa pynt og topping.
Jeg har lært meg at fargevalget på slike kakebord er utrolig viktig. Hold deg til en standard farge og en eller maks to farger til som får pryde kakebordet. Om det blir for mange farger virker kakebordet rotete og lite planlagt. Rosa var ett selvfølgelig valg denne gangen siden dåpsbarnet var en jente. En blomsterbukett og noen stearinlys i samme farge gjør også sitt til at kakebordet virker gjennomført og gjennomtenkt.
Disse nydlige og ikke minst friske epelemuffinsene og frostingen finner du oppskriften på her på bloggen. Jeg lagde dobbelt porsjon og endte opp med 24 vanlige muffins. Frostingen var også denne gangen kanelsmørkrem, den finner du her på bloggen. Den eneste forskjellen var at jeg brukte rosa pastafarge og farget den lysrosa.
Dekorasjonene på cupcaksen gikk også i rosa toner. En mørke rosa sommerfugl og en flerfarget rosa blomst med en sukkerperle i midten, slik ble det også en helhet i kakebordet da deler av denne blomsten var den samme som jeg brukte på bvdkvaøa . Om du skal dekorere cupcakes med sukkerpasta lønner det seg å lage sukkerpasta dekorasjonene en dag eller to i forveien, slik at de rekker å tørke litt, eller synker de lett inn i toppingen på cupcaksene. Håper du fikk litt inspirasjon og ideer til kakebord.
Ha en fin bakedag videre!
lunes, 24 de noviembre de 2014
Dåpscakepops
Til Jimenas barnedåp og det tilhørende kakebordet var det også på sin plass men litt cake pops. Cake pops slår alltid ann hos den yngre garde og jeg visste jo at en del av de inviterte var barn så da måtte det bakes cakepops.
Jeg valgte å lage mine Skogsbær cakepops som du finner her på bloggen. Det var to grunner til at jeg valgte disse , først og fremst fordi jeg har lagd dem mange ganger før og for det andre for at de alltid faller i smak. De er virklig kjempegode.
Som vanlig må cakepopsen litt i fryseren , ca 10 minutters tid når deigen er rørt sammen og cake popsen er ferdig trillet. Deretter stikker du cakepops pinnene i smeltet sjokolade før de stikkes inn i cakepopsene
Deretter bærer det inn i fryseren igjen ca 20 minutter slik at pinnene fester seg. Denne gangen ble cakepopsene trekt med melkesjokolade. Som sagt ,hvordan jeg lager skogsbær cakepopsene og oppskriften, finner du her på bloggen. Denne gangen dekorerte jeg cakepopsen med en liten rosa blomst samt ett par babyføtter i sukkerpasta, passende tema for en barnedåp.
De rosa blomstene lagde jeg ved hjelp av en miniutstikker jeg har ,de fikk så en sukkerperle hver i midten. De små babyføttene er lagd ved hjelp av en silikonform jeg har. Dette var veldig små detaljer og det var veldig pirkete å få alt på plass.Men jeg ble veldig fornøyd med sluttresultatet. Det så nesten ut som om de små føttene var på vei ut av cakepopsen.
Om du skal dekorere cakepops med dekorasjoner i sukkerpasta, lønner det seg å lage dekorasjonene ett par dager i forveien slik at de rekker å bli stive ellers smelter de inn i den varme sjokoladen og det blir bare klin. Vel som sagt så var jeg fornøyd med disse og det tror jeg gjestene også var, det var ihvertfall ikke en eneste en igjen etter selskapet.
Ha en fin bakedag videre!
Jeg valgte å lage mine Skogsbær cakepops som du finner her på bloggen. Det var to grunner til at jeg valgte disse , først og fremst fordi jeg har lagd dem mange ganger før og for det andre for at de alltid faller i smak. De er virklig kjempegode.
Som vanlig må cakepopsen litt i fryseren , ca 10 minutters tid når deigen er rørt sammen og cake popsen er ferdig trillet. Deretter stikker du cakepops pinnene i smeltet sjokolade før de stikkes inn i cakepopsene
Deretter bærer det inn i fryseren igjen ca 20 minutter slik at pinnene fester seg. Denne gangen ble cakepopsene trekt med melkesjokolade. Som sagt ,hvordan jeg lager skogsbær cakepopsene og oppskriften, finner du her på bloggen. Denne gangen dekorerte jeg cakepopsen med en liten rosa blomst samt ett par babyføtter i sukkerpasta, passende tema for en barnedåp.
De rosa blomstene lagde jeg ved hjelp av en miniutstikker jeg har ,de fikk så en sukkerperle hver i midten. De små babyføttene er lagd ved hjelp av en silikonform jeg har. Dette var veldig små detaljer og det var veldig pirkete å få alt på plass.Men jeg ble veldig fornøyd med sluttresultatet. Det så nesten ut som om de små føttene var på vei ut av cakepopsen.
Om du skal dekorere cakepops med dekorasjoner i sukkerpasta, lønner det seg å lage dekorasjonene ett par dager i forveien slik at de rekker å bli stive ellers smelter de inn i den varme sjokoladen og det blir bare klin. Vel som sagt så var jeg fornøyd med disse og det tror jeg gjestene også var, det var ihvertfall ikke en eneste en igjen etter selskapet.
Ha en fin bakedag videre!
viernes, 21 de noviembre de 2014
Fredagstapas; Potato skins
Fredag og tapastid igjen, denne gangen en amerikansk inspirert en sådan. På alle amerikanske resturantkjeder får man oftest servert potato skins, det vil si potet med skinnet på, jeg har laget min egen variant av disse til tapasbordet.
De ser kanskje ikke så delikate ut , men de smaker nydelig. Litt pizzapreg over smaken. Disse blir fort populære og dette er også en tapas som barn veldig ofte liker. Om du ble fristet til å prøve trenger du følgende til ca. 16 stk;
2 mellomstore poteter / 2 patatas medianas
100g bacon / 100g de bacon
1/2 purreløk / 1/2 puerro
50g ceddarost / 50g de queso cheddar
100g mozarellaost / 100g de queso mozarella
olivenolje / aceite
herbamare urtekrydder / sal de hierbas
Begynn med å sette ovnen din på 200 grader.Skjær så bacon og purreløken din i fine strimler og brun begge deler i en stekepanne. Husk å la baconet steke litt først, før du har oppi purren slik at den ikke blir brent ,for baconet trenger lengre steketid.
Vask deretter potetene dine godt og del dem så i ca 5 mm tykke skiver. Jeg fikk ca 8 skiver utav hver potet , men det kommer selvfølgelig ann på hvor store potetene dine er.
Ha så 4-5 ss med olivenolje i en liten bolle og ha oppi 1ss med urtekrydder, jeg bruker Herbamare urtekrydder da det er min favoritt,men her kan du fint bruke det krydderet du liker. Bland krydderet og oljen godt og ha så en og en av potetskivene dine i oljen.
Dekk potetskivene helt med olje , ta dem opp av oljen og la de renne litt av seg før du legger dem over på ett stekebrett. Sett deretter brettet midt i ovnen og stek dem i 15-20 minutter. Deretter tar du brettet ut av ovnen og snur potetskivene dine før du steker videre i ytterligere 15-20 minutter. Se ann tiden ,når potetskivene dine er myke er de ferdige.
Ta så brettet ut av ovnen igjen og legg litt av den ferdigstekte bacon og purreløk blandingen din på hver potetskive. Deretter river du ostene dine og strør over litt cheddar og mozarellaost på hver av potetskivene. Så setter du stekebrettet tilbake i ovnen i noen minutter til osten din har smeltet.
Så er potetskivene dine klare til å serveres. Det tar litt tid å lage disse men det er slett ikke vanskelig, du må bare beregne tid til steking i ovnen.
Disse bør serveres varme det er da de smaker best, som sagt så kan de minne litt om pizza i smaken. Håper du fikk lyst til å prøve, om du gjør det blir jeg veldig glad for tilbakemeldinger både her på bloggen og på Instagram, Bakemester Snipp er navnet der også.
Følg gjerne med fremover her på bloggen om du liker julen, for juleoppskriftene er rett rundt hjørnet nå.
Ha en fin fredag videre!
De ser kanskje ikke så delikate ut , men de smaker nydelig. Litt pizzapreg over smaken. Disse blir fort populære og dette er også en tapas som barn veldig ofte liker. Om du ble fristet til å prøve trenger du følgende til ca. 16 stk;
2 mellomstore poteter / 2 patatas medianas
100g bacon / 100g de bacon
1/2 purreløk / 1/2 puerro
50g ceddarost / 50g de queso cheddar
100g mozarellaost / 100g de queso mozarella
olivenolje / aceite
herbamare urtekrydder / sal de hierbas
Begynn med å sette ovnen din på 200 grader.Skjær så bacon og purreløken din i fine strimler og brun begge deler i en stekepanne. Husk å la baconet steke litt først, før du har oppi purren slik at den ikke blir brent ,for baconet trenger lengre steketid.
Vask deretter potetene dine godt og del dem så i ca 5 mm tykke skiver. Jeg fikk ca 8 skiver utav hver potet , men det kommer selvfølgelig ann på hvor store potetene dine er.
Ha så 4-5 ss med olivenolje i en liten bolle og ha oppi 1ss med urtekrydder, jeg bruker Herbamare urtekrydder da det er min favoritt,men her kan du fint bruke det krydderet du liker. Bland krydderet og oljen godt og ha så en og en av potetskivene dine i oljen.
Dekk potetskivene helt med olje , ta dem opp av oljen og la de renne litt av seg før du legger dem over på ett stekebrett. Sett deretter brettet midt i ovnen og stek dem i 15-20 minutter. Deretter tar du brettet ut av ovnen og snur potetskivene dine før du steker videre i ytterligere 15-20 minutter. Se ann tiden ,når potetskivene dine er myke er de ferdige.
Ta så brettet ut av ovnen igjen og legg litt av den ferdigstekte bacon og purreløk blandingen din på hver potetskive. Deretter river du ostene dine og strør over litt cheddar og mozarellaost på hver av potetskivene. Så setter du stekebrettet tilbake i ovnen i noen minutter til osten din har smeltet.
Så er potetskivene dine klare til å serveres. Det tar litt tid å lage disse men det er slett ikke vanskelig, du må bare beregne tid til steking i ovnen.
Disse bør serveres varme det er da de smaker best, som sagt så kan de minne litt om pizza i smaken. Håper du fikk lyst til å prøve, om du gjør det blir jeg veldig glad for tilbakemeldinger både her på bloggen og på Instagram, Bakemester Snipp er navnet der også.
Følg gjerne med fremover her på bloggen om du liker julen, for juleoppskriftene er rett rundt hjørnet nå.
Ha en fin fredag videre!
miércoles, 19 de noviembre de 2014
Dåpskjeks med sukkerpasta
Til Jimenas kakebord på hennes dåpsdag var det også dekorerte kjeks. Vaniljekjeks på pinne nærmere bestemt, alle dekorerte med sukkerpasta. Disse var de som ble mest populære hos den yngre garde, alt på pinne har en tendens til å bli det.
Jeg brukte min vanlige oppskrift på Sugar cookies, den finner du her på bloggen, til selve kjeksen. Eneste forskjellen jeg gjorde var at jeg droppet sitron-essensen og tilsatte litt ekstra vanilje-essens istedet for. Kjeksen fikk da nydelig vaniljesmak.
Jeg hadde ikke lyst til å pynte kjeksene med royal icing denne gangen,først og fremst fordi det var så utrolig varmt ute, men også fordi jeg ville prøve noe nytt som den bakefantast jeg er. Dermed falt valget på å dekorere med sukkerpasta. Jeg brukte sukkerpasta i de samme fargene som var temafarger for kakebordet, nemlig lilla,lys rosa og mørk rosa.
Å dekorere kjeks med sukkerpasta er mye raskere enn å bruke royal icing. I tillegg til kjeksen, trenger du sukkerpasta og aprikossyltetøy. Til disse kjeksene trykte jeg først ut ett hjerte i lilla sukkerpasta. Jeg brukte samme kakeform som til kjeksen. Deretter pensler du ett tynt lag med aprikosesyltetøy på baksiden av sukkerpastaen før du "limer" den på kjeksen. La kjeksen ligge å tørke en halv times tid , før du fortsetter å dekorere, slik at sukkerpastaen får tid til å feste seg ordentlig og tid til å tørke.
Mens kjeksen tørket trykte jeg ut lyse rosa barnevogner av sukkerpasta ved hjelp av en silikonform jeg har. Jeg lot også disse tørke en stund før jeg "limte" dem på kjeksen på samme måten som før.
Den andre halvparten av kjeksene dekorerte jeg med en blomst av sukkerpasta. Jeg lot blomstenes tørke en dag i litt sølvpapir slik at de ble bøyde, det ga en kjempeeffekt til kjeksen,og det var disse jeg synes ble finest og som jeg var mest fornøyd med. Det synes ikke så godt på bildet men blomsten stod ut av kjeksen og så nesten ekte ut.
Alt i alt var det veldig vellykket å pynte kjeks med sukkerpasta, og det utgjorde en veldig stilig effekt på kakebordet. Håper du kanskje fikk lyst til å prøve, og følg gjerne med på bloggen fremover for flere oppdateringer og inspirasjon fra Jimenas barnedåp.
Ha en fin bakedag videre!
lunes, 17 de noviembre de 2014
Kakebord til dåp nummer 2
De gærne har det godt heter det jo så fint, og jeg hører nok til den kategorien som lever etter det prinsippet. Dere som følger meg her inne husker sikkert bakemaratonnet jeg gjennomførte før Lola sin barnedåp ,noen mente jeg var litt gal da .
Vel før sommeren ble det igjen gjennomført nok ett bakemaraton her i huset. Nok ett tantebarn som ble døpt, denne gangen lille Jimena, og tante liker ikke å gjøre forskjell på tantebarna så da var det bare å brette opp armene og bake i vei.
Denne gangen var det heldigvis en god del mindre gjester , men det ble allikevel 10 forskjellige bakverk på kakebordet pluss en kjempestor to etasjes dåpskake. Legg til at det var fryktelig varmt uka før og ikke minst selve dagen for barnedåpen , så er det kanskje ikke så rart at tante svettet ut noen kilo under forberedelsene.
Som jeg lærte under forrige baking til Lolas barnedåp så er det greiest å bake noe du vet du kan og som du vet smaker godt. Noe av det du kunne finne på Jimena sitt kakebord finner du allerede oppskriftene på her på bloggen. Jeg bakte blandt annet de utrolig populære Gelee kjeksene, da jeg visste at de kom til å bli mange barn i barnedåpen.
En annen sikker vinner hos barn, og voksne også for den saks skyld, er rimboboller , og de har også den fordelen at de kan fryses ferdige for så å stekes på selve dagen og dermed serveres lunkne . Oppskriften på Rimboboller finner du her på bloggen.
Noe som også holder seg fint i varmen og som barna også liker er Pikekyss ,disse er også veldig kjekke i og med at de kan farges i den fargen som passer best til det som skal feires. Til Jimenas dåp ble de farget rosa og mintgrønne.
Varmen gjorde jo sitt til at det måtte en iskake med på kakebordet, den smeltet vel nesten før den rakk å komme frem til bordet, valget falt da på klassikeren Oreo iskake.
Min eplekake blir alltid etterspurt av familien så den var selvsagt også med på kakebordet.Oppskriften og fremgangsmåten for å bake den finner du her på bloggen.
Mariekjekskaken ble også etterspurt av dåpsbarnets mamma ,så da fikk den en plass på kakebordet også. Mariekjeks kaken finner du her.
En Brownie er det jo også alltid plass til , det smaker alltid godt. Jeg brukte min Brownie med baileys.
Resten av innholdet på kakebordet får du i de neste innleggene her på bloggen samt ett eget innlegg med dåpskaken. Vel om jeg selv får si det så gikk det bra denne gangen også. Litt lettere da jeg hadde mer erfaring og selvsagt fordi det var mindre kaker å bake.
Jimena fikk også navnet sitt brodert i gave av meg , akkurat som Lola og mine 3 andre tantebarn. Selve dåpsbarnet hadde sovnet da det var tid for kaker , men min vakre svigrinne Monica var veldig fornøyd. Vel håper du vil følge med her inne på bloggen fremover for resten av dåpskakene.
Ha en fin bakedag videre!
Vel før sommeren ble det igjen gjennomført nok ett bakemaraton her i huset. Nok ett tantebarn som ble døpt, denne gangen lille Jimena, og tante liker ikke å gjøre forskjell på tantebarna så da var det bare å brette opp armene og bake i vei.
Denne gangen var det heldigvis en god del mindre gjester , men det ble allikevel 10 forskjellige bakverk på kakebordet pluss en kjempestor to etasjes dåpskake. Legg til at det var fryktelig varmt uka før og ikke minst selve dagen for barnedåpen , så er det kanskje ikke så rart at tante svettet ut noen kilo under forberedelsene.
Som jeg lærte under forrige baking til Lolas barnedåp så er det greiest å bake noe du vet du kan og som du vet smaker godt. Noe av det du kunne finne på Jimena sitt kakebord finner du allerede oppskriftene på her på bloggen. Jeg bakte blandt annet de utrolig populære Gelee kjeksene, da jeg visste at de kom til å bli mange barn i barnedåpen.
En annen sikker vinner hos barn, og voksne også for den saks skyld, er rimboboller , og de har også den fordelen at de kan fryses ferdige for så å stekes på selve dagen og dermed serveres lunkne . Oppskriften på Rimboboller finner du her på bloggen.
Noe som også holder seg fint i varmen og som barna også liker er Pikekyss ,disse er også veldig kjekke i og med at de kan farges i den fargen som passer best til det som skal feires. Til Jimenas dåp ble de farget rosa og mintgrønne.
Varmen gjorde jo sitt til at det måtte en iskake med på kakebordet, den smeltet vel nesten før den rakk å komme frem til bordet, valget falt da på klassikeren Oreo iskake.
Min eplekake blir alltid etterspurt av familien så den var selvsagt også med på kakebordet.Oppskriften og fremgangsmåten for å bake den finner du her på bloggen.
Mariekjekskaken ble også etterspurt av dåpsbarnets mamma ,så da fikk den en plass på kakebordet også. Mariekjeks kaken finner du her.
En Brownie er det jo også alltid plass til , det smaker alltid godt. Jeg brukte min Brownie med baileys.
Resten av innholdet på kakebordet får du i de neste innleggene her på bloggen samt ett eget innlegg med dåpskaken. Vel om jeg selv får si det så gikk det bra denne gangen også. Litt lettere da jeg hadde mer erfaring og selvsagt fordi det var mindre kaker å bake.
Jimena fikk også navnet sitt brodert i gave av meg , akkurat som Lola og mine 3 andre tantebarn. Selve dåpsbarnet hadde sovnet da det var tid for kaker , men min vakre svigrinne Monica var veldig fornøyd. Vel håper du vil følge med her inne på bloggen fremover for resten av dåpskakene.
Ha en fin bakedag videre!
Suscribirse a:
Entradas (Atom)