miércoles, 29 de febrero de 2012

Ben and Jerry's muffins

Mer muffins, kan man egentlig få for mange oppskrifter på muffins, tror ikke det. Her kommer en til som ble til etter "vårrengjøring" i fryseren der det hadde gjemt seg en halvfull boks med Ben and Jerrys cookiedough is. Jeg hater å kaste mat , derfor lot jeg isen smelte og lagde kjempegode Ben and Jerrys muffins med den, vel verdt ett forsøk.
Halvparten ble spist opp sporensterks og resten havnet i fryseren igjen men nå i annet format. Om du vil prøve trenger du;
          
          100g smør           /            100g de mantequilla
         1,5dl sukker          /                 1,5dl de azucar
               2 egg               /                       2 huevos
          1,5dl melk            /                  1,5 dl de leche
      1,5ts bakepulver        /         1 chucaradita de levadura
         0,5ts natron          /     0,5 chucaradita de bicarbonato
     2ts vaniljesukker     /    2 chucaraditas de azucar vanillado
        en klype salt         /                  un pincho de sal
             5dl mel            /                      5dl de harina
        30g maizena       /                   30g de maizena
      2,5dl smeltet is       /            2,5dl de helado derritido
   40g mørk sjokolade    /           40g de chocolate negro
          2ss kakao           /              2 chucaras de cacao


Begynn med å sette ovnen din på 225 grader. Rør sukker og smør hvitt, deretter har du i eggene , ett om gangen.
 Rør godt mellom hvert egg. I en bolle blander du sammen alle de tørre ingrediensene for så å sikte det hele en gang eller to. Jo flere ganger du sikter , jo luftigere blir muffinsene dine.  Ha så i den smeltede isen og pisk det hele i ca 5 minutter ,deretter stopper du mikseren din og rører forsiktig inn alt det tørre som du har siktet ferdig. Til slutt  river du den mørke sjokoladen over røren, jeg brukte Lindts 70% sjokolade, og vender den forsiktig inn. Fyll muffinsformene dine 3/4 fulle, og stek dem midt i ovnen i 12-15 minutter. 
Bruk en tannpirker for å sjekke om de er ferdige, stikk den inn i muffinsen og dra den raskt ut igjen om det sitter røre igjen på tannpirkeren din trenger de litt lengre tid i ovnen. Jeg fikk 16 muffins av denne oppskriften. 
Du kan helt sikkert bruke hvilken som helst iskrem, som sagt så brukte jeg Ben and Jerrys cookiedough fordi det var det som hadde blitt glemt i fryseren, men det skal gå bra med annen is også tenker jeg.
Om du vil pynte disse med frosting og gjøre dem om til cupcakes annbefaler jeg å bare fylle muffinsformene dine halvfulle , for disse hever mye og "flyter" litt utover formene om du fyller dem 3/4. Da gjenstår det bare å finne tekoppen og solveggen og nyte disse godbitene. 


                                        Ha en fin bakedag videre!

domingo, 26 de febrero de 2012

Scones med blåbær

Månedens utfordring hos bloggen Søta Saker i Februar er frokost. Så dagen i dag startet med en laaang og godt frokost med nybakte deilige blåbærscones. Det smakte himmelsk.
 Disse er en litt grovere variant enn det som er normalt for scones, men det er absolutt ingen ulempe.Om du vil prøve til din neste søndagsfrokost, eller en annen dags frokost for den saks skyld trenger du følgende;

               5dl mel             /               5dl de harina
        3ts bakepulver       /       3 chucaraditas de levadura
            0,5dl linfrø          /         0,5 dl de smillas de lino
       0,5dl sesamfrø       /          0,5 semillas de sesamo
            2ts sukker          /        2 chucaraditas de azucar
             0,5ts salt           /           0,5 chucaradita de sal
            100g smør         /            100g de mantequilla
              1dl melk           /                   1 dl de leche
               1 egg              /                      1 huevo
      60-100g blåbær     /            60-100g de arandanos

Sett ovnen din på 225 grader. Begynn med å ha alle de tørre ingrediensene i en bolle og rør de  godt sammen. Deretter bruker du hendene dine til å smuldre inn smøret. Det er viktig at smøret  ditt er kjøleskapskaldt når du gjør dette.
 Deretter rører du fort inn melken og egget. Du får en litt klissete deig, men det er slik den skal være , ikke rør for mye da faller sconsen lettere sammen under steking. Ha så deigen din over på ett godt melet bakebord og klapp den ut til en rund kake, den bør være ca. 2 cm tykk.
Strø så over blåbærene dine og trykk dem forsiktig inn i deigen. Deretter bruker du ett glass og trykker ut sconsen. 
 Legg dem på ett bakebrett og stek dem midt i ovnen på 225 grader i 12-16 minutter. Jeg fikk 16 scones, men hvor mange du får avhenger av hvor stort glasset du bruker til å stikke dem ut med er. Sconsen skal bli lett gylde når de er ferdige. 
Avkjøl dem litt på rist før du spiser dem. De ble veldig godt tatt imot her i huset og vi spiste altfor mange hele gjengen. Jeg nøt mine med litt blåbærsyltetøy og brunost på, en frokost for kongelige.
At de er laget på under en halvtime inkludert steketid er heller ingen ulempe , det er overkommelig for alle på en søndag.
                                    Ha en fin bakedag videre!

viernes, 24 de febrero de 2012

Konkurranse

Hei 
Har hatt problemer med nettleseren min og derfor har det vært litt stille her inne , men nå ser det ut til at problemet er løst.
Minner dere om konkurransen her på bloggen, den fortsetter ut Februar pga. problemer med kommentarene. Bli med her du også.
                              
                               Ha en fin fredag videre!

martes, 14 de febrero de 2012

Valentine cupcakes

Cupcakes må man ha til Valentines dagen, synes liksom de passer så fint til annledningen. Disse muffinsene ble til ved litt slumping og prøving på kjøkkenet her om dagen og de smakte nydelig om jeg selv får si det. De ble rett og slett kjempegode, saftige og akkurat passe søte.
 Om du vil prøve trenger du;

          100g smør           /            100g de mantequilla
         1,5dl sukker          /                 1,5dl de azucar
               2 egg               /                       2 huevos
          1,5dl melk            /                  1,5 dl de leche
      1ts bakepulver        /         1 chucaradita de levadura
         0,5ts natron          /     0,5 chucaradita de bicarbonato
     2ts vaniljesukker     /   2 chucaraditas de azucar vanillado
        en klype salt         /                  un pincho de sal
   1ts vaniljeekstrakt    /    1chucaradita de extracto de vanilla
           4,5dl mel           /                    4,5dl de harina
        30g maizena       /                   30g de maizena
      100g bringebær   /                100g de frambuesas
       100g jordebær    /                     100g de fresas
    50g hvit sjokolade  /                 50g chocolate blanco

Ikke bli skremt av den lange ingredienslisten, sluttresultatet er vel verdt det. Begynn med å sette ovnen din på 200g. Ha deretter smør og sukker i en bolle og rør det hvitt. Deretter tilsetter du ett egg av gangen, pisk minst i 5 minutter mellom hvert egg.
Så tilsetter du melken og vaniljeekstrakt og pisker det videre i 5 minutter. I en annen bolle blander du sammen resten av de tørre ingrediensene; bakepulver,salt, vaniljesukker,natron,maizena og mel. Sikt det to ganger. Bland det deretter inn i røren litt etter litt , ikke pisk for lenge når du har hatt i melblandingen, da blir ikke mufinsene dine så luftige, pisk bare til du har en jevn røre. 

Skjær jordebærene dine i små biter og det samme gjør du med den hvite sjokoladen. Bringebærene lar du være som de er. Du kan bruke både ferske og frosne bær, jeg hadde ferske jordebær og frosne bringebær denne gangen og det gikk veldig bra.
Bland så bærene dine med litt mel slik at de ikke synker til bunnen i muffinsformene når du steker dem.Deretter rører du forsiktig inn bærene og den hvite sjokoladen i røra.  Fyll muffinsformene dine 3/4 fulle og stek dem i muffinsbrett midt i ovnen i 25-30 minutter.
 Bruk en tannpirker for å sjekke om de er stekt helt igjennom.  Jeg fikk 16 muffins tilsammen av denne oppskriften.Ta dem ut av muffinsbrettet etter ett par minutter og la de avkjøles på rist. Jeg klarte ikke å motstå fristelsen og måtte spise en rykende varm , himmelsk smak. Du kan se på bildet at bærene ikke synker til bunnen når du blander dem med litt mel før du har dem i røra,de fordeler seg i hele muffinsen, og jeg er personlig synes jeg det smaker litt bedre da.
 Du kan gjerne servere dem som de er , de er knallgode, men om du vil gjøre som meg og style dem opp litt til å bli cupcakes trenger du følgende til frostingen;

                  50g melis            /           50g de azucar glace
          100g philadelphia     /     100g de queso philadelphia
          50g hvit sjokolade     /        50g de chocolate blanco
               konditorfarge        /                      colorante

Smelt den hvite sjokoladen din enten ved å bruke vannbad , eller i mikroovnen. Pisk godt philadelphiaosten og melisen og ha så i den smeltede hvite sjokoladen. Pisk det hele godt sammen og om du ønsker å fargesette frostingen har du i ett par dråper konditorfarge til du oppnår den fargen du ønsker, jeg brukte Wiltons deep purple denne gangen. Sett så frostingen i kjøleskapet i 15 minutter før du sprøyter den ut som du selv ønsker. Frostingen holder til å pynte 6 muffins.
I tilegg til frostingen pyntet jeg med diverse hjerte og perlestrøssel som jeg hadde i skapet. Dessuten passet det veldig bra med noen av Valentinespikekyssene som jeg hadde laget til Valentine. Oppskriften finner du her på bloggen. 
Ble denne gangen veldig fornøyd med sluttresultatet , synes de ble fine å se på og de smakte virkelig kjempegodt, ett velykket eksperiment på kjøkkenet.
Cupcaksene holder seg fint i kjøleskapet i en plastboks en dag eller to, om du baker dem i godt tid før Valentinesdagen.
                                       Ha en fin Valentine!



domingo, 12 de febrero de 2012

Valentines kjeks

Kjeksboksen her i huset var plutselig tom forrige helg og med tanke på kommende Valentines, ble det funnet fram x antall hjerteformer og hjertestrøssel, og denne Valentines kjeksen fikk form med god hjelp av 4 snart 5 åringen.
 De blir nok ikke mine favorittkjeks når det kommer til smaken , synes de smakte litt for tamt av kakao, men husets yngre testpanel ,4 snart 5 åringen og han på 16 måneder, gumlet fornøyde i vei. Om du prøver oppskriften , tilsett litt ekstra kakao om du som meg er glad i sjokoladesmak. Legger likevel ut oppskrifen, da det er rom for prøving og feiling her på bloggen, dessuten ble de veldig fine å se på. Om du vil prøve trenger du;

           200g smør         /      200g de mantequilla
            1dl melis            /     1 dl de azucar glace
           2ss kakao          /     2 chucaras de cacao
              3dl mel            /            3 dl de harina
         2dl maisenna        /     2 dl de harina de maiz
               1egg              /                1 huevo

Begynn med å sette ovnen din på 175 grader. Ha smør og melis i bollen og rør det hvitt.Tilsett deretter kakao, øk gjerne mengden jeg kan tenke meg det dobbelte ,altså 4 spiseskjeer vil gjør susen. Ha i mel og maisenna litt etter litt, Arbeid deigen raskt sammen, ha i egget til slutt. Om den blir litt tørr ha i en teskje eller to med vann. Klapp deigen litt ut og pakk den inn i plastfolie, før du legger den i kjøleskapet ett par timer.
 Deretter kjevler du deigen ut , ganske så tynt 4-5 mm, på ett melet bakebord. Så begynner morroa for store å små, her er det bare fantasien eller de utsikkerene du har som setter grenser.Hos oss ble det som sagt hjerter i lange baner denne gangen. Før kakene stekes midt i ovnen , på 175 grader, i 5- 8 minutter, pensler du dem med sammenpisket egg eller bare eggehvite.
Om du vil pynte med litt kokos eller forskjellig strøssel, fester du det på kjeksen etter at du har penslet, egget fungerer da som "lim" og strøsselet holder seg på plass under stekingen. For å få ett slags gjennomsiktig vindu i hjertet ditt trenger du noen fargede sukkertøy og to hjerteutstikkere i forskjellg størrelse. Stikk ut ett mindre hjerte inni ett litt større hjerte, fjern de minste hjertet og legg sukkertøy i tomrommet til det lille hjertet. Ble litt klønete forklart det her, men sukkertøyet smelter under stekingen og dermed oppnår du "vinduseffekten" som du kan se på bildet her.
Denne deigen blir veldig fast å fin , og er lett og kjevle ut og stikke ut figurer i , med andre ord perfekt om du som med har noen små bakespirer i huset.
Håper alle mammaer som kikker innom her har hatt en riktig fin morsdag hjemme i gamlelandet , jeg må smøre meg med litt tålmodighet da morsdagen ikke feires før i mai her i spania.
                                      Ha en fin morsdag videre!

Ps. Minner om konkurransen som pågår her på bloggen . Bli med her du også, dette er premien;

martes, 7 de febrero de 2012

Bloggen ett år - Konkurranse

Tillegg til konkurransen 24.02.2012 .
Jeg har desverre hatt store problemer med nettleseren min den siste uken og det har ført til at jeg ikke har hatt tilgang til bloggen. Desverre ser det ut til at en del kommentarer på bloggen også har forsvunnet, også de som har kommentert her på konkurransen. Derfor lar jeg konkurransen fortsette ut Februar og håper at alt fungerer som det skal nå. Om du ikke ser din kommentar under innlegget , prøv  igjen. Beklager dette men det er ikke noe jeg har fått ordnet opp i før nå. Bli med å konkurrere og lykke til.


Tenk at det allerede er ett år siden jeg hoppet i det og startet bloggen .Hjelp som tiden flyr, skal selvfølgelig feire litt i dag med spising av diverse bakverk. Tenkte dere som stikker innom her og faktisk leser innleggene skulle få være litt med på feiringen også, så jeg kjører i gang en liten konkurranse. Premien blir litt diverse bakeutstyr som du kan se på bildet.
Tenkte å la det hele pågå i en uke slik at vinneren trekkes neste Tirsdag. Om du vil være med så er reglene som følger;
 -for å få ett lodd kommenterer du under dette inlegget hva du vil lese mer av her på bloggen, velg blandt etikketene på høyre side i bloggen

- for ett ekstra lodd forteller du meg også hvordan du fant veien hit til bloggen og /eller hvor ofte du er innom

Det skulle være veldig enkelt spør du meg, husk å legge igjen mailadresse sammen med kommentaren slik at jeg kan få kontakt med deg dersom du vinner.
Ha en fin dag videre, nå venter kakene på meg, litt stas skal det jo være på ettårsjubilanten!

lunes, 6 de febrero de 2012

Pikekyss a la Valentine

Har lekt meg litt med marengs igjen,eller pikekyss om du vil kalle det for det,synes det er veldig gøy å leke meg og forme figurer. Denne gangen var det Valentine som var tema, og da ble det selvfølgelig veeeeldig mange rosa hjerter.
Om du vil leke deg litt du også trenger du følgende;

                      2 eggehviter        /              2 claras de huevo
                     120g sukker         /               120g de azucar
                rosa konditorfarge   /                  colorante rosa

Sett ovnen din på 150 grader. Ha eggehvitene i bakebollen din og pisk dem stive. Deretter tilsetter du sukkeret litt etter litt og pisker på full styrke til du får en fast og fin marengs. Tilsett rosa konditorfarge mens du pisker til du får den fargen du ønsker på marengsen.
  Deretter fyller du marengsen i en sprøytepose og så sprøyter du ut de formene du ønsker på en bakeplate dekt med bakepapir. Jeg eksprimenterte litt med de forskjellig Wilton tuppene jeg har og de ble en del hjerter med forskjellig utseende ut av det.
Pyntet også med litt diverse typer hjertestrøssel som jeg hadde i skapet. Deretter steker du pikekyssene dine midt i ovnen, når du setter dem inn passer du på å senke temperaturen på ovnen din til 100 grader. Marengsen trenger alt ifra 1 time til 2 i ovnen for at de skal tørke ,tiden kommer ann på hvor store de er. Når pikekyssene løsner fra bakepapiret er de ferdige.
Fint å pakke inn i små gaveposer og gi bort som Valentines gave til en søtmoms du kjenner, min søtmoms bor under samme tak som meg og er 4 snart 5 år.
                                              Ha en fin dag!

sábado, 4 de febrero de 2012

Gummihjerter

Jeg elsker smågodt og da spesiellt gummigodteri, mammas lille gull jente følger i morens fotspor og kan spise uante mengder om hun får lov. Nå er det jo engang sånn at det er litt vel mange e-stoffer i disse sakene, så da jeg så ett matprogram på tv her i Spania som kom med forslag på hvordan man kan lage disse godsakene selv var datterens Valentingave i boks.
Disse ble til i nattens mulm og mørke for ikke å bli tatt på fersk gjerning av 4 snart 5 åringen , og er nå gjemt høyt i ett kjøkkenskap i påvente av Valentinedagen. Om du vil prøve trenger du;

          1 pakke gele          /  1 paquete de gelatina
               1dl vann             /           1dl de aqua
       3,5 gelatinplater     /     3,5 hojas de gelatina
               sukker             /                 azucar

Du kan bruke hvilken som helst smak på geleen du bruker , her er det smak og behag som gjelder , jeg brukte jordebærsmak denne gangen både fordi det er en favorittsmak og for å få den røde fargen til Valentine. Begynn med å legge gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter.Kle en liten form med bakepapir, jeg brukte en som målte 20x23cm og synes det ga en grei tykkelse på gummihjertene.  Ha 1dl. vann i en tykkbundet kjele og kok det opp. Ta kjelen av platen. Ha gelepulveret i det kokende vannet og rør godt til det er oppløst.
Klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem i geleblandingen , rør godt til de er oppløst. Hell så blandingen i formen din og la den stå kjølig i ca.1 time eller den tiden den trenger for å stivne helt.
 Når det hele har stivnet trekker du bakepapiret forsiktig av og legger geleearket ditt på en fjøl, så er det bare å trykke ut de formene du vil ha. Jeg brukte små hjerteformer med tanke på annledningen. Deretter vender du figurene dine i sukker og vips ferdig gummihjerter til å nytes.
La så figurene ligge i ca.20 minutter på ett bakepapir slik at sukkeret får litt tid til å feste seg før du legger dem vekk eller spiser dem opp. Måtte jo prøvesmake, og det smakte fortreffelig om du som meg liker gummigodter. Oppbevares i en tett boks . Jeg har brukt spanske geleepakker når jeg lagde disse , så prøv deg litt frem med norske geleepakker, men tror det skal gå bra, de ser nogenlunde like store ut for meg.
Jeg fikk 25 små hjerter ut av denne oppskriften , men hvor mange det blir avhenger av størrelsen på utstikkerene du bruker. Veldig lettvint var det hele og det blir ikke siste gangen her i huset, nå skal det eksprimenteres med smaker og former.
                                        Ha en fin dag videre!

jueves, 2 de febrero de 2012

Valentin brød

Da viser kalenderen alt februar og snart er det Valentines Day, ja ja jeg vet det er ikke en norsk tradisjon og den er sterkt komersialisert osv, osv., men jeg synes nå det er gøy lell jeg. Synes det er gøy å stelle litt ekstra med mannen denne dagen og husk at det går fint å overraske venner på Valentines også. Har eksprimentert med litt brød til årets Valentines frokost,litt romantikk må man jo ha i hverdagen og jeg er nok håpløst romantisk, det skal være mye hjerter og blomster på Valentines spør du meg.
 Brødene ble riktig så gode og dekorative de , så om du vil prøve trenger du følgende;

                     50g gjær                /    50g de levadura fresca
                   100g smør               /     100g de mantequilla
                     5dl melk                /              5dl de leche
                      1ts salt                 /       1 chucaradita de sal
                   1-1,4l mel               /            1-1,4l de harina
              1ts spisskummin          /    1 chucaradita de comino
               1egg til pensling          /                   1 huevo

Sett ovnen din på 200grader. Begynn med å smelte smøret ditt, bland det deretter med melken og varm blandingen opp til den er ca. 37 grader. Smuldre så gjæren din i bakebollen og bland den med saltet. Hell så melkeblandingen over gjæren og rør til gjæren er oppløst. Ha i en teskje med spisskummin ,dette gir litt smak til brødet og setter en liten spiss på det.
Sett eltekroken på maskinen din(eller bruk hendene) og elt inn melet litt etter litt. Melmengden i oppskriften er ca. ,ha i nok til at du får en fast deig som slipper kanten på bakebollen , jeg trengte 12 dl denne gangen. Dekk til bakebollen med ett lokk, ett kjøkkenhåndkle eller plast og la den heve til dobbelt størrelse, det tar ca. 40 minutter.
Ha så deigen ut på ett melet bakebord og elt den smidig, så er det bare å slippe fantasien løs. Jeg brukte mine hjertekakeformer og lekte meg litt. Jeg trykte også ut noen mindre hjerter som jeg hadde på toppen av brødene. Men denne deigen kan du forme til nesten hva som helst og det er ikke nødvendig å steke den i former, jeg brukte mine siden hjerter jo hører Valentines til.Pisk egget og pensle brødene dine. 
 Stek så brødene på nederste rille i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter. Som alltid følg med på steketiden for ingen ovn er lik. Om de små dekorasjonene på toppen får en gyllen farge før resten av brødet dekk dem til med aluminiumsfolie slik at hele brødet får en jevn gyllen farge.Når de er ferdig stekte skal du høre en hul lyd når du banker på dem. Ta de ut av formene om du bruker former, og avkjøl dem på rist. Var obs på at brødene hever seg en del under
selve stekingen så om du bruker former trenger de ikke være mer en fylt opp til midten av formene. Disse brødene er best nystekte, men de kan også fryses. Pakk dem da godt inn i frysefolie istedetfor fryseposer, og varm dem litt i ovnen før de skal spises når du tiner dem opp. Så er det bare og gjøre klar din kjæres frokost til Valentines, mitt forslag er med omelett,det smaker fortreffelig sammen med dette brødet.
Dette gir garantert en fornøyd mann og husk du kan godt bake det i dag også,det trenger ikke være Valentines for å overraske den du har kjær.
                                     Ha en fin bakedag videre!