miércoles, 29 de febrero de 2012

Ben and Jerry's muffins

Mer muffins, kan man egentlig få for mange oppskrifter på muffins, tror ikke det. Her kommer en til som ble til etter "vårrengjøring" i fryseren der det hadde gjemt seg en halvfull boks med Ben and Jerrys cookiedough is. Jeg hater å kaste mat , derfor lot jeg isen smelte og lagde kjempegode Ben and Jerrys muffins med den, vel verdt ett forsøk.
Halvparten ble spist opp sporensterks og resten havnet i fryseren igjen men nå i annet format. Om du vil prøve trenger du;
          
          100g smør           /            100g de mantequilla
         1,5dl sukker          /                 1,5dl de azucar
               2 egg               /                       2 huevos
          1,5dl melk            /                  1,5 dl de leche
      1,5ts bakepulver        /         1 chucaradita de levadura
         0,5ts natron          /     0,5 chucaradita de bicarbonato
     2ts vaniljesukker     /    2 chucaraditas de azucar vanillado
        en klype salt         /                  un pincho de sal
             5dl mel            /                      5dl de harina
        30g maizena       /                   30g de maizena
      2,5dl smeltet is       /            2,5dl de helado derritido
   40g mørk sjokolade    /           40g de chocolate negro
          2ss kakao           /              2 chucaras de cacao


Begynn med å sette ovnen din på 225 grader. Rør sukker og smør hvitt, deretter har du i eggene , ett om gangen.
 Rør godt mellom hvert egg. I en bolle blander du sammen alle de tørre ingrediensene for så å sikte det hele en gang eller to. Jo flere ganger du sikter , jo luftigere blir muffinsene dine.  Ha så i den smeltede isen og pisk det hele i ca 5 minutter ,deretter stopper du mikseren din og rører forsiktig inn alt det tørre som du har siktet ferdig. Til slutt  river du den mørke sjokoladen over røren, jeg brukte Lindts 70% sjokolade, og vender den forsiktig inn. Fyll muffinsformene dine 3/4 fulle, og stek dem midt i ovnen i 12-15 minutter. 
Bruk en tannpirker for å sjekke om de er ferdige, stikk den inn i muffinsen og dra den raskt ut igjen om det sitter røre igjen på tannpirkeren din trenger de litt lengre tid i ovnen. Jeg fikk 16 muffins av denne oppskriften. 
Du kan helt sikkert bruke hvilken som helst iskrem, som sagt så brukte jeg Ben and Jerrys cookiedough fordi det var det som hadde blitt glemt i fryseren, men det skal gå bra med annen is også tenker jeg.
Om du vil pynte disse med frosting og gjøre dem om til cupcakes annbefaler jeg å bare fylle muffinsformene dine halvfulle , for disse hever mye og "flyter" litt utover formene om du fyller dem 3/4. Da gjenstår det bare å finne tekoppen og solveggen og nyte disse godbitene. 


                                        Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario