lunes, 14 de octubre de 2019

Havrekjeks med kokos

Beklager at jeg faller ut herifra bloggen innimellom , det er absolutt ikke min hensikt ,men jeg har ett nett som kommer og går akkurat som det vil, så da blir det litt hipp som happ med innleggene her inne ,men det er absolutt ikke med vilje. Ha litt tålmodighet med meg så håper jeg at det meste er fikset snart. Men uansett i dag byr jeg på deilige havrekjeks akkurat i tiden til høststormene begynner og frister å sette seg med en god kopp varm drikke og kjeks.
Disse kjeksene smaker deilig og er enkle å få til,dessuten holder de seg godt ett par uker i en tett kakeboks. Om du vil prøve deg på disse trenger du følgende ingredienser til ca 30 kjeks:

              100 g havremel          /     100g de harina de avena
                   130g smør             /        130g de mantequilla
             75g brunt sukker         /      75g de azucar moreno
                      1 egg                 /                   1huevo
                   60g kokos            /                60g de coco
                    60g mel             /                60g de harina
                     1ts salt             /                  1cdta de sal
            1ts vaniljesukker      /         1cdta de azucar avanillado

Pass på at smøret ditt er romtemperert før du har det i en bolle sammen med det brune sukkeret. Pisk det godt sammen før du har i salt,vaniljesukker,mel, kokos og havremel. Ha deretter i egget ditt og pisk til du begynner å få en fast deig.
Neste steg på programmet er å forme en fast deig ved hjelp av hendene dine og trille små kuler som du legger på ett bakepapirkledt stekebrett.Pass på å ha litt avstand mellom kulene på stekebrettet ditt da de siger litt ut under steking.Havrekjeksen med kokos stekes deretter midt i ovnen på 180 grader i ca 20 minutter.
Kjeksene dine er ferdig stekte når de begynner å få en gyllen farge i kantene, ta dem ut og la de avkjøles på stekeplaten. De kan fint nytes varme ,men smaker like godt når de blir kalde så her kommer det ann på tålmodigheten din ,om du klarer å vente med å smake til de blir kalde.
Som sagt kjempegode kjeks som holder seg godt i kakeboksen og kombinasjonen havre og kokos passer faktisk ypperlig i sammen. Vel jeg håper du fikk lyst til å bake og skulle mine nettproblemer fortsette så håper jeg dere har forståelse for at det er utenfor min kontroll og at dere kikker innom her iblandt for å sjekke om det har kommet noen nye oppskrifter.
                                         Ha en fin bakedag!

viernes, 4 de octubre de 2019

Tapas:Pestosnurrer med nøkkelost

Fredag og ikke hvilken som helst fredag , det er nemlig kanelbollens dag i dag ,men det er vel strengt tatt ikke helt innafor med kanelboller til tapas så jeg byr istedet på pestosnurrer med nøkkelost,de har i det minst samme form som kanelboller. Dessuten er de lett lagede og smaker aldeles fortreffelig så det er bare å løpe til kjøkkenet før helgen tar helt overhånd.

Det tar ikke stort mer enn 5 minutter å forberede disse så du har god tid til å nyte resten av fredagskvelden, men ett lite tips kan være å lage dobbelt porsjon da disse har en lei tendens til å forsvinne i en fei. Om du vil prøve deg på 12 av disse tapasene trenger du følgende ingredienser:

          ferdig butterdeig       /                masa hojaldre
                 rød pesto          /                     pesto rojo
       7-8 skiver nøkkelost    /   7-8lonchas de queso con comino

Som du ser kun 3 ingredienser og gjør du som meg å bruker ferdig kjøpte butterdeigplater og pesto så er denne tapasen klar på null komma niks. Begynn med å sette ovnen din på 200 grader. Deretter kjevler du ut butterdeigsplatene dine til en firkant.Smør over godt med rød pesto ved hjelp av en kniv.
Neste steg er å legge skiver med nøkkelost på toppen av pestoen, bruk godt med ost da den gir en nydelig smak til tapasen din.
Så som om du skulle lage kanelboller ruller du deigen din sammen på langsiden og ved hjelp av en skarp kniv deler du butterdeigsrullen din i ca 2 cm tykke skiver.
Neste steg er å legge butterdeigssnurrene over på ett bakepapirkledt stekebrettt og deretter steke dem midt i ovnen på 200grader i ca 20-25 minutter, Følg med underveis ,husk at hver ovn steker forskjellig,pestosnurrene skal være gyllene i kantene når de er ferdig stekte.
La de avkjøles litt på stekebrettet før du nyter dem varme,de kan spises kalde også , men om jeg får velge foretrekker jeg dem varme. Smaker helt fantastisk og det er ikke lett å stoppe å spise disse, nytes gjerne sammen med ett glass rødvin.

Håper du ble fristet, det er jo ikke akkurat en kanelbolle , men om du vil bake det på dets egen dag finner du oppskriften her på bloggen, jeg lover deg at disse er minst like gode. Takk for titten og jeg håper jeg ser deg her inne snart igjen for flere gode oppskrifter.

Ha en fin helg!

miércoles, 2 de octubre de 2019

Brownie med pistasjnøtter og bringebær.

Brownie må være en av de takknemligste kakene du kan bake, alle liker brownie og det er det ikke stort å si på sjokolade slår alltid ann.Denne versjonen inneholder godsaker som salte pistasjnøtter og friske bringebær og jeg kan love deg at den blir en sikker vinner på kakebordet.Den rekker dessuten til mange og er lett å bake så her er det bare å løpe til kjøkkenet.

Om du vil prøve deg på denne supergode brownien trenger du følgende ingredienser:

            300g smør               /           300g de mantequilla
   200g 70% sjokolade*     /       200g de 70% chocolate negro*
   100g kokesjokolade     /                100g de chocolate
                6 egg                 /                     6 huevos
             7dl sukker              /                 7dl de azucar
               6dl mel                /                 6 dl de harina
         200g bringebær            /        200g de frambuesas
       250g pistasjnøtter          /          250g de pistatcoes.

Begynn med å smelte smøret ditt i en kjele, når det er gjort blander du inn den mørke sjokoladen din i smøret og rører godt til det hele smelter og du har fått en jevn blanding , deretter lar du blandingen avkjøles litt. 
*Jeg brukte en mørk sjokolde som har bringebærsmak, men jeg vet ikke om den er å få tak i i hjemlandet,hvis du ikke finner noe lignende så bruk vanlig mørk 70% sjokolade ,det går like bra.
Deretter rører du sammen eggene og sukkeret for hånd, det er litt tungt men da får man jo trenet litt armmuskler. Det blir en veldig tykk blanding , men det er slik den skal være.Rør så inn den avkjølte smørblandingen og deretter hvetemelet.
Rør det hele jevnt før du rører inn pistasjnøttene dine, bruk saltede pistasjnøtter det setter en ekstra spiss på browniwn din.Hell så halvparten av røren over i en bakepapirkledt, 30x40, langpanne.
Deretter er det klart for å stikke ned bringebærene dine i røren,fordel dem jevnt utover brownien.Du kan bruke både frosne og friske bringebær,det blir like godt med begge deler.Neste steg er å helle resten av brownie røren din over bringebærene slik at de blir dekt til av røren.
Brownien stekes så midt i ovnen på 180 grader i ca. 35- 40 minutter, steketiden avhenger noe fra ovn til ovn så prøv deg litt frem.Buk en kakenål til å kjenne etter når den er ferdig stekt,den skal være litt klissete når den kommer ut men ikke deigete om du skjønner hva jeg mener.
La kaken avkjøles en stund i langpannen før du løfter den ut ved hjelp av bakepapiret. Skjær i passe store biter og server gjerne med litt vaniljeis om du vil ha enda noen kalorier med på kjøpet.
Som sagt er dette en kake som faller i smak hos alle,jeg lover deg at ingen kommer til å bli skuffet over denne. Salte pistasjnøtter setter virkelig prikken over ien. Om du prøver deg på denne oppskriften eller noen andre her inne ifra bloggen setter jeg veldig stor pris på tilbakemelding i kommentarfeltet ,både ris og ros oppskattes.Håper du finner veien innom her snart igjen for mere inspirasjon.
Ha en fin bakedag videre!



lunes, 30 de septiembre de 2019

Vaniljekremkake med crumble

Mandag og den siste dagen i september i dag og med det avslutter jeg formkakemåneden her på bloggen, sist ut men ikke minst er en nydelig vanijlekrem kake som er lett å bake og som selvfølgelig smaker deilig vanilje, med havrecrumble på toppen smaker den ekstra godt. Denne kaken blir litt bløt i midten men det er slik den skal være dette er ikke den vanlige tørre formkaka.
Håper du fikk lyst på formkake nå ,løp til kjøkkenet og prøv denne da vel.Om du vil prøve deg på denne trenger du følgende ingredienser:


                      100g smør              /     100g de mantequilla
                       3,5dl mel              /          3,5dl de harina
                  1 ts bakepulver          /    1 cdta de levadura royal
                 1ts vaniljesukker        /   1cdta de azucar avanillado
                 2,5dl vaniljekrem       /        2,5dl crema pastelera
                          2 egg                 /                2 huevos
                       0,5dl melk          /               0,5dl de leche  
                       1dl sukker          /               1dl de azucar

Til havrecrumbelen trenger du følgende:

                 10ss havregryn        /       10cda de copos de vena
                 2dl vaniljekrem        /         2dl de crema pastelera
                1ts vaniljesukker       /     1cdta de azucar avanillado
                    2ss sukker            /                2cda de azucar

Begynn med å piske sammen egg og sukker mens du smelter smøret ditt.Ha deretter i smøret ,bakepulver, vaniljesukker og melet.Pisk hele tiden på lav hastighet slik at du unngår klumper i røren din.
Ha deretter i melken din og til slutt har du i vaniljekremen din, jeg bruker ferdig kjøpt vaniljekrem på kartong slik at det er gjort på null komma niks å bake denne kaken. Ha deretter røren over i en bakepapirkledt brødform og sett ovnen din på 175 grader.Neste steg er å blande sammen alle ingrediensene til crumblen i en bolle.
Bruk en spiseskje til å røre det hele godt sammen for hånd, når det er gjort fordeler du crumblen over kakerøren din i brødformen. Bruk en slikkepott til å jevne den ut med.
Kaken stekes deretter midt i ovnen på 175 grader i 40-45 minutter,til den er gyllen på toppen og kakepinnen kommer relativt tørr ut , men på grunn av at vaniljekremen din vil holde seg litt fuktig kommer du ikke til å se noen smuler på kakepinnen din.
Som sagt en deilig kake som holder seg fint i kjøleskapet ett par dager uten problem. smaker rikelig med vanilje og er ypperlig til å dyppe i kaffe eller tekoppen nå som høsten setter inn og det er deilig md noe varmt å drikke.Håper du fikk lyst til å bake må og titt gjerne innom her i oktober også,da blir det mange spennende nye oppskrifter og selvfølgelig litt Halloween oppskrifter også.
Ha en super mandag!


viernes, 27 de septiembre de 2019

Tapas; Crostini med pære og brie

Da var det fredag igjen og her i Spania er det fortsatt soomervarme.Hjemme er det mange som gjør seg klare til høstferie og da vil man jo gjerne ut å nyte høsten og ikke tilbringe så mye tid på kjøkkenet om været skulle by på sitt beste. Da er denne tapasen perfekt for den tar bare 10 minutter å lage men smaker allikevel kjempegodt.Crostini med brie og pære er det absolutt verdt å prøve seg på.
Det er ikke mange ingrediensene du trenger heller og har du barn i huset som kan håndtere en kniv kan du fint sette dem i arbeid. Om du vil prøve deg på crostini med pære og brie trenger du følgende ingredienser:

                                baguett           /              pan
                                   brie              /         queso brie
                                  pære*           /              pera*
                            modena eddik    /      vinagre modena

Begynn med å skjære baguetten din i skiver på skrå slik at de blir litt avlange.Neste steg er å dele opp pæren din  skiver også før du gjør det samme med brie osten din.
Når det gjelder pæren du bruker *foretrekker jeg å bruke av typen Bartlett, de smaker vidunderlig sammen med brie og er akkurat passe crispy, men skulle du ikke få tak i den typen pære går det fint med andre også altså.
Så rister du skivene av baguetten din, jeg liker dem skikkelig sprø så jeg skrur brødristeren opp på høy styrke. Neste og siste steg er å legge på brie osten og en pæreskive på toppen før du har over litt modena edikk.
Så er det bare å servere, jeg liker å servere denne mens baguetten fremdeles er varm da smelter brieosten litt inn og som sagt smaken er himmelsk. Stort enklere en dette blir det ikke men smaksopplevelsen er det ikke noe å si på.Håper du fikk lyst til å prøve og titt gjerne innom her på bloggen snart igjen det setter jeg stor pris på.
Ha en super fredag!
'

miércoles, 25 de septiembre de 2019

Nøttekake med krokan

Jeg fortsetter med formkakeoppskriftene mine her inne på bloggen og i dag byr jeg på en saftig kake med blandede nøtter i røren. Den smaker deilig nøtteaktig og krokanen og perlesukker på toppen gir en fin krunsj til kaken. Om du baker denne kan jeg love deg at du ikke blir skuffet og den er som alle formkaker veldig enkel å bake.
Om du vil prøve deg på denne nøttekaken med krokan og perlesukker trenger du følgende ingredienser:

                     2,5dl sukker            /         2,5dl de azucar
                       75g smør              /      75g de mantequilla
                       2,5dl mel              /          2,5dl de harina
                  1 ts bakepulver          /    1 cdta de levadura royal
              150g blandede nøtter   /    150g de nueces variadas
                         2 egg                 /                2 huevos
                      perlesukker          /              azucar perla
                          krokan              /                 crocanti

Begynn med å sette ovnen din på 175 grader. Ha deretter egg og sukker i bakebollen din og pisk det luftig,til det begynner å ligne eggedosis.
Neste steg er å finmale nøttene dine i en food processor. Det er ikke så nøye hva slags nøtter du bruker men en to tre forskjellige smaker best. Jeg brukte de jeg hadde liggende i kjøkkenskapet denne gangen og det ble en blanding av mandler,cashewnøtter,hasselnøtter og valnøtter.Det som er viktig er at de tilsammen utgjør 150 gram.
Det neste du gjør er å smelte smøret ditt og pisker det inn i eggeblandingen din. Ha i bakepulver og mel mens du kjører kjøkkenmaskinen din på lav hastighet.Pisk til du får en jevn røre.Til slutt har du i nøttemelet ditt i røren.
Ha deretter røren over i en bakepapirkledt brødform og strø over rikelig med krokan og perlesukker på toppen av kaken. Stek så kaken midt i ovnen på 175 grader i 30-40 minutter. Som alltid kommer steketiden ann på ovnen din så følg med underveis, bruk en kakenål for å kjenne etter når kaken din er ferdig stekt, den skal komme tørr ut når den er klar.
Så er det bare å koke seg en kopp te eller kaffe og sette seg i godstolen og nyte, en perfekt myk og god høstkake som jeg lover deg vil falle i smak hos både liten og stor.Denne kan fint fryses om du mot formodning skulle få noe til overs.
Håper du ikke har gått lei av formkaker ennå og titter innom bloggen her snart igjen for flere godbiter som jeg har på lur. Takk for titten og er du nyskjerrig på hverdagen min finner du meg på instagram som Bakemester Snipp der også.
Ha en fin bakedag videre!



lunes, 23 de septiembre de 2019

Banankake med karamellsaus

 Vi fortsetter med formkakene her inne på bloggen og i dag byr jeg på en av de mange som jeg har her inne på bloggen med modne bananer i oppskriften. Ikke kast brune bananer men bak en nydelig banankake med karamellsaus,den slår garantert ann og den er dessuten lett å bake.
Ungene elsket denne og datteren i huset erklærte at dette var den nye favoritten. Om du vil prøve deg på denne nydelige formkaken trenger du følgende ingredienser:


                 1dl brunt sukker            /     1dl de azucar moreno
                         2 egg                  /                  2 huevos
                      100g smør              /       100g de mantequilla
                        3dl mel              /                 3dl de harina
                  1 ts bakepulver          /     1 cdta de levadura royal
                 1ts vaniljesukker         /   1cdta de azucar avanillado
                2 modne bananer       /                 2 platanos
                    karamellsaus          /           salsa de caramelo

Begynn med å ha det brune sukkeret ditt i bakebollen din sammen med de to eggene. Pisk det godt sammen.
I mellomtiden moser du bananene dine med en gaffel før du har de i røren og pisker videre.Smelt smøret ditt og ha det i røren. Til slutt har du i bakepulver, vaniljesukker og mel .Pisk hele tiden på medium hastighet,slik at du unngår klumper.
Når røren din er glatt og jevn har du halvparten av den i en bakepapirkledt brødform, jevn den til med en slikkepott. Deretter tar du flasken med ferdigkjøpt karamellsaus og spruter ut ett jevnt mønster med karamellsaus over kakerøren.Hell over resten av røren og gjennta hele prosessen,slik at du får ett lag med karamellsaus i midten og på toppen av kaken.
Deretter steker du kaken din på 175 grader i 35-40 minutter midt i ovnen. Bruk en kakenål til å kjenne etter om kaken din er ferdig stekt. Kakenålen skal komme tørr ut .La kaken avkjøles i formen i ca 5 minutter før du løfter den over på rist,til videre avkjøling,ved hjelp av bakepapiret.
Det var det hele ,dette er virkelig en formkake som er enkel å bake og når den dessuten smaker supergod så er det bare å løpe til kjøkkenet og prøve den ut. Eller spar denne oppskriften til neste gang bananene begynner å bli brune på kjøkkenbenken.Uansett hva du velger å gjøre så titt gjerne innom meg her igjen snart.
Ha en super dag!

lunes, 9 de septiembre de 2019

Ripskake

Høsten og sensommeren byr jo på frukt og bær i hager rundt omkring og det igjen gir jo en ypperlig mulighet til å bake en kake eller to. I dag byr jeg på en kjempegod ripsformkake som smelter i munnen.Jeg fortsetter jo ut måneden med temaet formkaker her inne på bloggen så om du skulle ha rips i hagen så er det bare å løpe til kjøkkenet.
Denne er som nesten alle formkaker veldig enkel å bake og kanskje du er heldig å ha rips i hagen nå på sensommeren som du kan bruke eller kanskje du allerede har puttet dem i fryseren. Til denne ripskaken trenger du følgende ingredienser:

                         2 egg                   /              2huevos
                     2,5dl sukker            /         2,5dl de azucar
                       75g smør              /      75g de mantequilla
                       2,5dl mel              /          2,5dl de harina
                 1 ts bakepulver          /    1 cdta de levadura royal
                      125g rips              /      125g de groselas rojos

Begynn med å sette ovnen din på 175 grader. Ha deretter egg og sukker i bakebollen din og pisk det luftig,til det begynner å ligne eggedosis.
Det neste du gjør er å smelte smøret ditt og pisker det inn i eggeblandingen din. Ha i bakepulver og mel mens du kjører kjøkkenmaskinen din på lav hastighet.Pisk til du får en jevn røre. Ha deretter i ripsen din som du på forhånd har vasket og renset,vend ripsen inn i røren med en slikkepott.
Ha deretter røren over i en bakepapirkledt brødform og stek så kaken midt i ovnen på 175 grader i 30-40 minutter. Som alltid kommer steketiden ann på ovnen din så følg med underveis, bruk en kakenål for å kjenne etter når kaken din er ferdig stekt den skal komme tørr ut når den er klar.
Som du ser på bildet over så sparte jeg litt rips til pynting av kaken,men disse bør du legge på etter halve steketiden hvis ikke forsvinner de ned i røren som de gjorde for meg.Når kaken er ferdig stekt lar du den avkjøles i 5-10 minutter i formen før du løfter den ut ved hjelp av bakepapiret og avkjøler den videre på rist.
En supermyk og god kake ,den syrlige ripsen bryter godt mot den søte kaken,virkelig en kake du burde prøve deg på. Som sagt formkaker er undervurdert og denne er ett klart eksempel på dette.Håper du vil følge med utover her i september for flere oppskrifter på supergode formkaker.
Ha en fin bakedag videre!