viernes, 29 de abril de 2016

Fredagstapasen; Mini corn dog muffins

Fredag og det betyr som vanlig tapastid her på bloggen,tapasen du får i dag er amerikansk inspirert og kan virke litt avskrekkende når du leser oppskriften ,sukker og wienerpølser er jo ikke akkurat en vanlig kombinasjon,men jeg lover deg at disse smaker smashing og at kombinasjonen pølser og sukker faktisk fungerer utmerket.
Vi spiser jo pølse i vaffel i norge så kanskje ikke så rart at denne kombinasjonen funker også .Disse smaker utmerket sammen med en kald øl,det eneste er at disse kommer med en advarsel,har du først begynt å spise kan det være vanskelig å stoppe igjen. Om du vil prøve deg på disse til tapasbordet trenger du følgende ingredienser til 20 mini corn dog muffins:

           1dl melk                 /              1dl de leche
           1/2 sitron                 /               1/2 limon
           50g smør                 /       50g de mantequilla
          55g sukker                /           55g de azucar
              1 egg                    /                1 huevo
           1/2 ts salt                /             1/2cdta de sal
      1/2 ts bakepulver         /    1/2cdta de levadura royal
             80g mel                 /            80g de harina
          70g maizena             /           70g de maizena
        2 wienerpølser             /      2 salchicas alemanas

Begynn med å blande melken din sammen med saften fra den halve sitronen din. La det stå på benken i 5 minutter mens du gjør klar de andre ingrediensene. Smelt så smøret ditt før du visper det sammen med sukkeret. Ha deretter i egget.
Pisk deretter inn melken din, som ser ut som om den har skilt seg,men den skal være slik. Ha så i salt,bakepulver og maizenamel,pass på at du ikke får melklumper i røren da maismel veldig lett klumper seg sammen. Ha deretter i melet ditt til du har en jevn og lys røre. 
Deretter trenger du minimuffinsformer,fyll dem 3/4 dels fulle og sett dem i ett muffinsbrett. Deretter deler du opp wienerpølsene dine i ca 1,5cm lange biter og stikker en bit ned i hver minimuffins.
Minimuffinsene dine stekes så midt i ovnen på 190 grader i 10-12 minutter. Vær obs på at muffinsene forblir like lyse selvom de er fredigstekte,så her annbefaler jeg deg til å bruke en bakepinne for å kjenne etter når de er ferdig stekte.
La så mini corn dog muffinsene avkjøles i muffinformen ett par minutter før du flytter dem over på rist for å avkjøles helt. Det var det hele, veldig enkelt og som sagt overraskende godt. Ungene i huset var i ekstase,muffins og pølse på samme tid,det er luksus det. 
Som sagt det eneste aberet med disse er at de er avhengighetsskapende og jeg kan nok trygt annbefale deg å lage dobbelt porsjon med en gang. Håper du ble fristet til å prøve,og skulle det være en spesiell tapas du savner her inne på bloggen er det bare å si ifra i kommentarfeltet så skal jeg se hva jeg kan gjøre.
                                        Ha en fin fredag!




miércoles, 27 de abril de 2016

Frøloff

En skikkelig klassiker får dere her i dag,nemlig en god gammeldags frøloff,en favoritt blandt de yngste her i huset. Denne har jeg bakt utallige ganger,og jeg trodde faktisk at jeg allerede hadde blogget oppskriften,men det ser ut til at det har gått i glemmeboken så da er det jammen på tide.
Dette er en luftig frøloff som passer til det meste,jeg annbefaler å prøve den nybakt med litt smør ,OBoy og banan på,det er en uslåelig kombinasjon. Oppskriften her rekker til to loff og de kan fint fryses både hele og i skiver. Om du vil bake en gammel god klassiker trenger du følgende ingredienser;

             50g gjær          /         50g levadura
            75g smør          /     75g de mantequilla
             5dl melk           /         5dl de leche
               1 egg             /             1huevo
              1ts salt            /         1cdta de sal
         ca 9 -12 dl mel     /     ca 9-12 dl de harina
            valmuefrø         /    semillas de amapola

Begynn med å smelte smøret ditt i en kjele,når smøret har smeltet har du melken i den samme kjelen og lar blandingen varmes opp til ca 37 grader.Ha deretter smuldret gjær og salt i en bakebolle og bland godt med melkeblandingen. Rør så inn egget ditt før du har i hvetemel litt etter litt. 

 Hvor mye mel du trenger kommer litt ann på meltypen du bruker så se det ann. Elt deigen ca 3 minutter minst mellom hver gang du har i mel,det er nok mel når deigen begynner å slippe kanten på bakebollen men allikevel er litt klissete.
Elt så deigen din for hånd på en melet kjøkkenbenk i ett par minutter før du deler den i to like store deler. Rull hver del ut til en tykk pølse,lengden på pølsene bør være like lang som på brødformene dine.
Smør brødformene dine godt med olivenolje og legg en pølse i hver brødform. Dekk brødformene til med ett kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbelt størrelse. Det tar ca. mellom 30-40 minutter.
Sett så ovnen din på 200 grader. Pensle loffene dine med litt pisket egg og strø over valmuefrø. Det er strengt tatt ikke nødvendig, men jeg syntes det gir en ekstra touch på smaken,men du kan fint bare pensle med egg også om du foretrekker det.
Stek så frøloffene nederst i ovnen din i ca 30 minutter,bruke en bakepinne for å sjekke at de er gjennomstekte når det nærmer seg slutten på steketiden. Skulle frøloffene begynne å bli for mørke på toppen,dekker du bare dem til med litt bakepair før du steker videre.
La så deretter frøloffene avkjøles i formen ett par minutter før du har dem over på rist og avkjøler videre,men som nevt før de kan fint spises lunkne disse frøloffene de smaker himmelsk.
Som sagt en klassiker dette her som jeg har bakt mange ganger denne varianten blir veldig luftig og god,så nå håper jeg du ble fristet til å prøve. Gjør du det så blir jeg veldig glad for tilbakemeldinger her inne og på Instagram,navnet er det samme der om du vil følge meg.
                                Ha en fin bakedag videre!



lunes, 25 de abril de 2016

Fantasikake

Nok en kake her på Bakemester Snipp i dag og denne gangen er det mannens siste bursdagskake ifra November i fjor. Jeg lurte lenge og vel på hva jeg skulle finne på som tema for mannens kake,men fantasien stod helt stille så jeg endte opp med å bake,fylle og trekke kaken for deretter å dekorere den helt på slump. Resultatet ble slettes ikke så værst spør du meg.
Vanligvis tegner jeg opp hvordan jeg tenker meg at kaken skal se ut og ofte er det ett tema eller en bestemt figur som skal på kaken,slik var det altså ikke denne gangen men jeg syntes kaken ble fin uansett.Om du vil prøve deg på denne trenger du 2 stk. av min vanlige sjokoladekake bunner som du finner oppskriften på her. Jeg bruker 2 kakebunner da min manns famile er stor og vi trenger kake til mange.
Kaken ble deretter fylt med bringebærsyltetøy,fersken og oreokrem. En virkelig god kombinasjon som jeg annbefaler deg å prøve neste gang du skal bake en kake,dessuten er oreokremen utrolig lett å lage og smaker helt himmelsk. Husk bare at om du bruker to kakebunner slik som meg ,trenger du dobbelt porsjon med oreokrem.
Så lagde jeg min vanlige smørkrem,som du finner beskrevet her på bloggen. Deretter ble kaken som vanlig smurt opp med denne smørkremen,når dette gjøres er det viktig å prøve å få det så jevnt som mulig siden sukkerpastaen legges direkte på smørkremen. Er den ujevn synes det igjennom på sukkerpastaen,så ta deg god tid og jevn den ordetlig ut.
Neste steg var å dekke hele kaken med hvit sukkerpasta. Deretter begynte jeg med å lage en bord av svarte og hvite fantasiblomster rundt hele kaken.Disse fantasiblomstene lagde jeg enkelt ved å stikke ut sirkler i forskjellige størrelser og klype dem sammen i midten.
Jeg fortsatte så med de samme fantasiblomstene oppover den ene siden på kaken og over toppen i en slags bord. Det ble ingen like blomster med det er litt av sjarmen med fantasikaker,att ikke alt er helt kronometrisk.
Jeg avsluttet så rekken med fantasiblomster på den andre siden av kaken,og det var egentlig all dekorasjon som trengtes syntes jeg. Kombinasjonen svart og hvit i seg selv er veldig dekorativt og stilrent, derfor syntes jeg det holdt,men i siste liten kunne jeg ikke dy meg og satte på ett rødt hjerte til min kjære.
Ett lite tegn på min kjærlighet,kall meg gjerne en håpløs romantiker. Det brøt av fargeskalaen på kaken og gav den en romantisk feeling. Mannen i huset ble fornøyd han og kaken ble spist opp,så da er kokken fornøyd.
Håper du stikker innom her på bloggen snart igjen for mere bakeinspirasjon eller om du liker tapas så dukker det opp hver fredag her på bloggen. Takk for besøket denne gangen og kom snart igjen.
Skulle du bake noe fra bloggen blir jeg også veldig glad for å høre om det falt i smak,bruk gjerne kommentarfeltet her inne.
                                Ha en fin bakedag videre!


miércoles, 20 de abril de 2016

Nutella og mariekjeks muffins

Nutella er en takknemlig ingrediens å bake med og ikke minst blir som regel resultatet alltid kjempegodt. Denne gangen var det datteren i huset som ønsket seg muffins og da måtte mamma straks sette i gang å bake. Resultatet ble supergode nutella og mariekjeksmuffins som jeg virklig annbefaler deg å prøve.
De blir litt seigere i konsistensen enn vanlig muffins og de hever heller ikke så mye, men smaken den er himmelsk.Disse fikk også tommelen opp fra juryen her i huset så de kan trygt annbefales. Om du vil bake disse trenger du følgende ingredienser til ca 18 muffins;

         200g mariekjeks            /      200g de galleta maria
             100g smør                 /      100g de mantequilla
            100g sukker               /          100g de azucar
           3ts bakepulver            /    3cdtas de levadura royale
                 3 egg                    /              3 huevos
            130g nutella               /          130g de nutella
              1ts kanel                 /          1cdta de canela

Begynn med å kjøre mariekjeksen din foodprossesor til de blir som fint mel.Ha så mariekjeksmelet i en bakebolle sammen med sukkeret og smøret ditt. Bruk romstemperert smør. Pisk det hele godt sammen.
Ha deretter i nutella,kanel og bakepulver ,pisk videre en liten stund før du har i eggene dine. Pisk inn ett og ett egg om gangen,la røren blandes godt mellom hvert egg.
 Neste steg er å fylle muffinsformene dine 3/4 dels fulle,bruk gjerne ett muffinsbrett til å steke disse i, da denne muffinsrøren er ganske så tung og lett sklir ut under steking.Strø over litt perlesukker på hver muffins til slutt.
Stek så muffinsen midt i ovnen på 180 grader i 12-15 minutter. Følg med underveis og bruk gjerne en tannpirker til å sjekke om muffinsene dine er ferdige,sitter det ikke noe røre igjen på tannpirkeren er muffinsene ferdig stekte.
La muffinsene avkjøles ca 5 minutter i muffinsbrettet når du tar dem ut av ovnen ,de er ganske så myke når de kommer ut. Flytt dem så over på rist,og la dem avkjøles helt,selvom jeg må vedkjenne meg at disse smaker nydelig varme også,snakker her av erfaring;)
Muffinsene holder seg fint i ett par dager i en plastpose,men jeg frykter at det ikke blir så mange tilovers,de smaker virkelig vidunderlig. Håper du fikk lyst til å bake nå,titt gjerne innom her på bloggen snart igjen ,det setter jeg stor pris på.
                               Ha en fin bakedag videre!

lunes, 18 de abril de 2016

Ninja Turtles kake

Mandag igjen og jeg byr nok en gang på kake her inne på bloggen.Denne gangen er det sønnens bursdagskake ifra Oktober i fjor da han fylte 5 år. Teenage Mutant Nina Turtle kake var ønsket og da spesielt han som heter Leonardo,det vil si han som har blått bind for øynene fikk mamma lære seg raskt;)
Det er rart hvordan kake ønskene for hvert år utvikler seg,Elias første kake var av hans favorittbamse og den finner du her om du vil se den. Når han ble 2 år var den største helten Lynet MacQueen. Til 3 årsdagen var det kun en liten enkel blå kake,da selve dagen ble feiret med Halloweenfest og selvsagt Halloweenbursdagskake.Til 4års dagen var det en ny helt på ønskelisten,nemlig Spidermann som altså i år ble byttet ut med Nina Turtles.
Tia flyr og kakeønskene forandrer seg etter alderen,skal bli spennende å se hva mamma må bake neste år.Vel det var litt minner men nå tilbake til 5 års kaken. Jeg brukte en av mine vanlige sjokoladekakebunner som du finner oppskriften på her på bloggen. Bursdagsbarnet fikk selv velge fyll og ville ha oreokrem,fremgangsmåten på oreokremen finner du her, og fersken og blir man 5 år får man selvsagt viljen sin når det gjelder kaken.
Så ble som vanlig kaken smurt opp med min smørkrem som du kan lese om her. Det må man alltid gjøre før man dekker en kake med sukkerpasta ellers vil sukkerpastaen smelte og skli av kaken. Så ble hele kaken trukket med grønn sukkerpasta,Nina turtle farge nr 1. Jeg googlet deretter ett bilde av disse skilpaddene og skar ut konturene av ansiktet i sort sukkerpasta.
Deretter kjevlet jeg ut blå sukkerpasta og la den som en maske over den øverste delen av kaken,jeg trykket ut en hvit og en svart sirkel til øynene og "limet" dem på også. Jeg bruker alltid bare litt vann som lim,det holder alltid.Deretter trykket jeg også ut bursdagsbarnets navn og alder og festet dem i front på kaken.
Jeg lagde også en liten bord med blått bånd nederst på kaken. Til slutt fikk jeg tungen på plass og Leonardo var ferdig. En ganske enkel kake å dekorere men den blir allikevel veldig dekorativ synes jeg. Det kan bli litt klabb og babb og prøving og feiling når man skjærer ut på frihånd,men med litt tålmodighet går det bra til slutt.
Bursdagsgutten var fornøyd og kaken smakte godt den så da konkluderer jeg med nok en vellykket kake. Håper du titter innom her snart igjen for mere inspirasjon,neste gang byr jeg på noe typisk spansk for den som skulle være interresert i det.
                                     Ha fin dag videre!

viernes, 15 de abril de 2016

Fredagstapasen; Artisjokker i vin og currysaus

Fredag og da er det tapastid her på bloggen som vanlig. I dag en tapas som er kjapp å lage,men som allikevel smaker veldig godt. Det er en fordel at den er rask å lage da denne tapasen smaker best varm og bør serveres straks den er klar. Artisjokker er noe av det beste som finnes grønnsaksveien spør du meg,denne gangen brukte jeg hermetiserte artisjokker.
Du kan bruke friske artisjokker også men da må du passe på å koke dem myke først.Det smaker like godt med hermetiserte altså ,så her er det helt greit å "jukse litt". Om du vil prøve deg på denne smakfulle tapasen trenger du følgende ingredienser;

   200g hermetiserte artisjokkhjerter     /       200g de alcachofas
               1-2 hvitløksfedd                  /        1-2 dientes de ajo
                1/2 kopp hvitvin                   /   1/2 taza de vino blanco
                    1,5ts mel                         /      1,5cdta de harina
                     2ts curry                         /        2cdta de curry
                    olivenolje                         /        aceite de oliva

Begynn med å la artisjokkene ligge i iskladt vann i 5 minutter. La dem så renne av seg vannet før du tørker godt av dem med litt kjøkkenpapir. Skjær hvitløken din i skiver.Ha så godt med olivenolje i en stekepanne og stek hvitløken sammen med artisjokkhjertene til de blir gyllene.
Når det har blitt litt stekekant på artisjokkene har du i hvetemelet ditt og rører godt rundt slik at det ikke klumper seg. Skru litt ned på varmen på stekepannen din ellers brenner melet seg lett fast.
Ha så i hvitvinen din og til slutt karrien,jeg bruker vanlig karri ,ikke sterk karri til disse artisjokkene. La det boble i ett par minutter til du har en tykk og fyldig karrisaus og artisjokkene tar smak av karrien.
Det er det hele,såre enkelt men allikevel veldig godt og smakfullt.Lett å forberede og det tar bare 5 minutter om du har alle ingrediensene klare på forhånd,så denne tapasen kan fint lages når gjestene dine er på plass.
Du trenger noen tannpirkere til å stikke i artisjokkhjertene når de serveres men ellers skulle det være alt du tenger til en smakfull tapas. Håper du fikk lyst til å prøve,og er du som meg glad i tapas så titt innom her igjen neste fredag da kommer det en ny fredagstapas her på bloggen.
                                Ha en fin fredag videre!

miércoles, 13 de abril de 2016

Yoghurtkake

Spanjoler er ikke akkurat ett folkesalg som er oppvokst på nybakte boller og saft,begge deler er ganske så vanskelig å oppdrive her i sydligere strøk og hjemmebakt det er ikke akkurat noe spanske husmødre prioriterer. Men er det en formkake alle spanjoler kan bake er det yoghurt kake. Denne er såre enkel å bake og smakene kan du variere alt etter yoghurtsmaken du har i kjøleskapet.
Som sagt det er super enkelt du trenger kun ett yoghurtbeger,en bakebolle og en miksmaster. Kaken blir luftig og fin og kan fint fryses,barna i huset liker den veldig godt.Ingrediensene om du vil prøve deg på typisk spansk hjemmebakst er følgende;

       1 yoghurt (125g)          /            1 yogur(125g)
               3 egg                   /                3 huevos
      1,5ts bakepulver          /     1,5cdta de levadura royale
      1ts vaniljesukker          /    1cdta de azucar avanillado
  2 yoghurtbeger sukker     /  2 medidas de yogur de azucar
    3 yoghurtbeger mel        /  3 medidas de yogur de harina
1 yoghurtbeger olivenolje   /   1 medida de yogur de aceite 
         en klype salt              /           una pizca de sal

Som du sikkert har skjønt så trenger du ikke engang ett decilitermål,du bruker altså det samme yoghurtbegeret til å måle opp alle ingrediensene dine. Begynn med å ha to yoghurtbeger med sukker og eggene dine i en bakebolle. Piske dem til eggedosis.
Deretter sikter du inn 3 yoghurtbeger med mel sammen med bakepulver,vaniljesukker og en klype salt. Ha så i yoghurten din før du pisker videre. Jeg brukte jordbæryoghurt denne gangen,men som sagt bruk den smaken som passer deg. 
Pisk videre mens du har i ett yoghurtbeger med olivenolje litt etter litt. Det vil skille seg litt til å begynne med,men bare fortsett å pisk til alle ingrediensene er godt blandet. Ha så røren over i en bakepapirkledt brødform.Fordel røren jevnt i brødformen ved hjelp av en slikkepott.
Kaken settes så inn midt i en ovn som er forvarmet til 190 grader, la den stå i 190 grader i 15 minutter, deretter skrur du ned ovnen til 170 grader og lar kaken stå i ytterligere 25-30 minutter.Bruk en kakepinne til å sjekke om kaken er tørr inni,da er den ferdig.
La kaken avkjøles på rist i formen i 5-10 minutter,deretter flytter du den over på rist ved hjelp av bakepapiret og lar den avkjøles videre,selvom den smaker utmerket når den er varm også bare så det er sagt. Som sagt ungene elsker denne og det er en utrolig saftig kake.
Den er fin å fryse enten oppdelt eller hel,den holder seg også saftig i flere dager om du oppbevarer den kaldt i kjøleskapet. Håper du ble fristet til å bake en typisk spansk kake. Du vil ikke bli skuffet om du prøver deg,la meg gjerne høre hvordan det gikk i kommentarfeltet om du baker denne eller noe annet fra bloggen.
                                   Ha en fin bakedag videre!