domingo, 29 de septiembre de 2013

Løvtynne kaffekjeks

Her kommer nok en variant av de løvtynne kjeksene mine, denne gangen med sjokolade og kaffesmak. Fra før finner du på bloggen Løvtynne sjokoladekjeks og Løvtynne appelsin og kanel kjeks og flere varianter vil det bli av disse. Smakte nydelig, må selv jeg inrømme, som ikke liker kaffe.
 Barna var dog ikke så begeistret ,så disse er kanskje for voksenkjeks å beregne. Men så skal det være sagt at mine barn er ganske kresne i kjeksveien. Vel uansett, om du vil prøve trenger du følgende;


                    220g mel            /                 220g de harina
                   150g smør          /             150g de mantequilla
                  en klype salt         /                 un pincho de sal
                    2ss kakao          /              2 cucharas de cacao
               1ts vaniljesukker     /   1 cucharadita de azucar vanillado
                 2ts bakepulver      /   2 cucharaditas de levadura royale
                        1 egg              /                        1 huevo
                   200g sukker       /                  200g de azucar
                 3ss sterk kaffe     /               3 cucharas de cafe

Begynn med å ha sukker og smør i en food processor. Smøret ditt bør være kjøleskapskaldt. Kjør det på høy hastighet til det hele er godt blandet. Det tar ett minutt eller to.
  Pisk så egget ditt før du har det oppi sukker og smørblandingen og lar det blandes videre. Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle og sikt dem inn i deigen litt etter litt. Det blir en veldig klissete og bløt deig.Ha i kaffen til slutt .
Når alle ingrediensene er godt blandet skraper du deigen over på litt plastfolie. Dette er en klissete jobb, men jeg lover deg att resultatet er verdt sølet.
 Rull den sammen til en rull ,og pakk den godt inn i plastfolie, før du legger den i fryseren i minst 30 minutter. Imens forvarmer du ovnen din til 200 grader.
Ta så deigpølsen ut av fryseren og bruk en veldig skarp kniv til å skjære løvtynne skiver av pølsa. Legg skivene på en bakepapirkledt stekeplate og stek så kjeksene midt i ovnen i 7-9 minutter. De kan ligge tett i tett på bakeplaten da de ikke hever eller deformerer seg under steking. I mellomtiden legger du resten av deigpølsa tilbake i fryseren ,kjeksene må være kalde i det de går i ovnen for at de skal bli skikkelig sprøe ,så skjær opp i puljer.
La de så avkjøles på stekeplaten ett par minutter før du flytter dem over på rist. De er fortsatt myke når de kommer ut av ovnen så derfor er det viktig å la dem ligge en liten stund på bakeplaten før de flyttes på. Om du får problemer med å skjære opp deigpølsa, kan det være lurt å holde kniven du bruker under litt rennede varmt vann slik at eggen er varm, da går det lettere å skjære jevnt. Det blir ca 70 kjeks utav denne oppskriften,altså mengder med gode kaffekjeks.
 Kjeksene holder seg sprø, og i opp til 3 uker i en tett kakeboks. Eller om du ikke trenger så mange kjeks om gangen kan deigen ligge i fryseren slik at du kan ta ut og steke når det trengs. Bare vær obs på at den må ligge en stund på kjøkkenbenken før du kan skjære i den ,om den er helt frossen, veldig lettvint om du skulle få uanmeldte søndagsgjester. Min søndag kan du følge på Instagram,der heter jeg også Bakemester Snipp.
                             Ha en fin søndag videre!





viernes, 27 de septiembre de 2013

Tapas; Bocaditos de queso de cabra - Lune munnfuller med hvit geitost og balsamicoeddik

Da var det fredag igjen og klart for fredagstapasen her på bloggen. Jeg er veldig glad i hvit geitost,simpelthen elsker den litt skarpe ettersmaken, og den passer jo utmerket til ett glass rødvin som igjen passer fint på en fredag.
 Om du i tilegg varmer litt på den hvite geitosten og har på litt balsamicoeddik, ja da har du en nydelig tapas.Om du vil prøve trenger du følgende til 12 munfuller;

          200g hvit geitost     /       200g queso de cabra
          Balsamicoeddik     /         vinagre balsamico
              litt gressløk         /                cebollino
              toast kjeks          /              mini tostas

Begynn med å skjære geitosten din i ca 1 cm tykke skiver. Jeg bruker hvit geitost fra President, men er usikker på om det merket finnes i Norge. Varm litt olivenolje i en stekepanne og legg i geitostskivene.
 La dem ligge til det begynner å "boble" litt rundt dem, deretter snur du dem forsiktig med en stekespade, når det "bobler " igjen  er de ferdig stekte. Ikke ha for sterk varme da vil osten din bare smelte og det er ikke meningen. Legg deretter en ostebit på hver av toastkjeksene dine. Jeg liker å bruke toastkjeks med rosiner i,men det er smak og behag.
 Deretter er det bare å ringle over litt balsamicoeddik og klippe gressløk over, og voila munfullene dine er klare til å serveres. Tror det er ett must med en god rødvin til disse.
Jeg  kan faktisk ikke huske å ha spist disse uten rødvin en eneste gang. Om du vil ha ett tips på en god rødvin så holder jeg en knapp på Martue.
Selvsagt spansk og fra Castilla la Mancha og Toledo der jeg bor. Kan sikkert bestilles på polet i Norge ,selv kjøper jeg den i nærbutikken,en klar fordel ved å bo i Spania,rødvin på samme sted som melk og brød.
 Håper dere får en trivlig fredagskveld , med eller uten tapas. Min fredagskveld kan du følge på Bakemester Snipp på Instagram.
                                            Ha en fin helg!

martes, 24 de septiembre de 2013

Enkle sjokoladecookies

Skikkelig seige sjokoladecookies er det vel få som kan motstå, sammen med ett iskladt glass melk. Disse falt midt i blinken hos meg, passelig seige og deilig smak av mørk sjokolade. Ble ikke noen hit hos ungene da de foretrekker lysere sjokolade.Dessuten er de veldig enkle å lage noe som alltid er kjekt.
 Oppskriften fant jeg hos Bakverk och Fikastunder, en av mine favoritt blogger,som igjen hadde funnet den hos Passion 4 Baking Om du vil prøve trenger du følgende;

200g mørk sjokolade   /           200g de chocolate negro
          50g smør             /              50g de mantequilla
             2 egg                /                     2 huevos
   1ts vaniljesukker       /      1 cucharadita de azucar vanillado
         1klype salt           /                  1 pincho de sal
            1dl mel             /                    1 dl de harina
  0,5 ts bakepulver      /        0,5 cucharadita levadura Royale
          2dl sukker          /                     2dl de azucar

Begynn med å smelte smøret ditt i en tykkbunnet kjele, rør så inn sjokoladen litt etter litt slik at den også smelter.
 Ha så i sukker ,salt ,vaniljesukker og eggene dine. Rør kraftig til du får en tykk grøtete røre, til slutt sikter du i hvetemelet. Rør godt hele tiden slik at røren ikke klumper seg,den skal bli veldig tykk og seig. 
Bruk så ett par spiseskjeer og sett ca1 spiseskje med røre ,for hver kjeks, på platen .Ha god avstand mellom hver kjeks da de flyter ut under steking,jeg hadde 9 kjeks på hver stekeplate.
Sett så platen midt i ovnen på 175 grader og stek kjeksen i 8 - 10 minutter. De skal ikke være helt harde ,men ha en myk kjerne.La kjeksene avkjøles litt på stekeplaten før de flyttes over på rist.
 Cookisene smaker like gode varme som kalde. Oppbevar kjeksene i en tett boks. De holder seg fint i ett par dager, om de oppbevares lenger blir den myke kjernen hard. De smaker like godt , men er ikke lenger seige og personlig liker jeg dem best skikkelig seige.
 En enkel oppskrift som virkelig er verdt forsøket. Om du prøver la meg gjerne få vite det , enten her på bloggen eller på Instagram hvor du finner meg som Bakemester Snipp om du vil følge meg. Håper du ble fristet!
                                Ha en fin bakedag videre!

domingo, 22 de septiembre de 2013

Sitronkake med kardemomme

Månedens søtsak hos bloggen Søta saker har sitrus som tema,jeg elsker sitroner i bakverk så valget var lett,jeg måtte bake noe med sitron i. Valget falt på en klassisk sitron formkake, med en liten vri i form av valmuefrø og kardemomme.
 Den ble saftig og god med en syrlig undertone, nydelig smakte det. Om du vil prøve trenger du følgende;

                   6dl mel               /              6 dl de harina
               en klype salt           /            un pincho de sal
                 2dl sukker             /              2 dl de azucar
            2ts bakepulver         /    2cucharaditas levadura royal
                    2 egg                 /                2 huevos
                  3dl melk              /              3 dl de leche
           150g mykt smør        /     150g de mantequilla blanda
             2ss valmuefrø         / 2 cucharas de semillas de amapola
     2ss malt kardemomme /    2 cucharas de cardamomma
             1 stor sitron            /                1 limon grande

Begynn med å ha alle de tørre ingrediensene dine i bakebollen. Vask sitronen din godt og finriv skallet,som du også har i bakebollen,før du presser all saften ut av sitronen. 
Ha så sitronsaften i bakebollen din også. Deretter har du i smøret ditt, det må være mykt og romstemperert. Pisk det hele godt sammen, ha så i melken ,deretter har du i ett og ett egg. Pisk til det hele er godt blandet, du skal nå få en ganske så tykk røre.
 Smør så en 21cm kakeform, eller en "rund" kakeform slik som jeg brukte, godt og ha røren i formen. Ovnen din settes på 180 grader og sett kaken inn midt i ovnen. Steketiden varierer noe fra ovn til ovn, men beregn mellom 35-45 minutters steketid. Bruk en kakenål for å kjenne etter om kaken er ferdig, den skal være tørr når kaken er ferdig.
 Avkjøl kaken på rist i en 5 minutters tid før du hvelver eller tar den ut av formen. Kaken kan fint spises som den er, eller du kan pynte med melis rørt ut med sitronsaft, som jeg gjorde, om du vil ha enda syrligere smak. Like god varm som kald, og med eller uten melistopping,valget er ditt. 
Passer ypperlig til tekoppen nå som høstværet setter inn. Håper du fikk lyst til å prøve. Følg meg gjerne på instagram,Bakemester Snipp heter jeg der også.Kaken kan fint fryses.
                                        Ha en fin dag videre!


viernes, 20 de septiembre de 2013

Tapas; Huevos rellenos-Fylte egg

Fredagstapasen er tilbake,og det med en klassiker,huevos rellenos, oversatt til norsk blir det fylte egg. Disse er en klassiker blandt spanske tapas og da særlig i sommerhalvåret,det er en av mine favoritt tapas og det er ett stort pluss at de ikke er særlig kompliserte å lage heller .
Disse vil garantert gjøre suksess på etthvert tapasbord,om du vil prøve trenger du følgende til 10 halve fylte egg;

                 5 egg                /           5 huevos
       160g tunfisk i vann       /   160g atun en aqua
               majones             /          mayonesa
             tomatsaus            /         tomate frito
                 melk                  /             leche
                oliven                 /          aceitunas
      hermetisert paprika    /    pimiento de picillo

Begynn med å hardkoke eggene dine og ta skallet av dem. Del dem så i to og ta forsiktig ut eggeplommene, slik at eggehvitene ikke ryker.
 Legg vekk to eggeplommer til å pynte de ferdige eggene med. Resten har du i en bolle sammen med den avrente tunfisken, 4-5 spiseskjeer majones og 1 spiseskje tomatsaus.Om du bruker hjemmelaget majones smaker det selvfølgelig hakket bedre, men det går like bra med ferdigkjøpt majones.
Bruk en gaffel og knus eggeplommene og rør det hele godt sammen. Det blir en tykk ,veldig klissete røre men det er slik den skal være.
Fyll så hver av eggehvitene dine med røren du får plass til 2-3 spiseskjeer i hver halvdel. Jeg liker mine fylte egg med masse røre ,men det er litt smak og behag så smak deg frem.
Deretter har du 2 spiseskjeer majones i en kopp og har i ca 1 spiseskjee med melk. Rør det hele kraftig sammen med en gaffel til du får en slags saus eller dressing. Ha ett par teskjeer på toppen av røren på hvert egg.
 Deretter gjenstår det bare å pynte eggene, her er det vanlig å enten bruke oppskjærte oliven eller syltet paprika. Jeg bruker begge deler da jeg synes det smaker like godt, så gjenstår det bare å nyte godsakene.Disse er veldig enkle og kjappe å lage, og de kan lages ferdige i god tid før de skal serveres.
Prøv da vel, og la meg gjerne få høre hva du synes. Husk at du finner meg på instagram ,der heter jeg også Bakemester Snipp om du vil følge meg. 
                                      Ha en fin helg! 







domingo, 8 de septiembre de 2013

Plommesyltetøy med rom og mandler

Vet det er mange som høster plommer om dagen og du finner flere oppskrifter med plommer her på bloggen. Blandt annet Plommekake, en kjempegod Plommechutney,søte kjeks med plommesyltetøy og selvfølgelig nydelig Plommesyltetøy. Denne gangen byr jeg på en ny variant av plommesyltetøy,en versjon for voksne med brun rom og mandler i.
 Kjempegodt spør du meg, perfekt til ferske rundstykker.Om du vil prøve trenger du følgende;

          1kg plommer                /                  1 kg de ciruelas
     ca 1kg syltesukker           /                  ca 1 kg de azucar
     ca.70g mandelflak           /       ca 70g de almendras en laminas
         0,5dl brun rom             /                   0,5dl de ron negro

Begynn med å dele plommene i to og fjern steinene. Ha det hele i en kjele sammen med sukker. Ikke ha i alt sukkeret med en gang ,sukkermengden du bruker kommer litt ann på hvor søte plommene dine er. Kok det hele opp på svak varme og la det putre en god stund, til plommene begynner å løse seg opp.Hvor lang tid det tar kommer ann på typen plommer og størrelsen på plommene dine. Jeg brukte store blå plommer og det tok 45 minutter. 
 Ha så i mere sukker om det trengs, jeg hadde i totalt 8 dl, og rør inn mandelflakene. Til slutt har du i rom og lar det hele koke i ca 15 minutter ,eller til du får syltetøykonsistens.Has så på rene varme syltetøyglass. La dem avkjøles og oppbevar dem så kaldt.
Du får to normalstore syltetøyglass av denne oppskriften. Dette syltetøyet holder i ca 14 dager i kjøleskapet, siden det inneholder alkohol har det lettere for å fermentere. Var vel verdt forsøket,syltetøy med en ekstra piff.
Jeg brukte blå plommer, men jeg er sikker på at det går like bra med gule og røde plommer. Om du prøver la meg gjerne få vite hvordan det gikk. Husk å følge meg på instagram,der heter jeg også Bakemester Snipp.Nå vet du hva du kan bruke plommene i hagen til.
                                  Ha en fin dag videre!

martes, 3 de septiembre de 2013

Sjokoladesmørkjeks

 Lysten på skikkelig sjokoladekjeks meldte seg som lyn fra klar himmel her en kveld,og etter litt surfing på nettet fant jeg en oppskrift hos Pepperkverna som med litt justeringer ble til noen veldig gode kjeks, med sterk sjokoladesmak. Akkurat som jeg hadde lyst på,disse falt også i god jord hos den yngre garde i familien.
Fikk også sjansen til å prøve ut ett nytt kakestempel som jeg har kjøpt meg, med den treffende teksten Eat me, ikke at disse sjokoladekjeksene trenger å be to ganger om det akkurat, men synes det var litt morsomt jeg da. Om du vil prøve trenger du følgende;

             100g smør             /             100g de mantequilla
           130g sukker            /                  130g de azucar
    saften av en appelsin    /                 zumo de una naraja
              225g mel              /                   225g de harina
          1ts bakepulver        /      1 cucharadita de levadura royale
             40g kakao            /                    40g de cacao
           en klype salt           /                  un pincho de sal

Begynn med å sette ovnen din på 180 grader. Press så saften ut av appelsinen din og ha halvparten av juicen du får i en kjele sammen med salt,sukker og smør. La smøret smelte på svak varme men du rører om innimellom,la det hele koke opp før du tar kjelen av varmen.
Sikt så de tørre ingrediensene dine i en bakebolle,melet,bakepulveret og kakaoen, bland det hele godt sammen. Ha så i smørblandingen din og rør det hele sammen til en fast deig.
Om deigen din blir litt tørr bruker du resten av juicen fra appelsinen din for å få det hele sammen til en fast deig.Pakk deretter deigen din inn i plastfolie og legg den i kjøleskap for å hvile i 2-3 timers tid.
Deretter er det tid for utkjevling ,noe som viste seg å være den vanskligste jobben med disse kjeksene. Deigen er en veldig tørr deig som lett smuldrer seg , derfor er det enklest om man bare kjevler ut en liten del av deigen om gangen, ellers deler deigen seg og det blir vanskelig å trykke ut med former.
Jeg kjevlet ut slik at jeg fikk plass til 4 runde kjeks om gangen, kjevl ganske så tynt , jeg hadde tykkelsen 4-5 mm på mine kjeks og det synes jeg ble akkurat passe. Deretter stemplet jeg kjeksene med Eat me stempelet mitt før de ble lagt på bakeplaten og stekt på 180 grader midt i ovnen i 12-15 minutter. Husk at steketiden varierer med den enkeltes ovn,så følg med.
Kjeksene fløt nesten ikke ut ved steking så de kan ligge ganske så tett på stekebrettet ditt. Avkjøl sjokoladesmørkjeksen på rist, før de oppbevares i tett boks. Der er de holdbare i en to ukers tid,men min erfaring sier at de blir spist opp lenge før det. 
Smaker som sagt fortreffelig , sterk sjokoladesmak på disse her så de passer ypperlig til en kopp te eller kaffe. Synes dessuten de ble litt festlige med Eat me stempelet på seg jeg da.
Håper du fikk lyst til å prøve. Ellers blir jeg veldig glad for kommentarer her inne på bloggen, både ros og ris tas imot med takk.Eller kanskje du stikker innom Bakemester Snipp på Instagram.
                                    Ha en fin bakedag videre!