viernes, 30 de marzo de 2018

Påsketapas; Paprikatulipaner

Langfredag og jeg håper alle som titter innom her virkelig nyter av påsken og senker skuldrene.Son vanlig når det er fredag byr jeg på tapas,denne gangen selvfølgelig påskeinspirert og selvom det er en lang dag i dag så vil man jo ikke tilbringe mye tid på kjøkkenet så denne tapasen er rask å lage.
Litt festlig å sette frem til gjester også,da den er veldig pen å se på,minner litt om tulipaner syntes jeg ,som jo er en påskeblomst. Jeg har juksa litt med denne tapasen og brukt ferdigkjøpt hummus men du kan selvfølgelig lage din egen om du vil det.Til disse paprikatulipanene trenger du følgende ingredienser;

                 minipaprikaer          /        mini pimientos
                   kokt skinke            /          jamon york
                     hummus               /          hummus

Jeg skriver ikke mengde i denne oppskriften ,men beregn en teskje hummus per minipaprika og en skive kokt skinke også,da er det lett å regne ut hvor mye du trenger. Begynn med å vaske og dele minipaprikaene dine opp slik at ca 2/3 av parikaen sitter igjen på den delen der stilke er.
Deretter fjerner du de små frøene inni minipaprikaene. Så trenger du en skarp kniv for å skjære hakk i minipaprikaene dine ,lag små trekanter og slik får du en blomsterlignende paprika.Ikke så bra forklart kanskje men av bildene ser du hva som må gjøres. Ha deretter en teskje hummus i hver minipaprkika.
Neste steg er å brette den kokte skinken din til en trekant og rulle den samme før du dytter den inn i minipaprikaen din.Dander den litt slik at den ser ut som kronbladene på en blomst og voila så er påsaketapasen din ferdig.
Smaker nydelig og minimalt med arbeid og det er jo det vi vil i ferien,jobbe minst mulig. Om ikke denne påskeoppskriften falt i smak så finner du over 45 andre påskeoppskrifter her på bloggen, jeg er sikker på du finner noe som faller i smak. Jeg kommer til å poste enda en påskeoppskrift her på bloggen før påsken er over så titt gjerne innom igjen.
Ha en super langfredag!

miércoles, 28 de marzo de 2018

Påske; Mango osteiskake

I morgen begynner påsken for alvor for mange med skjærtorsdag og noen deilige fridager som skal nytes. Jeg håper på at vi skal få fint påskevær her hjemme i gamlelandet og at man kan nyte en deilig mango iskake i solveggen. Litt fregner på nesa og ostekake i magen hører liksom påsken til. Jeg kan love deg at denne mango osteiskaken ikke kommer til å skuffe deg,gul og fin til påskemiddagen er den også.
Jeg simpelthen elsker mango og i kombinasjon med is som jeg også elsker og en smak av ostekake så er dette en kake jeg virkelig kan annbefale. Den er bare kjempegod rett og slett. Om du vil prøve deg på denne mango osteiskaken trenger du følgende ingredienser;

                   10 digestivekjeks            /        10 galletas digestive
                          60g smør                 /           60g de mantequilla
                 300g philadelfiaost           /      300g de queso philadelfia
                    250g ricotta ost              /             250g de ricotta
                      190g sukker                 /             190g de azucar
                          3dl fløte                   /                 3dl de nata
               skallet av en appelsin        /         ralladura de una naraja
                      250g mango               /               250g de mango

Begynn med å smelte smøret ditt til det blir mykt og mal Digestivekjeksen din til "digestivemel " i en blender. Deretter rører du smøret sammen med kjeksen og trykker blandingen ut i bunnen på en 20cm kakeform. Kakeformen settes deretter i fryseren.

Neste steg er å skrelle mangoen din om du bruker fersk mango, jeg brukte frossen mango og det går like bra bare du lar den tine før bruk.Ha mangoen din i en blender og kjør den til du får en slikemyk mangopuree.
Deretter er det hele såre enkelt, pisk fløten din til krem og ha deretter philadelfiaost,ricottaosten og sukkeret ditt i bakebollen og pisk det hele godt sammen. Mens det hele piskes river du skallet på en appelsin og har det i osteblandingen din også.
Til slutt rører du inn halvparten av mangopureen din i osteblandingen før du har det hele over kjeksbunnen i kakeformen din.Ha deretter resten av mangopureen på toppen av osteblandingen din,lag en jevn overflate ved hjelp av en slikkepott. Deretter er det bare å sette kaken din i fyseren i ca. 6 timer før den er klar til å nytes.
Jeg pyntet min med noen Anthon Berg små fargede påskeegg sjokolader men det er opp til deg om du vil det eller ikke. Ta mango osteiskaken din ut av fryseren ca 20 minutter før den skal serveres slik at den blir myk nok til å skjære i.
Som sagt en aldeles nydelig osteiskake som smaker friskt og godt,fargen er jo også midt i blinken til høytiden vi er midt inne i nå. Håper du vil prøve deg på denne og skulle ikke denne falle i smak finner du over 45 andre påskeoppskrifter her inne på bloggen. Takk for titten og titt gjerne innom snart igjen for mere påskegodterier.
Ha en fin påske!


lunes, 26 de marzo de 2018

Påske;Egg frokostmuffins


Nå som vi er inne i påskeuken er det sikkert mange som skal ha besøk i påskehelgen og jeg personlig elsker de lange påskefrokostene hvor man kan sitte å nyte god mat og prate,det blir så altfor sjeldent tid til det i hverdagene.Om du lurer på hva du skal servere til frokost kommer jeg her med løsningen på problemet ditt,nemlig nydlige egg frokostmuffins.
Ethvert frokostbord i påsken må jo inneholde egg og denne gangen med en ny vri,server eggene bakt inn i muffinsene dine. Smaker deilig og du kommer garantert til å overraske noen ved bordet med disse. Til ca 8 egg frokostmuffins trenger du følgende ingredienser;

                   240g mel                /                240g de harina
              1ss bakepulver           /      1cda de levadura en polvo
                   1/2 ts salt               /              1/2 cdta de sal
                   litt pepper               /              pimienta negra
                 1 pisket egg              /                  1 huevo 
                     3dl melk                /               3dl de leche
                    60g smør               /          60g de mantequilla
           60g revet parmesan        /          60g de parmesano
                    gressløk                 /                  cebollino
             70g spekeskinke           /       70g de jamon en dados
        8 veldig løsskokte egg       /   8 huevos ligeramente cocidos

Begynn med å koke de 8 eggene dine i 5 minutter før du avkjøler dem og tar av skallet.Neste steg er å ha mel,bakepulver,salt,pepper og godt med oppklippet gressløk i en bolle.Rør det hele godt sammen.
Ha deretter i melken din og det piskede egget og rør det hele sammen for hånd til en fast deig. Smelt smøret ditt og rør det inn også
Til slutt har du i spekeskinken din kuttet i små,små biter og den revne parmesanosten din. Rør alt godt sammen ,er røren veldig tykk kan du ha i litt ekstra melk.
Sett deretter relativt store muffinsformer i ett muffinsbrett og fyll dem halvfulle med røre.Sett deretter ett av de hardkokte eggene ned i midten av muffinsformene og ha deretter mere røre over egget.
Sett deretter inn egg frokosmuffinsene dine midt i ovnen som du varmer opp til 190 grader. Egg frokostmuffinsene dine bør stekes i ca 18-20 minutter.De er ganske lyse selvom de er ferdig stekte så se det litt ann.
Sett dem over på rist til litt avkjøling, jeg snakker om bare ett par minutter før du gjør deg klar til å nyte disse herlighetene.
Jeg må advare om at de er kjempegode og disse kommer om varsel for mulig forspisning. Du trenger kun disse og en kopp te eller kaffe og påskefrokosten er perfekt.Det er brød og egg i ett og smaken er nydelig. 
Kanskje du fikk lyst på disse til en av påske frokostene,som sagt jeg annbefaler dem på det sterkeste og skulle det mot formodning bli noen igjen er de like gode dagen etter i nistepakka eller til frokost. Håper de falt i smak og titt innom snart igjen for mere påskeoppskrifter.
Ha en fin dag!

domingo, 25 de marzo de 2018

Brunost og chiafrø vafler

I dag er det vaffeldagen og det skal selvfølgelig feires her på bloggen med en flunkende ny og supergod vaffeloppskrift. Jeg får alltid hjemlengsel når jeg steker vafler hjemme i spania,det er liksom en del av Norge. Så dermed dukket ideen opp om å ha i nok en typisk norsk vare i vaffelrøra, nemlig brunost og det skulle vise seg å være en utmerket ide.
Disse vaflene fikk ben å gå på her i heimen og smakte nydelig både med og uten syltetøy. Så om du vil feire vaffeldagen slik som meg i dag, kommer oppskriften på disse herlighetene her. Du trenger følgende ingredienser til brunost og chiafrø vaflene;

                 4dl mel                  /              4dl de harina
        1,5ts kardemomme       /     1,5cdta de cardamommo
                0,5ts salt                /             0,5cdta de sal
            1ts bakepulver          /      1cdta de levadura royale
                4dl melk               /                4dl de leche 
                  3 egg                 /                   3 huevos
              100g smør            /             100g de matequilla
              3ss chiafrø            /        3cda de semillas de chia
       120g revet brunost      /     120g de queso de cabra dulce

Begynn med å smelte smøret ditt og rør det sammen med melken. Ha i salt,kardemomme og bakepulver og rør alt sammen.
 Deretter har du i melet ditt litt etter litt mens du pisker kraftig slik at det ikke danner seg melklumper.Til slutt rører du inn de 3 eggene som du pisker sammen på forhånd.Sett deretter vaffelrøren din til å svelle på kjøkkenbenken i en halv time.
Når det har stått i en halv time har du i chiafrøene og river brunosten din rett i røra. Vend dem inn og varm opp vaffeljernet ditt.
Om røren din skulle bli for tykk rører du inn litt mere melk,chiafrøene suger nemlig til seg væske, jeg måtte ikke ha i ekstra melk denne gangen men se det ann.
Så er det bare å steke i vei og glede seg over duften av nystekte vafler som brer seg i huset. Som sagt så smaker de alldeles nydelig akkurat som de er eller med syltetøy på. 
Jeg selv kjørte også luksusvarianten og toppet med både mere brunost og bringebærsyltetøy,slettes ikke å forakte. Litt morsomt å lage en vri på det tradisjonelle og når de attpåtil smaker som disse må man vel kunne si at det var vellykket.
Håper du fikk lyst til å feire vaffeldagen i dag nå ,og falt ikke disse vaflene i smak så finner du flere nydelige vaffeloppskrifter her på bloggen.
Happy vaffeldag!

viernes, 23 de marzo de 2018

Påsketapas; Jalapeños og ostechips

Da var jeg offisielt i gang med påskeferien og i morgen tidlig vender jeg snuta mot Norge. Gleder meg masse til påskeferie og påskero i Norge nå. Men først er det fredag og som vanlig så blir det tapas på bloggen,i annledning påsken en gul en sådan. Om du er like glad i smeltet ost som meg blir denne tapasen garantert din nye favoritt.

Disse jalapeño ostechipsene er nemlig supergode og lette å lage,det hele er også raskt gjort og det setter man alltid pris på. Om du vil prøve deg på disse jalapeño ostechipsene trenger du følgende ingredienser:

          parmesanost        /   queso parmesano
        revet mozarella      /    mozarella rallado
            jalapeños           /          jalapeños
          tacokrydder          /    especies de taco

Jeg skriver ingen mål i denne oppskriften da jeg alltid lager disse litt på slump og dessuten river du bare litt mere parmesanost jo flere du vil ha. Begynn med å finrive parmesanosten din .
Deretter finner du frem den revne mozarellaosten din og tacokrydderet. Bland litt tacokrydder inn i parmesanosten,hvor mye du bruker kommer ann på hvor sterk du liker maten din.Legg deretter små topper med parmesanosten blandet med tacokrydderet på en bakepapirkledt stekeplate.
Ha over litt revet mozarella på hver parmesantopp og legg deretter en skive med jalapeño på hver ostetopp. Varm deretter stekeovnen din opp til 250 grader. Om du skal servere disse til gjester kan du fint la dem stå slik på kjøkkenbenken for så å putte dem i ovnen like før de skal serveres da disse smaker best varme.
Når ovnen din er varm setter du ostetoppene inn midt i ovnen i 4-6 minutter, følg med underveis for de kan fort bli brent i kantene.Når osten har smeltet helt og den begynner å bli litt brun i kantene er jalapenos og ostechipsen din ferdige.
Ta dem ut av ovnen og la de avkjøles på stekeplaten i ca 5 minutter til de blir litt stive,så er det klart til servering. Jeg liker å spise mine med ett glass rødvin til men her er det opp til hver enkelt hva man liker best. Som sagt nydelige på smak og med jalapenos blir det en ekstra piff på smaken.
Da skal jeg pakke siste rest i kofferten, mens dere nyter fredagskvelden. Titt gjerne innom her snart igjen ,for bloggen oppdateres med flere påskeoppskrifter selvom jeg er på ferie i gamlelandet
Ha en super fredag!

miércoles, 21 de marzo de 2018

Påske;Lettvint yoghurt og ananas ostekake

Påsken er like rundt hjørnet og mange pakker kofferten og drar til fjells eller til varmere strøk,selv skal jeg hjem til gamlelandet på påskeferie og gleder meg veldig til det.Uansett så er det ikke alle som har all verdens matlagingsmuligheter der påskeferien tilbringes så i dag byr jeg på en super påskekake som lages uten ovn.
Denne youghurt og ananas ostekaken er dessuten veldig enkel å lage så her er det bare fordeler.Den smaker også nydelig og passer perfekt som påskegodt hvor du enn måtte tilbringe påskeferien.Den holder seg fint i kjøleskapet en 3-4 dager så denne kan du også bake i god tid før påske om du ønsker det. Om du vil prøve deg på denne nydelige yoghurt og ananas ostekaken trenger du følgende ingredienser;

                 8 anansringer              /                     8 anillas de pina
                 4 gelatinplater             /                     4 hojas de gelatina
                    250ml fløte               /                         250ml de nata
            8 ss kondensert melk      /              8 cda de leche condensada
             375g ananasyoghurt       /                     375g yogur de pina
             2 pakker fingerkjeks        /               2 paquetes de bizcochos

Begynn med å ha væsken som ananasringene ligger i over i en skål.Deretter bløtlegger du så vidt fingerkjeksene dine i væsken.La de ligge i ett sekund slik at de suger opp noe av væsken men ikke la de bli for bløte da faller de ifra hverandre.
Så trenger du en 18cm kakeform.I bunnen legger du 2-3 anansringer i ett pent mønster,husk at dette blir toppen på kaken din senere.Deretter setter du de nå fuktige fingerkjeksene rundt siden på kakeformen,slik du ser på bildet under.
Legg gelatinplatene dine i bløt i kaldt vann.Neste steg er å piske krem av fløten din. Stivpisk fløten før du rører inn den kondenserte melken din. Til slutt rører du inn anansyogurten også,bland det hele godt.
Kok deretter opp ett par spiseskjeer med vann og løst opp de nå bløtlagte gelatinplatene dine i det kokende vannet.Pisk deretter gelatinblandingen din inn også. Til slutt deler du opp resten av ananasen din i små biter og vender de inn i røren.
Fyll så kakeformen din med røren og jevn til toppen av kaken med en slikkepott,husk at det er denne som blir bunnen på kaken din. Sett så kaken i kjøleskap ett par timer eller aller helst til neste dag slik at den rekker å stivne helt.
Når du tar kaken ut av formen skjærer du med en kniv rundt kanten før du snur den opp ned og løsner formen.Jeg pyntet min med noen fargerike spislige påskeegg som jeg hadde liggende men det er helt valgfritt. 
En kake som lages raskt,smaker friskt og godt,ikke trenger ovn og har påskefarge nummer en gul i seg ,det blir perfekt som påskekos.Håper du fikk lyst til å prøve deg og titt gjerne innom snart igjen for det kommer flere påskeoppskrifter fremover.
Ha en fin dag!

lunes, 19 de marzo de 2018

Påske; Frokost yoghurt lollipops

Påsken er rundt hjørnet og jeg starter påskebloggingen her på bloggen med en oppskrift som de minste i huset elsker og som de lett kan lage uten hjelp av en voksen,en fin aktivitet nå som det nærmer seg skolefri. At de smaker godt og er relativt sunne er jo heller ikke en bakdel,disse frokost yoghurt lollipopsen er virkelig kjekke på mange måter.

De er raske å lage men de trenger litt tid i fryseren før de er klare,håper du får lyst til å prøve deg på disse i påsken.Om du lager dem trenger du følgende ingredienser;

                     youghurt               /          yoghurt
                       mango                /           mango
                 frokostblanding        /          cereales
                       jordbær              /            fresas
                        blåbær              /         arandanos
                   konditorfarge         /           colorante

Til denne oppskriften skriver jeg ingen spesielle mål,da mengden du bruker kommer ann på størrelsen på formene du bruker .Det hele er såre enkelt.
Finn frem alle ingrediensene dine og formen du skal bruke til å lage frokost yoghurt lollipopsene,har du silikonformer er disse de beste å bruke.Jeg brukte mine med påskeformer og formet lollipopsene til små påskeegg.
Det hele er såre enkelt,ha yougurt i formene du skal bruke. Kutt opp frukten du vil ha i i små biter og dytt dem ned i yoghurten.Dytt også ned litt frokostblanding.Og det er det hele. Jeg hadde litt gul farge i noe av vaniljeyoghurten jeg brukte for påskestemningens skyld,men det er ikke nødvendig.
Bruk den yoghurt smaken du foretrekker,her er det fritt valg. Neste steg er å putte cakepopspinner ned i formene dine før du setter dem i fryseren slik at de stivner.Det tar fort ett par timer, igjen kommer det ann på størrelsene på formene du bruker.
Så er det bare å gjøre seg klar til å spise ,de kan spises til frokost,som dessert eller som ett lite mellommåltid eller kanskje som godis til påske krimmen. Her er det mange muligheter. Disse slår garantert ann hos de minste i huset og jeg skal innrømme at jeg også fint klarte å sette til livs tre av disse😋
Med dette innlegget er dermed årets påskeblogging offisielt i gang her på Bakemester Snipp.Håper du vil følge med fremover for flere godsaker til påsken,og om du ikke har tid til å vente finner du over 40 andre påskeoppskrifter allerede her på bloggen,Det skulle være noe for enhver smak.
Ha en super mandags kveld!