skip to main |
skip to sidebar
Da endelig kjører jeg igang med juleblogging her inne, dere som har fulgt meg en stund vet at jeg er litt over gjennomsnittet glad i julen og jeg tror jeg gleder meg mer enn ungene. Huset ble julepyntet i løpet av helgen så da tar jeg fatt på jobben med å julepynte bloggen også. Først ut er disse julepinnene i julens farger, ett alternativ til de 7 slag som slo veldig godt ann her i huset.
Smaker deilig av appelsin og sjokolade, og disse smelter på tungen. Du får ca 60 julepinner av denne oppskriften, men jeg lover deg at disse får ben å gå på i julen. Om du vil prøve deg på disse trenger du følgende ingredienser;
Til den røde deigen;
100g smør / 100g de mantequilla
1dl sukker / 1dl de azucar
2 ss sirup / 2 cda de sirope
1ts vaniljesukker / 1cdta de azucar avanillado
0,5ts bikarbonat / 0,5cdta de bicarbonato
2,25dl mel / 2,25dl de harina
5 dråper appelsinessens / 5 gotas de escencia de naranja
rød konditorfarge / colorante rojo
Til den grønne deigen;
100g smør / 100g de mantequilla
1dl sukker / 1dl de azucar
2 ss sirup / 2 cda de sirope
1ts vaniljesukker / 1cdta de azucar avanillado
0,5ts bikarbonat / 0,5cdta de bicarbonato
2,5dl mel / 2,5dl de harina
60g hvit sjokolade / 60g chocolate blanco
grønn konditorfarge / colorante verde
Begynn med å piske sukkeret sammen med smøret og sirupen din, pisk godt til sukker og smør blir hvitt.
Ha så i mel,bikarbonat, appelsinessensen og vaniljesukkeret. Pisk videre til det blir en kornete masse,ha i konditorfargen,bruk den mengden du trenger til deigen din får den fargen du vil ha. Hver enkelt konditorfarge har litt forskjellig styrke,så se ann hvor mye du trenger.
Pisk videre til du får en fast deig, du kan gjerne bruke hendene dine til å kna mot slutten. Deretter gjentar du den samme prosessen med den grønne deigen, den eneste forskjellen er at i stedet for å ha i appelsin essensen er at du nå smelter den hvite sjokoladen din og har den i deigen din.
Del så hver enkelt deig i 8 like store deler, jeg brukte kjøkkenvekten og veide hver enkelt bit til 50 gram. Trill så alle deigbitene i lange pølser, legg 2 røde og 2 grønne deigpølser tett intill hverandre på en bakepapirkledt stekeplate.
Deretter bruker du håndflaten din og trykker deigpølsene dine ganske så flate på stekeplaten. Deretter er det klart for å steke julepinnene dine midt i ovnen på 200 grader i 10-14 minutter.Følg med mot slutten av steketiden slik at julepinnen ikke stekes for lenge og skifter farge, de er fortsatt myke når de er ferdig stekte.
Ta så julepinnene ut av ovnen og la de avkjøles på bakeplaten i ca 5 minutter før du bruker en skarp kniv og skjærer dem i ca 1 cm brede pinner. La de fortsette å avkjøles på bakeplaten, de stivner og blir lette å bryte fra hverandre når de blir kalde.
Som sagt nydelige på smak disse julepinnene og de pynter definitivt opp på julens kakefat. Jeg har allerede bakt to omganger ,så populære er de her i huset.Håper du fikk lyst til å starte på julebaksten nå.
Titt gjerne innom her snart igjen for flere tips til julebaksten eller du kan gjerne kikke innom kategorien jul her på bloggen, der finner du over 60 oppskrifter til jul.
Ha en fin dag videre!
Advarsel denne kaken er uimotståelig god, noe av det beste jeg har smakt på lenge. Myk og luftig, med en frisk smak av ananas og akkurat passe søt, vel verdt en liten stund på kjøkkenet spør du meg. Den er dessuten lett å bake og rekker til mange, så vinn vinn. Nok en oppskrift som kommer ifra det svenske bladet Hembakat, mange fine oppskrifter der.
Om du ble fristet til å prøve så ikke nøl, denne kommer du ikke til å angre på at du bakte så sant du ikke er på diett. Om du vil prøve så trenger du følgende ingredienser;
5-6 ananasringer / 5-6 anillas de pina
3 egg / 3 huevos
2,8 dl sukker / 2,8 dl de azucar
1ts kardemomme / 1cdta de cardamomma
1ts vaniljesukker / 1cdta de azucar avanillado
2,5ts bakepulver / 2,5 cdta de levadura royale
100g smør / 100g de mantequilla
4,5dl mel / 4,5dl de harina
1 dl creme fraiche / 1dl de creme fraiche
1dl ananaslake / 1dl del almibar de la pina
Til glasuren trenger du følgende;
1ss vaniljesukker / 1cda de azucar avanillado
4dl melis / 4dl de azucar glace
40g smør / 40g de mantequilla
kokos / coco
mandelflak / almendras en laminas
Begynn med å smelte smøret ditt. Deretter deler du opp ananasringene dine i små biter, ta vare på laken som ananasen ligger i du trenger den både til selve kaken og til glasuren.Deretter visper du egg og sukker luftig, når det er gjort er det hele såre enkelt du har i resten av ingrediensene en etter en mens du pisker på lav hastighet.
Helt til slutt har du i de oppdelte ananasringene som du vender inn med en slikkepott, slik at bitene ikke deler seg enda mere. Deretter har du røren i en smurt langpanne på ca 20x30cm.
Ovnen din skal på forhånd være varmet opp til 180 grader, og kaken den steker du nederst i ovnen i ca 30 minutter, bruk en kakestikker til å sjekke om kaken er ferdig stekt, det skal ikke sitte igjen noe røre på pinnen, da er kaken din ferdig.
Kaken avkjøles deretter i formen, pass også på når den er avkjølt om du skal flytte den over på fat, for dette er en tung kake som lett deler seg eller ryker. Når den er avkjølt er det tid for å ha over glasuren. Smelt smøret ditt og ha det i en bolle, rør inn melis og vaniljesukker.
Spe deretter med ananaslaken din til du får ønsket tekstur på glasuren. Den skal ikke være for tynn, jeg brukte ca 5 ss med ananaslake til min glasur, men se det ann underveis. Hell så glasuren over kaken og jevn den ut med en slikkepott.
Til slutt strør du over litt kokos og deretter mandelflak, trykk dem gjerne litt ned i glasuren med slikkepotten slik at de fester seg ordentlig. Deretter er det bare å koke seg en kopp kaffe eller te og gjøre seg klar til å nyte. Som sagt en av de bedre kaker jeg har spist på lenge, og siden den er bakt i langpanne rekker den også til mange.
Håper bakelysten kom over deg, følg meg gjerne på instagram også for litt hverdagsglimt fra meg her i spania. Om du baker etter noen av oppskriftene mine blir jeg veldig glad for tilbakemeldinger.
Ha en fin bakedag videre!
Ny uke som jeg starter med en ny kake her på bloggen, og ikke en hvilken som helst kake, dette er nemlig den første Frozen kaken jeg laget. Det måtte jo komme,alle som har barn og da særlig små prinsesser kan ikke ha unngått å se Frozen filmen, høre sangen , leke med dukkene etc Og det var jo bare ett tidsspørsmål før Frozen kaka kom.
Dette er desverre en av de kakene som forsvant med mitt nå så berømte ødelagte minnekort, så det er svært lite jeg kan si om inneholdet i kaken og ei heller kakebunnen. Det jeg husker og kan si , er at dette var en morsom kake å lage. Den var ei heller så komplisert å modellere.
Jeg begynte selvfølgelig med å dekke hele kaka med lyseblå sukkerpasta, husk at alle kaker du dekker med sukkerpasta må smøres opp med smørkrem først , ellers vil det ikke bli pent og det er en fare for at sukkerpastaen din smelter. Lyseblå bunn på denne kaken gav seg selv, da det er Frozen fargen nummer en.
På toppen av kaken denne gangen fikk snømannen Olaf plass. Kroppen hans var enkel å forme, som å lage en liten mini snømann, hodet derimot brukte jeg litt lenger tid på, men jeg syntes jeg fikk til proposjonene bra til slutt. Det var meningen at hodet skulle festes til kroppen, men i siste minutt endret jeg mening og lot det ligge på "bakken".
Dere som har sett filmen vet jo at Olaf er en ekspert på å miste hodet. Jeg plasserte deretter ett blått fantasitre og noen blå blomster med sølvperler samt navnet på bursdagsbarnet på toppen, slik at ikke Olaf skulle bli altfor ensom.
Da jeg syntes det fremdeles så litt tomt og trist ut, ble det lagt snøkrystaller på toppen av kaken også. Snøkrystallene gikk også igjen som dekorasjon rundt kaken, jeg måtte jo representere snø og kulde på denne kaka.
Til slutt ble det en bord av små blå blomster med sølvfargede sukkerperler i midten rundt hele kaken også. Som sagt så ble jeg godt fornøyd med resultatet, synes kaken representerte filmen fint samt at det ble akkurat passe mengde dekorasjon på kaken. Stilren og tøff syntes jeg, så alt i alt en kake jeg ble fornøyd med
Det ble også bursdagsbarnet, og det er jo alltid det som er mitt mål med kakene jeg lager. Hun blåste fornøyd ut lysene og kaken ble spist opp den, så da smakte den nok greit også tenker jeg. Jeg regner med at dette er langt ifra å være den eneste Frozen kaken jeg kommer til å lage, så følg med på bloggen fremover for eventuelt flere Frozen kaker, eller flere andre kaker.
Håper du fikk litt inspirasjon og bakelyst, for litt mere av min hverdag kan du følge meg på instagram hvor jeg også går under navnet Bakemester Snipp. Håper vi ses her på bloggen igjen snart.
Ha en fin bakedag videre!
Tid for litt gjærbakst her inne på bloggen i dag, det er vel lite annet som smaker så godt som nybakt gjærbakst og disse nutellaflettene er intet unntak.Himmelsk gode spør du meg. Disse er dessuten fine å fryse og de smaker like godt dagen etter.Dessuten er det lite som kan gå feil med kombinasjonen av nutella og gjærbakst, de gir full uttelling på smaksløkene kan jeg love deg.
Orginaloppskriften fant jeg på det svenske bladet Hembakat sin web side, jeg modifiserte den litt underveis,der finner du forøvrig en masse gode saker. Om du vil bake to store nutellafletter trenger du følgende ingredienser;
50g gjær / 50g de levadura
150g smør / 150g de mantequilla
5dl melk / 5dl de leche
1dl sukker / 1dl de azucar
0,5ts salt / 0,5cdta de sal
ca 13-15 dl mel / ca 13-15 dl de harina
ca 350g nutella / ca350g de nutella
1egg / 1 huevo
perlesukker / azucar perla
Begynn med å smelte smøret ditt og bland det med melken din, væsken skal være ca 37 grader ,om det er nødvendig varm den opp litt til . Deretter smuldrer du gjæren din i en bakebolle og løser den opp i væskeblandingen. Ha så i sukker,salt og litt av melet, og start med å elte.
Ha i melet ditt litt etter litt og se ann melmengden din, det kan være at du trenger mer eller mindre enn det som står i oppskriften. Deigen din er klar når den er fast og begynner å slippe kanten på bakebollen under elting. Dekk så deigen din til med ett kjøkkenhåndkle og sett den til heving på ett lunt sted.
La den heve til ca dobbelt størrelse det tilsvarer ca 45 minutter. Ha så deigen din over på ett melet bakebord, og del den i 6 like store deler. Jeg pleier å bruke kjøkkenvekten til dette slik at alle delene blir like store. Deretter kjevler du alle delene ut til avlange lengder på ca. 45x7cm Så er det tid for å smøre nutellaen ut i midten av hver lengde.
Bruk riklig med nutella , deretter ruller du lengdene sammen slik at nutellaen blir liggende i midten av hver lengde. Deretter tar du tre og tre lengder og fletter dem sammen, brett hver ende inn under selve fletten og legg dem på ett bakepapirkledt stekebrett.
Dekk dem nå til igjen med ett kjøkkenhåndkle og la de etterheve i ca 30 minutter.Sett ovnen din på 200 grader, Når flettene er ferdighevet pensler du dem med egg og strør over perlesukker før du steker dem i nedre del av ovnen i ca 20-25 minutter, følg med på slutten av steketiden slik at de ikke blir brent på undersiden. La så nutella flettene avkjøles på rist.
Som sagt helt himmelsk smaker disse og kanskje aller best med en gang de kommer ut av ovnen sammen med ett iskaldt glass med melk. Eller går de fint å fryse,enten hele eller i biter om du foretrekker det, da de blir ganske store disse flettene.
Håper du fikk lyst til å bake litt, og at du kikker innom her på Bakemester Snipp snart igjen, jeg blir veldig glad for alle dere som titter innom meg. Nå begynner straks julebaksten her inne på bloggen også, og i år blir det mye spennede til jul.
Ha en fin bakedag videre!
Her kommer det nok en kakeoppdatering, denne gangen en kake jeg bakte til verdens beste Rikke når jeg var hjemme i norge på ferie. Dette er maks sjokoladekake,det vil si sjokolade i bøtter og spann, både når det gjelder kaka og fyllet og denne gangen dekorasjonen også. Virkelig en kake for sjokoladeelskere.
Denne er dessuten såre enkel å dekorere, og du kan selvsagt variere småsjokoladene du dekorere med til bursdagsbarnets favoritter. Om du vil prøve deg på denne kaken trenger du en sjokoladekakebunn som du finner oppskriften på her på bloggen. Bak gjerne kakebunnen noen dager i forveien og frys den ned, det går utmerket.
I sjokoladeånden ble kaka denne gangen fylt med melkesjokoladefluff ,nonstop og smil delt i to, som du sikkert har skjønt nå mer enn nok sjokolade. Deretter trenger du en porsjon med min vanlige smørkrem (oppskrift her), ha i 2 ss med kakao og vips så får du sjokoladesmørkremen som jeg brukte til denne kaka. Til dekorasjonen av kaka trenger du en hel masse kindersjokolade ,jeg brykte ca 50 stk, og diverse forskjellige småsjokolader.
Begynn med å dekke hele kaken med sjokoladesmørkremen, deretter limer du bare helt enkelt kindereggsjokoladene rundt kaken med smørkremen. Ikke smør for tynt lag med smørkrem for da vil sjokoladene rundt ikke feste seg ordentlig.
Deretter legger du en rund sjokolade i midten av kaka og så enda flere kindersjokolader slik at toppen av kaka får 6 like store deler. Så er det bare å fylle hver enkelt del opp med den småsjokoladen du skulle like best,eller den bursdagsbarnet liker best.
Som sagt er dette en enkel kake å pynte så lenge du har nok sjokolade i hus. Kaken smakte nydelig den , om jeg selv for si det , og bursdagsbarnet var fornøyd og da var jeg det også. Om du prøver å bake noen av mine oppskrifter blir jeg veldig glad for tilbakemeldinger , enten her i kommentarfeltet på bloggen, eller på min instagramkonto.Håper du fikk lyst til å bake nå!
Ha en fin bakedag videre!
Fredag igjen og tapastid på bloggen, en hektisk fredag for min del og derav en veldig enkel tapas som det tar deg maks 10 minutter å lage, og som du kun trenger tre ingredienser for å forberede. Smaken er det allikevel ikke noe å si på, veldig god denne til tross for sin enkelhet, smakfull og vel verdt ett forsøk.
Hver gang jeg er hjemme er det flere spanske produkter å finne i butikkhyllene i det kalde nord, og noe av det jeg vet man nå kan få tak i hjemme i gamlelandet er lomo, chorizo og salchichon. Allle tre varianter av pølser. Skulle du allikevel ikke få tak i lomo , kan du fint erstatte den med spekeskinke til denne tapasen, det smaker nesten det samme.
Når det er sagt så trenger du følgende ingredienser til 8 tapas;
8 skiver lomo / 8 lonchas de lomo
1 stor pære / 1 pera grande
philadelfia tørket tomat ost / philadelfia de tomate seco
tannpirkere / palillos
Begynn med å vaske pæren din og del den i to, dertter deler du hver halvdel i to og deretter nok en gang deler du 1/4 av pæren i to. Deretter bruker du ett parisiennejern og lager en grop i hver av pærebitene der kjernehuset er, skjær også av stilken.
Så trenger du en kniv,fyll gropene etter parisiennejernet med philadelfiaosten, jeg liker å bruke den som har smaken tørket tomat, men er det en du liker bedre er det ikke noe i veien for å bytte den ut.
En litt klinete jobb,men det er fort gjort. Da gjenstår det bare å brette lomo skivene dine rundt de nå ostefylte pærebitene og feste dem med en tannpirker. Hokus pokus så enkelt var det å få fredagstapasen ferdig denne uken.Som sagt frisk og god smak og det søte i pæren gifter seg perfekt med den salte lomoen. Ha en riktig trivlig helg alle sammen og titt gjerne innom her på bloggen snart igjen.
Ha en fin fredag!
Bare navnet på denne kaka gir meg vann i munnen, og har gjort det helt siden jeg så oppskriften inne hos Victoria på bloggen Matplatsen,da jeg feiret min bursdag i juni var det endelig en ypperlig annledning til å teste denne. Jeg ble ikke skuffet,denne kaloribomben av en kake lever opp til navnet sitt.
Utrolig gode smakskombinasjoner og akkurat passe seig konsistens gjør denne browniefudgecheesecaken til en sikker vinner. Ikke mye som kan gå galt når man kombinerer brownie og ostekake. Om du vil prøve deg på denne herligheten trenger du følgende ingredienser;
Til ostekakerøren;
300g philadelfiaost / 300g de queso philadelfia
1ts vaniljesukker / 1cdta de azucar avanillado
3/4dl sukker / 3/4dl de azucar
Til brownierøren;
2 egg / 2 huevos
100g smør / 100g de mantequilla
2dl sukker / 2dl de azucar
3ss kakao / 3cda de cacao
2dl mel / 2dl de harina
1ts bakepulver / 1cdta de levadura royale
1dl grovhakkede cashewnøtter / 1dl de anacardos picados
Til fudgeglasuren;
40g smør / 40g de mantequilla
1ss melk / 1cda de leche
1,5dl melis / 1,5dl de azucar glace
2ss kakao / 2cda de cacao
Begynn med å sette ovnen din på 180 grader og deretter legger du bakepapir i en 20 cm form og smører den. Begynn med å røre sammen ostekakerøren. Ha alle ingrediensene i en bolle og pisk dem sammen for hånd,det er lettere om philadelfiaosten din er romstemperert. Når den er ferdig blandet setter du den til siden og begynner å blande sammen brownierøren din.
Begynn med å piske egg og sukker lyst og luftig. Samtidig har du smør og kakao i en kjele og smelter dette på lav varme. Når smøret har smeltet og blandet seg med kakaoen heller du det over i eggeblandingen.
Vend det hele sammen med en slikkepott, til slutt sikter du i melet og bakepulveret og vender det inn i røren. Deretter hakker du de salte cashewnøttene dine og rører dem inn i røren også.
Deretter har du halve brownierøren i den smurte formen din. Slett til overflaten med en slikkepott før du fordeler ostekakerøren din over brownierøren. Spre ostekakerøren ut til kantene,deretter fyller du opp formen med resten av brownierøren.
Sett så kaken inn nederst i ovnen på 180 grader og stek den i ca 35-40 minutter. Bruk en kakepinne for å sjekke om den er ferdig, husk at browniedelen av kaken ikke skal være helt tørr, men litt klissete.La så kaken avkjøles i formen på rist.
Når kaken er avkjølt er det tid for å lage fudgeglasuren.Ha smøret og melken i en kjele og smelt smøret. Rør inn kakao og melis og la det stå på platen og boble ett minutt eller to før du heller den over kaken, fordel den utover med en slikkepott om nødvendig.
Til slutt kan du om du vil gjøre som meg og finhakke ytterligere noen salte cashewnøtter og strø dem på toppen som pynt. Sett så kaken kaldt til glasuren stivner og den skal serveres. Den smaker best når den er kald ,så la den helst stå natten over før du serverer den.
Som sagt navnet skjemmer ingen og denne browniefudgecheesecaken kommer du garantert til å like. Ble en favoritt i mitt bursdagselskap og forsvant raskt, dette er en nokså liten kake så om dere er mange så trenger du kanskje to. Håper bakelysten kom til deg nå, prøv denne du vil ikke angre.
Ha en fin bakedag videre!