sábado, 30 de marzo de 2013

Påskecakepops

Cakepops er morsomme å lage,gode å spise og alle unger elsker dem. Altså vanskelig å finne noe galt med disse små bakverkene. Fint tidsfordriv for småtroll også og her er det bare fantasien som setter grenser for hvordan du dekorerer dem. 
I tillegg til disse  påskeinspirerte kanin cakepopsene lagde jeg noen med blomster på slik at jeg fikk en liten bukett med vårblomster ,fint med litt vårfølelse nå i påsken.
Om du vil prøve trenger du følgende til cakepopsen;

                   sjokoladekake       /    bizcoho de cocolate
                    pistasjenøtter        /            pistachos
                  dulce de leche        /        dulce de leche
                   hvit sjokolade        /      chocolate blanco
                   sukkerpasta          /              fondant

Begynn med å smuldre sjokoladekaken og pistasjenøttene dine i en foodprosessor til du får fine smuler. Jeg brukte halvparten av denne sjokoladekaken denne gangen,som alltid når det kommer til cakepopsoppskrifter blir det bare ca. mål da man må se ann hvor mye man trenger av hver enkelt ingrediens for å få en fast deig. Jeg hadde også i to håndfuller med pistasjenøtter.
Denne gangen brukte jeg dulce de leche for å få kakesmulene til å "henge" sammen ,om du ikke får tak i dulce de leche hjemme i norge går det like bra å bruke prim da det er akkurat det samme. Ha ett par spiseskjeer med dulce de leche i smulene dine og begynn å røre det sammen. 
Når deigen din er fast nok til å forme kuler med trenger du ikke å ha i mer dulce de leche,jeg brukte 6 spiseskjeer denne gangen. Form kuler som er like store og sett dem i fryseren i 10 til 15 minutter. I mellomtiden smelter du litt hvit sjokolade.
Ta kulene dine ut av fryseren og dypp den ene enden på cakepopspinnene dine i den hvite sjokoladen,stikk dem så inn i kulene dine og sett deretter kulene tilbake i fyseren din i ca en time,slik at pinnene får god tid til å feste seg ordentlig.
Jeg brukte tiden på å lage kaninører,kaninføtter, blomster og diverse andre figurer i sukkerpasta. Disse fikk da også litt tid på å tørke før jeg festet dem til cakepopsen.
Når cakepopsene har stått i en time i fryseren tar du dem ut og dypper dem helt i hvit sjokolade til hele kulen er dekt med sjokolade. Så må du jobbe raskt,fest dekorasjonen i sukkerpasta raskt på cakepopsene dine før sjokoladen stivner helt. Deretter er det bare å la sjokoladen stivne og cakepopsene dine er ferdige.
Jeg synes de ble veldig fine og vårlige,og ikke mist ble kaninpopsene veldig morsomme.
Kaninstumpene ble jeg vel ikke helt fornøyde med ,jeg hadde sett dem for meg litt annerledes men ungene likte dem så da var ihvertfall det ett pluss i boka.
De smakte også veldig godt ,søte med små bomber av salt som kommer fra pistasjenøttene, jeg er stor fan av kombinasjonen søtt og salt. Annbefaler deg virkelig å prøve disse.
Alt i alt så var det veldig gøy å lage disse,morsomt for småtrolla å være med på også,så om det skulle bli dårlig påskevær så er dette en fin aktivitet å gjøre med barna.
Håper dere ble inspirert til å prøve og la meg gjerne få vite hvordan det gikk,jeg blir veldig glad for kommentarer her inne på bloggen.
 
                               Ha en fin påskedag videre!

viernes, 29 de marzo de 2013

Påske bursdagskake 1

Vi ble rett før påske bedt i bursdag til Sofia som fylte 2 år,jeg lovet å ha med meg bursdagskaken og fikk helt frie hender. Siden påsken var rett rundt hjørnet og alle små frøkner pleier å like kaniner,ble det en påskebursdagskake til Sofia denne gangen. 
Ble selv veldig fornøyd med den gule sløyfen rundt kaken,har prøvd meg på fondantsløyfer ett par ganger nå og dette var første gangen jeg følte at jeg fikk det ordentlig til. Øvelse gjør mester heter det jo så fint.
 Passet også på å prøve en ny smakskombinasjon på kakefyllet denne gangen,mangomousse og marsfluff, det ble kjempegodt og annbefales. Mangomoussen finner du oppskriften på her på bloggen..Til marsfluff trenger du følgende;

                     3dl fløte                /               3 dl de nata
        180g Mars sjokolade       /       180g de chocolate Mars

Varm opp fløten din og ha i mars sjokoladen. Rør godt og la sjokoladen smelte helt, husk at fløten IKKE må koke, kun være varm. Sett så blandingen til avkjøling i kjøleskapet i minst 8 timer eller helst over natten. Pisk så som vanlig krem. Jeg la også friske jordbær på toppen av marsfluffen.
Om du vil lage selve kaken trenger du 2 sjokoladekakebunner som du finner oppskriften på her på bloggen. Har blitt en gjenganger denne sjokoladekaken som bunn i kakene mine, men den er perfekt til kaker som skal pyntes og dekoreres. Stabil ,saftig og ikke minst blir den så høy at den kan deles i 3 bunner noe som er kjekt når du liker høye kaker sånn som meg. Kaken ble deretter smurt opp med smørkem som du finner oppskriften på her inne på bloggen..Deretter trekte jeg kaken med lysegrønn sukkerpasta. Om du vil lage en "stjerne" på toppen av kaken slik som jeg gjorde passer du på å legge litt bakepapir på toppen av kaken før du legger på sukkerpastaen.
Jeg la også en sirkel av brun sukkerpasta på før selve bakepapiret da jeg ville ha det som farge på "hullet" i stjernen min,ellers går det like fint med at bare smørkremen synes også om du heller vil det. Deretter skar jeg en stjerne på toppen av kaken i  sukkerpastaen med en skarp kniv som du ser på bildet.
Deretter er det om å gjøre å brette veldig forsiktig fra midten av stjernen og ut mot kanten av kaken, slik at foldene du bretter ut former en stjerne. Bakepapiret ditt vil nå komme til syne og du har ikke skåret i kaken takket være dette. 
Deretter bruker du spissen på en kniv og hekter bakepairet fast i den og drar det forsiktig ut gjennom "hullet " til stjernen din. Synes dette blir veldig dekorativt på kaker og det ser veldig profesjonelt ut, men er veldig enkelt å gjøre. Klarer jeg det kan du også klare det.
Deretter laget jeg en påskehare i sukkerpasta, lurer litt på å begynne å legge ut steg for steg beskrivelser på sukkerpasta figurer her på bloggen, men vet ikke helt om det er noen interesse for det, om du synes det hadde vært fint ,send meg gjerne en kommentar. Uansett her er ett bilde av prosessen.
Kaken ble deretter ferdig pyntet med diverse fargerike sukkerpasta blomster og Sofias navn og alder i sjokoladebokstaver. Om dette skal være en påskekake er det jo bare å kutte ut navn og alder på kaken.
Påskeharen fikk selvsagt æresplasen på toppen av kaken og han hadde selvfølgelig med seg en gulrot som proviant.
Strødde litt gullfarget kakepynt runt han slik at det så ut som han akkurat hadde kommet opp av jorden. Ble som sagt veldig fornøyd med kaken denne gangen, enkel men allikevel ett blikkfang.
Bursdagsbarnet selv blåste ut lyset og pekte på kaken å sa harepus, så da var det vel en viss likhet med min påskehare i sukkerpasta og en virkelig hare.
Kaken smakte dessuten veldig godt, smaken av mars sjokolade i kombinasjon med den friske smaken fra mangomoussen er noe jeg virkelig annbefaler.
Håper du ble inspirert til å bake deg en påskekake,eller kanskje du kjenner noen som har bursdag i påsken og har lyst på en slik kake.
                                  Ha en fin påskedag videre!

martes, 26 de marzo de 2013

Enkel påskedessert

Inspirert av min egen enkle Valentines dessert ,som du finner oppskriften på her; har jeg komponert en enkel påskedessert, eller påskesnacks om du heller vil kalle det for det. Smaker friskt og godt og ikke altfor søtt. 
Om du vil prøve trenger du følgende til det første laget i glasset;

        pistasjenøtter          /                pistachos
   0,5 sjokoladekake      /    0,5 bizcoho de chocolate

Jeg brukte halvparten av en sjokoladekake som jeg hadde fryst ned, oppskriften på den finner du her på bloggen. Men du kan gjerne bruke andre sjokoladekaker ,eller om du vil gjøre det enda lettere så skulle jeg tro det går bra med sjokoladekjeks også. Ha sjokoladekaken og pistasjenøttene dine i en food prossesor og kjør til alt har blitt til små smuler. 
Jeg brukte en håndfull pistasjenøtter, bruk det som måtte passe for deg. Ha deretter smulene opp i porsjonsbeger. Deretter trenger du følgende til mangomoussen ;

        250gram mango      /            250g de mango
          4 gelatinplater        /         4 hojas de gelatina
                 2dl fløte            /                2 dl de nata
     100g philadelfiaost    /     100g de queso philadelfia
               1dl melis           /            1dl de azucar glace

Begynn med å bløtlegge gelatinplatene dine i kaldt vann i ca 10 minutter. Rens så mangoen din, bruk en som er godt moden, og kjør den til du får 250 gram puree i en blender eller food processor. Ha mangopureen i en kjele og varm den opp. Klem vannet ut av gelatinplatene dine og rør dem inn i mangopureen til de er helt oppløste. 
Ta kjelen av varmen og la mangopureen avkjoles litt. I mellomtiden rører du godt sammen melisen og philadelfiaosten din. Pisk fløten din til krem. Når mangopureen har avkjølt seg , rører du den inn i osteblandingen din. Rør det hele godt sammen før du til slutt vender inn kremen din.
 Ha så mangomoussen over kakesmulene dine i porsjonsglassene, og sett dem i kjøleskap til de har stivnet. Hvor mange porsjoner du får ut av denne oppskriften kommer ann på hvor store porsjonsglass du bruker. Jeg brukte glass i shotstørrelse, disse skulle fungerer som mellomrett til en tre retters middag, og jeg fikk 20 shotglass. 
Denne gangen pyntet jeg med revet mørk sjokolade og ett sjokolade egg i annledning påske. Nydelig ,kremete og god akkurat som mousse skal være og i kombinasjon med sjokoladekake og små biter av salte pistasjenøtter er dette en sikker vinner.

 Ungene i huset fikk hver sin til barnetv og smattet fornøyde ivei ,til tross for at ingen av dem, ifølge dem selv , liker mango. Mamma måtte humre litt for seg selv da , men det man ikke vet har man ikke vondt av. 
Annbefaler virkelig disse på det sterkeste, dessuten er dette enkelt og greit å lage også,de holder seg også godt en dag eller to i kjøleskap om du dekker dem til med litt plastfolie.
            
                         Ha en strålende påskedag videre!

domingo, 24 de marzo de 2013

Dulce de leche påskecupcakes

Muffins er perfekt å bake til påsken,fine å ha med i tursekken,eller fine å pynte og gjøre om til lekre cupcakes om du skulle få gjester. Dessuten liker alle muffins. Denne Dulce de leche varianten faller dessuten garantert i smak hos den yngre garde,dessuten er de supergode.
Har sett at diverse matbutikker hjemme i Norge har begynt å ta inn Dulce de leche, men om du ikke skulle få tak i det,er jeg temmelig sikker på at det går like bra med HaPå, for det er den norske varianten av Dulce de leche. Om du vil prøve trenger du følgende;

            100g smør          /            100g de mantequilla
                2 egg               /                       2 huevos
          1,5dl sukker          /                 1,5dl de azucar
      1ts vaniljesukker      /    1 cucharadita de azucar vanillado
             2dl melk             /                    2dl de leche
              4dl mel              /                   4dl de harina
   1ts revet sitronskall    /   1 cucharadita de piel de limon rayado
          1klype salt            /                   1 pizca de sal
      2ts bakepulver        /       2 cucharaditas de levadura royal
   5ss dulce de leche    /          5 cuharas de dulce de leche

 Sett ovnen din på 200 grader. Begynn med å piske smøret og sukkeret ditt hvitt. Det er viktig at smøret ditt holder romtemperatur slik at det fordeles fint med sukkeret og du ikke får smørklumper i røren din. Ha deretter i ett og ett egg, og pisk godt imellom hvert egg.
Finriv skallet av en godt vasket sitron, det skulle bli ca 1 ts med sitronskall, om det blir litt mer spiller ikke det noen rolle, ha det så i røren. Ha deretter i melken din. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle og sikt dem så inn i røren. Nå gjenstår det bare å ha i 5 spiseskjeer med dulce de leche,røren får nå en fin lysebrun farge.
Ha så røren i muffinsformene dine , jeg brukte gule i annledning påsken,fyll formene 3/4 fulle og sett dem i muffinsbrett. Stekes så på 200 grader, midt i ovnen , i 20-25 minutter. 
Husk at steketiden kommer ann på den enkelte ovn, så følg med underveis og bruk en tannpirker for å sjekke om muffinsene dine er ferdig stekte. Sitter det røre igjen på tannpirkeren din, trenger muffinsene noen minutter lengre i ovnen. Muffinsene avkjøles så på rist.
Eller du kan spise dem varme om du foretrekker det. Om du vil gjøre som meg og forvandle noen av muffinsene om til cupcakes trenger du følgende til sjokoladefrostingen;

           100g melis              /          100g azucar glace
    100g philadelfiaost       /        100g queso philadelfia
    50g 70% sjokolade      /       50g  70% chocolate negro

Denne sjokoladefrostingen holder til 6-8 cupcakes,hvor mange kommer litt ann på størrelsen på muffinsene dine,mine var normale butikkkjøpte muffinsformer så det holdt til 8 cupcakes. 

Smelt sjokoladen din over vannbad eller i mikrobølgeovn,la den avkjøles litt. Pisk philadelfiaost og melis godt sammen og ha så i den smeltede sjokoladen,pisk godt og voila den beste sjokoladefrostingen du kan tenke deg er ferdig på ett blunk. 
Skulle frostingen bli litt for rennede justerer du bare med litt mere melis. Bruk sprøytepose og en tipp du liker til å sprøyte den ut på muffinsene dine.
Jeg trykte også ut påskeharer,påskekyllinger og påskeegg i gul sukkerpasta som ble dekorasjonen denne gangen på cupcakesen.
Smakte fortreffelig ,elsker smaken av dulce de leche, den minner meg om barndommen min. Dessuten blir man jo glad av å se på disse cupcaksene, tror det er den gule fargen som får ta skylda for det.
 Husk at de kan like fint spises som vanlige muffins,litt mere praktisk om de skal puttes i tursekken. Håper dere ble fristet til å prøve. 
                                Ha en fin påskedag videre!



viernes, 22 de marzo de 2013

Påskegodis

Godteri hører påsken til og som regel spises det altfor store mengder både av store og små. Jeg har prøvd meg frem til en litt sunnere variant av gelegodteri, som dessuten barna fint kan være med på å lage, og de ble stor suksess her i huset.
 Veldig lettlagede og det trengs ikke mange ingrediensene heller,om du vil prøve trenger du følgende;

         2 ss gelatinpulver            /  2 cucharas de gelatina en polvo
3-6 dråper flytende natreen       /     3-6 gotas de natreen liquido

Dette er basen for å lage geleegodteri,deretter er det bare fantasien som setter grenser for hvordan disse smakssettes. Vi brukte det vi hadde i huset denne gangen, men bruk fantasien og prøv gjerne andre smaker, det viktigste er at du må bruke noe som er flytende.
 Vi brukte disse denne gangen;

         appelsin           /             naranja
            sitron             /               limon
       blodappelsin     /     naranja sanguinea
        blåbærsaft       /    zumo de arandanos

Slik gjør du, begynn med å presse saften ut av appelsinen din, du bør ha ca 1dl væske når du er ferdig, holder det ikke med væsken fra en appelsin bruk en til. Ha appelsinjuicen din i en kjele og varm den opp. Ha i de 2 spiseskjeene med gelatinpulver og rør kraftig om til pulveret er oppløst, ha også i natreen dråpene. 
Min appelsin var ganske så søt så det holdt med 4 dråper natreen. Smak deg frem, til sitronen for eksempel brukte jeg 6 dråper og kunne med fordel ha hatt i ett par til. Når gelatinpulveret er oppløst har du blandingen over i sjokoladeformer eller isbitformer. Settes så i kjøleskap til de stivner og vips litt sunnere og veldig gode gelegoteri er ferdig til å nytes.
Deretter gjorde vi det samme med en blodappelsin, en sitron og blåbærsaft og vi fikk dermed 4 forskjellige smaker og farger på vårt geleegodteri. Sitronen ble gule,appelsinen oransje,blåbærsaften mørk lilla og blodappelsinen rød oransj. 
Min favoritt var den av  blåbærsaft. Altså prinsippet er at du trenger 1 dl væske til 2 spiseskjeer gelatinpulver, hvor mange dråper søtningsmiddel man trenger er det best å smake seg frem til. La fantasien løpe løpsk, jeg har allerede planer om å teste ut med kaffesmak, mangojuice, tranebærjuice og eplejuice. Si gjerne ifra om du har andre ideer. Dette er dessuten veldig morsomt for barna å være med på, mine småtroll var veldig fasinerte av det hele og fulgte nøye med på hele prosessen,blir ekstra godt når men lager det selv.

De målte opp ingredienser,rørte rundt og gjorde egentlig det meste bortsett fra å fylle opp i formene,det er kanskje best at det forblir en voksenjobb siden væsken er litt varm. Ett fint tidsfordriv om det skulle bli dårlig vær i påsken. Vi pakket dessuten litt gelegodteri inn i små cellofanposer og slik har vi til å gi bort som påskegaver. Håper du fikk lyst til å prøve
                                      Ha en fin dag videre!