Disse perlesukkerkjeksene er veldig gode både til store og små, jeg liker å dyppe mine i varm te. Deilig på stranda om sommeren eller foran peisen på mørke høstkvelder. Om du vil prøve trenger du;
200g romtemperert smør / 200g de mantequilla
2dl sukker / 2 dl de azucar
2 egg / 2 huevos
7dl hvetemel / 7 dl de harina
3 ts bakepulver / 3 chucaraditas de levadura royale
1 sitron / 1 limon
perlesukker / azucar de perla
Sett ovnen din på 225 grader, deretter begynner du med å piske smør og sukker luftig. Så tilsetter du ett egg om gangen , la maskinen din gå ett par minutter mellom hvert egg.
Press saften ut av sitronen din og tilsett sitronsaften i røra. Ha i bakepulver og mel, jeg måtte justere litt på melmengden min denne gangen og brukte nok rundt 8 dl. Deigen din skal bli fast og den skal ikke klistre seg til hendene når du tar i den,så ha i melet litt etter litt og tilpass mengden etter behov.
Ha perlesukker i en skål. Trill små kuler av deigen din, prøv å få de så like som mulig. Dypp den ene enden av kulen i skålen med perlesukker og sett så på bakepair med perlesukker siden opp.
Ha litt avstand mellom kjeksene dine, men de skal ikke sige noe særlig ut ved steking så jeg pleier å få plass til circa 20 på hvert brett, Stek dem midt i ovnen i ca 10 minutter, de skal fortsatt være lyse når de er ferdig stekte, sjekk at de begynner å bli litt brune på undersiden om du er usikker,det betyr at de er ferdige. Oppbevares i en tett boks, disse kjeksene er holdbare i opp til 3 uker, men jeg tviler på om de vil vare så lenge i kakeboksen.
Jeg advarer mot at disse kjeksene er svært vanedannende, spiser du en kan du være solgt.
Ha en fin sensommer dag!