miércoles, 29 de agosto de 2018

Ananas og gulrotkake

Beklager at det ble litt ujevn posting her men mannen i huset har vært en tur innom sykhuset med et skadet bein så jeg bruker siste uka av ferien på å være kombinert sykepleier og sjåfør for han.Men i dag får dere en kjempegod oppskrift.En saftig formkake er det alltid kjekt å ha på lur i fryseren eller i kjøleskapet ,og denne ananas og gulrotkaken holder seg saftig i flere dager og smaker dessuten fortreffelig så denne annbefaler jeg deg virkelig å prøve.Den er ikke vanskelig å bake heller til tross for at du trenger to forskjellige rører.
Alle som har prøvd denne er fulle av lovord ,så det eneste jeg kan si er at du kommer deg raskt ut på kjøkkenet og begynner å bake .Om du vil prøve deg på denne ananas og gulrotkaken trenger du følgende ingredienser til hovedrøren;

             200g smør            /           200g de mantequilla
              2dl sukker            /                 2dl de azucar
        2ts vaniljesukker       /       2cdtas de azucar avanillado
                 3 egg                /                    3 huevos
               3,5dl mel             /               3,5dl de harina
           2ts bakepulver        /          2cdtas de levadura royal

Til ananasrøren trenger du så;

 1dl avrent chrushed ananas   /              1dl de pina
               0,5dl kokos               /             0,5dl de coco

Til gulrotrøren trenger du ;

         1,5dl revet gulrot         /         1,5dl de zanahoria raspado
              1,5ts kanel             /                 1,5cdta de canela

Begynn med å sette ovnen din på 175 grader.Deretter har du smør,sukker og vaniljesukker i bakebollen din og rører det hvitt,husk å bruke romtemperert smør.
Tilsett deretter eggene ,ett om gangen før du blander inn mel og bakepulver mens du pisker på lav hastighet,Når røren din er ferdig deler du den i to. I den ene halvparten har du crshed avrent ananas og kokos,du kan fint røre det inn med en slikkepott for hånd.
I den andre halvparten av røra har du i den revne gulroten og kanelen,og det samme gjelder her, bruk en slikkepott til å røre det hele jevnt sammen.
Deretter trenger du en smurt kakeform på ca 2 liter.Ha først i røren din med gulrot og kanel og jevn den ut med en slikkepott før du deretter har over ananas og kokosrøren din og jevner den til med en slikkepott også. Kaken stekes deretter i nedre del av ovnen på rist ved 175 grader i ca 40 minutter.
Se ann steketiden din ,den kan variere fra ovn til ovn,bruk en kakenål til å kjenne etter om kaken din er ferdig stekt,den skal komme tørr ut.La kaken stå noen minutter i formen når den er ferdig stekt før du har den over på rist hvor den avkjøles tildekket slik at den bevarer fuktigheten.
Som sagt en kjempegod og saftig kake som holder seg godt enten i en boks eller i en plastpose.Skulle du mot formodning få noe til overs kan den fint fryses også. Håper du fikk lyst på litt formkake nå ,og skulle ikke denne falle i smak finner du over 60 andre oppskrifter her på bloggen,så jeg er sikker på at du kan finne noe du liker.Titt gjerne innom snart igjen!
Ha en fin bakedag!

miércoles, 22 de agosto de 2018

Sjokolade og peanøttsmør kjeks

I dag blir det nok en kjeks oppskrift her på bloggen,disse er relativt raske å lage og smaker deilig av sjokolade og peanøtt.Det begynner å bli en del kjeksoppskrifter her på bloggen nå,men det forsvinner mange mengder kjeks ned i to små mager her i huset i løpet av ett år,så da blir det selvfølgelig bakt en del kjeks her i heimen.
 Jeg må vel inrømme at jeg liker min kjeks til kvelds teen min jeg også,så det er mulig det er flere skyldige her hjemme.  Men nok om det og tilbake til oppskriften på disse deilige sjokolade og peanøttkjeksene. Om du vil bake disse trenger du følgende ingredienser til ca.20 kjeks;

              195g honning       /                     195g de miel
          250g peanøttsmør   /     250g de mantequilla de cacahuete
         3 toppede ts kakao   /                  3cdtas de cacao
          1ts vaniljeekstrakt    /          1cdta de extracto de vanilla
             90g havregryn      /              90g de copos de avena

Begynn med å sette ovnen din på 170 grader,vei deretter opp honning,peanøttsmør,kakao og vaniljeekstrakt og ha det i bakebollen din.
Visp det hele godt sammen til du får en jevn masse,ha deretter i havregrynene mens du hele tiden fortsetter å vispe videre.Du ender opp med en fast veldig myk og formbar deig.
Trill deretter kuler av deigen din som du setter på ett bakebrett med litt mellomrom mellom hver. Trykk hver kule litt ned med fingrene før de stekes.Disse kjeksene hverken forandrer fasong eller hever under steking så de kan stå ganske så tett i tett på bakeplaten.
Kjeksen stekes deretter midt i ovnen på 170 grader i 20-25 minutter.De er fortsatt myke når de er ferdige men de blir litt hardere etterhvert som de avkjøles,selvom de har en myk kjerne.La kjeksenen avkjøles på rist før du oppbevarer dem i en kakeboks.De holder seg fint i ett par uker.
Smaker deilig av peanøtter og sjokolade, en deilig kjeks som det er vanskelig å stoppe å spise.Om disse falt i smak og du prøver deg på dem blir jeg veldig glad for tilbakemelding,og var ikke disse noe for dine smaksløker finner du over 90 andre kjeksoppskrifter her på bloggen,så det skulle være noe for enhver smak.
Ha en fin bakedag videre!

lunes, 20 de agosto de 2018

Sesamfrø og honningkjeks

Sommer og sol er kjeks tid ,enten du skal på stranda eller bare sitte på verandaen og nyte sommeren så er det alltid fint å ha noen kjeks på lur.Og siden vi har hatt tidenes sommer i hjemlandet og det ikke ser ut til å være slutt på den enda, blir det litt kjeksoppskrifter på bloggen fremover.Disse sesamfrø og honningkjeksene kan jeg annbefale på det sterkeste. Disse er utrolig gode og jeg har allerede måttet bake porsjon nummer to her i huset .
De er kjempegode på smak og de hvite sesamfrøene gir en spennende touch,en kjeks jeg så absolutt annbefaler deg å bake. Hvite sesamfrø er frøene med skall på og er lett å få tak i på helsekostbutikker om du ikke skulle ha det i hus.Om du vil prøve deg på disse trenger du følgende ingredienser;

                  350g mel            /           350g de harina
                 225g smør           /       225gde mantequilla
              110g honning         /            110g de miel
                 75g sukker          /           75g de azucar
            65g brunt sukker      /     65g de azucar moreno
                    1 egg               /                1 huevo
            1/2ts bikarbonat      /     1/2cdta de bicarbonato
            1/2ts bakepulver     /  1/2 cdta de levadura royale
                 1/2ts salt            /            1/2cdta de sal
             hvite sesamfrø       /        semillas de sesamo

Begynn med å piske smør og sukker kremete,det er viktig at du bruker romstemperert smør slik at du får en jevn blanding.Ha deretter i honningen din mens det hele piskes på lav hastighet.Neste steg er å ha i egget ditt.
Når det er vel pisket inn så har du i alle de tørre ingrediensene dine litt etter litt,la dem piskes godt inn i deigen før du har i mere.Du vil få en fast litt seig deig,stopp kjøkkenmaskinen din og kna sammen til en stor klump.Jevn deigklupen litt ut og pakk den så inn i plastfolie.
Deigen din skal så ligge i plastfolien i en times tid i kjøleskapet,deretter tar du deigen ut og ruller kuler av den.Jeg veide mine kuler og hver enkelt veide 45g,det gir passe store kjekser syntes jeg.Når du har trillet ut kulenen av deigen din har du sesamfrøene dine i en skål.Rull hver enkelt deigkule rundt i sesamfrøene til kulen er jevnt dekket med sesamfrø.
'
Legg kulene dine med god avstand seg i mellom på en bakepapirkledt stekeplate og bruk deretter bunnen på ett kjøkkenglass til å trykke dem flate med.Deretter steker du kjeksen din midt i ovnen på 175 grader i 10-12 minutter.
Vær obs på at kjeksene fremdeles er ganske lyse når de er ferdig stekte,når de begynner å bli gyllene rundt kanten er de ferdig stekt.De er fremdeles myke når de kommer ut av ovnen så la de avkjøles på bakeplaten i noen minutter før du flytter dem over på rist.
De kan fint oppbevares i en lufttett boks i 14 dagers tid,men jeg tviler sterkt på om du vil ha noen igjen så lenge for disse kommer det til å bli rift om,de er supergode ,så det er bare å komme seg ut på kjøkkenet og prøve seg.Håper du fikk litt bakeinspirasjon nå selvom det fortsatt er sommer og sol ute og at du titter innom her igjen snart.
Ha en fin bakedag!

miércoles, 15 de agosto de 2018

Schweppes og kiwi kake

I dag byr jeg på en litt annerledes formkake med en litt uvanlig ingrediens ,nemlig schweppes tonic.Jeg syntes den ga en ekstra svung til kakaen, men datteren i huset var ikke så begistret,nå hører det med til historien at hun er av den kresne typen,men jeg hadde flere i testpanelet som syntes som meg at dette var en kjempegod kake.
Den får en liten ettersmak av schweppes tonic men samtidig kjenner du smaken av kiwi,om du vil prøve deg på denne formkaken trenger du følgende ingredienser til en brødform med kake:

                        3 egg                    /                   3 huevos
                   200g sukker               /             200g de azucar
                    100g smør                /         100g de mantequilla
                     250g mel                 /              250g de harina
                 140g maizena             /             140g de maizena
           125ml shweppes tonic      /      125ml de tonica shweppes
                1ts vaniljesukker          /      1cdta de azucar avanillado
                1,5ts bakepulver          /      1,5 cdta de levadura royale
                        3 kiwi                   /                      3 kiwis

Begynn med å fjerne skallet ifra kiwiene dine og kjør dem til en glatt røre med en stavmikser.Neste steg er å piske en tykk eggedosis av eggene dine og sukkeret. Ha så i smøret ditt og pisk videre til du får en klumpfri røre.
Pass på at smøret ditt er mykt ellers så danner det seg klumper og det vil vi ikke ha i røren vår. Ha så i bakepulver,vaniljesukker og maizenamel litt etter litt , mens du lar maskinen gå på lav hastighet.Neste steg er å ha i kiwirøren din.
Til slutt har du i mel og schweppes tonic vekselvis til alt er godt blandet.Ha deretter røren din over i en bakepapirkledt brødform .Om du vil kan du som meg ha litt perlesukker på toppen av kaken ,men det er helt valgfritt,den smaker like godt uansett.
Kaken stekes så midt i ovnen på 180 grader i circa 35 minutter,bruk en kakenål til å kjenne etter når den er ferdig stekt,kakenålen skal komme tørr ut.La den så avkjøles i formen noen minutter før du flytter den over på rist.Ikke fall for fristelsen å la den stå og avkjøles i formen for det dannes lett kondens og kaken kan bli bløt i bunnen.
Som sagt en litt annerledes formkake men som virkelig er verdt litt tid på kjøkkenet spør du meg.Passer helt perfekt som tilbehør til en kopp med earl grey te da ettersmaken av tonicen i kaken minner om den samme som i teen. Om du prøver deg på dennne blir jeg veldig glad for å høre hva du syntes enten i kommentarfeltet her eller på instagram.
Ha en fin dag!

lunes, 13 de agosto de 2018

Smeltende kuleis kake

Hei igjen alle sammen ,håper dere har hatt en fantastisk sommerferie,sommeren i hjemlandet i år har jo slått alle rekorder og jeg hadde 3 helt fantastiske uker hjemme i det fine været. Jeg har fortsatt noen uker ferie igjen,en stor fordel ved å være lærer, men nå syntes jeg det var på tide å få bloggen opp å hoppe igjen etter sommeren.Så vi starter med en bursdagskake som jeg lagde til tantebarnet mitt til hennes bursdag.
Disse kakene med en smeltet kuleis på toppen har dukket opp i forskjellige versjoner på nettet rundt omkring og jeg tenkte det var en passende kake tatt årets varme sommer i betraktning.Kakebunnen jeg brukte var min vanlige sjokoladekakebunn som du finner oppskriften på her på bloggen. Gammel og velbrukt oppskrift men like god for det.
Sjokoladebunnen ble deretter fylt med friske jordbær og oreokrem etter ønsker, eller det vil si tydlige instrukser, ifra bursdagsbarnet. Oreokremen finner du her på bloggen.Neste steg var å smøre hele kaken med smørkrem. Jeg brukte denne smørkremen,som for annledningen fikk en ferskenfarge ved hjelp av konditorfarge.
Hele kaken fikk ett lag med smørkrem og deretter brukte jeg tuppen på en kniv for å lage møsteret rundt kaken,bare å holde kniven mot smørkremen og snurre kaken rundt. Selve kulen på iskremen lagde jeg av en bolle og den ble også smurt opp med smørkrem,før jeg festet kjeksen til den ,også ved hjelp av smørkrem.
Neste steg var å smelte sjokolade til å ha på toppen av kaken. Jeg brukte rosa sjokoladeknapper denne gangen som jeg smeltet i mikroovnen. Deretter smører du den ut på toppen av kaken slik at det renner ned litt på sidene også,før du strør over kakestrøssel.
Dypp så "iskremen" din i sjokoladen også, ett lite tips kan være å sette den i fryseren først da slipper ikke iskulen så lett og sjokoladen fester seg raskere. Plasser så "iskremen" din midt på kaken ,strø over kakestrøssel og vips så er kaken din ferdig.Håper du ble inspirert,og titt innom her på bloggen snart igjen for nå kommer det nye poster med jevne mellomrom.
Ha en fin bakedag!