Håper du fikk lyst på formkake nå ,løp til kjøkkenet og prøv denne da vel.Om du vil prøve deg på denne trenger du følgende ingredienser:
100g smør / 100g de mantequilla
3,5dl mel / 3,5dl de harina
1 ts bakepulver / 1 cdta de levadura royal
1ts vaniljesukker / 1cdta de azucar avanillado
2,5dl vaniljekrem / 2,5dl crema pastelera
2 egg / 2 huevos
0,5dl melk / 0,5dl de leche
1dl sukker / 1dl de azucar
Til havrecrumbelen trenger du følgende:
10ss havregryn / 10cda de copos de vena
2dl vaniljekrem / 2dl de crema pastelera
1ts vaniljesukker / 1cdta de azucar avanillado
2ss sukker / 2cda de azucar
Begynn med å piske sammen egg og sukker mens du smelter smøret ditt.Ha deretter i smøret ,bakepulver, vaniljesukker og melet.Pisk hele tiden på lav hastighet slik at du unngår klumper i røren din.
Ha deretter i melken din og til slutt har du i vaniljekremen din, jeg bruker ferdig kjøpt vaniljekrem på kartong slik at det er gjort på null komma niks å bake denne kaken. Ha deretter røren over i en bakepapirkledt brødform og sett ovnen din på 175 grader.Neste steg er å blande sammen alle ingrediensene til crumblen i en bolle.
Bruk en spiseskje til å røre det hele godt sammen for hånd, når det er gjort fordeler du crumblen over kakerøren din i brødformen. Bruk en slikkepott til å jevne den ut med.
Kaken stekes deretter midt i ovnen på 175 grader i 40-45 minutter,til den er gyllen på toppen og kakepinnen kommer relativt tørr ut , men på grunn av at vaniljekremen din vil holde seg litt fuktig kommer du ikke til å se noen smuler på kakepinnen din.
Som sagt en deilig kake som holder seg fint i kjøleskapet ett par dager uten problem. smaker rikelig med vanilje og er ypperlig til å dyppe i kaffe eller tekoppen nå som høsten setter inn og det er deilig md noe varmt å drikke.Håper du fikk lyst til å bake må og titt gjerne innom her i oktober også,da blir det mange spennende nye oppskrifter og selvfølgelig litt Halloween oppskrifter også.
Ha en super mandag!