lunes, 30 de septiembre de 2019

Vaniljekremkake med crumble

Mandag og den siste dagen i september i dag og med det avslutter jeg formkakemåneden her på bloggen, sist ut men ikke minst er en nydelig vanijlekrem kake som er lett å bake og som selvfølgelig smaker deilig vanilje, med havrecrumble på toppen smaker den ekstra godt. Denne kaken blir litt bløt i midten men det er slik den skal være dette er ikke den vanlige tørre formkaka.
Håper du fikk lyst på formkake nå ,løp til kjøkkenet og prøv denne da vel.Om du vil prøve deg på denne trenger du følgende ingredienser:


                      100g smør              /     100g de mantequilla
                       3,5dl mel              /          3,5dl de harina
                  1 ts bakepulver          /    1 cdta de levadura royal
                 1ts vaniljesukker        /   1cdta de azucar avanillado
                 2,5dl vaniljekrem       /        2,5dl crema pastelera
                          2 egg                 /                2 huevos
                       0,5dl melk          /               0,5dl de leche  
                       1dl sukker          /               1dl de azucar

Til havrecrumbelen trenger du følgende:

                 10ss havregryn        /       10cda de copos de vena
                 2dl vaniljekrem        /         2dl de crema pastelera
                1ts vaniljesukker       /     1cdta de azucar avanillado
                    2ss sukker            /                2cda de azucar

Begynn med å piske sammen egg og sukker mens du smelter smøret ditt.Ha deretter i smøret ,bakepulver, vaniljesukker og melet.Pisk hele tiden på lav hastighet slik at du unngår klumper i røren din.
Ha deretter i melken din og til slutt har du i vaniljekremen din, jeg bruker ferdig kjøpt vaniljekrem på kartong slik at det er gjort på null komma niks å bake denne kaken. Ha deretter røren over i en bakepapirkledt brødform og sett ovnen din på 175 grader.Neste steg er å blande sammen alle ingrediensene til crumblen i en bolle.
Bruk en spiseskje til å røre det hele godt sammen for hånd, når det er gjort fordeler du crumblen over kakerøren din i brødformen. Bruk en slikkepott til å jevne den ut med.
Kaken stekes deretter midt i ovnen på 175 grader i 40-45 minutter,til den er gyllen på toppen og kakepinnen kommer relativt tørr ut , men på grunn av at vaniljekremen din vil holde seg litt fuktig kommer du ikke til å se noen smuler på kakepinnen din.
Som sagt en deilig kake som holder seg fint i kjøleskapet ett par dager uten problem. smaker rikelig med vanilje og er ypperlig til å dyppe i kaffe eller tekoppen nå som høsten setter inn og det er deilig md noe varmt å drikke.Håper du fikk lyst til å bake må og titt gjerne innom her i oktober også,da blir det mange spennende nye oppskrifter og selvfølgelig litt Halloween oppskrifter også.
Ha en super mandag!


viernes, 27 de septiembre de 2019

Tapas; Crostini med pære og brie

Da var det fredag igjen og her i Spania er det fortsatt soomervarme.Hjemme er det mange som gjør seg klare til høstferie og da vil man jo gjerne ut å nyte høsten og ikke tilbringe så mye tid på kjøkkenet om været skulle by på sitt beste. Da er denne tapasen perfekt for den tar bare 10 minutter å lage men smaker allikevel kjempegodt.Crostini med brie og pære er det absolutt verdt å prøve seg på.
Det er ikke mange ingrediensene du trenger heller og har du barn i huset som kan håndtere en kniv kan du fint sette dem i arbeid. Om du vil prøve deg på crostini med pære og brie trenger du følgende ingredienser:

                                baguett           /              pan
                                   brie              /         queso brie
                                  pære*           /              pera*
                            modena eddik    /      vinagre modena

Begynn med å skjære baguetten din i skiver på skrå slik at de blir litt avlange.Neste steg er å dele opp pæren din  skiver også før du gjør det samme med brie osten din.
Når det gjelder pæren du bruker *foretrekker jeg å bruke av typen Bartlett, de smaker vidunderlig sammen med brie og er akkurat passe crispy, men skulle du ikke få tak i den typen pære går det fint med andre også altså.
Så rister du skivene av baguetten din, jeg liker dem skikkelig sprø så jeg skrur brødristeren opp på høy styrke. Neste og siste steg er å legge på brie osten og en pæreskive på toppen før du har over litt modena edikk.
Så er det bare å servere, jeg liker å servere denne mens baguetten fremdeles er varm da smelter brieosten litt inn og som sagt smaken er himmelsk. Stort enklere en dette blir det ikke men smaksopplevelsen er det ikke noe å si på.Håper du fikk lyst til å prøve og titt gjerne innom her på bloggen snart igjen det setter jeg stor pris på.
Ha en super fredag!
'

miércoles, 25 de septiembre de 2019

Nøttekake med krokan

Jeg fortsetter med formkakeoppskriftene mine her inne på bloggen og i dag byr jeg på en saftig kake med blandede nøtter i røren. Den smaker deilig nøtteaktig og krokanen og perlesukker på toppen gir en fin krunsj til kaken. Om du baker denne kan jeg love deg at du ikke blir skuffet og den er som alle formkaker veldig enkel å bake.
Om du vil prøve deg på denne nøttekaken med krokan og perlesukker trenger du følgende ingredienser:

                     2,5dl sukker            /         2,5dl de azucar
                       75g smør              /      75g de mantequilla
                       2,5dl mel              /          2,5dl de harina
                  1 ts bakepulver          /    1 cdta de levadura royal
              150g blandede nøtter   /    150g de nueces variadas
                         2 egg                 /                2 huevos
                      perlesukker          /              azucar perla
                          krokan              /                 crocanti

Begynn med å sette ovnen din på 175 grader. Ha deretter egg og sukker i bakebollen din og pisk det luftig,til det begynner å ligne eggedosis.
Neste steg er å finmale nøttene dine i en food processor. Det er ikke så nøye hva slags nøtter du bruker men en to tre forskjellige smaker best. Jeg brukte de jeg hadde liggende i kjøkkenskapet denne gangen og det ble en blanding av mandler,cashewnøtter,hasselnøtter og valnøtter.Det som er viktig er at de tilsammen utgjør 150 gram.
Det neste du gjør er å smelte smøret ditt og pisker det inn i eggeblandingen din. Ha i bakepulver og mel mens du kjører kjøkkenmaskinen din på lav hastighet.Pisk til du får en jevn røre.Til slutt har du i nøttemelet ditt i røren.
Ha deretter røren over i en bakepapirkledt brødform og strø over rikelig med krokan og perlesukker på toppen av kaken. Stek så kaken midt i ovnen på 175 grader i 30-40 minutter. Som alltid kommer steketiden ann på ovnen din så følg med underveis, bruk en kakenål for å kjenne etter når kaken din er ferdig stekt, den skal komme tørr ut når den er klar.
Så er det bare å koke seg en kopp te eller kaffe og sette seg i godstolen og nyte, en perfekt myk og god høstkake som jeg lover deg vil falle i smak hos både liten og stor.Denne kan fint fryses om du mot formodning skulle få noe til overs.
Håper du ikke har gått lei av formkaker ennå og titter innom bloggen her snart igjen for flere godbiter som jeg har på lur. Takk for titten og er du nyskjerrig på hverdagen min finner du meg på instagram som Bakemester Snipp der også.
Ha en fin bakedag videre!



lunes, 23 de septiembre de 2019

Banankake med karamellsaus

 Vi fortsetter med formkakene her inne på bloggen og i dag byr jeg på en av de mange som jeg har her inne på bloggen med modne bananer i oppskriften. Ikke kast brune bananer men bak en nydelig banankake med karamellsaus,den slår garantert ann og den er dessuten lett å bake.
Ungene elsket denne og datteren i huset erklærte at dette var den nye favoritten. Om du vil prøve deg på denne nydelige formkaken trenger du følgende ingredienser:


                 1dl brunt sukker            /     1dl de azucar moreno
                         2 egg                  /                  2 huevos
                      100g smør              /       100g de mantequilla
                        3dl mel              /                 3dl de harina
                  1 ts bakepulver          /     1 cdta de levadura royal
                 1ts vaniljesukker         /   1cdta de azucar avanillado
                2 modne bananer       /                 2 platanos
                    karamellsaus          /           salsa de caramelo

Begynn med å ha det brune sukkeret ditt i bakebollen din sammen med de to eggene. Pisk det godt sammen.
I mellomtiden moser du bananene dine med en gaffel før du har de i røren og pisker videre.Smelt smøret ditt og ha det i røren. Til slutt har du i bakepulver, vaniljesukker og mel .Pisk hele tiden på medium hastighet,slik at du unngår klumper.
Når røren din er glatt og jevn har du halvparten av den i en bakepapirkledt brødform, jevn den til med en slikkepott. Deretter tar du flasken med ferdigkjøpt karamellsaus og spruter ut ett jevnt mønster med karamellsaus over kakerøren.Hell over resten av røren og gjennta hele prosessen,slik at du får ett lag med karamellsaus i midten og på toppen av kaken.
Deretter steker du kaken din på 175 grader i 35-40 minutter midt i ovnen. Bruk en kakenål til å kjenne etter om kaken din er ferdig stekt. Kakenålen skal komme tørr ut .La kaken avkjøles i formen i ca 5 minutter før du løfter den over på rist,til videre avkjøling,ved hjelp av bakepapiret.
Det var det hele ,dette er virkelig en formkake som er enkel å bake og når den dessuten smaker supergod så er det bare å løpe til kjøkkenet og prøve den ut. Eller spar denne oppskriften til neste gang bananene begynner å bli brune på kjøkkenbenken.Uansett hva du velger å gjøre så titt gjerne innom meg her igjen snart.
Ha en super dag!

lunes, 9 de septiembre de 2019

Ripskake

Høsten og sensommeren byr jo på frukt og bær i hager rundt omkring og det igjen gir jo en ypperlig mulighet til å bake en kake eller to. I dag byr jeg på en kjempegod ripsformkake som smelter i munnen.Jeg fortsetter jo ut måneden med temaet formkaker her inne på bloggen så om du skulle ha rips i hagen så er det bare å løpe til kjøkkenet.
Denne er som nesten alle formkaker veldig enkel å bake og kanskje du er heldig å ha rips i hagen nå på sensommeren som du kan bruke eller kanskje du allerede har puttet dem i fryseren. Til denne ripskaken trenger du følgende ingredienser:

                         2 egg                   /              2huevos
                     2,5dl sukker            /         2,5dl de azucar
                       75g smør              /      75g de mantequilla
                       2,5dl mel              /          2,5dl de harina
                 1 ts bakepulver          /    1 cdta de levadura royal
                      125g rips              /      125g de groselas rojos

Begynn med å sette ovnen din på 175 grader. Ha deretter egg og sukker i bakebollen din og pisk det luftig,til det begynner å ligne eggedosis.
Det neste du gjør er å smelte smøret ditt og pisker det inn i eggeblandingen din. Ha i bakepulver og mel mens du kjører kjøkkenmaskinen din på lav hastighet.Pisk til du får en jevn røre. Ha deretter i ripsen din som du på forhånd har vasket og renset,vend ripsen inn i røren med en slikkepott.
Ha deretter røren over i en bakepapirkledt brødform og stek så kaken midt i ovnen på 175 grader i 30-40 minutter. Som alltid kommer steketiden ann på ovnen din så følg med underveis, bruk en kakenål for å kjenne etter når kaken din er ferdig stekt den skal komme tørr ut når den er klar.
Som du ser på bildet over så sparte jeg litt rips til pynting av kaken,men disse bør du legge på etter halve steketiden hvis ikke forsvinner de ned i røren som de gjorde for meg.Når kaken er ferdig stekt lar du den avkjøles i 5-10 minutter i formen før du løfter den ut ved hjelp av bakepapiret og avkjøler den videre på rist.
En supermyk og god kake ,den syrlige ripsen bryter godt mot den søte kaken,virkelig en kake du burde prøve deg på. Som sagt formkaker er undervurdert og denne er ett klart eksempel på dette.Håper du vil følge med utover her i september for flere oppskrifter på supergode formkaker.
Ha en fin bakedag videre!

miércoles, 4 de septiembre de 2019

Plommekake med tvist

Jeg fortsetter med formkakene her inne på bloggen og i dag byr jeg på en plommekake med tvist.Denne er virkelig kjempegod, en ny favoritt her i heimen, og kanskje hjemme hos dere også. Det er jo plommetid nå på høsten så kanskje du er så heldig å ha plommer i hagen som du kan bake denne fantastiske kaken med ,jeg anbefaler deg virkelig å bruke 20 minutter på kjøkkenet og bake denne.
Den er enkel å bake og ingrediensene har du som regel hjemme i kjøkkenskapet så her er det bare å sette igang.Om du vil prøve deg på denne plommekaken med tvist trenger du følgende ingredienser:

Til fyllet:

                      4 plommer              /            4 ciruelas
                      1ss sukker              /        1cdt de azucar
                      1,5ts kanel              /      1,5cdta de canela

Til kakerøren trenger du:


                     1,5dl sukker            /         1,5dl de azucar
                         2 egg                  /              2 huevos
                       75g smør              /      75g de mantequilla
                       3,5dl mel              /          3,5dl de harina
                  1 ts bakepulver          /    1 cdta de levadura royal
                 1ts vaniljesukker         /  1cdta de azucar avanillado
                 1yoghurt naturell        /             1 yogur natural

Begynn med å lage fyllet ditt mens du samtidig setter ovnen din på 175 grader slik at den varmer seg opp.Vask 3 av plommene dine og del dem i små biter,fjern steinene. Ha dem i en stekepanne på middels varme med litt smør og strø over sukkeret og kanelen.
La plommene putre på svak varme i en 4-5 minutter mens du av og til rører om , eller til plommene dine er myke og begynner å løse seg opp. Ta stekepannen av varmen og begynn med kakerøren din. Ha egg,yoghurt og sukker i bakebollen din og pisk det hele godt sammen på middels styrke.Smelt smøret ditt og ha det i røren din under omrøring.
Til slutt har du i mel ,vaniljesukker og bakepulver og pisker til du har en jevn og glatt røre.Ha deretter halvparten av røren din i en bakepapirkledt brødform. Jevn røren ut med en slikkepott før du fordeler jevnt ut over røren de kokte plommene dine.
Neste steg er å ha over resten av røren din jevnt ,bruk en slikkepott til å jevne røren ut, men vær varsom så den ikke blander seg med plommefyllet. Til slutt deler du opp den siste plommen din og legger den i ett mønster på toppen før du strør over litt kanel.

Kaken stekes deretter midt i ovnen på 175 grader i 40-45 minutter, bruk en kakenål til å kjenne etter om kaken din er ferdig stekt. Kakenålen skal komme tørr ut ,da er kaken din ferdig. La kaken avkjøles i formen i ca 5 minutter før du løfter den over på rist,til videre avkjøling,ved hjelp av bakepapiret.
Så har tiden kommet for å sette seg tilbake å nyte ,denne kaken smaker som sagt himmelsk og du skal ha god selvkontroll om du bare nøyer deg med en bit.Håper du fikk lyst til å bake nå og at du titter innom for flere oppskrifter på gode formkaker snart igjen, da formkaker er tema her inne på bloggen i september måned.
Ha en fin bakedag videre!

lunes, 2 de septiembre de 2019

Pistasj og bringebærkake

Hei alle sammen,det ble en litt lengre sommerferie her ifra bloggen en det jeg egentlig hadde tenkt meg , men det var veltrengt .Men nå er defenitivt sommerferien over for meg her i Spania også ,selvom gradestokken sier noe helt annet,så da er det tilbake til rutiner,skole og hverdagen igjen. Først ut etter sommerferien er en supergod kake som jeg har bakt flere ganger i sommer,den smaker nydelig og faller i smak hos alle som prøver den.
Denne grønne pistasj og bringebærkaken er lett å bake og jeg garanterer deg at du kommer til å like den og bake den flere ganger for den har en lei tendens til å bli spist opp med en gang. Om du vil prøve deg på denne nydelige formkaken trenger du følgende ingredienser: 

       100g usaltede pistasjnøtter     /         100g de pistachoes
                        2 egg                      /                 2 huevos
                   1,5dl sukker                 /            1,5dl de azucar
                    100g smør                  /         100g de mantequilla
                      1dl melk                    /              1dl de leche
                       3dl mel                     /             3dl de harina
                1ts bakepulver                /      1cdta de levadura royale
              grønn pastafarge              /             colorante verde
               120g bringebær               /          120g de frambuesas

Begynn med å ha egg og sukker i bakebollen din og pisk det fluffy.I mellomtiden smelter du smøret ditt enten i en kjele eller i mikroovnen din.
Neste steg er å finmale pistasjnøttene dine,ha dem i en food prossesor og kjør dem på medium styrke til de er finmalte.Pass på å bruke usaltede pistasjnøtter ellers blir ikke kaken din god.Ha de malte pistasjnøttene i røren din ,ta vare på ca 2 spiseskjeer til å pynte kaken med ,og pisk videre.
Ha deretter i det smeltede smøret og så har du i mel,bakepulver og melk vekselvis mens du hele tiden pisker på lav hastighet.Til slutt har du i ett par dråper med grønn pastafarge slik at du får en grønn røre,om du vil kan du godt hoppe over grønnfargen.
Til slutt vender du inn bringebærene dine i røren ved hjelp av en slikkepott, du kan bruke både frosne og friske bringebær,det blir like godt med begge. Ha så røren over i en bakepapirkledt brødform.
Varm opp ovnen din til 175 grader. Det siste du gjør før du setter kaken i ovnen er å strø over de 2 spiseskjeene med malte pistasjnøttene dine,deretter stekes kaken midt i ovnen i ca 35-40 minutter. 

Bruk en kakenål for å kjenne etter når kaken er ferdig stekt,kakenålen skal komme tørr ut.Så er det bare å gjøre seg klar til å nyte en myk kake, den har en nydelig smak og de friske bringebærene bryter fint med nøttesmaken.Som sagt en kake jeg virkelig annbefaler, den faller i smak hos alle. 
Skulle det mot formodning bli kake igjen kan den fint fryses.Håper du fikk bakelysten tilbake etter sommeren nå og at du titter innom meg snart igjen, jeg lover å oppdatere jevnlig her fremover nå.
Ha en fin bakedag videre!