4dl mel / 4dl de harina
1,5ts kardemomme / 1,5cdta de cardamommo
0,5ts salt / 0,5cdta de sal
1ts bakepulver / 1cdta de levadura royale
4dl melk / 4dl de leche
3 egg / 3 huevos
100g smør / 100g de matequilla
3ss chiafrø / 3cda de semillas de chia
120g revet brunost / 120g de queso de cabra dulce
Begynn med å smelte smøret ditt og rør det sammen med melken. Ha i salt,kardemomme og bakepulver og rør alt sammen.
Deretter har du i melet ditt litt etter litt mens du pisker kraftig slik at det ikke danner seg melklumper.Til slutt rører du inn de 3 eggene som du pisker sammen på forhånd.Sett deretter vaffelrøren din til å svelle på kjøkkenbenken i en halv time.
Når det har stått i en halv time har du i chiafrøene og river brunosten din rett i røra. Vend dem inn og varm opp vaffeljernet ditt.
Om røren din skulle bli for tykk rører du inn litt mere melk,chiafrøene suger nemlig til seg væske, jeg måtte ikke ha i ekstra melk denne gangen men se det ann.
Så er det bare å steke i vei og glede seg over duften av nystekte vafler som brer seg i huset. Som sagt så smaker de alldeles nydelig akkurat som de er eller med syltetøy på.
Jeg selv kjørte også luksusvarianten og toppet med både mere brunost og bringebærsyltetøy,slettes ikke å forakte. Litt morsomt å lage en vri på det tradisjonelle og når de attpåtil smaker som disse må man vel kunne si at det var vellykket.
Håper du fikk lyst til å feire vaffeldagen i dag nå ,og falt ikke disse vaflene i smak så finner du flere nydelige vaffeloppskrifter her på bloggen.
Happy vaffeldag!
No hay comentarios:
Publicar un comentario