Jeg har brukt spelt mel denne gangen og det gir luftige brød som holder seg ferske lenge. Om du vil prøve deg på denne oppskriften trenger du følgende ingredienser til to grønnkål og speltbrød;
200g cottage cheese / 200g cottage cheese
3dl blandet frø / 3dl semillas variadas
5dl varmt vann / 5dl aqua caliente
0,5dl olivenolje / 0,5dl aceite de oliva
50g gjær / 50g levadura fresca
500g spelt mel / 500g harina de espelta
ca. 500g grovbakstmel / ca 500g de harina integral
30g grønnkålchips* / 30g de kalechips*
Begynn med å ta ut cottage cheesen din av kjøleskapet slik at den oppnår romtemperatur. Ha deretter 5dl varmt vann, olivenolje og frøblandingen din i en bakebolle. Jeg brukte en pose med ferdigkjøpt frøblanding som bestod av solsikkefrø,gresskarfrø og pinjekjerner,men bruk det du måtte ha i hus,det viktigste er at du bruker 3 dl.
La deretter frøblandingen og vann og oljeblandingen din stå på kjøkkenbenken å trekke i ca 15 minutter. slik at frøene suger til seg litt av væsken.
Deretter setter du eltekroken på bakemaskinen din og har i gjæren din. Pisk på lav hastighet og ha i spelt melet ditt sammen med saltet. Til slutt har du i grovbakstmelet,se ann på mengden grovbakstmel du trenger,deigen din er klar når den slipper kanten på bakebollen.
Så er det klart for å ha i grønnkålchipsen din. Du kan enten bruke ferdigkjøpte eller du kan lage selv slik som jeg gjorde. *Oppskriften finner du her på bloggen og det gjør absolutt ikke noe om du lager dem dagen i forveien. Ha deretter grønnkålchipsen i brøddeigen din og elt videre til grønnkålen er godt blandet inn.
Deretter setter du deigen din til forheving, dekk til bakebollen din med ett kjøkkenhåndkle og la deigen din vokse seg dobbelt så stor. Det tar ca 30 til 40 minutter, tiden kommer litt ann på hvor høy temperatur det er i rommet du hever deigen din i.
Ha så deigen over på ett melet bakebord og del den i to like store deler som du former til to avlange brød. Legg brødene på en bakepapirkledt stekeplate og la brødene heve til dobbelt størrelse igjen under ett kjøkkenhåndkle.
Sett så ovnen din på 200 grader, når brødene er ferdig hevet pensler du dem med litt vann før du steker dem midt i ovnen i 45-55 minutter. Bank på undersiden av brødene for å sjekke om de er ferdig stekte,du hører en hul lyd når de er ferdige.
De får en helt nydelig stekeskorpe og som sagt saftige og myke brød. Grønnkålchipsen gir en nydelig smak til brødet og gjør det litt mer spennede å spise. Ett kjempegodt brød rett og slett,prøv gjerne denne oppskriften og gjør du det blir jeg kjempeglad for å høre hva du syntes.
Ha en fin bakedag videre!
No hay comentarios:
Publicar un comentario