Den går raskt å bake og ingrediensene som brukes har man som oftest i hus,og ett pluss i boka for meg er at de brune bananene unngår å havne i søpla. Om du vil prøve deg på dette nydelige kokos og bananbrødet trenger du følgende ingredienser:
240g mel / 240g de harina
2ts bakepulver / 2cdtas de levadura royal
1/2 ts salt / 1/2 cdta de sal
50g kokos / 50g de coco rallado
115g smør / 115g de mantequilla
150g sukker / 150g de azucar
3 overmodne bananer / 3 platanos maduros
1ts vaniljeekstrakt / 1cdta de extracto de vanilla
3 egg / 3 huevos
Begynn med å piske smøret og sukkeret ditt sammen til det får en luftig konsistens.Ha deretter i ett og ett egg og pisk godt imellom hvert egg.
Neste steg er å mose bananene dine med en gaffel før du har dem i røren også,pisk stadig med lav hastighet. Ha så i salt,vanijleekstrakt,bakepulver og de moste bananene dine pisk til du får en klumpefri røre.Deretter sikter du inn melet ditt før du til slutt har i kokosen og vender den inn med en slikkepott.
Deretter legger du bakekpapir i en brødform og varmer opp ovnen din til 175 grader.Ha så røren din i den bakepapirkledte brødformen og jevn ut toppen med en slikkepott, strø litt ekstra kokos på toppen av kaken før den stekes midt i ovnen i ca.50 minutter.
Bruk en kakenål til å kjenne etter om kaken er ferdig stekt,den skal komme tørr ut igjen.La kaken hvile noen minutter i formen når du tar den ut av ovnen før du flytter den over på rist for avkjøling.
Så er det bare å glede seg til å nyte denne gode kaken,passer fint til en god kopp kaffe eller med det finværet som det har vært i gamlelandet i det siste så er dette en super kake å ha med seg på stranda.Håper du ikke kaster dine brune bananer i søpla neste gang men prøver deg på denne.Ta gjerne turen innom meg her på bloggen igjen snart.
Ha rn fin bakedag videre!