viernes, 11 de mayo de 2012

Pimientos asados- grillet paprika

Grillsesongen er rett rundt hjørnet , eller i mitt tilfelle har den startet allerede for nå begynner det å bli varmt her nede i syd. Mitt forsett for denne års grillsesong er at jeg kal bli flinkere til å grille fisk og grønnsaker, for det går veldig mye i kjøtt på grillen her hjemme. Typisk spansk er å helgrille røde paprikaer, såkalte pimientos asados, fine som tilbehør både til fugl, fisk og kjøtt.
 Om grillsesongen lar vente på seg så kan du fint lage pimientos asados i ovnen. Her kommer fremgangsmåten på denne formen, med tanke på at den norske grillsesongen kan være meget variabel værmessig sett. Til pimientos asados trenger du følgende;


        ca.3-4 store røde paprika      /   ca. 3-4 pimientos asados
       en god klunk god olivenolje    /              aceite de oliva


Begynn med å sette stekeovnen din på 200 grader. Vask paprikaene dine godt. Norsk paprika er som regel en god del mindre enn den jeg kjøper her i Spania, pass på at du tar de største du finner når du handler. Jeg har skrevet 3-4 røde paprikaer i oppskriften, du må nok beregne noen flere for 3-4 røde paprikaer veier ca1,5 til 2 kg her i Spania (ja de er enorme), så ha dette i tankene når du handler inn. 
Legg paprikaene på en foliekledt bakeplate og sett dem inn midt i ovnen . La de steke i ca 30 - 40 minutter på en side , til skinnet "blåser" seg opp og de får en litt brent overflate, deretter snur du dem veldig forsiktig og steker dem like lenge på den andre siden.
 Om du gjør dette på grillen, pakker du hver enkelt paprika inn i stekefolie og legger disse pakkene rett på glørne, snu på dem av og til slik at de blir stekt på alle sider. Steketiden på grillen må du se ann selv , det er bare å åpne pakkene og sjekke om skinnet på paprikaene har blåst seg opp og blitt litt svart.
 La så paprikaene stå og avkjøle seg en stund på plata, før du starter på jobben med å rense dem. Når de blir kalde faller de sammen og blir flate , men ta det med ro, dette er helt normalt. Når de er passe kalde begynner du med å dra av skinnet på parikaen, dette er en klissete jobb, men skinnet løsner ganske så lett .
Deretter  tar du av stilken på paprikaene og kaster den. Så kommer jobben med å bli kvitt alle de små frøene inni paprikaen. Riv paprikaen i biter og dra fingrene dine over hver del slik at frøene blir dratt av. Det kan lønne seg å gjøre dette over vasken da det er en litt klissete affære.
Sitter det mange frø igjen , kan du skylle paprikaen i litt kaldt vann slik at de renner av , men det er vanligvis ikke nødvendig. Dette gjør du med alle paprikaene, de avrevne paprikabitene legger du på glass. Det vil forme seg litt væske i bunnen av glasset , når du har renset all paprikaen lar du glasset stå på benken i 10-20 minutter slik at væsken fra paprikaenen renner ut og deretter fyller du opp glasset med ekstra virgin olivenolje til det er helt fullt. Så kan du enten spise direkte eller sette glass på lokket og vente til resten av grillmaten er ferdig. Om du oppbevarer dem i kjøleskap holder de seg fint i 10 - 12 dager.Rensingen av paprikaen og oppbevaring er sevsagt akkurat den samme om du har grillet paprikaen din på glørne i grillen.
                            Ha en fin fredag og en fin grillsesong!

No hay comentarios:

Publicar un comentario