100g smør / 100g de mantequilla
2dl sukker / 2 dl de azucar
2dl mel / 2 dl de harina
1ts bakepulver / 1 chucaradita de levadura
2ts vaniljesukker / 2 ts azucar avanillado
2 egg / 2 huevos
bringebær / frambuesas
blåbær / arandanos
Begynn med å sette ovnen din på 175 grader. Mål så opp smøret og smelt det , la det så avkjøles . I mellomtiden legger du bakepapir i de små formene , oppskriften holder til 6 små former. Når smøret er kaldt er det bare å finne frem og måle opp sukker, mel ,bakepulver og vaniljesukker. Visp så sammen eggene med alle de tørre ingrediensene i en bolle, deretter har du i det nå avkjølte smeltede smøret.
Rør til du får en glatt røre, det tar bare ett par minutter, hell deretter røren over i de små bakepapirkledte formene. Formene bør være 3/4 fulle, de hever litt under steking og dessuten skal du nå ha i bærene.
Dytt så ned i røren renvaskede bringebær og blåbær, jeg pleier å ha en 4-5 blåbær og 3-4 bringebær i hver terte. Ikke ta for mange selvom det er fristende, for blir det for mange vil ikke tertene dine henge sammen når de er stekte. Stek så tertene på nederste rille i 20-25 minutter på 175 grader.
Avkjøl tertene litt på rist før du forsiktig løsner dem fra formene og drar av bakepapiret før de er klare for servering. Server gjerne med flere friske bær og litt vaniljeis.
De kan også fint fryses, og om du lar de tine på benken og få ett par minutter i ovnen før de serveres igjen blir de som nystekte.
Ha en fin sommerdag videre!
No hay comentarios:
Publicar un comentario