domingo, 13 de mayo de 2012

Foccacia med basilikum

Godt brød er en nødvendighet ,og denne varianten av foccacia er veldig godt og kan fort bli en nødvendighet. Ett tygg og du er hekta,herved er du advart.
 Foccaciaen passer fint til grilling, på koldtbordet, til frokosten kort sagt til det meste. Om du vil prøve trenger du følgende;


              25g gjær                 /    25g de levadura fresca
               4dl vann                 /             4 dl de aqua
         0,5dl olivenolje              /    0,5dl de aceite de oliva
                1ts salt                  /      1 chucaradita de sal
      1dl hakket basilikum       /   1dl de albahaca cortada
               ca. 1l mel               /          ca. 1l de harina
                 havsalt                 /          sal de escamas
    2-3 soltørkede tomater     /        2-3 tomates secos
               rosmarin                /                   tomillo


Begynn med å  klippe basilikum i småbiter , jeg synes det er lettere å klippe med en saks enn å hakke, til du har ca. 1 dl med hakket basilikum. Deretter smuldrer du gjæren din i bakebollen. Tilsett deretter vannet som bør være 37 grader varmt. Rør ut gjæren i vannet , ha i olivenoljen, saltet og den hakkede basilikumen.
 Sett så eltekroken på maskinen og ha i melet litt etter litt mens deigen eltes. Den er ferdig når den slipper kanten på bakebollen . La så deigen heve til dobbelt størrelse ca.40 minutter .
 Mens deigen hever setter du ovnen din på 250 grader og kler en langpanne på 30X40cm med bakepapir. Finn frem havsalt og kutt opp de soltørkede tomatene i små biter. Ha så deigen over i langpannen og trykk den ut slik at den dekker hele formen. Lag små groper i deigen og tykk inn biter av de soltørkede tomatene og små biter av rosmarin. Ringle over 1 spiseskje eller 2 med olivenolje og til slutt strør du over godt med havsalt. 
Stekes så midt i ovnen i 15-20 minutter, avkjøles på rist, men kan med fordel spises lunkent om du ikke har tid til å vente på at det blir helt kaldt. Om det skulle bli noe til overs kan foccaciaen fint fryses, varm den opp litt i ovnen etter at den har tint og den blir som nystekt igjen.
                                      Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario