miércoles, 18 de enero de 2012

Eplemuffins med crumble

Epler er det aldri tomt for her i huset, det spises kilovis i uka og favoritten for tiden er slaget Pink Lady, de er sprø, passe sure og saftige. Disse egner seg også ypperlig for bruk i bakverk og nettopp dette ble testet ut på fredag.
Denne gangen ble det eplemuffins med crumble, en oppskrift jeg har skrevet opp fra bloggen http://bakverkochfikastunder.blogspot.com/ på en av mine mange surferunder etter oppskrifter på nett. Disse ble utrolig gode, hver enkelt muffins er som en lite eplekake i seg selv.
Disse kan også serveres som dessert med en liten klatt vaniljeis ved siden av. Disse fikk topp karakter her i huset , og 4 åringen erklærte at mamma disse vil jeg ha i matpakka neste gang jeg skal på skolen, og det er jo ett godt tegn.
Om du vil prøve trenger du til fyllet;

            2 epler               /               2 manzanas
        2 ss sukker           /         2 chucaras de azucar
         2 ts kanel             /       2 chucaraditas de canela
         1 ss smør            /        1 chucara de mantequilla

Begynn med å skrelle eplene og skjære dem i små terninger.
Ha så smøret i en stekepanne som du setter på middels varme. Når smøret er smeltet har du oppi eplebitene , sukkeret og kanel, rør godt mens det hele varmes opp. Jeg lot det stå på plata i ca 5 min deretter tar du det av og lar det avkjøle seg litt.
Sett ovnen din på 225 grader , 200 om du bruker varmluft. Imens lager du crumble som du skal ha på toppen av muffinsene, og til den trenger du dette;

           75 g kaldt smør               /       75 g de mantequilla fria
                 1 dl mel                      /                 1 dl de harina
               1 dl sukker                  /                  1 dl de azucar
            2 dl havregryn                /        2 dl de copos de avena

Bland alt de tørre i en bolle, ha i smøret og kna det hele sammen med hendene , det skal bli en smulete masse .
 Sett den i kjøleskapet mens lager du muffinsrøra , og til den trenger du;

       100g smør         /         100 g de mantequilla
          2 egg              /                  2 huevos
    1,5 dl sukker        /             1,5 dl de azucar
 1 ts vaniljesukker   /   1 chucaradita de azucar vanillado
       2 dl. melk          /                2 dl de leche
        4 dl mel           /                4 dl de harina
 2 ts bakepulver     /    2 chucaraditas de levadura royal
   en klype salt       /               un pincho de sal

 Begynn med å smelte smøret.  Visp så sammen egg , sukker og vaniljesukker, deretter tilsetter du det smeltede smøret og melken. Rør inn mel , bakepulver og salt. Til slutt rører du forsiktig inn epleblandingen din i røra.
 Fordel så røra i muffinsformene men fyll dem bare 2/3 fulle. I orginaloppskriften står det at dette blir 12 store muffins , men jeg hadde ingen store amerikanske muffinsformer så jeg fikk 24  "vanlig" muffins istedet. På toppen av muffinsen fordeler du crumble, så steker du dem i ovnen i ca.20 minutter, følg med mot slutten for crumble kan fort bli litt brent på toppen og det vil man jo ikke.

Så er det bare å la dem avkjøles litt mens du koker deg en kopp kaffe eller te , nytes i solveggen om det er mulig.


Hvis ikke spiller det ingen rolle hvor de spises de er nydlige uansett. Har også prøvd å fryse noen så kommer tilbake med resultatet av dette ved en senere annledning.

                                                 Ha en fin bakedag !

No hay comentarios:

Publicar un comentario