Epler er det aldri tomt for her i huset, det spises kilovis i uka og favoritten for tiden er slaget Pink Lady, de er sprø, passe sure og saftige. Disse egner seg også ypperlig for bruk i bakverk og nettopp dette ble testet ut på fredag.
Denne gangen ble det eplemuffins med crumble, en oppskrift jeg har skrevet opp fra bloggen http://bakverkochfikastunder.blogspot.com/ på en av mine mange surferunder etter oppskrifter på nett. Disse ble utrolig gode, hver enkelt muffins er som en lite eplekake i seg selv.
Disse kan også serveres som dessert med en liten klatt vaniljeis ved siden av. Disse fikk topp karakter her i huset , og 4 åringen erklærte at mamma disse vil jeg ha i matpakka neste gang jeg skal på skolen, og det er jo ett godt tegn.
Om du vil prøve trenger du til fyllet;
2 epler / 2 manzanas
2 ss sukker / 2 chucaras de azucar
2 ts kanel / 2 chucaraditas de canela
1 ss smør / 1 chucara de mantequilla
Begynn med å skrelle eplene og skjære dem i små terninger.
Ha så smøret i en stekepanne som du setter på middels varme. Når smøret er smeltet har du oppi eplebitene , sukkeret og kanel, rør godt mens det hele varmes opp. Jeg lot det stå på plata i ca 5 min deretter tar du det av og lar det avkjøle seg litt.
Sett ovnen din på 225 grader , 200 om du bruker varmluft. Imens lager du crumble som du skal ha på toppen av muffinsene, og til den trenger du dette;
75 g kaldt smør / 75 g de mantequilla fria
1 dl mel / 1 dl de harina
1 dl sukker / 1 dl de azucar
2 dl havregryn / 2 dl de copos de avena
Bland alt de tørre i en bolle, ha i smøret og kna det hele sammen med hendene , det skal bli en smulete masse .
Sett den i kjøleskapet mens lager du muffinsrøra , og til den trenger du;
100g smør / 100 g de mantequilla
2 egg / 2 huevos
1,5 dl sukker / 1,5 dl de azucar
1 ts vaniljesukker / 1 chucaradita de azucar vanillado
2 dl. melk / 2 dl de leche
4 dl mel / 4 dl de harina
2 ts bakepulver / 2 chucaraditas de levadura royal
en klype salt / un pincho de sal
Begynn med å smelte smøret. Visp så sammen egg , sukker og vaniljesukker, deretter tilsetter du det smeltede smøret og melken. Rør inn mel , bakepulver og salt. Til slutt rører du forsiktig inn epleblandingen din i røra.
Fordel så røra i muffinsformene men fyll dem bare 2/3 fulle. I orginaloppskriften står det at dette blir 12 store muffins , men jeg hadde ingen store amerikanske muffinsformer så jeg fikk 24 "vanlig" muffins istedet. På toppen av muffinsen fordeler du crumble, så steker du dem i ovnen i ca.20 minutter, følg med mot slutten for crumble kan fort bli litt brent på toppen og det vil man jo ikke.
Så er det bare å la dem avkjøles litt mens du koker deg en kopp kaffe eller te , nytes i solveggen om det er mulig.
Hvis ikke spiller det ingen rolle hvor de spises de er nydlige uansett. Har også prøvd å fryse noen så kommer tilbake med resultatet av dette ved en senere annledning.
Ha en fin bakedag !
No hay comentarios:
Publicar un comentario