GODT NYTT ÅR til alle mine gamle og nye lesere. 2012 har begynt , jeg er tilbake i spania etter julefeiring i Norge og har fortsatt fri i noen dager. Fridagene nytes hjemme med mine to små og det blir ikke så mye tid til baking , men litt cookies må man ha. Nå som julekakene er spist opp er det viktig å trappe ned på kakeinntaket sakte men sikkert , ellers kan det jo oppstå abstinenser og det er farlig det. Slankekuren må vente en stund til her i huset, om du trapper ned sakte men sikkert som meg annbefales disse sterkt. Dette er en utrolig enkel måte å lage cookies på, du lager helt enkelt en kjempecookie som du steker for deretter å dele den opp som du selv vil når den er ferdig stekt. Disse cookiene blir deilig seige og kombinasjonen av mørk sjokolade og kokos er nydelig.
Om du vil prøve trenger du til ca.24 cookies dette;
115g smør / 115g de mantequilla
75g sukker / 75g de azucar
75g brunt sukker / 75g de azucar moreno
1 egg / 1 huevo
1ts vaniljeessens / 1 chucaradita de aroma de vanilla
1ts natron / 1 cucharadita de bicarbonato
3 ss kokos / 3 chucaras de coco
160g mel / 160g de harina
100g mørk sjokolade / 100g de chocolate negro
Begynn med å sette ovnen din på 180 grader. Hakk så sjokoladen din i små biter, om du ikke er så heldig å ha ferdiglagede sjokolade drops da. Jeg brukte 70 prosent sjokolade, det gir en sterk sjokoladesmak på cookiene.
Deretter har du sukker , brunt sukker , vaniljeessens og smøret i bakebollen din. Det er viktig at smøret er romtemperert og mykt , rør det hele sammen til du får en jevn "krem" . Så har du i egget og lar det piske videre til det er godt blandet. Ha i kokos og la det piskes inn før du sikter i natron og melet. Rør det sammen til du får en litt klissete røre. Til slutt vender du inn sjokoladen med en slikkepott.
Legg så bakepapir på en stekeplate og bruk hendene dine til å trykke ut en stor cookie på stekeplaten. Ikke trykk den helt ut til kantene for kjempecookien hever litt under steking. Tykkelsen på kjempecookien din bør være mellom 6-8 mm. Så setter du den inn midt i ovnen i ca 20 minutter, kaken skal bli lett gylden, når den får litt farge er den ferdig. Ta den ut av ovnen og avkjøl den noe,
Når den har avkjølt seg i en 5 minutters tid, eller den har blitt så kald at du klarer å ta i den uten å brenne av deg fingertuppene dine, er det tid for å skjære opp kjempecookien slik at du får individuelle cookies. Jeg brukte en form og trykket ut cookisene denne gangen, men det går like bra med en kniv eller bare helt enkelt bryte den i passe store biter.
Så lar du cookisene avkjøle seg helt , eller nyt en varm med ett glass melk. Jeg fikk 24 cookis denne gangen og avskjæret ble også spist opp, så hvor mange cookies du får av denne oppskriften avhenger av hvordan du skjærer dem ut. Uansett bør de oppbevares i en tett boks, de holder seg fint i ett par uker , om det blir noen igjen da. Mine holdt i 3 dager før boksen var tom. Disse smaker veldig godt og er litt seige i midten som cookies skal være.
Ha en fin bakedag videre!
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
mmmmm!!! tienen un aspecto estupendo!! seguro están deliciosas!
ResponderEliminarFeliz año nuevo para ti los tuyos, que esté cardado de salu y alegria para vosotros! Da & Mer
Lo mismo para vosotros y a ver si nos vemos un dia de estoa y siii son buenas me los como como pipas jeje
ResponderEliminar