Disse er lette å bake,litt tricky å kjevle ut ,men ikke vanskelig du må bare ha litt tålmodighet.Om du vil prøve deg på ca 20 av disse parmesan og olivenkjeksen trenger du følgende ingredienser;
110g revet parmesan / 110g de parmesano rallado
110g smør / 110g de mantequilla
1 klype salt / un pincho de sal
2 eggeplommer / 2 yemas de huevo
100g sorte oliven / 100g aceitunas negras
2ts oregano / 2cdtas de oregano
225g mel / 225g de harina
Begynn med å finrive parmesanosten din og ha den i bakebollen sammen med smør,salt,oregano og mel.
Pisk det hele sammen du får noe som ligner på brødsmuler, ha så i de to eggeplommene dine og pisk videre. Ser det veldig tørt ut og om deigen ikke begynner å holde sammen kan du ha i en spiseskje eller to med vann.
Når det er store smuler stopper du bakemaskinen din og har i de sorte olivenene dine som du på forhånd har skåret i fine skiver.
Kna det hele sammen for hånd,det blir en litt klissete deig men det gjør ikke noe. Pakk så deigen inn i plastfolie og la den ligge 30 minutter i kjøleskapet. Kna den litt opp når du tar den ut og kjevl den ca 1 cm tykk.
Trykk ut hjerter og legg dem med litt avstand på ett bakepapirkledt stekebrett.Deigen kan være litt vrien å kjevle ut, men kna den sammen mange ganger og ha godt med mel under så skulle det gå bra.
Kjeksen stekes så midt i ovnen på 180 grader i 10-12 minutter. Kjeksene får en gyllen farge i kantene når de er ferdig stekte. La de avkjøles på stekeplaten før du gjør deg klar til å nyte disse godbitene.
Disse er supergode og veldig smakfulle akkurat som de er,sammen med ett glass rødvin,men er du som meg glad i ost så legg gjerne litt ost på toppen av disse kjeksene også.Fine å overraske noen med på Valentines dagen eller kanskje du har en mamma som ville like dissetil morsdagen.Håper du fikk lyst på tapas nå.
Ha en fin fredag!
No hay comentarios:
Publicar un comentario