Om du vil prøve deg på denne morelliskaken trenger du følgende ingredienser;
500g moreller / 500g de cerezas
400g fløte / 400g de nata
370g kondensert melk / 370g leche condensada
100g sukker / 100g de azucar
1 kanelstang / 1 palito de canela
1/2 sitron / 1/2 limon
Begynn med å rense morellene dine for steiner,litt tidkrevende men det går raskt når du får dreisen på det.Ha så morellene i en kjele,IKKE glem å ta av noen hele moreller til dekorasjon når kaken er ferdig,det glemte jeg som du kan se av bildet på kaken😏
Ha så saften av den halve sitronen,sukkeret og kanelstangen din i den samme kjelen,kok det opp og la det putre på ovnen i ca 15 minutter.La så morellrøren avkjøles litt.Samtidig pisker du fløten din til krem.
Når du har en tykk og kraftig krem pisker du inn den kondenserte melken din litt etter litt. La den blandes godt med kremen din før du har i mere.
Når all den kondenserte melken er pisket inn har du halvparten av fløteblandingen din i en brødform.I midten fordeler du morellblandingen din,før du til sist heller over resten av fløteblandingen din og jevner til toppen med en slikkepott.
Sett deretter morelliskaken i fryseren din i minst 4 timer,slik at den får tid til å fryse helt igjennom.Det var det hele,som sagt ganske så enkelt og resultatet smaker helt fortreffelig.
Om du syntes det er vanskelig å få iskaken ut av formen din så sett den ett minutt ned i kokende vann så løsner den av seg selv når du snur brødformen på hodet.Titt gjerne innom snart igjen ,jeg fortsette med temaet iskaker en stund til,så det kommer flere avkjølende lekkerbisker her inne på bloggen fremover.
Ha en fin bakedag!
No hay comentarios:
Publicar un comentario