En ting som er viktig å huske på når det gjelder iskaker,er at du bør ta dem ut av fryseren ca 10 minutter før de skal serveres og deles opp,slik at de rekker å bli litt myke før de skal skjæres i.Til denne kokosiskaken trenger du følgende ingredienser;
Til iskakebunnen;
180g sjokoladekjeks / 180g de galletas de chocolate
70g smør / 70g de mantequilla
Til selve iskaken;
360ml kokosmelk / 360ml de leche de coco
7 gelatinblad / 7 hojas de gelatina
100g sukker / 100g de azucar
360ml fløte / 360ml de nata
3ss rom / 3 cda de ron
Begynn med å lage kakebunnen din.Kjør sjokoladekjeksen din til smuler i en foodprocessor.Smelt smøret ditt og bland det sammen med sjokoladekjekssmulene til du får en fast masse.Trykk så massen ut i bunnen av kakeformen din ved hjelp av en skje,jeg brukte en 20 cm kakeform.
Mens bunnen din står i fryseren lager du selve kokosiskaken din.Begynn med å legge gelatinplatene dine i kaldt vann og la dem ligge i 10 minutter.I mellomtiden har du kokosmelken og halvparten av sukkeret sammen med romen din i en kjele og la det koke opp.
Når det har kokt opp tar du kjelen av platen,klemmer vannet ut av gelatinplatene dine og rører dem inn i den varme kokosmelken.La det hele avkjøles en stund.Pisk deretter fløten din til krem og ha i resten av sukkeret underveis.Så vender du inn kremen din i kokosmelk blandingen og passer på at det hele blir godt blandet.
Deretter heller du iskremblandingen over sjokoladebunnen og setter det hele tilbake i fryseren til det hele stivner,det tar litt tid ,men resultatet er vel verdt ventetiden.Jeg pyntet med farget kokos men det gjør du som du vil med.
Dette er en supergod iskake spør du meg og kombinasjonen sjokolade og kokos er en sikker vinner - alltid! Håper du fikk lyst på en iskake nå,jeg lover deg at du ikke vil bli skuffet.Takk for besøket og så håper jeg du titter innom snart igjen her på bloggen.
Ha en fin bakedag videre!
No hay comentarios:
Publicar un comentario