Men man skal ikke kimse av klassikere denne smaker nydelig og den er lett å lykkes med, så ikke ett vondt ord om denne.Så skal du ha bursdagsselskap snart så kanskje det er på tide å bake denne klassikeren som litt ufortjent hadde gått i glemmeboka mi. Om du vil prøve deg på en tropisk aroma kake trenger du følgende ingredienser;
220g smør / 220g de mantequilla
3dl sukker / 3dl de azucar
4egg / 4huevos
350g mel / 350g de harina
2ts bakepulver / 2cdtas de levadura royale
1ts kanel / 1cdta de canela
1ts muskattnøtt / 1cdta de nuez moscada
2dl melk / 2del de leche
2ss kakao / 2cda de cacao
Til glasuren;
375g melis / 375g de azucar glace
4ss sterk kaffe / 4cda de cafe
75g smør / 75g de mantequilla
1,5ss kakao / 1,5cda de cacao
Begynn med å piske smør og sukker luftig,husk å bruke romtemperert mykt smør. Deretter har du i ett og ett egg, pisk godt mellom hvert egg du har i.
Ha så i resten av ingrediensene litt etter litt, men vent med å ha i kakaoen din. Når røren er ferdig pisket, heller du 3/4 av røren i en bakepapirkledt 20x30cm langpanne.
I den resterende røren pisker du inn kakaoen din, du kan gjerne sikte inn kakaoen da den har en tendens til å klumpe seg sammen,og kakaoklumper i røren vil vi ikke ha.
Når den er ferdig blandet heller du den over den lyse røren din i langpannen,deretter trenger du en tannpirker. Sett tannpirkeren ned i langpannen og dra den rundt slik at de to rørene blander seg med hverandre. Kaken stekes så midt i ovnen på 180 grader i 25-35 minutter, bruk en kakepinne for å kjenne etter når kaken er ferdig. La den avkjøles i ca 10 minutter i formen før du flytter den over på rist til den er ferdig avkjølt. Mens kaken avkjøles lager du ferdig glasuren. Ha smør,kakao og kaffe i en bakebolle. Pisk godt og ha i melisen litt etter litt.Bruk deretter en slikkepott til å spre glasuren over kaken.Jeg pyntet også med litt fargerike sukkerperler, men det er valgfritt. Smaker kjempegodt og den bringer fram minner om mange bursdager hos meg,dessuten falt den i smak hos den yngre garden her i huset så denne kommer nok til heder og ære på kakebordet igjen.Håper du fikk lyst til å prøve deg. Ha en fin bakedag videre!
No hay comentarios:
Publicar un comentario