Deigen trenger bare å heve ett kvarters tid ,så dette er fint noe du kan lage på morgenkvisten og dermed få ferskt brød til frokost uansett hvor langt unna butikken du måtte befinne deg.Om du fikk lyst til å prøve trenger du følgende ingredienser til ca 15 små frokostbrød;
ca 8dl mel / ca 8dl de harina
75g smør / 75g de mantequilla
1ts salt / 1cdta de sal
25g gjær / 25g de levadura fresca
3dl vann / 3dl de aqua
3ss linfrø / 3cda de semillas de lino
3ss solsikkefrø / 3 cda de pipas
3ss havregryn / 3cda de copos de avena
Begynn med å smuldre smøret ditt inn i ca 6 dl av melet ditt med fingrene til du får en kornete blanding.Tilsett så saltet og bland det godt. Ha deretter lunkent vann og gjær i en annen bolle, rør godt til all gjæren er oppløst.
Tilsett så linfrø,solsikkefrø og havregryn i melblandingen og rør godt. Ha deretter i vann og gjærblandingen din litt etter litt , rør sammen med en slev og til slutt bruker du hendene til å kna det hele sammen til en fast deig.
Blir deigen din veldig seig ,har du i litt mere mel, du har ca 2 dl å gå på, jeg ender som regel opp med å bruke ca 7,5 dl mel totalt. Sett så deigen på ett lunt sted , med ett kjøkkenhåndkle over seg i minimum 15 minutter . Om den står litt lenger gjør ikke det noe.
Når deigen er ferdig hevet har du den over på ett melet bakebord og deler den opp i ca 15 deler. Trill hver enkelt del rund før du klapper den flate med håndflaten. Sett en stor stekepanne på platen, med litt olivenolje i, på middels varme.
Stek så brødene ett par minutter på hver side i stekepannen. De hever seg litt opp og skal få en lysebrun farge før de er ferdige. Vær forsiktig så du ikke bruker for varm stekepanne , da blir brødene brent utenpå men rå inni.
Hvor mange du får plass til i stekepannen om gangen kommer ann på hvor store du lager brødene dine. Serveres rykende varme på frokostbordet med favorittpålegget ditt, Garantert suksess, det kan jeg love deg.
Skulle du mot formodning få brød til overs kan du varme dem opp igjen i en brødrister, dette er imidlertidig ferskvare og de smaker ikke like godt neste dag. Men om du lager disse er det rart om det blir noen til overs,dessuten har man vel en tendens til å spise litt mere enn vanlig når det dreier seg om påskefrokoster,ihvertfall jeg.
Håper du fikk lyst til å prøve, om du gjør det blir jeg veldig glad for tilbakemeldinger enten her inne på bloggen eller på Instagram, heter Bakemester Snipp der også,og der kan du også følge min påskeferie hjemme i norge.
Ha en fin bakedag videre!
No hay comentarios:
Publicar un comentario