1 liter h-melk / 1l de leche entera
200g ris / 200g de arroz
125g sukker / 125g de azucar
25g smør / 25g de mantequilla
2 kanelstenger / 2 ramas de canela
skallet av en halv sitron / la piel de medio limon
skallet av en halv appelsin / la piel de media naraja.
Begynn med å skylle risen din godt i ett dørslag under kaldt vann, la det renne en god stund til vannet som renner ut er helt klart og ikke hvitaktig i fargen. Ha deretter skallet av en halv sitron,skallet av en halv appelsin,to kanelstenger og sukkeret sammen med melken din i en tykkbunnet kjele.
La så det hele koke opp,når sukkeret ditt har løst seg opp så er det klart for å ha i risen.Rør inn risen og pass på at det koker opp igjen, skru ned varmen. Rør om stadig vekk og pass på at ikke varmen din er for høy slik at risen brenner seg fast i bunnen. Det trengs litt tålmodighet,men belønningen er en utrolig kremete og god dessert så det er vel verdt det.
Blir arroz con leche desserten stående til avkjøling med disse i får den nemlig en bitter smak,og det vil vi ikke ha.Jeg serverer alltid mine arroz con leche med kanel på. Som sagt så er dette en klassisk og veldig populær spansk dessert, særlig i disse juletider.
Jeg tenker det kan være gøy å prøve noe nytt sammen med de ellers så tradisjonelle norske julemåltidene rundt omkring. Arroz con leche passer fint som dessert til norsk julemat,det kan jeg love dere, og oppskriften den kommer i fra mannens farmor så den er velprøvd. Jeg lover at det smaker fortreffelig.
No hay comentarios:
Publicar un comentario