I den ukentlige testingen av kjeks her i huset var turen kommet til disse seige sjokoladecookisene. De skuffet ikke, seige og fulle av sjokoladesmak.
Gode sammen med ett stort glass melk eller litt vaniljeis om det skulle passe bedre. Jeg fikk 26 seige cookies av denne oppskriften, jeg kan avsløre at det slett ikke var så mange som fant veien til oppbevaringsboksen. Dette trenger du om du vil prøve;
290g mørk sjokolade / 290g de chocolate negro
50g smør / 50g de mantequilla
90g mel / 90g de harina
0,5ts bakepulver / 0,5 chucaradita de levadura royale
en klype salt / un pincho de sal
2 egg / 2 huevos
250g sukker / 250g de azucar
1ts vaniljeessens / 1 chucaradita de aroma de vanilla
Begynn med å sette ovnen din på 180 grader. Smelt så smøret ditt og ha i 175 gram av den mørke sjokoladen slik at den smelter også. La blandingen avkjøles noe. I mellomtiden visper du eggedosis av eggene, sukkeret og vaniljeessensen. Pisk den luftig og fin. Hakk de resterende 115g av den mørke sjokolade i små biter eller om du har kan du bruke sjokoladeknapper , det gjorde jeg.
Bland og sikt de tørre ingrediensene i en annen bolle, det vil si melet, saltet og bakepulveret. Så pisker du inn den smeltede sjokoladeblandingen i eggedosisen før du har i melblandingen og pisker det hele til en jevn røre.
Helt til slutt vender du inn resten av den hakkede sjokoladen. Legg så skjefuller av røren på en bakepapirkledt bakeplate, ha god avstand mellom cookisene for de flyter ut en god del under stekingen. Ikke lag dem for stor heller for dette er mektige saker, prøvestek gjerne en først slik at du bedre kan beregne mengden røre som trengs til en cookie.
Settes så midt i ovnen på 180 grader og stekes i 10-12 minutter. Cookisene er fortsatt myke når de kommer ut av ovnen så flytt dem over på rist, med bakepapiret som følge til avkjøling.
Smaker nydelig varme og krever som sagt litt melk eller en sterk kopp kaffe som selskap for dette er søte saker. Nydelig , seigt og herlig søtt!
Ha en fin dag videre!
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario