25g gjær / 25g de levadura fresca
4dl vann / 4 dl de aqua
0,5dl olivenolje / 0,5dl de aceite de oliva
1ts salt / 1 chucaradita de sal
1dl hakket basilikum / 1dl de albahaca cortada
ca. 1l mel / ca. 1l de harina
havsalt / sal de escamas
2-3 soltørkede tomater / 2-3 tomates secos
rosmarin / tomillo
Begynn med å klippe basilikum i småbiter , jeg synes det er lettere å klippe med en saks enn å hakke, til du har ca. 1 dl med hakket basilikum. Deretter smuldrer du gjæren din i bakebollen. Tilsett deretter vannet som bør være 37 grader varmt. Rør ut gjæren i vannet , ha i olivenoljen, saltet og den hakkede basilikumen.
Sett så eltekroken på maskinen og ha i melet litt etter litt mens deigen eltes. Den er ferdig når den slipper kanten på bakebollen . La så deigen heve til dobbelt størrelse ca.40 minutter .
Mens deigen hever setter du ovnen din på 250 grader og kler en langpanne på 30X40cm med bakepapir. Finn frem havsalt og kutt opp de soltørkede tomatene i små biter. Ha så deigen over i langpannen og trykk den ut slik at den dekker hele formen. Lag små groper i deigen og tykk inn biter av de soltørkede tomatene og små biter av rosmarin. Ringle over 1 spiseskje eller 2 med olivenolje og til slutt strør du over godt med havsalt.
Stekes så midt i ovnen i 15-20 minutter, avkjøles på rist, men kan med fordel spises lunkent om du ikke har tid til å vente på at det blir helt kaldt. Om det skulle bli noe til overs kan foccaciaen fint fryses, varm den opp litt i ovnen etter at den har tint og den blir som nystekt igjen.
Ha en fin bakedag videre!
No hay comentarios:
Publicar un comentario