Om du vil prøve deg på 3 hjertebrytebrød som disse trenger du følgende ingredienser;
200g cottage cheese / 200g de cottage cheese
5dl vann / 5dl de aqua
50g gjær / 50g de levadura fresca
1ts salt / 1cdta de sal
5ss pesto / 5cda de pesto
700g grovbakstmel / 700g de harina integral
1dl solsikkefrø / 1dl de semillas de girasol
1dl sesamfrø / 1dl de semillas de sesamo
50g revet parmesan / 50g de parmesano rallado
ca. 250g speltmel / 250,g de harina de espelta
Begynn med å blande cottage cheese, og vann sammen. Om cottage cheesen din er kald så bruk varmt vann slik at temperaturen på væsken blir ca 37 grader når du blander det hele sammen.Rør deretter inn pestoen din og gjæren.
Neste steg er å finrive 50 gram parmesanost og ha det i væskeblandingen din,sammen med sesamfrø og solsikkefrø. Bland det godt sammen og la det svelle i 5 minutter.
Nå setter du eltekroken på bakemaskinen din og har i 700g grovbakstmel og elter det godt inn. Til slutt har du i speltmel til deigen din slipper bollekanten og blir fast og slett.Du trenger ca 250 g speltmel,men se det ann.
Sett deretter deigen til heving til den blir dobbelt så stor ,det tar ca 60 minutter alt ettersom hvor varmt det er i rommet hvor den heves.Dekk den til med ett kjøkkenhåndkle og smør deg med tålmodighet jo lengre den hever jo luftigere blir brødene.Når den er ferdig hevet elter du den litt sammen før du deler den i to.
Del deretter hver halvdel i 16 like store deler som du ruller til rundstykker, legg dem tett i tett i hjerteformene dine og sett dem til å heve igjen til de er dobbelt så store. Du kan fint bruke en rund kakeform også eller du kan forme deigen til to vanlige brød,det er opp til deg.
Når de er ferdig hevet pensler du brødene med litt vann før du strør over litt valmuefrø,deretter stekes de midt i ovnen på 200 grader i 25-30 minutter.Husk å følge med mot slutten av steketiden da det går fort slik at du ikke får brente brød. Du skal høre en hul lyd når du banker på undersiden av brytebrødene ,da er de ferdig stekte.
La brødene avkjøles i formen i ca 5 minutter før du hvelver dem over på rist og lar de avkjøles videre. Jeg lover deg at dette er ett smaksrikt brytebrød, og hvem setter vel ikke pris på å få ett hjemmebakt brød på Valentinesdagen,så løp på kjøkkenet og sett igang slik at du kan glede noen på Valentinesdagen.
Håper du fikk lyst til å bake litt nå,og skulle du ikke spise opp alt brødet med en gang kan de fint fryses om du vil det. Ha en super mandag videre og vær litt ekstra snille mot hverandre denne Valentinesuken. Titt gjerne innom snart igjen.
Ha en fin dag!
No hay comentarios:
Publicar un comentario