Dessuten dufter det jul i hele huset når man baker disse så det er bare positive ting å si om disse kryddermuffinsene. Om du vil prøve deg trenger du først å lage din egen krydderblanding;
0,5ts kardemomme / 0,5cdta de cardamomma
0,5ts allehånde / 0,5cdta pimienta de jamaica
1ts kanel / 1cdta de canela
0,5ts nellik / 0,5 cdta de clavo molido
1,5ts ingefær / 0,5cdta de jenjibre
Til ca 12 kryddermuffins;
2,5dl melk / 2,5dl de leche
1ss sitronsaft / 1cda de zumo de limon
115g mel / 115g de harina
85g sammalt mel / 85g de harina integral
160g brunt sukker / 160g de azucar moreno
1ts bakepulver / 1cdta de levadura royale
1ts natron / 1cdta de natron
1 klype salt / 1 pincho de sal
1ts vaniljesukker / 1cdta de azucar avanillado
60ml solsikkeolje / 60ml de aceite de girasol
1 egg / 1 huevo
40g pistasjnøtter / 40g de pistachoes
1,5ts kryddeblanding / 1,5cdta mezcla de especies
Til safranfrostingen trenger du;
2dl fløte / 2dl de nata
ca.15ss melis / ca.15cdta de azucar glace
100g philadelfiaost / 100g de queso philadelfia
0,2mg safran / 0,2mg de azafran
Begynn med å blande sammen krydderblandingen din.Deretter blander du melken din sammen med sitronsaften og lar den stå på kjøkkenbenken i 5 minutter. Det ser ut som om melken skiller seg, ta det helt med ro det skal være slik.
Neste steg er å kjøre pistasjnøttene dine i en foodprocessor slik at de blir finmalt.Bruk pistasjnøtter uten salt, det smaker best,om du ikke får tak i de uten salt så kutt ut saltet i oppskriften og bruk pistasjnøtter med salt.
Ha deretter det brune sukkeret,mel og alle de andre tørre ingrediensene i en bakebolle. I en annen bolle pisker du sammen egget ditt med oljen . Ha deretter i sitronmelken din og den tørre blandingen din vekselvis.Til slutt har du i 1,5ts av krydderblandingen.
Slå deretter av mikseren din og vend inn pistasjnøttene dine med en slikkepott. Fyll deretter muffinsformene dine 3/4dels fulle og sett dem i ett muffinsbrett. Kryddermuffinsene stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 15 minutter.
Bruk en kakenål til å kjenne etter når de er ferdig stekte, kakenålen skal komme tørr ut. Ha deretter muffinsene over på rist og la de avkjøles der. I mellomtiden lager du frostingen.
Ha fløten sammen med azafranen i bakebollen din og pisk det til en stiv krem. Ha i en og en spiseskje med melis mens du pisker. Når kremen er stiv har du i philadelfiaosten og pisker til den er godt blandet inn. Så har du frostingen i en sprøytepose og fordeler den over muffinsene.
Jeg pyntet også med noen mini pepperkakemenn men det trengs slettes ikke. Jeg lover deg at disse muffinsene smaker helt himmelsk. De simpelthen eksploderer i munnen,den nydelige safranfrostingen i kombinasjon med de sterkt krydrede muffinsene er virkelig nydelig.
Vel håper du fikk lyst til å prøve ,om du baker muffinsene nå så kan de fint fryses og tas opp i julen ,da har du fort en godbit på bordet og det eneste du trenger å gjøre er å lage frostingen.Titt gjerne innom snart igjen for flere juleoppskrifter.
Ha en fin førjulsdag!
No hay comentarios:
Publicar un comentario