Om du vil prøve deg på dette saftige brødet trenger du følgende ingredienser til 2 mellomstore brød;
50g grønne oliven / 50g de aceitunas
200g frossen spinat / 200g de espinacas congeladas
3dl vann / 3dl de aqua
0,5dl olivenolje / 0,5dl de aceite de oliva
150g skyr naturell / 150g de skyr natural
50g gjær / 50g de levadura fresca
3ts salt / 3cdtas de sal
500g grovbakst mel / 500g de harina integral
3dl hvetemel / 3dl de harina
2ss chiafrø / 2 cdas de semillas de chia
1dl linfrø / 1dl de semillas de lino
1dl solsikkefrø / 1dl de semillas de girasol
2dl havregryn / 2dl de copos de avena
Begynn med å ha vann,olivenolje og skyr i en bakebolle. Rør det hele godt sammen og varm det opp til 37 grader.Om du bruker varmt vann ifra springen så bruker det å bli omtrent riktig temperatur når du har rørt det sammen.
Deretter smuldrer du og rører ut gjæren i væskeblandingen din.Ha deretter i salt,chiafrø,linfrø,solsikkefrø og havregryn og rør det hele godt sammen, la det stå å svelle på kjøkkenbenken din i 5 til 10 minutter.
Sett deretter eltekroken på bakemaskinen din og elt inn grovbakstmelet ditt.Klem deretter alt vannet ut av den opptinte frosne spinaten din.Den kan fint tines opp i mikroovnen om du ikke har tid til å vente på at den skal tine på egenhånd.Finhakk olivenene dine i små biter. Ha så både spinaten og de opphakkede olivenene i deigen din mens du elter på lav hastighet.
Til slutt har du i hvetemelet ditt til du får en fast deig som slipper kanten på bakebollen din. Det kan hende du trenger litt mindre eller litt mere enn de 3 dl som er oppgitt i oppskriften det ser du selv ann.Del så deigen din i 2 like store deler og form dem til to brød som du legger på en bakepapirkledt stekeplate.
Dekk brødene dine til med ett kjøkkenhåndkle og la de heves på brett i 1 til 2 timer,til de blir dobbelt så store. Pensle dem med litt vann før du steker dem midt i ovnen på 200 grader i ca 1 time. Brødene er ferdig stekt når du hører en hul lyd om du banker dem på undersiden.
Dette brødet går det fint å fryse ned og som sagt så blir du belønnet med ett smakfult og saftig brød. Alle i familien ga tommelen opp for dette brødet. Håper du fikk lyst til å bake nå og prøver du en av mine oppskrifter setter jeg veldig stor pris på tilbakemeldinger enten i form av mail eller på instagram,navnet er Bakemester Snipp der også.
Ha en fin bakedag videre!
No hay comentarios:
Publicar un comentario