Det er dessuten sesong for moreller så kanskje du er så heldig at du kan plukke noen fra din egen hage.En sikker vinner på kakebordet er dette, så her er det bare å sette igang å bake.Om du vil prøve deg på denne nydelige og lettvinte morellkaken trenger du følgende;
150g smør / 150g de mantequilla
2dl sukker / 2dl de azucar
1 klype salt / 1 pincho de sal
1ss vaniljesukker / 1cda de azucar avanillado
3 egg / 3 huevos
3dl mel / 3dl de harina
30g hvite sjokoladeknapper / 30g de pepitas de chocolate blanco
200g moreller / 200g de cerezas
Begynn med å ha smøret ditt i en kjele og la det smeltes. I mellomtiden renser du vekk steinene i morellene dine,dette er den kjedeligste og mest klissete jobben med hele kaken.
Når smøret har smeltet rører du inn,med en ballongvisp,sukkeret,saltet og vaniljesukkeret. Deretter rører du inn ett og ett egg,dette kan du fint gjøre i den samme kjelen som du smeltet smøret i.
Ha deretter i melet og pisk røren klumpefri. Ha så røren over i en smurt kakeform. Varm opp ovnen din til 180 grader.
Dander så morellene din i røren,trykk morellene litt ned i røren før du til slutt strør over de hvite sjokoladeknappene. Skulle du ikke ha sjokoladeknapper i hus går det like greit å rive 30 gram hvit sjokolade over. Stek deretter kaken midt i ovnen i 20-25 minutter.
Kaken kan gjerne være litt klissete i midten når den er ferdig,dette er en variant av kladdkaken så her er det lov. La kaken avkjøles i formen på rist i ca 10 minutter før du tar den ut av formen for videre avkjøling.
Kaken smaker nydelig lunken med litt vaniljeis til,eller den er perfekt kald til ett iskaldt glass melk eller en kopp kaffe også. En super kake helt enkelt. Den er så god at den alltid blir spist opp så jeg vet faktisk ikke om den egner seg til å fryses for det har jeg ikke rukket å prøve.
Håper bakelysten kommer tilbake til dere nå etter ferien,eller kanskje dere nettopp benytter ferien til å bake,uansett håper jeg dere titter innom her på bloggen for oppskrifter,det setter jeg stor pris på.
Ha en super dag!
No hay comentarios:
Publicar un comentario