Denne tar det litt tid å lage men jeg synes at det smaker så godt at det er verdt litt tid på kjøkkenet. Om du vil prøve deg trenger du følgende ingredienser;
5 gelatinblad / 5 hojas de gelatina
250ml tonic / 250ml tonica
1/2 sitron / 1/2 limon
0,7dl gin / 0,7dl de ginebra
13-16 grønne oliven / 13-16 aceitunas
kalkunskinke / jamon de pavo
Begynn med å legge gelatinplatene dine i en bolle med kaldt vann. Deretter trenger du isbitformer,jeg brukte en til runde isbiter som jeg har ,men ta den du har. Ha en oliven i hver isbit.Press saften ut av den halve sitronen din og bland den med gin.Jeg brukte Beefeeter da det var den jeg hadde hjemme men her er det bare å bruke den du liker best,fritt frem.
Ha deretter tonicen i en kjele og la den varmes opp, ikke rør vi vil beholde så mye som mulig av kullsyren. Ikke la det koke opp heller,når tonicen er så varm at det begynner å dampe fra kjelen,tar du den av varmen.
Klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem i kjelen,rør til de løses opp. Hell deretter over sitron og gin blandingen og bland det hele.Hell gelatinblandingen over i isbitformene og sett det hele i kjøleskapet til det stivner.Det tar ett par timer.
Når gelatinen har stivnet klikker du ut gelatinbitene med olivenen fra isbitformene. Tips; skjær forsiktig rundt kanten med en skarp kniv først da løsner de letter. Skjær deretter opp kalkunskinken din,picnikskinke går også bra å bruke. Jeg formet min kalkunskinke som julestjerner.
Så setter du en gelatinoliven på toppen av hver kalkunskinkebit og så er det bare å glede seg til å spise.Smaker svakt av gin og tonic,men barna her i huset spiste ett par hver altså,uten at de tok noen skade av det😉 Hvor mange tapas du får kommer ann på hvor store isbitformene dine er men jeg tipper 10-12 gelatinoliven minimum.
Kjempegode syntes testpanelet her i huset og undertegnede selv,en liten luksustapas nå i disse førjulstider,jeg må nok kanskje lage denne hjemme i jula slik at min kjære mamma får smake. Håper du titter innom her snart igjen,mere julegodt kommer.
Ha en fin førjulsfredag!
No hay comentarios:
Publicar un comentario