115g smør / 115g de mantequilla
200g sukker / 200g de azucar
1egg / 1huevo
370g mel / 370g de harina
50g maizena / 50g de maizena
1/2 ts salt / 1/2 cdta de sal
1/2ts bakepulver / 1/2 cdta levadura royale
1/2ts bikarbonat / 1/2cdta de bicarbonato
1,2dl melk / 1,2 dl de leche
konditorfarger / colorantes
Begynn med å mikse sammen sukker og smør, bruk alltid romtemperert smør når du baker,ha deretter i egget og miks det hele godt. I en annen bolle blander du sammen alle de tørre ingrediensene dine. Deretter har du i vekselvis de tørre ingrediensene og melken din.
Miks det hele til du begynner å få en fast deig, bruk hendene mot slutten til du får knadd det hele sammen til en fast og formelig deig. Del så deigen din i 4 like store deler , eller du kan dele den i flere om du vil ha hjertekjeks i enda flere farger, og farg hver deig med den fargen du ønsker på kjeksen.
Jeg lagde rosa,grønne,oransje og lilla denne gangen. Pass på at fargen blir gnidd godt inn i hele deigen, før du pakker den inn i plast og legger den i kjøleskap i minst en time. Den kan fint ligge til dagen etter også om det skulle passe deg bedre.
Sett så ovnen din på 170 grader og ta ut deigen din. Legg hver deigklump mellom plastfolie og kjevl den ut mellom plastfolien, kjeksene skal kjevles ganske så tynt ca 0,5 cm tykke.Stikk så ut hjerter ved hjelp av en utstikker, du kan selvfølgelig bruke andre utstikkere også om du ønsker det, og legg dem så på en bakepapirkledt stekeplate. Kjeksene kan legges ganske så tett på bakeplaten da de ikke hever noe særlig under stekingen.
Stek deretter kjeksene midt i ovnen i 15 minutter, ta så ut stekeplaten og dekk den til med aliminiumsfolie før du setter den tilbake i ovnen og lar kjeksene stekes i ytterligere 10 minutter. Grunnen til at jeg dekker dem til med aliminumsfolie er at da beholder de fargen mye bedre, ellers kan de lett bli brune i kantene.
Ta så ut kjeksene og la de avkjøles ett par minutter på bakeplaten før du flytter dem over på rist . De smaker godt varme ,og er da litt myke, men ifølge mitt testpanel smaker de like godt kalde men da blir de noe hardere.
Disse kjeksene fikk bein å gå på her i huset, og i smaken minner de meg litt om kakemenn. Uansett morsomme å lage for både store og små, og selvfølgelig perfekte til å gi bort på Valentines dagen til noen du har kjær.
Pakk noen inn i en cellofanpose og sett på ett pent bånd og så kan du glede noen med hjemmebakst til Valentines. Dette er en stor porsjon så det rekker til mange gaver.
Om du vil følge meg for flere Valentinesforberedelser så kikk snart innom her igjen eller følg meg på instagram, Bakemester Snipp er navnet her også.
Og skulle du ikke vare så begeistret for Valentinesdagen kan du fint lage disse i andre former. Håper du fikk lyst til å bake litt, Valentines feirer eller ikke.
Ha en fin bakedag videre!
No hay comentarios:
Publicar un comentario