Jeg simpelthen elsker disse ,de smaker helt fortreffelig av vanilje og er dessuten veldig kjekke å ha i fryseren da de kan fryses ustekte. Får du uventet besøk har du fersk gjærbakst på null komma niks. Om du ble fristet til å prøve trenger du følgende til ca.30 rimboboller;
25g gjær / 25g de levadura fresca
2dl kald melk / 2dl de leche fria
200g smør / 200g de mantequilla
2ss sukker / 2 cdas. de azucar
6-7dl mel / 6-7dl de harina
egg / huevo
Til fyllet trenger du følgende;
100g smør / 100g de mantequilla
4ss sukker / 4 cdas. de azucar
4ts vaniljesukker / 4 ctdas. de azucar vanillado
Til glasuren;
melis / azucar glace
vaniljesukker / azucar avanillado
vann / aqua
Begynn med å smuldre gjæren din i en bolle, tilsett melken og rør til gjæren er oppløst.Rør så inn sukkeret.
Ha så i mel og smør vekslevis i røren mens du lar eltekroken gå . Det er viktig at smøret ditt er romtemperert og at du deler det opp i små terninger. Se ann melmengden din også, du skal ha en fast men litt klissete deig. Jeg brukte 7 dl denne gangen, men det varierer litt fra gang til gang.
Deretter er det klart for å blande sammen fyllet. Ha alle ingrediensene til fyllet i en bolle, pass igjen på at smøret ditt er romtemperert, rør det hele godt sammen for hånd ved hjelp av en gaffel.
Legg så hver rimbobolle i en muffinsform og sett dem på en stekeplate. Dekk dem til med ett kjøkkenhåndkle og la dem etterheve i ca 2 timer i romtemperatur. Rimbobollene pensles så med egg. Deretter stekes de midt i ovnen på 250 grader i 5-8 minutter. Avkjøl rimbobollene dine på rist.
Om du vil fryse noen av bollene dine gjør du det etter at de er ferdig hevet, istedet for å sette dem i ovnen fryser du dem på ett brett i fyseren. Når de skal stekes tar du dem ut av fryseren samtidig som du setter stekeovnen din på 250 grader ,deretter pensler du dem med egg og steker dem midt i ovnen som vanlig i 5-8 minutter.
I begge tilfeller , når rimbobollene dine har avkjølt seg litt ,blander du sammen melis og vann til en litt tykk glasur og har over rimbobollene. Jeg liker å ha i 1ts vaniljesukker i melisen også jeg da, bare så vaniljesmaken kommer ekstra frem, men det gjør du som du vil med. Da gjenstår bare den beste delen , å nyte den ferske gjærbaksten. Den er helt nydelig , det kan jeg love dere. Velbekomne!
Ha en fin bakedag videre!
Ah, disse er knallgode! Min mann pleier å lage dem. :)
ResponderEliminarTidlig på 90-tallet ble det utgitt en samleserie med oppskrifter som het Hjemmebakt. Fikk tilsendt løsark som ble satt inn i permer, og derfra har jeg oppskriften.
Fint å høre at det er andre som liker disse også Jeg har bakt disse i alle år men har helt glemt å bloggen om dem. Det var sannlig på tide for disse er min favor
Eliminar