Virkelig verdt ett forsøk og kjempegod om jeg selv får si det. Om du vil prøve trenger du følgende til ca 6 porsjoner;
300g torskefilet / 300g de filete de merluza
300g laksefilet / 300g de filete de salmon
5 crabsticks / 5 palitos de cangrejo
1/2 løk / 1/2 cebolla
1 liten purre / 1 puerro
1/2 rød paprika / 1/2 rød paprika
2 gulrøtter / 2 zanahorias
1 lite blomkålhode / 1 coliflor pequeno
1 fedd hvitløk / 1 diente de ajo
2dl hvitvin / 2 dl de vino blanco
2 dl fløte / 2 dl de nata
6dl fiskebuljong / 6dl de caldo de pescado
en kvast persille / perejil fresco
en kvast timian / fresco
litt gressløk / cebollino fresco
1/2 sitron / 1/2 limon
chiliflak / chili seco
Rens og vask gulrøttene ,så skjærer du dem i biter også. Vask og rens blomkålhodet og bryt av i passende buketter.Varm så litt olivenolje i en tykkbunnet kjele og fres løken til den blir blank og gjennomsiktig. Ha i purreløk, paprika og hvitløk og la det hele surre i en 5 minutters tid.
Ha deretter i 6 dl med fiskebuljong, jeg bruker som regel 2 buljongterninger som jeg rører ut i kokende vann, det fungerer utmerket. Ha i litt persille,chiliflak og en kvast timian , pluss litt gressløk som du klipper i passende biter og la det hele få ett oppkok. Ha så i hvitvin og fløte og la det hele koke i ca 10 minutter ,eller til blomkålbitene er passe kokte.Ha så i saften av den halve sitronen og smak til med salt og pepper. Skru så av kokeplaten og ha i laks, torsk og crabstiks skjært i biter.
Vend inn fisken, sett lokk på kjelen og la det trekke i 10 minutter , til fisken er gjennomkokt. Det er ikke nødvendig at suppen koker etter at du har hatt i fisken, da vil den bare dele seg og ikke bli fast. Så er det bare å servere mens det er varmt,klipp litt gressløk over før servering og pynt med litt persille. Denne gangen hadde vi grovt brytebrød som tilbehør, oppskriften på det finner du her på bloggen.
Nytes gjerne med ett glass hvitvin til ,om du liker det. Har også servert denne som forrett noen ganger, og da rekker denne oppskriften fint til 8 personer. Nydelig og mettende fiskesuppe,like fin til hverdags som til fest.
Minner igjen om at du finner meg på Instagram som Bakemester Snipp, koselig om du vil følge meg der. Håper du kikker innom bloggen her igjen snart.
Ha en fin dag videre!
No hay comentarios:
Publicar un comentario