Dette blir dessuten mitt bidrag til Månedens søtsak på bloggen Søta saker som har tilbehør som tema i mai. Dessuten er jeg med å konkurrerer om den nye boken Søtt från før. Blå drue marmelade passer nemlig perfekt som tilbehør til ost og vin. En sikker vinner med andre ord. Kan også fint spises på vaflene, brukes som fyll i kake og smøres på brødskiva om så ønskes. Om du vil prøve trenger du følgende til ett stort og ett lite syltetøyglass;
500g blå druer / 500g de uvas moradas
300g sukker / 300g de aucar
1/2 sitron / 1/2 limón
1ts certo syltepulver / 1 cucharadita de estabilizante
Begynn med den kjedeligste jobben, fjern alle steinene fra druene dine. Det tar litt tid, men resultatet er vel verdt det. Bland så de delte og rensede druene med sukkeret og saften fra den halve sitronen din og la deretter det hele få hvile på kjøkkenbenken i ca 45 minutter.
Sukkeret trekker da saften ut av druene dine og du får en veldig god lake å koke druene i.Ha deretter druene og laken i en tykkbunnet kjele og kok blandingen opp, skru så ned kokeplaten og la det putre ivei på svak varme i ca 1 time.
Om det koker litt lenger gjør ikke det noe,det viktigste er at druene og skallet blir godt kokt.Bruk så en stavmikser og kjør blandingen din glatt og fin,du vil få litt rester av drueskallet igjen , men det gjør ikke noe den skal være slik. Ha deretter marmeladen tilbake i kjelen og ha i 1 ts med certo syltepulver før du koker videre i ca 10 minutter. Avkjøl litt i kjelen før du har over på rene syletøyglass.
Denne marmeladen blir veldig søt ,nettopp derfor passer den ypperlig til en litt skarp ost og ett glass rødvin som selskap. Jeg spiste unevnlige mengder sammen med manchego ost og salt kjeks den første kvelden.
Heretter kommer denne til å bli fast innventar på ostefatet her i huset. Perfekt som vertinnegave om du blir bedt bort på festligheter. Håper du ble fristet til å prøve.
Ha en fin dag videre!
Prøvde meg på å lage dette, men det ble ganske "hardt". Skal prøve på nytt, tror du det har kommet for mye certo i?
ResponderEliminarHvordan er holdbarheten på marmeladen forresten? :-)
Prøvde meg på å lage dette, men det ble ganske "hardt". Skal prøve på nytt, tror du det har kommet for mye certo i?
ResponderEliminarHvordan er holdbarheten på marmeladen forresten? :-)
Hei Silje
EliminarDet skal være litt hardt i konsistensen, men kanskje det ble litt mye certo det er mulig. Det holder seg fint i 2-3 uker i kjøleskap. Takk for at du titter innom bloggen og ha en riktig god jul.